עבור לתוכן

יתלבטות בין I7 4790 לבין 4790K

Featured Replies

פורסם

מעבד Intel i7-4790/K 4.0Ghz

לוח-אם Gigabyte G1.Sniper Z97

זכרונות G.SKILLS 4x4GB 1600Mhz

כונן קשיח +WD caviar blue 2TB 7200RPM

+

כונן SSD Crucial MX100 256GB Samsung

כונן אופטי DVD-RW

כרטיס מסך G1 GAMING NVIDIA GeForce GTX 970/980 4GB GDDR5 גייהבייט

ספק כח Coolermaster 750W PSU

מארז ????

כרטיס רשת WIFI

כרטיס קול 7.1

. מה התקציב המקסימאלי?

8,000 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנצל.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

500שקל

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה בקטנה(after effects, preimiere) עריכת סאונד(cubase). משחקים(למשל farcry4, battelfield) רצוי לתמוך בגרפיקה הכי כבדה. בנוסף, שימוש משרדי סטנדרטי.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

מזדמן

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

מחפש מחשב שיריץ את הגרפיקה הכי כבדה, ויהיה אפשר לא לידאוג לזה כמה שיותר זמן

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

שלא תיהיה בעית לחבר את המחשב לכמה מסכים במגביל FHD

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

גבוהות מאוד.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

מקלדת, עכבר גימיינג לא כבד משהו נחמד

לדוגמא ROCCAT FX MULTICOLOR GAMING

ROCCAT KONE PURE 82000DPI CRE PERFORMANCEGAMING

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא.

איזה מעבד כדי לי הכי לקחת?

נערך על-ידי Svat Svytoslav Alekseev

פורסם

1. תערוך את הכותרת שיהיה ברור מה אתה רוצה לשאול.

2. תערוך את ההודעה שלך בכדי שלא יהיו בה כל כך הרבה רווחים מיותרים - נכון לעכשו ההודעה כאן היא דיי לא קריאה.

3. מה בדיוק אתה רוצה? נתת פה מפרט למחשב ועוד חלק מהתשובות שלך לשאלון שמופיע בפורום מחשבים מומלצים - מפרטי מחשב, כתבת בהודעה "מעבד Intel i7-4790/K 4.0Ghz", "מארז ????", "אייזה לוח אם כדי לי הכי לקחת?".

אם אתה רוצה מארז או מפרט למחשב - זה לא הפורום המתאים.

אם אתה מתלבט בין מעבד Core i7-4790 למעבד Core i7-4790K - אז ה Core i7-4790K היא מעבד "חזק" יותר, שכן הוא עובד בתדר של 4GHz לעומת תדר של 3.6GHz במעבד Core i7-4790 והוא גם מתאים להמהרה, אבל הוא עולה 200-300 ש"ח יותר.

אם אתה מעוניין בלוח אם - לא ברור למה רשמת "לוח-אם Gigabyte G1.Sniper Z97".

בקיצור - הודעה לא מובנת כלל. תערוך גם את הכותרת וגם את ההודעה כך שהיא גם תהיה קריאה וגם יהיה אפשר לדעת בדיוק מה אתה רוצה.

עריכה: אני רואה שפתחת מספר דיונים דיי דומים במספר פורומים. שוב - תערוך בבקשה את הדיון הזה בכדי שהוא יתאים לפורום הזה ולא ייחשב כ"דיון כפול".

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

בנוסף לשאלת המעבד אנשים אומרים לי כדי לרדת ברמת הלוח אם לZ87 ? יש הבדל גדול בניהם ? המחיר זה ההבדל או שהם בערך אותו נתונים אבל הZ87 יותר זול ויותר שווה ?

פורסם

1. בתקציב של 8000 ש"ח אני הייתי הולך על מעבד Core i7-4790K מהסיבות הבאות:

א. מדובר במעבד הכי חזק שקיים נכון לעכשו לשוק הביתי (אלא אם כן אתה רוצה מחשב המבוסס על תושבת 2011-3, אבל אז רק המעבד, לוח האם, הזיכרון והקירור למעבד יעלו לך לפחות 4000-5000 ש"ח), ונראה כי אתה מעוניין לקבל ביצועים גבוהים ככל האפשר (המעבד ה"בא בתור" הוא ה Core i7-4790 שעובד בתדר הנמוך ב 400MHz לעומת ה Core i7-4790K).

ב. מעבד כזה הוא בעל מכפלה פתוחה, כך שאתה תוכל להמהיר אותו בעתיד במידה ותרגיש שהוא כבר "לא מספיק מהיר". זה יגדיל את ה"חסינות לעתיד" של המחשב. כמובן שאם מבצעים המהרה צריך גם לוח אם וקירור למעבד מתאימים.

2. אתה בהחלט יכול לבחור לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87 במקום Z97, וזו לא ממש "ירידה ברמה". ההבדלים העיקריים בין ערכות השבבים האלו:

א. ערכת השבבים Z97 אמורה לתמוך במעבדי ה Broadwell (הדור החמישי של מעבדי ה Core i של אינטל שאמור להיות משוחרר בקרוב), בעוד שערכת השבבים Z87 לא אמורה לתמוך בהם. מכיוון שרוב האנשים כנראה לא יחליפו את המעבד במשך כל תקופת חייו של המחשב, זהו לא ממש שיקול אם קונים מחשב בימים אלו.

ב. ערכת השבבים Z97 מאפשרת חיבורים מסוג M.2 ו SATA Express, אך קיום חיבורים כאלו על לוח האם תלויים כמובן ביצרן הלוח (לא בכל לוח אם בעל ערכת השבבים Z97 היצרן בוחר לממש חיבורים כאלו). נכון להיום אין ממש הרבה כונני SSD לממשקים אלו, ואלו שכן קיימים - יחסית יקרים לעומת כונני SSD בגודל 2.5 אינץ' בממשק SATA.

הערה: אם אתה קונה לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87 ומעבד ממשפחת ה Haswell Refresh, עליך לוודא כי גירסת הביוס שלו תהיה מעודכנת (תבקש מהחנות שיעדכנו את הביוס), אחרת קיימת האפשרות שהלוח לא יזהה את המעבד והמחשב כלל לא יעבוד.

היתרון שיש ללוחות המבוססים על ערכת השבבים Z87 ביחס לאלו המבוססים על ערכת השבבים Z97 הוא בעיקר המחיר - לוחות המבוססים על ערכות השבבים Z87 הם ישנים יותר (אבל זה לא אומר שהם חלשים יותר) וכתוצאה מכך אפשר למצוא לוחות דיי טובים המבוססים על ערכת השבבים Z87 במחירים מאד משתלמים. לדעתי אחד הלוחות המשתלמים ביותר כרגע הוא ה Z87-Extreme4 של ASRock שנמכר בפלונטר ב-474 ש"ח (קישור). הכנתי עבורך טבלה המשווה בין התכונות של הלוח Z87-Extreme4 של ASRock (קישור) והלוח G1.Sniper Z97 של Gigabyte (קישור) בו אתה מעוניין:

552792bde93da.png

הדבר הראשון ששמים לב אליו הוא דווקא המחיר - הלוח של Gigabyte עולה יותר מפי 2 מאשר הלוח של ASRock (אני לא יודע מהיכן אתה קונה את המחשב, ויכול להיות שאת הלוח של Gigabyte תוכל להשיג במחיר נמוך יותר). בנוסף ללוח של ASRock יש 8 חיבורי SATA3 לעומת 6 בלוח של Gigabyte, יציאות גרפיות מכל הסוגים לעומת יציאות גרפיות מסוג HDMI ו DisplayPort בלוח של Gigabyte (לא רלוונטי אם אתה משתמש בכרטיס מסך נפרד) ויותר שלבי ייצוב מתח למעבד (חשוב אם אתה מתכנן המהרה). מצד שני ללוח של Gigabyte יש כרטיסי קול ורשת קצת יותר טובים.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

אני עדיין חושב על z97ביגלל הכרטיס קול והרשת שלו יש משהו אולי אחר מהz87 עם הכרטיס קול ורשת טוב

או שכבר כדי להישאר עם הz97

פורסם

אם השיקול שלך בבחירת לוח אם מתבסס על כרטיסי הקול והרשת המובנים בו, לדעתי זו טעות. הסיבות לכך הן:

א. לדעתי אין היום כרטיסי קול ורשת "לא טובים" - כולם מבצעים את עבודתם בצורה טובה מאד.

ב. כרטיס הקול ALC1150, המובנה בלוח Z87-Extreme4, נחשב לכרטיס קול איכותי במיוחד.

ג. כרטיס רשת מסדרת ה Killer, כמו זה המובנה בלוח G1.Sniper Z97, הוא אמנם בעל יכולת לבצע תיעדוף תוכנתי לתעבורת רשת ובכך תיאורטית לשפר במעט את התקשורת במשחקי רשת, אך מעשית אין ממש הוכחה שזה עוזר.

ד. כרטיס הרשת המובנה בלוח האם הוא כרטיס רשת חוטי. אם אתה מחבר את המחשב לאינטרנט ע"י כרטיס רשת אלחוטי, אז אין לו כל השפעה על הביצועים.

ה. אם ממש יש לך צורך בכרטיסי רשת וקול איכותיים במיוחד (וסביר להניח שאין לך צורך כזה), אולי עדיף לך פשוט לקנות כרטיסים נפרדים ולא להתבסס על אלו המובנים בלוח האם. אני בטוח שב-500 ש"ח (שזה פחות מההפרש בין הלוחות הנ"ל) אפשר לקנות כרטיסים מאד טובים ואיכותיים.

פורסם

אני רק תיקון קטן :

המילה הנכונה היא "התלבטות" לא "יתלבטות".

פורסם
  • מחבר

תקשיב ביררתי על הלוח אם ואין ב ksp בחירה של הדור z87 ביכלל רק אחד של אסוס z87k

אז אולי עדיף לי ביכלל לעלות עוד קצת ברמה וללכת על x99ולהשקיע קצת יותר כסף?!

- - - תגובה אוחדה: - - -

לגבי הכרטיס רשת שבמיפרט שלי הוא לצורך גיבוי כרגע אני ישתמש באו עד שיעבור חברה לבזק ויהיה לי מאה מגביר לשנייה..

פורסם

1. אם אתה מוגבל בקנייה ל KSP, אז זו אכן בעיה - מבחר לוחות האם שלהם הוא דיי מצומצם והמחיר - יחסית גבוה.

2. יש לך תקציב דיי גבוה (8000-8500 ש"ח), אז אני מניח שאפשר לבנות מפרט סביר המבוסס על תושבת 2011-3 אם אתה ממש מעוניין במחשב חזק למשחקים. במקרה כזה הייתי מציע לך להתייעץ בפורום מחשבים מומלצים - מפרטי מחשב, שכן רק השילוש וכרטיס המסך יכולים להגיע לסכום של כ-8000 ש"ח, ואז יש צורך ב"תימרונים" בכדי להכניס גם את שאר החומרה (מארז, ספק כח, דיסק קשיח, כונן SSD וכונן אופטי) למפרט במגבלות התקציב.

פורסם
  • מחבר

אני כבר סגור על כל המפרט חוץ מי מארז והלוח אם שאתם ממש מבלבלים אותי וכבר לא יודע על מה ללכת

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4790K 4.0Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Scythe Mugen MAX SCMGD-1000 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte G1.Sniper Z97 LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 2xPCI-E, HDMI, DP 1

זכרונות: G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX970 G1 GAMING SOC 4GB GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1

כונני SSD: כונן קשיח Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SSD SATA III 1

צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1

ציוד רשתות: כרטיס רשת אלחוטי TP-Link TL-WN951N Mimo nMax N PCI 300Mbps 1

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי ומודולארי SeaSonic 750W 80+ Gold G-750 1

מארזים: מארז CoolerMaster CM Storm Stryker White and Black ATX Case No PSU 1

מקלדות: מקלדת לגיימרים Roccat Isku FX Multicolor Gaming Keyboard 1

עכברים: עכבר גיימרים Roccat Tyon 8200DPI All Action Multi-Button 1

פד לעכבר: משטח מיני לעכבר Roccat Taito Mini-Size (265x210x3mm) Black Gaming Mousepad 1

מע' הפעלה: מערכת הפעלה Microsoft Windows 8 / 8.1 Hebrew 64Bit OEM - לרכישה עם מחשב נייד / נייח חדש 1

אנטי וירוסים: תוכנה להגנת המחשב ללא דיסק התקנה Kaspersky Internet Security 2015 - שנה אחת - מחשב אחד 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 8135 שקל

עמוד מוצר

חשבתי ללכת או על הz97או אל הz97x Gaming

אבל עררתם את תעשי וכבר לא יודע על מה ללכת ויש לי חריגה בתקציב חושב או לחרוג עד 500שקל או לנסות ולהוריד לא יודע מה יהיה ההשלכות לזה

פורסם

בקשר למארז - תתייעץ בפורום ספקים ומארזים.

בקשר ללוח האם - Z97 זה לא דגם של לוח אם, זהו דגם של ערכת שבבים. כמעט כל לוח אם שעושה שימוש בערכת שבבים כזו מכניס Z97 לדגם הלוח. אם אתה מתלבט בין 2 לוחות מסויימים, תרשום את הדגמים המדוייקים שלהם (קישור יכול לעזור) ואת המחיר שלהם עבורך ויהיה אפשר לומר לך איזה מהם יותר משתלם.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

דרך אגב המחשב הגיע הכל עובד מרוצה מהכל ! תודה רבה לכל מי שעזר לי ממש מעריך אותכם!

הייעד הבאה סטרימר ועלת המיהרות גלישה בבית ..

פורסם

1. תתחדש.

2. איזו חומרה קנית בסוף, האם קנית מ KSP וכמה כל המפרט עלה?

פורסם
  • מחבר

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4790K 4.0Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Scythe Mugen MAX SCMGD-1000 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-Z97X-UD3H LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E,VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Aegis 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL11-11-11-28 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX970 G1 GAMING SOC 4GB GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Sata III 1

כונני SSD: כונן קשיח Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SSD SATA III 1

צורבי DVD: צורב פנימי Asus DRW-24D3ST DVD±RW x24 Black Sata 1

ציוד רשתות: כרטיס רשת אלחוטי TP-Link TL-WN881ND nMax N PCI Express 300Mbps 1

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי ומודולארי SeaSonic 850W 80+ Gold X-850 SS-850KM/X-850 1

מארזים: מארז ללא ספק CoolerMaster CM Storm TROOPER Window Black ATX 1

מאווררים וגופי קירור: מאורר למארז Thermaltake Thunderblade 120mm Blue LED Basic Fan AF0032 2

מקלדות: מקלדת לגיימרים Roccat Isku FX Multicolor Gaming Keyboard 1

עכברים: עכבר גיימרים Roccat Tyon 8200DPI All Action Multi-Button 1

פד לעכבר: משטח עכבר לגיימרים Roccat Raivo High-Velocity - צבע שחור 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 7745 שקל

עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

קנתי מי KSP המיפרט עלה לי קצת פחות מי מה שכתוב כאן ביגלל שאין הקרבה באילת

והשקעתי 100 שקל לחבר שעובד במעבדה להרכיב לי

כמה מהדברים נעלצתי לשנות ביגלל חוסר הציוד אצל KSP ...

פורסם

תתחדש. זה נראה מפרט מצויין ואני בטוח שתהנה ממנו בשנים הקרובות. כמה נקודות קטנות:

א. לא היית חייב דיסק קשיח מסדרת ה Black של Western Digital, במיוחד לאור העובדה שקנית כונן SSD.

ב. היית יכול לקחת ספק כח בעל הספק קטן יותר, אלא אם כן אתה מתכנן מערך SLI או המהרה כבדה.

ג. לאור העובדה שאתה כנראה תבצע המהרה, הייתי שוקל לקנות זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר של 1866MHz.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים