קצת על קפסולות חלופיות למכונת Nespresso. - עמוד 2 - צרכנות - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

קצת על קפסולות חלופיות למכונת Nespresso.


אור כהן

Recommended Posts

  • תגובות 51
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
אלה שטויות

המכונה הכי פשוטה של נספרסו תעשה קפה ברמה טובה או זהה לכל הקפה הידועות

אולי חוץ מארקפה

כמישהו שניסה לפחות 8 סוגים של קפסולות נספרסו אני יכול להגיד לך בוודאות שמלבד המראה (ובעיקר הקרמה), הקשר בין התוצר של המכונה הזו לקפה איכותי הוא קלוש ביותר. זה לא צריך להפתיע אך אחד, אחרי הכל מדובר בקפסולות שבהן כמות הקפה נמוכה משמעותית ממה שדרוש לשוט אספרסו והקלייה ברוב המקרים כהה מדי (מעולה למי שחושב שסטארבקס זה קפה טוב). כמובן שהבעיה העקרית היא שהקלייה והטחינה התבצעו חודשים רבים לפני החליטה. אם זה נראה לך לא משמעותי נסה פעם לאחסן לחם בוואקום למשך כמה חודשים ואז לטעום ממנו. או פשוט יותר - תשווה אחד ליד השני תוצר של קפסולות לתוצר של פולי קפה מקליה טריה שנטחנו לפני החליטה. אם עדיין האיכות זהה בעיניך, אז סבבה לך. Ignorance is bliss.

וארקפה הם לא הבנצ'מארק של קפה טוב. בדיוק כמו בתי קפה אחרים יש שם הרבה מאוד חוסר עקביות. לפחות הקפה שלהם קלוי טרי ולא מיובא כמו בהרבה אחרות.

תסלח לי, אבל אתה פשוט מ*יין בשכל.

אי אפשר להשוות נוחות של שימוש בקפסולה לקפה טחון ולא לכולם יש כוח או זמן להתעסק בזה.

אתה מרשה לעצמך לתקוף, אבל די ברור שאין לך מושג על מה אתה מדבר. מכונה אוטומטית דורשת פחות כוח ופחות זמן מאשר קפסולות. כל מה שצריך זה לחיצה אחת כדי להפעיל את המכונה, ולאחר שהמכונה חמה לחיצה נוספת כדי להוריד שוט של אספרסו. המכונה עושה את כל השאר - טוחנת את הכמות הנכונה של הפולים, דוחסת הקפה הטחון, מבצעת pre-infusion ואז חולטת את הכמות הנכונה של הקפה. אם הפולים טריים והמכונה תקינה התוצאה עדיפה לאין ערוך על מה שתקבל מעל מכונת קפסולות ועם כל סוג קפסולות שהוא. אפשר לקבל תוצאה טובה יותר עם מכונה ידנית, וזו הבחירה האישית שלי, אבל בהחלט אפשר לקבל עם מכונה אוטומטית קפה טוב מאוד. עם קפסולות הדבר היחידי שאפשר לקבל זה קפה שנראה חזותית כמו קפה טוב, עם קרמה (וואו!)

זה עניין של טעם נתו. לי (וכנראה לעוד הרבה אנשים) נספרסו טעים כמו קפה "איכותי" של בתי קפה (ושוב סובייקטיבי)

אין לך מה להגיד שיש הבדל לאנשים שלטעמם אין בזה הבדל וזו טרחה מיותרת.

יש גם אנשים שיגידו לך שיין פטישים טעים יותר משאטו לאפיט. ואם מדובר בישראלים אני בטוח שיהיו כאלה שיגידו שכל מי שחושב אחרת מהם הוא "פוץ פלצן שמ*יין את השכל".

לגבי איכות הקצפה - שוב, עניין של טעם (ואני אישית אגב, ממעדיפי ההקצפה החלשה ללא אדים)

בהשוואה למה? הקצפה עם קיטור של מכונת אספרסו יכולה לספק ספקטרום שלם של תוצאות בהתאם לטכניקה ולהעדפות של המפעיל - מקצף עם בועות דמויות סבון ועד למיקרו-קצף קרמי. עוד לא נתקלתי באנשים שלא מעדיפים את האחרון אגב, אבל אני מסכים שיותר מאתגר לקבל תוצאה כזו. עם מכשיר קומבינה לעומת זאת לעולם לא תקבל את זה, בדיוק כמו שלעולם לא תקבל פיצה טובה במיקרו.

נספרסו זו מכונה שנותנת את הקפה הכי טוב, בהכי פחות מאמץ ונוחות במחיר אולי הכי משתלם ביחס למגוון ולטעם - לדעתי האישית.

תתפלצן עד מחר. לי אין כוח להתעסק חצי שעה בכוס קפה.

ראה למעלה את נושא קלות ההכנה עם מכונה אוטומטית. אם אתה עדיין רוצה להתווכח ולא להקשיב וללמוד דברים חדשים, אז תהנה לך עם הנספרסו. אני מבטיח לא להפריע.

- - - תגובה אוחדה: - - -

למי שלא הבין בנוגע התמונה שצרפתי

החיה הקטנה הזו היא יצרן הקפה הטוב והיקר ביותר בעולם

הקוריוז הזה (קופי לואק) רלוונטי לדיון על קפה טוב בערך כמו הקשר בין מכירת כובעים ווירטואלים ב-50 מיליון דולר (סיפור אמיתי, תבדוק) לבין התחום הזה שנקרא משחקי מחשב. יש הרבה אנשים שלא ממש יודעים מה לעשות עם הכסף שלהם. מזה ועד להגיע למסקנות על תחום שלם הדרך רחוקה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

בתור בעל ציוד קפה שכולל מכונת מנוף מסחרית, מטחנה עם דיסקיות מסחריות ואפילו קולה קפה בעצמי, אני חייב לצאת חוצץ נגד העליהום על נספרסו. אמנם הנספרסו שאני שותה בעבודה לא קרוב בשום קנה מידה למה שאני שותה בבית, אבל מצד שני הוא טוב יותר מכל קפה שטעמתי מכונה אוטומטית. אמנם חסר לקפה של נספרסו גוף, אבל בכל מכונה אוטומטית ששידלו אותי לטעום, אמנם יש גוף, אבל הן לא מוציאות שום דבר מהטעמים האופיינים ומעניינים של כל זן קפה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

זה מאוד מוזר מה שאתה כותב. אתה מעדיף את הטעמים והארומה שאתה מקבל עם נספרסו על פני מכונה אוטומטית עם פולים בקליה טריה? בנספרסו הקפה מאוד בטעמים ובמורכבות, והטעם המוביל ברוב הקפסולות הוא של קליית יתר. בדיוק ההיפך ממה שהייתי מצפה שיאהב מי שמחפש את "הטעמים האופיינים והמעניינים של כל זן" (כלומר קודם כל קליה בהירה). כמי שמשתמש גם כן במכונת מנוף ידנית (אלקטרה מיקרוקאסה א-לווה), מטחנת דיסקיות (איבריטל צ'לנג') וקפה בקליה ביתית (עם קולה ג'ין) אני יכול להעיד שלמרות שהמכונה משמעותית לתוצאה, הדבר הכי קריטי זה חומר הגלם, טריות הקליה והטחינה בסמיכות לחליטה, ואח"כ חליטה מוקפדת (טחינה מכויילת נכון, דחיסה אופטימלית, חליטה עם כמות נכונה של מים בטמפרטורה הנכונה). את כל הדברים האלה אפשר לקבל עם מכונה אוטומטית, והתוצאה בהתאם יכולה להיות טובה מאוד. עם קפסולות? בכל הפרמטרים האלה יש פשרות גדולות, ובנושא של חומר הגלם פשרות ענקיות. גם כאן התוצאה בהתאם.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני לא חושב שניתן לאמר על נספרסו שהקפה מאוד בטעמים ומורכבות. העובדה שניתן להבדיל בין סוגים שונים של קפסולות מראה שלכל אחת יש טעם אופייני משלה. בעוד שבמכונות האוטומטיות שטעמתי אין קשר ממשי בין הטעם המתקבל במכונה לעומת מה שמתקבל אצלי בלונדיניום 1, או מה שהתקבל בגיוטו הקודמת. הקפה היה דלוח במיוחד בסאיקו טלאה של ההורים שלי, שהשתפר מעט אחרי ששידלתי אותם להפסיק לקנות את הלוואצה שלהם ולקחת קפה מקומי קלוי טרי (נגרו לצורך העניין). מעבר לכך בכל חנות ששידלו אותי לטעום את הקפה מהמכונות האוטומטיות הקפה היה סתמי ביותר, בנוסף לכל מכונה משרדית אוטומטית. אני לא פוסל את זה שייתכן ויש מכונות אוטומטיות טובות יותר שיוציאו קפה טוב יותר. פשוט מכונות הרמת כניסה / בינוניות שדגמתי לא היו כל כך מוצלחות. לא ביצעתי גם תמיד בדיקה עם סוגי הקפה שאני אוהב (שותה בעיקר Papua New Guinea בזמן האחרון) אבל קיבלתי התרשמות כללית. כאמור ייתכן וניתן לקבל תוצאות טובות יותר, אבל זה לא כל כך פשוט כמו תכנס לכל חנות, תקנה את המכונה האוטומטית הכי פשוטה שאתה רואה, עם קפה קלוי זול ב 50-70 שקל לקילו ומיד תקבל תוצאה טובה יותר.

אני מסוגל להבין למה מי שאוהב למשל ברזיל קלוי כהה לתוך פיצוץ שני יעדיף כל אוטומטית שאכן מוציאה קפה יותר בשרני, אבל על חשבון מורכבות.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

Mandheling אני חושב שאתה במקצוע הלא נכון. אתה תהיה מיליונר אם תעבוד בקידוחי נפט.

אתה חופר כל כך טוב, שלא צריך בכלל ציוד הנדסי.

ואגב, הרווחת ביושר את הכינוי פלצן - חופר.

עכשיו תסלח ל"בור" כמוני שלא מבין איזה קפה טעים לו, אבל אני עושה נס על חלב.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

איזה קטע בדיוק אתמול אבא שלי השתגע והחליט לקנות מכונה ב1200 שקל שבו זמנית צץ הדיון הזה.

שמעתי בעבר שאפשר להזמין קפסולות מאיביי וזה יוצא קצת יותר משקל לקפסולה, של נספרסו. מישהו התנסה? זה נכון בכלל?

ובכללי, איזה טעמים מועדפים עליכם? כמובן שלכל אחד טעם משלו, ואני אנסה את כולם, אבל ככה בכללי לדעת אם יש משהו שנחשב "איכותי" יותר מהשאר..

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לפני הכל... נהנתי לקרוא את הדיון עד כה (עם התעלמות ממשחק הילדים של: "אתה בור! לא אתה פלצן!")

עשיתי חישוב קטן - כמה כדאי מבחינה כספית ללכת על מכונה אוטומטית (שטוחנת את פולי הקפה) מול מכונת קפסולות.

מכונת נספרסו עם הקצפת חלב - 1300 ש"ח. מכונה אוטומטית אשר טוחנת את הקפה ומקציפה את החלב - 5000 ש"ח

עלות כוס קפה בקפסולות - 2.5 ש"ח. עלות כוס קפה בפולי קפה - 0.3 ש"ח

כלומר, על מנת להחזיר את ההשקעה, יהיה עליי לשתות 1700 כוסות קפה (על מנת להפוך את העסק למשתלם כלכלית)

כלומר, במידה ואני שותה 2 כוסות קפה כל יום, מדובר על שנתיים של שימוש לפני שההשקעה הופכת לכדאית בהשוואה למכונת נספרסו.

בנוגע לשאלת "עוגיית אוראו"

ניתן להזמין קפסולות למילוי מאיביי (שאגב מיוצרות בארץ) או קפסולה מתכתית (ב100 ש"ח). לא יצא לי להתנסות איתן, אבל הן לא נראות רע. קצת מוציא את הפואנטה של קפסולות אם תשאל אותי.

בנוגע לטעמים, תלוי מה אתה אוהב לשתות. אצלנו בבית אוהבים לטה וקפוצ'ינו.

הקפסולות המומלצות הן: אינדריה, לונגו, רוסאבאיה, שוקולד מריר ומונסון החדש.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תודה לך :)

יש איפהשהו מדריך מומלץ לכל מיני טריקים? איזה תוספים כדאי לקנות, איך להכין אייסקפה, טעמים מומלצים, מאיפה להביא שרוולים, האם כדאי להזמין מחו"ל ומאיפה וכאלה?

קראתי באתר של נספרסו אבל ממש פלצנים שם, אין משהו יותר "תכלסי" ?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לא התנסתי עדיין בטריקים כאלו או אחרים.

לפני מכונת הנספרסו הייתי מרבה להכין מילקשייק אספרסו - לוקחים גלידת וניל מקופסא, ממלאים כוס גדולה בגלידה, מוסיפים קפה לתבליל ובוחשים.

דומה למה שמקדונלדס עושים עם הICE קפה שלהם, רק בהרבה פחות מחיר, והטעם מצוין (על פי דעתי)

את השרוולים תביא מחנויות הבוטיק של נספרסו עצמם - דיי חוויה להיכנס לשם - או שתזמין 5 שרוולים בדואר (משלוח חינם). בדוק גם אם אביך קיבל שובר לקפסולות (אם אני לא טועה, אמור לקבל על סך 200 ש"ח, או 100)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

זה גם מה שאני יודע. 150 שח לקילו, ו-7 גרם לכוס זה בערך שקל לכוס

נ.ב.

מכונה אוטומטית יש גם באזור ה-3,500-4000 שח.

נספרסו עם מקציף פשוט עולה 200 דולר (כ-800 שח) וזה בלי להתחשב בקפסולות מתנה.

נעדכן את החישוב שלך -

הפרש מחיר הוא כ-3000 שח.

הפרש לכוס הוא כ-1.5 שקלים.

מכאן שכמות הכוסות עד להשוואת מחירים היא 2000 כוסות.

נגיד שאתה שותה 4 כוסות ביום (שני בני זוג וכו') ומארח חברים, אתה מגיע לכיסוי אחרי שנה וכמה חודשים.

זה אולי נוח למי ששותה הרבה ורוצה להוציא כאלה סכומים.

אני שותה את רוב הקפה שלי בעבודה. (גם ממכונות שטוחנות במקום וגם מקפסולות נספרסו)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...