עבור לתוכן

הרחבת זיכרון מ8GB ל16GB

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש ברשותי כרגע 8GB RAM ואני מעוניין להוסיף עוד זיכרון של 8GB RAM.

הזיכרון שיש לי כרגע הוא: 8GB DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3-12800 - HyperX Fury Series - 8192MB - HX316C10F/8

איזה עוד זיכרון 8GB RAM הכי מומלץ להוסיף לזה שיש לי? והאם אני יכול להוסיף DDR4 במקום DDR3? מה היתרונות?

פורסם

תוכל לרכוש סטיק נוסף מאותו הדגם מKSP. תמיד כדאי לשדך 2 סטיקים מאותו הסוג כדי למנוע בעיות.

אתה לא יכול להוסיף DDR4 מכיוון שהמעבד והלוח אם שלך לא תומכים.

כרגע רק פלטפורמת X99 תומכת בDDR4.

היתרונות הם צריכת מתח נמוכה יותר ורוחב פס גבוה יותר לעומת DDR3.

פורסם

@avi30

לא ציינת איזה לוח אם יש לך ובאיזה מעבד אתה משתמש - זה חשוב, שכן רכיבים אלו קובעים באיזה זיכרון תוכל להשתמש ומהו נפח הזיכרון המקסימלי שאתה יכול להתקין.

1. את אותו הזיכרון בדיוק (Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3-12800 - HyperX Fury Series - Blue - 8192MB - HX316C10F/8) ניתן לקנות בפלונטר בכמעט 150 ש"ח פחות (קישור) - 329 ש"ח לעומת 475 ש"ח ב KSP...

2. באופן כללי רצוי להוסיף זיכרון זהה ככל האפשר לזיכרון הקיים, אבל זו לא חובה - בד"כ מספיק שהזיכרונות יהיו מסוגלים לעבוד באותו המתח, ובמקרה הזה - 1.5V.

3. צריך תמיד להיות מודעים לאפשרות שתהיה בעיית תאימות בין הזיכרונות או בין הזיכרון ללוח האם. אם מדובר באותו דגם בדיוק כמו זה שעובד כרגע במחשב, אז סביר להניח שלא תהיה בעיה. אם לא - מומלץ לדאוג שהביוס יהיה מעודכן לגירסתו האחרונה בכדי להקטין את הסיכוי לבעיית תאימות (חלק מעדכוני ביוס אמורים לפתור בעיות תאימות עם הזיכרון).

4. בקשר לזיכרון DDR4 - כבר ענו לך.

פורסם

אני כל הזמן טוען שהמחירים בפלונטר הכי אטרקטיבים ובכלל לא טרחתי לבדוק אצלם, מצטער.

הלוח אם שלך תומך ב16GB מקסימום ל2 סטיקים אז תוכל להוסיף עוד אחד בראש שקט.

אין דבר כזה שידוך זכרונות, פשוט התכוונתי למה שsmalul אמר, שבדרך כלל רצוי להוסיף סטיק שזהה ככל האפשר לקיים.

פורסם

@avi30

כן, עדיף להשתמש בזיכרון שזהה לזיכרון הקיים מכיוון שזה יקטין מאד את הסיכוי לבעיית תאימות כלשהי. במקרה הספציפי הזה הזיכרון הזה הוא גם יחסית זול (מודול זיכרון DDR3 בנפח 8GB הכי זול הוא כנראה זה של Zeppelin שנמכר ב-299 ש"ח בפלונטר, אז עוד 30 ש"ח זה לא הרבה). שים לב שהזיכרון הזה מגיע ב-4 צבעים (אדום, שחור, כחול ולבן), כך שאתה יכול לבחור איזה צבע שמתחשק לך.

מבחינת המעבד והזיכרון - אין בעיה להוסיף עוד זיכרון. כמו ש Nightbeat כתב - הלוח שלך תומך לכל היותר ב 16GB, אז התקנת מודול זיכרון שני בנפח 8GB לא צריכה להיות בעייתית.

אגב, ב"שידוך זיכרונות" הכוונה היא פשוט להתקנת שני מודולי זיכרון (או יותר) ביחד על אותו לוח האם.

פורסם

היום DDR4 יתן ביצועים טובים יותר בגיימינג? השקעה ששווה את הכסף?

פורסם

זיכרון DDR4 ייתן ביצועים טובים יותר באופן כללי פשוט בגלל שהוא בעל רוחב פס גדול יותר. אבל נכון להיום זיכרון DDR4 נתמך רק ע"י מעבדים ולוחות האם בעלי תושבת 2011-3, מה שאומר שמעבד יעלה לך לפחות 2000 ש"ח והלוח - לפחות 1000 ש"ח. תוסיף לזה את זיכרון ה DDR4, שהוא עדיין יקר יחסית לזיכרון DDR3, ותקבל שרק עבור השילוש (מעבד, לוח אם וזיכרון) תצטרך לשלם כ-4000 ש"ח (לכל הפחות). לכן לדעתי לא משתלם, נכון להיום, להשקיע במחשב העושה שימוש בזיכרון DDR4, אלא אם כן אתה "גיימר" כבד, אתה מעוניין לקבל FPS מקסימלי בכל מחיר וכמובן - יש לך אלפי שקלים להשקיע בחומרה.

יש לציין כי מצב זה אולי ישתנה בעוד כמספר חודשים, לאחר שיחרור מעבדי הדור השישי של מעבדי אינטל - ה Skylake.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים