עבור לתוכן

i7 4790 vs i5 4670k

Featured Replies

פורסם

היי כולם,

בבעלותי i5 4670k ויש לי את האפשרות לשלם מחיר מזערי יחסית ולקבל בעבור המעבד שלי, את ה i7 4790 (לא K).

בהנחה שאני עושה OC ל i5, האם המעבר לאותו i7 זה נחשב לשדרוג בביצועים ?

חשוב לציין שלי חשובים ביצועים במשחקים.

פורסם

בביצועים במשחקים ללא ספק הi7 יותר טוב, בעיקר בגלל הליבות המדומות הנוספות (Hyper-threding)

פורסם

כמה מזערי?

עם OC אתה בהחלט יכול לסגור את הפער בין המעבדים, כך שאלא אם המחיר הוא זעום מאוד אני לא רואה שום סיבה לבצע את המהלך.

נערך על-ידי OvO

פורסם

במשחקים החדשים יש יתרון ברור למעבדי i7.

אם פותח הדיון יכול לשדרג לi7 בעלות לא גבוהה, שיקפוץ על זה בשני הידיים.

i5 גם עם OC לא יגיע לביצועי ה4790. שים לב שהi5 מוגבל בOC שלו ולא מגיע ל5GHZ.

פותח הדיון: כשאתה מחליף לi7-4790, שים לב לעדכן את הביוס שיתמוך גם במעבד זה שהוא מדור הHaswell-Refresh.

טיפ נוסף: בחתימה שלך, לוח האם מופיע כZ85-G45 כאשר ששם הדגם הנכון הוא: Z87-G45

נערך על-ידי דובי770

פורסם
  • מחבר

המחיר הוא באזור ה 35£ שזה שווה לבערך 3 שעות עבודה שלי , ככה שזה די בקטנה.

אבל התסביך הנוסף מבחינתי זה גם לפרק את הקרור הענק שעל הלוח, להחליף מעבד ולהרכיב הכל מחדש..

אם ההבדל לא משמעותי לאחר OC של המעבד אז אולי אני אוותר. אם כן משמעותי והמעבד תומך בלוח אז בהחלט שאני אקופץ על ההזדמנות.

פורסם

35 ליש"ט זה לא רציני, נראה לי לך על זה.

למרות שאני עדיין חושב שעם OC נחמד, ההבדלים לא יהיו בשמיים . (אם בכלל במקרים מסוימים)

נערך על-ידי OvO

פורסם

1. השוואה בין Core i5-4670K ל Core i7-4790:

http://ark.intel.com/compare/75048,80806

בגדול, ההבדלים הם אלו:

א. למעבדי ה Core i7 יש HT (כל אחת מליבות העיבוד הפיזיות מוצגת כ-2 ליבות לוגיות), דבר שלא קיים במעבדי ה Core i5.

ב. מעבד ה Core i5-4670K עובד בתדר של 3.4GHz (תדר טורבו של 3.8GHz) אך הוא בעל מכפלה פתוחה, כך שאתה יכול להמהיר אותו. מעבד ה Core i7-4790 עובד בתדר של 3.6GHz (תדר טורבו של 4GHz), אך לא ניתן להמהיר אותו.

2. אם היישומים שלך לא משתמשים ביותר מ-4 ליבות עיבוד, אז המהרת המעבד הנוכחי מ 3.4GHz ל 3.6GHz, דבר שאמור להיות יחסית קל, תיתן תוצאות דומות לאלו שתקבל אילו היית משתמש במעבד Core i7. אם היישומים שלך יודעים לנצל יותר מ-4 ליבות עיבוד, אז ל Core i7 יהיה יתרון.

3. כפי ש דובי770 כתב - אם אתה מתכוון לבצע את ההחלפה הזה, תדאג לעדכן את הביוס של לוח האם לפני החלפת המעבדים, שכן אחרת לא בטוח שהלוח בכלל יזהה את המעבד החדש.

4. אני רואה, לפי האתר של בנק ישראל, ששער החליפין של ליש"ט הוא בערך 5.86 ש"ח, כלומר 35 ליש"ט שווים כ-200 ש"ח. ההפרש במחיר בין Core i7-4790 ל Core i5-4670K, לפי האתר של אינטל, הוא 61 דולר, שהם כ-240 ש"ח, אבל בחנוית בארץ ההפרש בין המעבדים האלו הוא בסביבות ה-300 ש"ח. אין כאן ממש חיסכון כספי גדול, ולכן הכל תלוי ביישומים בהם אתה משתמש.

5. קח בחשבון שהשקעת בלוח אם וכנראה גם בקירור למעבד המתאימים להמהרה, כך שאם אתה מחליף את המעבד באחד שלא מיועד להמהרה, היכולות שלהם לא ממש יבואו לידי ביטוי.

פורסם
  • מחבר
1. השוואה בין Core i5-4670K ל Core i7-4790:

http://ark.intel.com/compare/75048,80806

בגדול, ההבדלים הם אלו:

א. למעבדי ה Core i7 יש HT (כל אחת מליבות העיבוד הפיזיות מוצגת כ-2 ליבות לוגיות), דבר שלא קיים במעבדי ה Core i5.

ב. מעבד ה Core i5-4670K עובד בתדר של 3.4GHz (תדר טורבו של 3.8GHz) אך הוא בעל מכפלה פתוחה, כך שאתה יכול להמהיר אותו. מעבד ה Core i7-4790 עובד בתדר של 3.6GHz (תדר טורבו של 4GHz), אך לא ניתן להמהיר אותו.

2. אם היישומים שלך לא משתמשים ביותר מ-4 ליבות עיבוד, אז המהרת המעבד הנוכחי מ 3.4GHz ל 3.6GHz, דבר שאמור להיות יחסית קל, תיתן תוצאות דומות לאלו שתקבל אילו היית משתמש במעבד Core i7. אם היישומים שלך יודעים לנצל יותר מ-4 ליבות עיבוד, אז ל Core i7 יהיה יתרון.

3. כפי ש דובי770 כתב - אם אתה מתכוון לבצע את ההחלפה הזה, תדאג לעדכן את הביוס של לוח האם לפני החלפת המעבדים, שכן אחרת לא בטוח שהלוח בכלל יזהה את המעבד החדש.

4. אני רואה, לפי האתר של בנק ישראל, ששער החליפין של ליש"ט הוא בערך 5.86 ש"ח, כלומר 35 ליש"ט שווים כ-200 ש"ח. ההפרש במחיר בין Core i7-4790 ל Core i5-4670K, לפי האתר של אינטל, הוא 61 דולר, שהם כ-240 ש"ח, אבל בחנוית בארץ ההפרש בין המעבדים האלו הוא בסביבות ה-300 ש"ח. אין כאן ממש חיסכון כספי גדול, ולכן הכל תלוי ביישומים בהם אתה משתמש.

5. קח בחשבון שהשקעת בלוח אם וכנראה גם בקירור למעבד המתאימים להמהרה, כך שאם אתה מחליף את המעבד באחד שלא מיועד להמהרה, היכולות שלהם לא ממש יבואו לידי ביטוי.

קודם כל, אחלה תשובה אז תודה רבה.

עכשיו בגדול אין ממש טעם להסתכל על הפרש המחירים מאחר שאני לא עומד פה לפני קניה של אחד המעבדים. המעבד שלי כבר נרכש ואין דרך להחזיר את הכסף ששולם עבורו.השאלה היא האם כדאי להוסיף עוד סכום קטן כדי לקבל I7.

בנוגע לשימוש שלי במעבד אז כמו שכבר ציינתי השימוש הוא למשחקים באופן כמעט אקסקלוסיבי.

ואתה צודק שהשקעתי בלוח וקרור לשם OC אבל אין לי ממש נסיון בזה ואני די חרד שאני יהרוס משהו. התכנון המקורי היה שאני יבצע OC כאשר הביצועים הרגילים יהפכו כבר לפחות רלוונטים.

לפי איך שזה נראה, יש יותר ויותר משחקים שתומכים ב8 ליבות שזה מה שבאמת הופך את הדיל למשתלם עבורי.

לגבי עדכון הביוס, האם מדובר בהורדת עדכון רגיל מאתר היצרן ? לא מספיק לאפס את הלוח לפני החלפה?

פורסם

1. אם אתה לא מתכוון לבצע המהרה והמשחקים בהם אתה משחק יודעים לנצל יותר מ-4 ליבות, אז החלפת המעבד ב Core i7 תהיה פתרון טוב עבורך, וזה גם משתלם כלכלית עבורך - בסופו של דבר המחיר שתשלם על מעבד ה Core i7-4790 (המחיר של ה Core i5-4670K ועוד ה-35 ליש"ט) יהיה קטן יותר מעלותו, מה גם שאתה מקבל מעבד חדש יותר (ה Core i7-4790 הוא מסדרת ה Haswell Refresh בעוד שמעבד ה Core i5-4670K הוא מסדרת ה Haswell).

2. למרות שמעבדים כמעט ולא מתקלקלים, אני מציע שתבדוק את עניין האחריות של המעבד אותו אתה קונה - אם מעבד ה Core i7-4790 נרכש בתצורת box, אז יש עליו 3 שנות אחריות מצד אינטל, כך שבמידה ויש בעיה איתו תוכל להחליפו מול אינטל ישירות. אם המעבד נקנה בתצורת tray אז יש עליו אחריות מקומית בלבד של החנות המוכרת/היבואן/המפיץ, וזה יכול להיות בעייתי בפרט אם אתה קונה את המעבד מאדם בחו"ל (מכיוון שמדובר פה בליס"ט אני מניח שהאדם איתו אתה מחליף את המעבד גר בחו"ל).

3. לפי רשימת המעבדים הנתמכים ע"י הלוח Z87-G45 GAMING של MSI (קישור) המעבד Core i7-4790 נתמך ע"י גירסת ביוס 1.7. בדוק מהי גירסת הביוס במחשב שלך, ואם היא נמוכה יותר - עדכן את הביוס לגירסה העדכנית ביותר (הגירסה האחרונה היא 1.9, קישור).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים