עבור לתוכן

קצת על קפסולות חלופיות למכונת Nespresso.

Featured Replies

פורסם

כאשר אזלו 90 הקפסולות אשר רכשתי מנספרסו באמצעות שובר הרכישה, חיפשתי אלטרנטיבות זולות יותר, אשר מתאימות לשתיית לטה מקיאטו.

האופציה הראשונה הייתה קפסולות Espressomor.

מדובר בקפסולות משתלמות בעלות מחיר של שקל לקפסולה.

הבעיה היחידה שלהן היא שהכמות מספיקה לחצי מהכמות שאני אוהב לשתות בלטה מקיאטו שלי - רק 200ml

קפסולה מומלצת מהמבחר - ALTO

האופציה השניה הייתה קפסולות קפה ג'ו.

הקפסולות יותר "טעימות" ובעלות ארומה טובה יותר מקפסולות Espressomor, אך כך בהתאם המחיר - 2 ש"ח לקפסולה (או 1.5 ש"ח לקפסולה ברכישת 60)

יש להן יותר "תמצית קפה" בכל קפסולה, אבל לא מספיק כדי להשתוות לקפסולות של נספרסו. שוב, לכל 200ml

הקפסולה המומלצת מהמבחר - קפסולת קפה ג'ו קלאסית

לבסוף עומד אני מובס, ולאחר שאסיים לשתות את הקפסולות שברשותי, אחזור חזרה לנספרסו.

ההבדל היא בכמות "תמצית הקפה" בכל קפסולה (לא רק בלונגו).

עם קפסולות הנספרסו אני מסוגל להכין לטה בכוס של 350ml בלי שאאבד את טעם הקפה.

המחיר בהתאם. 2.5 ש"ח לקפסולה.

הקפסולה המומלצת מהמבחר - Lungo

אגב, לא ממומן או משהו כזה, פשוט חשבתי שכדאי שאשתף אותכם בבדיקותיי, על מנת שתוכלו לקבל החלטות בהתאם.

• תגובות 51
  • צפיות 40.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אלטרנטיבה זולה יותר זה מכונה שיודעת לעבוד גם עם קפה טחון, לא רק עם קפסולות.

אם כי אודה שמעולם לא ניסיתי להכין בכזו לאטה מקיאטו - לרוב אני שותה קפוצ'ינו או אספרסו מקיאטו.

פורסם

לא צריך לבדוק הרבה כדי לראות שהקפסולות של נספרסו הכי טובות.

יש להם עכשיו סוג חדש שנקרא מונסון שהוא ממש טוב.

עכשיו חזרתי ממוסקבה ויחסית לחנויות הרפאים שיצר המשבר הכלכלי הנוכחי שם, החנות של נספרסו מפוצצת.

פורסם
  • מחבר

מכיר את האפשרות לרכוש קפסולה שניתנת למילוי מחדש (עד 300 פעמים) - עלות - 20 ש"ח לאחת.

נראה משתלם, אבל לא בטוח ששווה את כל ההתעסקות (ה"רעיון" של קפסולות זה בדיוק הפוך - כמה שיותר מהר בלי להסתבך יותר מדי)

הייתה לי לפני כן מכונה ידנית פשוטה שעבדה על קפה טחון. הקפה היה מעולה, אבל היא לא הייתה בשימוש רב בעקבות ההתעסקות הרבה.

פורסם

נכון שמבחינת איכות הקפסולות של נספרסו הכי טובות.

רוב החלופות שניסיתי היו לא משהו, אבל עוד לא ניסיתי את אלו שאתה דיברת עליהן.

אצלנו מכינים גם מהקפסולות של עלית שהם דווקא לא רעות בכלל. לדעתי קצת מתחת לנספרסו אבל מעל לכל שאר החיקויים

פורסם

אם כבר קנית מכונת קפה ובחרת לעלות שלב מבחינת חווית הקפה שאתה מאפשר לעצמך , לקנות קפסולות חלופיות זה לרדת אותו שלב בחזרה.

פורסם
  • מחבר

ממש לא.

אם קניתי מכונה שעובדת על קפה טחון (illy לדוגמה) ובחרתי לרכוש אספרסו מחברה אחרת, לא אומרת שירדתי ברמה.

במקרה הספציפי הזה, יש אמת בדבריך.

פורסם

היתרון המרכזי של המכונות הוא נוחות / מהירות ההכנה, מגוון המשקאות שאפשר להכין, נוחות התחזוקה וכן העקביות של איכות הקפה, לאו דווקא איכות הקפה עצמו.

מעבר לאיזושהי רמה בסיסית, קפה הוא בסופו של דבר עניין של טעם. מבחינת הקפה עצמו, בין אם מדובר בקפסולות ובין אם בקפה טחון, מה שבשביל אחד יהיה ירידה ברמה בשביל אחר יהיה דווקא עלייה.

פורסם

אם במכונת קפסולות עסקינן ולא בטחינת קפה, אין אלטרנטיבה מבחינת טעם לנספרסו. אנשים שקונים קפסולות אחרות משכנעים את עצמם שזה "לא כזה נורא" בגלל המחיר.

פורסם

אם אתה לא קונה בחודש 100 קפסולות לפחות, ההפרשים במחיר ממש לא היסטריים.

אני קונה בחודש ממוצע 1-2 שרוולים. (50 קפסולות) אז נראה לי שווה ל"הפסיד" 50 שקל ולהנות ממבחר דיי גדול (בהשוואה לתואמי נספרסו) ונוחות הכנה (בהשוואה לקפה טחון)

לדעתי המחירים שלהם לא נורא מופקעים, אם לוקחים בחשבון שכוס הפוך זולה עולה 5 שקלים ולדעתי נספרסו לא נופלים מהם.

פורסם

ההבדל באיכות הקפה בין קפסולות (נספרסו ושאר הדרעק) לבין קפה טרי שנטחן מיד לפני החליטה הוא פשוט תהומי. אם הנוחות כל כך קריטית לכם ואתם שותים קפה כל יום מכונה אוטומטית תהיה קניה הרבה יותר טובה, ולטווח הארוך גם יותר כלכלית. המחיר לכוס פשוט הרבה יותר זול כשקונים פולים בהשוואה לקפסולות.

אם נוחות לא קריטית אז מכונה רגילה תספק תוצאות דומות או טובות יותר ותעלה פחות (ואם יש לכם את הגישה המתאימה אפשר גם להנות מההכנה ואפילו מקלייה ביתית של הפולים). וזה עוד לפני שדיברנו על איכות ההקצפה שאפשר לקבל בקיטור בהשוואה לקומבינות של נספרסו ושות'.

בקיצור, נספרסו זה מוצר שפונה למי שלא באמת אוהב קפה או למי שלא טרח לעשות את החישוב הכלכלי לטווח הארוך.

פורסם

אלה שטויות

המכונה הכי פשוטה של נספרסו תעשה קפה ברמה טובה או זהה לכל רשתות הקפה הידועות

אולי חוץ מארקפה

פורסם

אם יש משהו וודאי בקפה, הוא שהוא מייצר סנוביזם. כל אחד בטוח שהוא שותה את הקפה הכי טוב, וכל השאר לא מבינים מהחיים שלהם. :)

פורסם

הוא מסכים אתך

פורסם
ההבדל באיכות הקפה בין קפסולות (נספרסו ושאר הדרעק) לבין קפה טרי שנטחן מיד לפני החליטה הוא פשוט תהומי. אם הנוחות כל כך קריטית לכם ואתם שותים קפה כל יום מכונה אוטומטית תהיה קניה הרבה יותר טובה, ולטווח הארוך גם יותר כלכלית. המחיר לכוס פשוט הרבה יותר זול כשקונים פולים בהשוואה לקפסולות.

אם נוחות לא קריטית אז מכונה רגילה תספק תוצאות דומות או טובות יותר ותעלה פחות (ואם יש לכם את הגישה המתאימה אפשר גם להנות מההכנה ואפילו מקלייה ביתית של הפולים). וזה עוד לפני שדיברנו על איכות ההקצפה שאפשר לקבל בקיטור בהשוואה לקומבינות של נספרסו ושות'.

בקיצור, נספרסו זה מוצר שפונה למי שלא באמת אוהב קפה או למי שלא טרח לעשות את החישוב הכלכלי לטווח הארוך.

תסלח לי, אבל אתה פשוט מ*יין בשכל.

אי אפשר להשוות נוחות של שימוש בקפסולה לקפה טחון ולא לכולם יש כוח או זמן להתעסק בזה.

מפה להגיד שבגלל שפוצים שטוחנים קפה לבד חושבים שהם מבינים יותר, זה פשוט טיפשות.

זה עניין של טעם נתו. לי (וכנראה לעוד הרבה אנשים) נספרסו טעים כמו קפה "איכותי" של בתי קפה (ושוב סובייקטיבי)

אין לך מה להגיד שיש הבדל לאנשים שלטעמם אין בזה הבדל וזו טרחה מיותרת.

לגבי איכות הקצפה - שוב, עניין של טעם (ואני אישית אגב, ממעדיפי ההקצפה החלשה ללא אדים)

נספרסו זו מכונה שנותנת את הקפה הכי טוב, בהכי פחות מאמץ ונוחות במחיר אולי הכי משתלם ביחס למגוון ולטעם - לדעתי האישית.

תתפלצן עד מחר. לי אין כוח להתעסק חצי שעה בכוס קפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים