עבור לתוכן

בקשת המלצה לSSD

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב ישן t60 1952

יש בו כרגע 320 גיגה.

אני מעוניין לעשות שדרוג לכונן SSD. (לפי המחירים, כנראה קניה בחו"ל)

אשמח להמלצה כיצד עושים זאת ומה כדאי לקנות (ומאיפה). העיקר שיישאר סה"כ לפחות 320 גיגה במחשב (אפשרות להישאר עם הכונן הנ"ל במקום הCD?)

בינתיים הזמנתי את זה:

http://www.ebay.com/itm/160898409821?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

כמובן שגם לא יעלה הרבה כסף כל הפרוצדורה. (סטודנט בכל זאת וגם מחשב ישן שאין סיבה להשקיע בו מלא)

הערה: אני משתמש יחסית הרבה בmatlab במידה ומשנה איזה סוג בוחרים.

בתודה,

אלי.

פורסם

במה המתאם הזה אמור לעזור לך בדיוק?

אם הקשיח הנוכחי שלך הוא בוגדל 2.5" אז לא צריכה להיות בעיה להחליפו ב-SSD (יכול להיות שיהיה צורך במתאם שיתן גובה ל-SSD מ-7 מ"מ ל-9.5 מ"מ).

אם יש לך צורב ואתה לא משתמש בו אפשר לקנות מתאם מיוחד שאליו יכנס הקשיח הישן ואיפה שהיה הקשיח לשים את ה-SSD.

מאחר והנייד שלך אכן ישן מלוא המהירות של ה-SSD לא תנוצל אך עדיין תרגיש שיפור לעומת הקשיח הישן ותמיד תוכל להעביר את ה-SSD למחשב חדש (בין אם נייד או נייח).

מתאם לקשיח במקום הצורב (קיים גם בגובה 9.5 מ"מ , יש לוודא תאימות לפני הרכישה):

http://www.ebay.com/itm/SATA-2nd-HDD-SSD-Hard-Drive-Caddy-for-12-7mm-Universal-CD-DVD-ROM-Optical-Bay-/280820379708?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item416232f03c

פורסם
  • מחבר

תודה. אך מה עם דיסק SSD עצמו? איזה מומלץ למחשב כזה שלא יהיה ייקר גם?

פורסם

תקציב?? נפח???

פורסם
  • מחבר

לא סגור על התקציב. כמה שיותר זול. נפח אני מקווה ש80 מספיק אם מחברים גם דיסק נוסף.

פורסם
  • מחבר

זה לא ייקר בישראל? אני לא ממהר. גם eBay פתוח מבחינתי.

פורסם

בדר"כ המחירים של הדגמים הזולים בארץ ל: 120 - 128 ג'יגה נעים בין 250 - 350 ש"ח.

חלקם הם דגמים פחות מומלצים, ה-BX100 הוא דגם חדש שמאוד מומלץ פה בפורום ומציע יחס עלות/תועלת טוב מאוד.

ב-ebay לא ראיתי מחירים טובים יותר.

מאחר והמחשב שלך גם ככה ישן אתה לא תנצל את מיטב יכולות ה-SSD ואתה יכול לקחת דגם זול יותר אבל אם תחליט לשדרג את המחשב הנייד שלך יהיה חבל שה-SSD שתיקח מהמחשב הישן למחשב חדש יהיה מדגם פחות טוב.

פורסם
  • מחבר

יש לי מחשב חדש שהשדרוג לSSD יהיה בשלב מאוחר יותר. כרגע מה שמעניין אותי זה SSD קבוע למחשב שרשמתי ולהשאיר אותו קבוע בו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים