עבור לתוכן

בחירת כרטיס זכרון מתאים

Featured Replies

פורסם

מעבד AMD Phenom 2 955 3,2Ghz

לוח אם GIGABYTE GA-880GM-UD2H 1.4rev

2 כרטיסי זכרון corsair 2gb (single stick) DDR3-1333 CL9 VALUE SELECT

מעוניין לקנות כרטיס נוסף של 4GB ורציתי לדעת אם יש הגבלה כלשהי מבחינת מעבד ותיאום בין הזכרונות.

מבחינת לוח האם אני לא חושב שצריכה להיות בעיה יש מקום לארבעה כרטיסים כשכל אחד יכול לתמוך ב 4GB.

לגבי המעבד אינני בטוח.

האם אפשר לשלב 2 כריטיסים של 2GB עם כרטיס אחד של 4GB כשכרטיס האחרון מיוצר ע"י חברה אחרת? והאם אפשר שכרטיס זה יהיה במהירות 1600Ghz

או שעשויה להיות בעיה עם הכרטיסים האחרים?

פורסם

1. לוח האם GA-880GM-UD2H (קישור) תומך ב-4 מודולי זיכרון מסוג DDR3 בנפח כולל של 16GB, כלומר הוא תומך במודולים בנפח של 4GB, כפי שכבר ציינת.

2. אני לא רואה שיש הגבלה על כמות הזיכרון שהמעבד תומך בה, ולפי האתר של AMD, בקר הזיכרון שעל המעבד Phenom II X4 955 (קישור) תומך בזיכרון DDR3 בתדר מקסימלי של 1333MHz.

3. לא צריכה להיות בעיה להתקין במחשב 3 מודולי זיכרון בתצורה של 2X2GB ו 1X4GB. אומנם בחוברת של לוח האם לא בד"כ לא מופיעה תצורה כזו, אבל זה עובד - גם עם מעבדים של אינטל וגם עם מעבדים של AMD.

4. בד"כ מומלץ להשתמש במודולי זיכרון זהים ככל האפשר בכדי למנוע בעיות תאימות, אבל באופן כללי לא אמורה להיות בעיה להתקין מודולי זיכרון של יצרנים שונים. בנוסף מודולים שעובדים בתדר מקסימלי שונה או בתיזמונים שונים גם אמורים לעבוד ביחד - פשוט יעשה שימוש בתדר המקסימלי הקטן ביותר הנתמך ובתיזמונים המשוחררים ביותר.

5. ישנם כמה דברים שכן יכולים לגרום לבעיות:

א. מתח הזיכרון - במידה והזיכרון הקיים והזיכרון החדש עובדים במתחים שונים, הדבר יכול להיות בעייתי והזיכרונות יכולים שלא לעבוד. במקרה שלך, זיכרון ה Value היחיד בנפח 2GB העובד בתדר של 1333MHz שיש באתר של Corsair הוא ה VS2GB1333D3 (קישור) והוא עובד במתח של 1.5V. אני מניח שגם הזיכרונות שלך עובדים במתח של 1.5V, אבל מומלץ שתוודא את זה (תבדוק בעזרת CPU-Z או בעזרת תוכנה המנטרת את המתחים של הלוח). רוב זיכרונות ה DDR3 המודרניים עובדים במתח של 1.5V, כך שלא צריכה להיות בעיה, אבל שוב - תוודא זאת לפני הקנייה.

ב. תמיד קיימת האפשרות של בעיית אי-תאימות בין הזיכרון הקיים והזיכרון החדש או בין הזיכרון החדש ולוח האם. בכדי להקטין את האפשרות לכך וודא כי הביוס של לוח האם מעודכן לגירסתו האחרונה, שכן לעיתים עידכוני ביוס כוללים פתרונות לבעיות תאימות של הזיכרון. בנוסף, אם יש באפשרותך לבדוק את הזיכרון במחשב לפני הקנייה זה יהיה הדבר הטוב ביותר, אבל בד"כ הדבר לא ממש אפשרי.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, עזרת לי מאוד.

התקנתי כרטיס חדש ונראה שהכל עובד בסדר.

פורסם

ליתר ביטחון תריץ בדיקת +memtest86 בכדי לוודא שהזיכרון לא מייצר שגיאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים