עבור לתוכן

הוספת SSD כ cache למחשב נייד asus N551JK

Featured Replies

פורסם

שלום!

קניתי מחשב נייד asus n551jk עם אחסון 1TB 7200RPM מפה:

http://www.nett.co.il/shop/asus-%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A1-c-2_9/asus-n551jkcn023h-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A1-156-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A5-%D7%A2%D7%9D-%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90%D7%9F-p-362.html

אני רוצה להוסיף למחשב זיכרון SSD שיתפקד כ cache להאצת המערכת (תוכנות כמו אפטר אפקטס ומשחקים).

אני מבין שיש לי במחשב חריץ Msata שלשם אני אמור לחבר את הSSD אלא שאני לא מבין איך אני מגיע אליו.

יש 2 מכסים לרכיבים של המחשב: אחד לגישה מהירה לכונן קשיח, RAM וכרטיס רשת, והשני (הגדול) לשאר חלקי המחשב.

אני לא מצליח לפתוח את המכסה הגדול (השני) שדרכו (כנראה) יש גישה לחריץ הMsata. הוצאתי את כל הברגים אבל אני לא יודע כיצד לשלוף את המכסה החוצה.

אם מישו מכיר את הטריק אשמח אם יעזור לי...

תמונה להבנה: http://jpg.co.il/view/55263769bd7c6.png/

תודה רבה!

פורסם

קודם כל לפי מה הבנת שיש שם חריץ של msata?

לפי האתר של אסוס אין שם איזכור של זה.

דבר שני במידה ואיכשהו פיספסתי את זה אני מניח שאתה צריך פשוט להוציא את כל הכיסוי פלסטיק.

בכל מקרה במידה ובאמת אין אתה יכול להחליף את הצורב במתאם יעודי.

להכניס לתוכו את ההארד דיסק הנוכחי ובמקומו להכניס SSD בחיבור של SATA רגיל.

פורסם
  • מחבר

א. תודה על התגובה המהירה.

ב. אני מודע לכך שאפשר להוסיף כונן SSD במקום הDVD אבל אני לא מעוניין בזה (בגלל המחיר ובגלל שאני רוצה להישאר עם כונן DVD מובנה).

ג. אני יודע שיש חריץ Msata מכיון שכשפתחתי את המכסה הקטן ראיתי את החריץ הזה שכתוב עליו SSD אלא שאין לי גישה אליו מהמכסה הקטן, אלא רק מהמכסה הגדול. בנוסף אני דיברתי עם התמיכה של אסוס לגבי בקשה שיסבירו לי כיצד לפתוח את המכסה והם אמרו לי שהם לא מוסרים מידע שאני עלול להזיק איתו למחשב, אבל הם אמרו לי ללכת למעבדה פרטית. קיצר, בטוח שיש Msata. השאלה איך אני מגיע אליו...

פורסם

דבר ראשון שתדע שכל שינוי שאתה עושה במחשב לבד כנראה יסיר לך את האחריות - אתה צריך לקחת את זה בחשבון.

דבר שני במידה אתה מעוניין בכל זאת לעשות את זה לבד זה הליך עדין מאוד להוציא את המסגרת.

פורסם
  • מחבר

גם את זה בררתי.

זה לא מסיר את האחריות אלא אם כן משו נפגע/נהרס במהלך ההתקנה....

אתה אומר "תהליך עדין" אבל אני בכלל לא מבין איזו פעולה לעשות ואיך?

פורסם

http://forum.notebookreview.com/threads/asus-n551.754487/page-11

הכונן הוא לא msata רגיל אלא HALF SIZE, קטן יותר וגם מוגבל יותר בנפח. ניתן לקנות כאלה רק בחו"ל - אמזון או ebay.

כיוון שב-BIOS כנראה לא תהיה גישה אליו ולא יהיה ניתן להגדיר אותו בתור BOOT יתכן והאפשרות היחידה להשמיש אותו זה בתור CACHE בלבד.

נערך על-ידי Chevy

פורסם
  • מחבר

זו הייתה כוונתי מלכתחילה כמו שכתבתי בנושא... להשתמש בSSD לcache...

זה לא בעיה למצוא כזה: http://www.ebay.com/itm/New-KingSpec-Half-Size-mSATA-Mini-PCIE-SSD-32GB-Solid-State-Drive-Half-Size-/191140745998?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item2c80e0530e

השאלה איך לפתוח את המחשב בלי להרוס כלום...

פורסם

לפי הפוסט בפורום שם זה מסובך אבל אפשרי.

מישהו אחר רשם שם שאולי יש צורך לנתק או אפילו להוריד הלחמה של איזה כבל... הכל אפשרי... צריך כנראה לפרק את המקלדת או משהו מלמעלה ואז לנסות איכשהו לגשת לפאנל הזה כפי שצולם בתמונה בפורום בקישור.

פורסם

לפי איך שזה נראה בתמונה ומבלי להכיר את הדגם הספיצפי הזה, תצטרך לפרקממש את הלוח בכדי להגיע לזה אם אכן אין גישה.. לפי הצורה שזה בנוי זה אומר שתצטרךלפרק את המקלדת, הפאנל העליון (הפלסטיק העליון שעליו יש למשל את הטאצ'פד, ואז אתהלוח... אם לא עשית בעבר מומלץ לתת לבעל מקצוע

פורסם
  • מחבר

הצלחתי לפרק את המחשב ולהגיע לחריץ הmSata. מה אני צריך להגדיר (מבחינת תוכנה) ע"מ שהhalf-size mSata ssd ישמש לcaching?

פורסם
  • מחבר

עדיין לא קניתי SSD. רק פתחתי את המחשב כדי לראות שאני יודע איפה ואיך להתקין אותו...

פורסם

אז תשחק בינתיים עם ההגדרות של קבצי הTEMP והWORKSPACE של התוכנה. אני הייתי משתמש בו ככונן מערכת. מקסימום אם המחשב לא יודע לעשות ממנו בוט הייתי מתקין מנהל אתחול על ההרדיסק שיטען את המערכת מהSSD. מוסיף גג שנייה-שתיים לאתחול.

פורסם

לא יותר פשוט להשקיע עוד כמה דולרים ולרכוש SSD של 120GB ולהתקין את הכונן הקשיח במקום הDVD?

אני משתמש בלפטופ בלי DVD ואני מסתדר מצוין. ממילא הכל מגובה בענן ואת הכל אפשר להוריד.

שנים היה לי מחשב נייד עם DVD ובלו-ריי והשתמשתי בו פחות מ10 פעמים בארבע שנים בDVD ובבלו-ריי בכלל לא!

אני לא מבין מה הקטע להשקיע 40 דולר בכונן איטי וקטן, עדיף כבר לרכוש עוד זיכרון ראם ולעשות עם הראם Cache, לא?

כונן mSATA עם מהירות כתיבה של 52 מגה, זה חצי מהמהירות של הכונן הקשיח שיש לך במחשב...

[TABLE]

[TR]

[TD][/TD]

[TD]8GB

[/TD]

[TD]16GB

[/TD]

[TD]16GB

[/TD]

[TD]32GB

[/TD]

[TD]64GB

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Channel

[/TD]

[TD]1CH

[/TD]

[TD]1CH

[/TD]

[TD]2CH

[/TD]

[TD]2CH

[/TD]

[TD]2CH

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Speed(MB/s)

[/TD]

[TD]100/12

[/TD]

[TD]160/27

[/TD]

[TD]190/28

[/TD]

[TD]270/52

[/TD]

[TD]270/90

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

זה העתק-הדבק מעמוד המוצר באיביי, הנתונים מדברים בעד עצמם.

נערך על-ידי דובי770

פורסם

דובי צודק,

אתה יכול לרכוש כונן חיצוני שבו תוכל לשים את הצורב למקרה שתצטרך לצרוב או משהו,

דוגמא:

http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-to-SATA-CD-DVD-Rom-Optical-Drive-External-Enclosure-Case-For-Laptop-PC-/251384814778?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item3a87b3dcba

ככה תהנה באמת מהביצועים של ה-SSD, גם אני משתמש ב120GBSSD וזה מספיק לי, אבל כל אחד ומה שהוא צריך..

יש לך בביוס פונקציה שנקראת Intel Smart Respons? (ISR)

נערך על-ידי STi

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים