עבור לתוכן

קצת על קפסולות חלופיות למכונת Nespresso.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לא רחוק מהחישוב שלי, למרות שהנתונים שונים לחלוטין התוצאה דומה :P

אבל כן, על פי החישוב הזה (ואני בכוונה ילך על 2 כוסות ביום) תוך שנתיים כיסית את ההוצאה. השאלה היא מה יהיה מצב המכונה לאחר שנתיים של שימוש, והאם הטעם באמת טוב יותר במכונה אוטומטית כזאת.

• תגובות 51
  • צפיות 40.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

השאלה שאתה שוכח היא, למי יש מקום למכונה כל כך גדולה...

פורסם
  • מחבר

מכונת

Lattissima Plus

גובה: 25.3 ס"מ

עומק:31.9 ס"מ

רוחב:16.7 ס"מ

מכונת

DELONGHI דגם ECAM23460S

גובה: 34.0 ס"מ

עומק:43.0 ס"מ

רוחב:23.8 ס"מ

ההפרש קיים, אבל הוא לא משמעותי לדעתי

פורסם

אתה משווה את אחת המכונות הגדולות של נספרסו.

אני מדבר על האיניסיה והארוצ'ינו שבאים בנפרד.

נ.ב.

מסתבר שאפשר למצוא מכונות נספרסו גם בכ-90 יורו כולל משלוח לישראל

http://www.amazon.fr/Krups-YY1540FD-Nespresso-Essenza-Automatique/dp/B008P6WM52/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1428497226&sr=8-1&keywords=nespresso

איפה במחירים האלה אפשר בכלל להתקרב למכונה אוטומטית.

פורסם
ב 100-140 ש"ח לקילו קונים קפה מצויין וטרי מקלייה מקומית.

גם ב-80 ש"ח אפשר לקנות קפה מקליה מקומית שלדעתי ולדעת אחרים הוא מצויין (מבית הקליה קפה רות בפ"ת). עם זאת, הטעם שלי ושלך בקפה כנראה מאוד שונה אז אני לא בטוח שאתה תאהב אותו, אבל בהחלט הייתי ממליץ לנסות. באופן אישי אני קולה בבית, אז העלות שלי לקילו היא בערך 50 שקלים (אחרי שהחזרתי מזמן את העלות של הקולה).

פורסם

אני בהחלט מכיר את הקלייה של קפה רות, לדעתי היא לא מוצלחת בכלל. כשקניתי ממנו מטחנה לפני הרבה שנים קניתי גם קצת קפה.

בזמנו הייתי קונה את תערובת הבית של ספורה ב-70 ש"ח לקילו כשעוד היו קונים את הקפה מקפה רוטשילד, וזה הקפה היחיד מתחת ל-100 ש"ח לקילו שמצא חן בעיני. מאז הם התחילו לקנות מאווה בחיפה בשלב מסוים, ונהיה מזעזע בעיני.

אני גם קולה בג'ין, ואמנם התוצאות לא רעות בכלל, אבל זה לא באותה רמה של מה שאני קונה אצל נגרו, אז אני מתפנק מדי פעם בקפה שלו. שקלתי גם לקנות קולה אריג'אנו יד שניה שיש מצב שאני יכול לשים עליו יד - ואז התוצאות כבר יהיו קרובות יותר לקליות מסחריות וטובות. לא ממש יש לי איפה לשים אותו, החזר ההשקעה ארוך למדי, צריך לחכות 10 ימים לפני שאפשר לשתות ואחרון חביב - אם דופקים מנה, הלכו 700 - 800 גרם קפה לפח :)

בכל מקרה, גלשתי. יכול להיות בהחלט שבמכונה אוטומטית פשוטה התערובת של רות תהיה מספיקה, והרובוסטה לא תהיה אגרסיבית מדי.

פורסם

יצרתי גיליון לחישוב עלויות הקפה. הורדה כאן. פשוט תזינו את כמות הספלים שאתם מתכננים לשתות ביום ואת אורך התקופה (בשנים) שאתם מעוניינים לחשב, ותוכלו לראות את ההבדלים בעלויות של מכונת קפסולות מול מכונה אוטומטית ומול כמה אופציות של מכונות ידניות. הגיליון גם מאפשר לבחור חומר גלם שונה בהתאם למכונה - קפסולות, קפה קלוי ממקורות שונים, קפה ירוק ממקורות שונים (ומשקלל את העלות של קולים שונים עבור האופציות עם קפה ירוק). המסקנה הפשוטה היא שקפסולות משתלמות מאוד למי שכמעט לא משתמש במכונה (מה שמסתדר מצויין עם איכות הקפה שהן מספקות), והן נותנות אשליה של פתרון משתלם למי שלא מסתכל על הטווח הרחוק יותר. אבל עבור מי ששותה כמה ספלים ביום ומסתכל קצת קדימה הן מאוד לא משתלמות. ממש המקבילה הקולינרית של מדפסת לייזר של OKI ;)

ראול, אני מדבר על התערובת של קפה רות עם 100% ערביקה. גם התערובת עם הרובוסטה לא רעה, אבל היא פחות אהובה עלי. אני מציע לך לנסות שוב.

פורסם

קניתי עכשיו את 10 הקילו האחרונים של פפואה ירוק שנשארו אצל דאדא. אולי אטעם שוב אחרי שאסיים אותם :)

פורסם

אני בור לגמרי במכונות קפה אבל לגיסים שלי יש מטחנות קטנות ומכונות קפה, הפאונטה שיש גם מכונות לא אוטומטיות ככה אתה יותר שולט בטעם, או שקישקשתי ויש להם מכונה אוטומטית והם לא משתמשים בטחינה, בתור משקיף זה בהחלט מצריך התעסקות, בשותף להדליק לחכות שתתחמם יש בעיות לפעמים עם המכונה, שסתומים וכו', אולי גם במכונות של נספרסו, נראה לי שלחסרי סבלנות ופטיש לקפה דה בסט, ההתעסקות הזאת לא בשבילם, יצאתי חומוס דיברתם על מכונה אוטומטית....

פורסם

מכונות ידניות מצריכות "התעסקות", אבל אני באופן אישי נהנה מהתהליך ומכיר הרבה אחרים שגם.

הכנת קפה עם מכונות אוטומטיות דורשת פחות התעסקות מקפסולות, והתוצאה בעיני רוב האנשים שאני מכיר עדיפה בהרבה על קפסולות.

פורסם
  • מחבר
יצרתי גיליון לחישוב עלויות הקפה. הורדה כאן. פשוט תזינו את כמות הספלים שאתם מתכננים לשתות ביום ואת אורך התקופה (בשנים) שאתם מעוניינים לחשב, ותוכלו לראות את ההבדלים בעלויות של מכונת קפסולות מול מכונה אוטומטית ומול כמה אופציות של מכונות ידניות. הגיליון גם מאפשר לבחור חומר גלם שונה בהתאם למכונה - קפסולות, קפה קלוי ממקורות שונים, קפה ירוק ממקורות שונים (ומשקלל את העלות של קולים שונים עבור האופציות עם קפה ירוק). המסקנה הפשוטה היא שקפסולות משתלמות מאוד למי שכמעט לא משתמש במכונה (מה שמסתדר מצויין עם איכות הקפה שהן מספקות), והן נותנות אשליה של פתרון משתלם למי שלא מסתכל על הטווח הרחוק יותר. אבל עבור מי ששותה כמה ספלים ביום ומסתכל קצת קדימה הן מאוד לא משתלמות. ממש המקבילה הקולינרית של מדפסת לייזר של OKI ;)

ראול, אני מדבר על התערובת של קפה רות עם 100% ערביקה. גם התערובת עם הרובוסטה לא רעה, אבל היא פחות אהובה עלי. אני מציע לך לנסות שוב.

רק אל תזכיר את OKI, בבקשה, אני עוד מלקק את הפצעים....

אגב, בדקתי, ועל מנת להשוות את ההשקעה של רכישת מכונה אוטומטית (ספציפית DeLonghi Compact Automatic, כי לה יש את האפשרות להכין קפה הפוך בלחיצת כפתור) אאלץ לשתות 2400 כוסות, כלומר 3.2 שנים, כאשר אני שותה 2 כוסות ביום.

נראה מעניין, אבל אצמד לנספרסו. אני לא יודע באיזה מצב המכונה תיהיה לאחר 2400 כוסות קפה (3 שנים) ואני לא בטוח שאני ואחי נצליח לצרוך כמות כה גבוהה בעקביות.

פורסם

אם לנסות להיות ריאלי, כמה ספלים אתה חושב שבטוח תשתו ביום? האם שתית הפוך עם פתרון ההקצפה של נספרסו ואהבת את התוצאה בהשוואה להפוך שמגישים, למשל, ברשת כמו ארקפה? אני מדבר במיוחד על הפרמטרים של הטעם והמרקם הקצף (ושלא תבין לא נכון, אני לא חושב שהדה-לונגי הנ"ל מתקרבת בפרמטרים האלה, ובמיוחד במרקם, למה שאפשר לקבל עם מכונה ידנית).

פורסם

דה לונגי מייצרת את מרבית מכונות הקפה של נספרסו

פורסם

ו.... בחזרה לנושא הדיון שהוא קפסולות חלופיות

לדעתי הקפסולות של עלית טובות מאוד.

פורסם

נסיתי, לא נפלתי.

לא מצדיק לטעמי את החסכון היחסי. אם הן היו עולות חצי מנספרסו היה על מה לדבר.

שמעתי על אנשים שקפסולות חליפיות עשו להן בעיות במכונה. כדי לבדוק, כי לא לכל מכונה הכל תואם כנראה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים