עבור לתוכן

עזרה בבקשה - פרויקט בניית חללית

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לתת מתנה לילדים שלי גילאי 5-9, לבנות להם חללית שגולת הכותרת שלה הוא הקוקפיט.

יש לי ידיים טובות, יש לי חוש טכני וכשהייתי ילד (לפני 30 שנים) הייתי פריק מחשבים בזמן שרק

התחילו לייצר מחשבים בייתיים (IBM XT, APPLE II, COMMADOR64), כיום אין לי את הידע

כמו שפעם שחיתי בו, שפת התכנות הנפוצה היתה בייסיק, ובתיכון עוד זוכר שלמדתי פסקל וקצת אססמבלר,

כיום אין לי שום נגיעה לנושא, אבל ממה שראיתי בשפת הסי בהדגמות זה לא נראה לי בלתי אפשרי, זה

עדיין תכנות מבני.

ניסיתי לחשוב איך אני ניגש לפרויקט הזה בצד האלקטרוני שלו, אני רוצה לבנות בעצם קוקפיט

שמורכב מכל מני מפסקים שמפעילים לרוב נורת לד, אפקט קולי, או פונקציה מסוימת אחרת,

להרכיב פוטנציומטרים שיעלו ויורידו שורת לדים שתדמה חיווי ויזואלי כביכול ליותר או פחות עוצמה

בסיבוב הפוטנציומטר, מספר מלבני ספרות שיראו שעה, ספירה לאחור, או סתם מספרים אקראיים שיתחלפו

להם, מטריצות לדים שמשנות צבעים וטקסטורות בעזרת בוררים גלגלת, ואולי בהמשך דברים יותר משוכללים

שאני יכול לדמיין והיו להם כייפים כמו ג'ויסטיק שיזיז זרוע רובוטית וכו'...

הסתכלתי הרבה ברשת ולא מצאתי חומר מלבד בוני קוקפיט בייתיים שהשוני בין הפרוייקטים שלהם לשלי

הוא שאצלם חייבת להיות התממשקות לתוכנת הסימולטור כדי להתאים את קריאת החיווי לתוכנת הסימולטור,

אצלי אין צורך בחיבור למחשב ביתי ולא תהיה "עבודה" של הפרויקט מול תוכנה, לכן אני חושב שהעניין

יכול להיות יחסית פחות מוגבל ועצמאי יותר מהמגבלות שיש לבוני הקוקפיטים לסימולטורים.

אין לי שום ידע באלקטרוניקה, אבל התחלתי להבין כמה דברים בסיסיים מצפייה בהמון חומר, נחשפתי

לעניין

הארודאינו אבל ירדתי ממנו עד שהבנתי שיש אפשרות לתכנן משהו עליו - ולהעביר אותו ללוח

עצמאי, או אפילו להפעיל דרכו פרויקט.

אם הבנתי נכון, הצ'יפ שעל הארדורינו נצרב העצם כאשר מורידים אליו קוד, את הצ'יפ הזה אפשר

לשלוף ולהכניס למערכת, שאותה אשפר לייצר בבית עם כרטיס והלחמות (בלי לשלוח לייצור מעגל מודפס).

אם הבנתי עוד - צריך לתת לצ'יפ הזה "סביבת עבודה" בה הוא יכול לתפקד, כלומר מהירות שעון וכו',

משהו טכני לעשייה שאולי ביכולות שלי לעשות לפי הסבר, דוגמה והדרכה.

המטרה שלי היא שתהיה מערכת אחת או יותר (לפי הצורך והפשטות), שתענה על הדרישות שלי

ממה שהפרוייקט צריך, מטרה נוספת - לחסוך בעלויות.

האם אתם חושבים שבנתונים שסיפקתי כאן - אני יכול לבצע פרויקט זה בעזרת

הארודאינו ?

או שאני צריך לחשוב על כיוונים אחרים?

אשמח לתשובות המפרטות גם את המלצות למה פרויקט כזה יצריך מבחינת ציוד לפיתוח, ואיך

אני מבצע אותו הלכה למעשה עם חיוט הכולל גם הגנה מפני התחממות, קצרים וכו', כדי שתהיה הגנה

על כל העניין מפני שריפות וכו' (בכל זאת מדובר בילדים שלי...).

אני חושב אגב, שיידרשו לי כמה חודשים טובים ללמידה וביצוע הפרויקט.

תודה מראש.

חללית

פורסם

שלום לך חללית וברוך הבא!

דבר ראשון, תאפיין את המערכת שלך. תחליט מה אתה רוצה שיהיה בתוך הקוקפיט.

כך יהיה יותר קל לענות על שאר השאלות. וגם לתת תשובות מדוייקות יותר.

האם תוכל לעשות עם הארדוינו - כן. ככל הנראה תצטרך להשתמש ב-'ארדוינו מגה' עקב שימוש יחסית גדול באמצעי קלט ופלט (לדים, פוטנציומטרים, לחצנים וכו'..).

לגבי הצ'יפ. במקרה הזה אני ממש לא חושב שיש טעם לקנות אותו בנפרד ולהכין לו לוח משלך. העבודה הזו תקח זמן רב, היא מיותרת ובסופו של דבר לא תחסוך לך דבר.

לוחות הפיתוח של ארדוינו זולים יחסית ואין שום סיבה לא להשתמש בהם כמות שהם לפרוייקט כזה.

האם אתה צריך לחשוב על כינוונים אחרים? אולי. זה בדיוק הזמן לברר. אך כאמור, תחליט מה אתה רוצה שהמערכת תעשה ויהיה קל יותר לענות. בנתיים, תבדוק קצת על raspberry pi.

ציוד לפיתוח: מחשב, מולטימטר, קאטר, פלייר, סט מברגים, מלחם, בדיל. שאר הציוד תלוי במערכת שתבנה. כמובן שאין צורך לקנות ציוד ממותגים ידועים ויקרים. מסתובבים להם באינטרנט כלי עבודה סבירים במחירים זולים מאוד.

אגב, תעיף מבט בפורייקט הזה. יתכן ויתן לך רעיונות או יעזור לך:

http://freeio.org/2014/02/mission-control-desk

בהצלחה!

פורסם

שלום חללית,

לא משנה באיזה לוח ארדואינו תבחר, מהר מאד תגיע למגבלה של הזרם החשמלי שהוא מסוגל להוציא וזה "יחנוק" לך את האפשרויות. רספברי פיי סובל עוד יותר מאותה בעיה בדיוק, וכוח החישוב שלו הוא בערך פי מיליון ממי שצריך לסוג כזה של פיתוח.

מה שאני מציע זה להתחיל דווקא בג'וקים בסיסיים יותר: למשל, ללמוד איך ליצור הבהובים במהירויות שונות ואפקטים אחרים בעזרת ג'וק 555 (למשל NE555, אפשר לקנות מאה כאלה באיביי במחיר של מנה פלאפל), 595, 4017 (גם כאן) וכדומה. במקביל, תשיג קיט עם ארדואינו אונו ותלמד איך לעבוד איתו מהפרויקטים הבסיסיים ברשת. אחר כך תוכל לשלב את שני הכיוונים האלה ולהפוך את הארדואינו ל"מוח" של הקוקפיט כולו.

בהצלחה,,

פורסם
  • מחבר

תודה חברים, יש לי הרבה שיעורי בית.

פורסם
לא משנה באיזה לוח ארדואינו תבחר, מהר מאד תגיע למגבלה של הזרם החשמלי שהוא מסוגל להוציא וזה "יחנוק" לך את האפשרויות.

igendel, תקן אותי אם אני טועה, אם מתכננים את המערכת כך שלא יתחבר אליה שום צרכן ישירות אלא דרך mosfet למשל - הבעיה הזו לא קיימת.

פורסם
igendel, תקן אותי אם אני טועה, אם מתכננים את המערכת כך שלא יתחבר אליה שום צרכן ישירות אלא דרך mosfet למשל - הבעיה הזו לא קיימת.

נכון, ומצד שני להצמיד טרנזיסטור לכל לד מסכן זה הרבה פחות נוח מבחינת חיווט, הלחמות וכדומה.

לדעתי, שילוב של רכיבים פריפראליים עם ארדואינו "באמצע" הוא הנוח והמתאים ביותר לסוג כזה של פרויקט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים