עבור לתוכן

למה בעצם כל כך הרבה אנשים בזוגיות?

Featured Replies

פורסם

כל מה שחשבתי, דווקא התברר כשונה.

כשהחלטתי "לזרום", דווקא מאז הכל זורם. בזורם אני מתכווין שאני שמח, ולא עצבני על דברים קטנים כל הזמן.

לא מנסה להטיף פה לאף אחד, רק נותן את נקודת המבט שלי.

דוגמא קטנה: חשבתי שהנדסה, הנדסת אלקטרוניקה, זה מאוד מעניין. אז התחלתי מכינה, מסתבר שזה בכלל לא היה מעניין כמו שחשבתי, גם כשנכנסתי לשיעורים והרצאות של אחרי המכינה. אחרי זמן קצר במכינה, כשראיתי שאני לא אוהב את הלימודים, עזבתי.

קצת טיילתי בעולם, חזרתי לארץ, נרשמתי ללימודי משפטים ותתפלא, אני נהנה מכל יום של הלימודים. מכל הרצאה ומכל מבחן, כן. אני פשוט אוהב את המקצוע.

במקביל אני עובד במשרת סטודנט-עבודה בפועל בתחום. מרוצה גם מהלימודים וגם ממקום העבודה. נשמע מוזר? לי לא, כי בחרתי ללמוד מה שמעניין אותי ולא להקשיב לבולשיט של "יש הרבה עו"ד בארץ" בלה, בלה, בלה.

תאמין לי שהרבה מהסביבה הקרובה אמרו לי "לא כדאי, זה לא מעניין וכו'", כולל ההורים שלי, אך הלכתי עם מה שאני חושב שטוב לי ואני שמח עם זה.

באמת אין עבודה למי שלא טוב במקצוע, כמו בכל מקצוע. גם מי שסיים בהצטיינות הנדסה בטכניון אבל אין לו יחסי אנוש טובים או שהוא לא אוהב את המקצוע, הוא לא יחזיק בעבודה לדעתי יותר מ10 שנים.

התשובה לכל מי שמתלבט מה ללמוד היא ללמוד את מה שהוא אוהב, לא את מה שאבא ואמא שלו רוצים שהוא יהיה.

התשובה לכל מי שמתלבט איך "לעשות את המיליון", תסחור במה שאתה אוהב.

אם מישהו רוצה משהו קטן למחשבה, הוא ימצא אותו כאן:

https://www.youtube.com/watch?v=_JVs-OUs4UQ

קח את הרעיון שבסרט, אך בא לא נפתח דיון על זה ;)

Go with your heart :)

• תגובות 63
  • צפיות 21.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

YOUR heart

תסחור במה שאתה אוהב? זה שקול להימורים. על כל אחד שעושה את המכה יש אלף שמפסידים את כל הכסף.

הסרט שהבאת לא יותר עוזר מקמעות של רבנים.

פורסם

לא יודע. לדעתי אתה בחור בר מזל.

לא חסר אנשים שזרמו עם החיים ועשו רק מה שהם אוהבים, ועכשיו הם חיים בסבל בגלל זה.

פורסם

נראה לי שיש בלבול בין הנושא הראשי של הדיון "למה בעצם כל כך הרבה אנשים בזוגיות" ונושא שקוראים לו נישואים.

בוא נעשה רגע הפרדה....זוגיות קיימת בטבע לא רק אצל בני אדם - ע"ע פינגווינים, ברבורים וכו'.

אני יכול לשער ולהגיד שמונוגמיה בתרבות שלי - היא נושא תרבותי שהתפתח עם השנים, אם תסתכל אחורה תראה שזכר עם מספר נשים היה מקובל מאוד.

אם תסתכל על תרבויות אחרות - תמצא תרבויות שלכל אישה יש כמה בני זוג ולכל גבר יש כמה בנות זוג.

אם נסתכל על התמונה הכוללת, בגלל שאנחנו חיה חברותית ולא מתבודדת (כמו דוב פנדה) - אנחנו חייבים להיות בזוגיות (זו או אחרת) על מנת להתרבות.

לכן זה צריך להיות סוג של אינסטינקט - כמו הרצון לאכול.

אם נסתכל על התמונה של התרבויות - הוחלט תרבותית ליצור נישואים, במקור זה יותר כמו סחר ובעלות, לפחות אם נסתכל על היהדות - זה ללא ספק בעלות על האישה בתמורה למשהו שאביה קיבל.

הנושא התרבותי התקדם טיפ טיפה - אבל זה בסך הכל נושא תרבותי.

האם אנחנו גנטית מחפשים להתחתן ? קשה לי להאמין.

האם בגלל זה יש גירושים ? מן הסתם, היום אנשים מתחתנים גם מלחץ, אם זה לחץ של זמן, משפחתי, טיפשות וכו'.

האם זה מראה שזוגיות זה דבר מיותר ? ממש לא - כי אין שום קשר בין נישואים לזוגיות.

זה כמו הקשר בין זין לבין ברית מילה - הקשר הוא מקרי לחלוטין !

פורסם

נעשה קצת סדר: מונוגומיה זה לא דבר טבעי מבחינה אבולוציונית. בגלל זה כל כך נדיר למצוא את זה בטבע. הרעיון הוא לערבב כמה שיותר את הגנים כדי שיהיה גיוון.

את הנישואים המונוגומיים דחפה הכנסייה בערך בתחילת המאה ה-12 אם קראתי פעם נכון בעיקר כדי להסדיר נושאים של ירושה וחלוקת קרקעות. הרעיונות אחרי זה שהולבשו על זה הם כבר תוספות כדי לשכנע את המקור.

במשך מיליוני שנים המין האנושי חי בלהקות. זה נכון מבחינה אבולוציונית, וזה נכון גם מבחינת פעולה. קבוצה של נשים שמגדלות ביחד את הילדים של כולן זה דבר מאוד יעיל ולא סתם היום חוקרים אומרים שזה הדבר הכי טבעי למין האנושי.

מכאן והלאה לעידן המודרני, שעליו מכונת השיווק של הוליווד בעיקר הלבישה את הרעיונות ההזויים של אהבה ממבט ראשון, חתונה גדולה וכו'. המטרה שלהם היא בעיקר למכור סרטים, לא לעזור למין האנושי. את הרעיון של לקנות טבעת אירוסין יקרה המציאה בכלל דה-בירס תאגיד היהלומים הגדול בעולם. ועד היום בארה"ב רווח המנהג שהם הכניסו של לקנות טבעת אירוסין שצריכה להיות בגובה של 3 משכורות.

בכל מקרה, הסיבה של רוב האנשים לזוגיות היא קודם כל פחד ולחץ חברתי. הם פוחדים להשאר לבד, ונכנעים ללחץ החברתי של להיות עם מישהו. העולם מתוכנת לרוב הזה, וזה יותר קל לזרום בחיים כשאתה כזה.

חלק מאוד מאוד קטן מהאנשים נמצא בזוגיות עם אנשים שהם באמת אוהבים ומוכנים לחיות איתם כל החיים, ובתוחלת החיים שלנו היום, לחיות עם מישהו כל החיים זה רעיון הזוי ומטורלל מכל הבחינות. אבל אנשים נשארים וסובלים בכל מקרה, כי הם נכנעים ללחץ חברתי ופחד.

כמו תמיד, תעשה מה שמתאים לך. אל תכנע ללחץ החברתי של ככה עושים כולם.

פורסם

לא מבין מה הקטע שאנשים מתחתנים בגיל מוקדם. ואחרי עשרות שנים במקרה הטוב מגיעים למצב שלא יכלים לראות אחד את השני..

לא מכיר זוג אחד שלא רב (לפחות לא בפומבי ) אנשים מגיעים למצבים גרועים בנישואים..

בכ"מ

demotivation-posters-auto-275157.jpeg

פורסם

אם מישהו רוצה משהו קטן למחשבה, הוא ימצא אותו כאן:

https://www.youtube.com/watch?v=_JVs-OUs4UQ

קח את הרעיון שבסרט, אך בא לא נפתח דיון על זה ;)

Go with your heart :)

פורסם

כל הטיעונים שאתם מביאים פה בסופו של דבר ישמעו לא הגיוניים\לא רלוונטיים\חסרי כל טעם מסיבה אחת פשוטה - זוגיות נעשת ממניע רגשי ורק אחר כך הגיוני (להוציא מקרי "שוגר דאדי"). בין אם מדובר ברגש רומנטי או בפחד.

בני אדם נכנסים לזוגיות מתוך מניע רגשי - וברגע שהרגש שהוביל לזה נעלם (בתנאי שאין אחד אחר שמוביל אותו לאחר מכן) הם מבקשים לנטוש אותו.

בגלל זה זוגות שנכנסו לזוגיות מתוך אהבה ותשוקה מטורפת וזה עבר להם אחרי איזה שנה, בסופו של דבר מגיעים למצב שהם לא מוצאים יותר עניין בזוגיות אז הם נפרדים.

בקיצור, אין שום טעם לנסות להסביר את זה "בצורה הרובוטית" כי אתם לא תצליחו.

פורסם
נעשה קצת סדר: מונוגומיה זה לא דבר טבעי מבחינה אבולוציונית. בגלל זה כל כך נדיר למצוא את זה בטבע. הרעיון הוא לערבב כמה שיותר את הגנים כדי שיהיה גיוון.

את הנישואים המונוגומיים דחפה הכנסייה בערך בתחילת המאה ה-12 אם קראתי פעם נכון בעיקר כדי להסדיר נושאים של ירושה וחלוקת קרקעות. הרעיונות אחרי זה שהולבשו על זה הם כבר תוספות כדי לשכנע את המקור.

במשך מיליוני שנים המין האנושי חי בלהקות. זה נכון מבחינה אבולוציונית, וזה נכון גם מבחינת פעולה. קבוצה של נשים שמגדלות ביחד את הילדים של כולן זה דבר מאוד יעיל ולא סתם היום חוקרים אומרים שזה הדבר הכי טבעי למין האנושי.

מכאן והלאה לעידן המודרני, שעליו מכונת השיווק של הוליווד בעיקר הלבישה את הרעיונות ההזויים של אהבה ממבט ראשון, חתונה גדולה וכו'. המטרה שלהם היא בעיקר למכור סרטים, לא לעזור למין האנושי. את הרעיון של לקנות טבעת אירוסין יקרה המציאה בכלל דה-בירס תאגיד היהלומים הגדול בעולם. ועד היום בארה"ב רווח המנהג שהם הכניסו של לקנות טבעת אירוסין שצריכה להיות בגובה של 3 משכורות.

בכל מקרה, הסיבה של רוב האנשים לזוגיות היא קודם כל פחד ולחץ חברתי. הם פוחדים להשאר לבד, ונכנעים ללחץ החברתי של להיות עם מישהו. העולם מתוכנת לרוב הזה, וזה יותר קל לזרום בחיים כשאתה כזה.

חלק מאוד מאוד קטן מהאנשים נמצא בזוגיות עם אנשים שהם באמת אוהבים ומוכנים לחיות איתם כל החיים, ובתוחלת החיים שלנו היום, לחיות עם מישהו כל החיים זה רעיון הזוי ומטורלל מכל הבחינות. אבל אנשים נשארים וסובלים בכל מקרה, כי הם נכנעים ללחץ חברתי ופחד.

כמו תמיד, תעשה מה שמתאים לך. אל תכנע ללחץ החברתי של ככה עושים כולם.

אני לא מסכים איתך.

הסיבה לרצון לזוגיות אמורה להיות מוטבעת בנו.

הסיבה לחתונה, הסיבה לילדים לפני שאתה בשל, והסיבה לטבעת אירוסים - כל אלו סיבות מלחץ חברתי.

לדעתי, בודדים האנשים שלא כמהים לבן/בת זוג - אם זה כמהות מינית (כמה אנשים אתה מכיר שהם א-מיניים ?), ואם זה כמהות נפשית לזוגיות של פרטנר.

אני יכול להצביע עליי בצורה אנליטית ולהגיד לך את הדברים הבאים -

אני מסוג האנשים האלו שיש להם "הכל" - אני בא ממשפחה ממעמד הביניים, ככה שכלכלית אנחנו לא עשירים אבל לא היה חסר לי דבר.

מבחינה בריאותית - מערכת הבריאות שלי מבין החזקות שתמצא, אני חולה פעם ב3-4 שנים...וגם אז לכמה ימים בודדים לכל היותר.

מבחינה חברתית - יש לי חברים, חלקם קרובים וחלקם פחות, אבל סך הכל אני לא גלמוד.

מבחינת אושר - אני צוחק הרבה, אני נמצא בסביבה שכיף לי בה.

מבחינת הגשמה עצמית - משום מה אני תמיד עושה מה שאני אוהב, אני עובד במה שאני אוהב, בצבא שיררתי במה שאני אוהב במקום שאני אוהב, וגם בתיכון.

יחד עם זאת - אני יכול להגיד לך שעד שלא הייתה לי חברה - זה היה הדבר שהכי חסר לי בעולם ! ולא בגלל לחץ חברתי, ואפילו לא בגלל כמיהה מינית.

מעולם לא הייתי מאושר מספיק עד שנכנסתי לזוגיות עם בת זוג שאוהבת אותי ואני אותה.

אני יכול להעיד על עצמי - שהדבר הכי מנחם, הכי מחמם, הכי דוחף, הכי מהנה, הכי מגרה את החושים, הכי משמח שיש בחיי - זה הזוגיות.

אני יכול להגיד באותה נשימה שהיו לי גם חברות-סתם, חברה שהיא פשרה כדי לא להיות לבד...ואני יכול להגיד באותה נשימה שחברה-סתם עדיפה על להיות לבד.

אבל ללא ספק זוגיות עם אהבה הדדית ובריאה - היא אחד הדברים שלדעתי מובילים לאושר עילאי - ולדעתי אין שום קשר לחברה בה אנו חיים.

פורסם
  • מחבר

אגב, יש גם סיבה אבולוציונית למה לא לשכב עם כל אחת. מחלות מין.

לא סתם מחלות מין יכולות להפוך אותך לעקר ואני חושב שזה מה שהניע התנהגות אצל חלק מהגברים שהיא לא "לאנוס כל מה שזז".

אחרת מבחינה אבולוציונית היה צריך לאנוס כמה שיותר.

לגבי זוגיות, הכל טוב ויפה, אלא שאני בן אדם מורכב ואני לא מסתדר עם רוב האנשים. גם לא חסרים בנות שרוצות להיות בזוגיות רק בגלל שהן לחוצות על כסף או תורם זרע ולא בגלל שהן מאוהבות.

קשה לי להתאהב באשה כי אני לא כל כך סובל את רוב האנשים. ואם אני כבר מתאהב במישהי אז רוב הסיכויים שזה לא יתאים או שהיא לא תרצה.

בתאורייה זוגיות זה מדהים, במציאות אין הרבה בנות שאפשר לאהוב.

פורסם

הבחורה המושלמת בשבילי זו מישהי שתשמח יותר אם אני אקנה לה כרטיס מסך ב5 אלף מאשר אם אני אקנה לה טבעת ב5 אלף.

פורסם

^ 2 הקניות הן בזבוז כסף, אבל לפחות לכרטיס מסך יש איזשהי פונקציונאליות.

פורסם
  • מחבר

הריי ברור שאתה קונה את הכרטיס מסך בשביל עצמך.

צרכנות לרוב לא תעשה אותך מאושר. אני בטוח שאפשר להיות מאושר גם בלי המחשב הכי חזק אלא עם זה שאתה באמת נהנה מהמשחקים ולא אובססיבי לגבי הגרפיקה.

בכל מקרה, נראה לי שלא ניתן לחזות מה יהיה אם תכנס לקשר עם בחורה ואז או שהמים חמים או שהבריכה ריקה ואתה חוטף בומבה לראש(או משהו באמצע).

זה רק עיניין של לנסות עד שיצליח?

למרות שלפעמים יש נורות אזהרה.

כאילו אתה יכול לראות איך הבחורה מתנהגת לאנשים אחרים ולראות אם היא נחמדה אליהם או רק אלייך.

פורסם
הבחורה המושלמת בשבילי זו מישהי שתשמח יותר אם אני אקנה לה כרטיס מסך ב5 אלף מאשר אם אני אקנה לה טבעת ב5 אלף.
^ 2 הקניות הן בזבוז כסף, אבל לפחות לכרטיס מסך יש איזשהי פונקציונאליות.

ROFL, האמת הקשה היא שדווקא הקנייה של הכרטיס מסך היא הקנייה הפחות "כלכלית" מכיוון שאחרי 5 שנים ואפילו פחות הוא יאבד כמעט כל ערך, לעומת הטבעת שתשמור על הערך שלה ואולי אף יותר.

מבחינה פונקציונלית טבעת משמשת בתור סמל סטטוס ומספקת רגש חיובי, כמו שקנית חולצה יפה שכיף לך ללבוש כשאתה יוצא. לגבי מידת ההשקעה זה כבר עניין אחר...

בנוגע לדיון

התפלאתי לשמוע שיש כאן הרבה נשואים באושר, אני גם חלק מהם.

פורסם

ומה עם הבחורה? אחרי 5 שנים של נישואין היא מאבדת או שומרת על הערך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים