עבור לתוכן

בעיה לא מובנת עם הראם...

Featured Replies

פורסם

שלום לפני כשנה קניתי מחשב מ-ksp עם 8 גיגה ראם בתדר של 1600mh בשני סטיקים זהים כל אחד כמובן של 4 גיגה

לאחר כחצי שנה קניתי עוד סטיק בודד של 8 גיגה גם הוא בתדר של 1600mh

היום נכנסתי לביוס של המחשב וראיתי שהראם הוא בפועל 1333mh לא הבנתי איך זה יכול להיות ובדקתי את הסטיקים דרך cpuid (תמונה מצורפת)

נכנסתי לאתר של כל אחד מהזיכרונות ואלו אכן היו הזכרונות שיש לי במחשב (לפי התמונה לפחות)

אפשר לראות בתמונה שהזכרונות הם אכן בתדר 1600mh אבל במנהל המשימות כתוב 1333mh

אשמח אם מישהו יכול להסביר לי מה קורה כאן?

תודה!

נערך על-ידי roeebaeloha

פורסם

כנס לביוס ותבדוק מה התדר שמוגדר שם לזיכרונות

פורסם
  • מחבר

בביוס זה מוגדר על auto וזה על 1333mh

פורסם

ואם אתה משנה בביוס ל-1600 זה לא מסתדר ??

פורסם
  • מחבר

אני מניח שזה כן יסתדר אבל אני לא רוצה לעשות OC לראם כי באותה מידה אוכל לשנות גם ל-2133mh...

פורסם

1. תפרט איזו חומרה יש לך ובפרט את דגמי המעבד ולוח האם.

2. מה מראה תגית ה Memory ב CPU-Z? תעלה צילום מסך אם אתה לא בטוח.

3. מודול הזיכרון בנפח 8GB מדווח ע"י ה SPD שהוא מסוגל לעבוד בתדר של 1333MHz לכל היותר, כאשר תדר של 1600MHz נתמך ע"י שימוש בפרופיל XMP. שני מודולי הזיכרון האחרים מדווחים ב SPD שהם מסוגלים לעבוד בתדר של 1600MHz והם תומכים בפרופיל XMP בתדר של 1600MHz עם תיזמונים הדוקים יותר. מכיוון שהזיכרון עובד בתדר של 1333MHz אני מסיק שפרופיל ה XMP פשוט לא מופעל בביוס - תפעיל אותו והזיכרון אמור לעבוד בתדר של 1600MHz.

4. במידה ואתה לא מצליח מסיבה כלשהי להפעיל את פרופיל ה XMP בביוס, פשוט תקבע ידנית את התדר ל 1600MHz את התיזמונים ל 9-9-9. זה לא נחשב המהרה כי מודולי הזיכרונן מיועדים לעבוד בתדר ובתיזמונים האלו.

פורסם
  • מחבר
1. תפרט איזו חומרה יש לך ובפרט את דגמי המעבד ולוח האם.

2. מה מראה תגית ה Memory ב CPU-Z? תעלה צילום מסך אם אתה לא בטוח.

3. מודול הזיכרון בנפח 8GB מדווח ע"י ה SPD שהוא מסוגל לעבוד בתדר של 1333MHz לכל היותר, כאשר תדר של 1600MHz נתמך ע"י שימוש בפרופיל XMP. שני מודולי הזיכרון האחרים מדווחים ב SPD שהם מסוגלים לעבוד בתדר של 1600MHz והם תומכים בפרופיל XMP בתדר של 1600MHz עם תיזמונים הדוקים יותר. מכיוון שהזיכרון עובד בתדר של 1333MHz אני מסיק שפרופיל ה XMP פשוט לא מופעל בביוס - תפעיל אותו והזיכרון אמור לעבוד בתדר של 1600MHz.

4. במידה ואתה לא מצליח מסיבה כלשהי להפעיל את פרופיל ה XMP בביוס, פשוט תקבע ידנית את התדר ל 1600MHz את התיזמונים ל 9-9-9. זה לא נחשב המהרה כי מודולי הזיכרונן מיועדים לעבוד בתדר ובתיזמונים האלו.

קודם כל תודה על תשובתך המפורטת

1. את המפרט של המחשב שלי אתה יכול לראות בצד

אני אקפוץ ל-3 ואגיד שהפעלתי את הXMP על Profile 1 ועכשיו המחשב עובד על 1600mh אז הבעיה נפתרה תודה רבה!

פורסם

האמת - ביקשתי את התמונה מתגית ה Memory ב CPU-Z גם בכדי לראות האם הזיכרון שלך עובד במצב של ערוץ כפול או במצב של ערוץ בודד. במידה והוא עובד במצב של ערוץ יחיד, הייתי מציע לשנות את סדר הזיכרונות כך שבכל ערוץ זיכרון יהיה בדיוק נפח של 8GB (סביר להניח שפשוט צריך להחליף בין מודול הזיכרון בנפח של 8GB ואחד ממודולי הזיכרון בנפח של 4GB), כך שהזיכרון יעבוד במצב של ערוץ כפול. השיפור בביצועים יהיה קטן וכנראה בלתי מורגש, אבל אין טעם שלא לעשותו.

בכל מקרה, טוב לשמוע שהבעיה נפתרה.

פורסם
  • מחבר

שני הסטיקים של 4 גיגה פעולים בערוץ כפול והסטיק הבודד בערוץ בודד

תודה!!

פורסם

אין דבר כזה - או שכל הזיכרון עובד בערוץ כפול (Dual Channel) או שכל הזיכרון עובד בערוץ בודד (Single Channel). למעשה קיים מצב שלישי (לפחות אמור להיות בלוחות המבוססים על ערכת השבבים של אינטל) שנקרא Flex Mode, שבו חלק מהזיכרון עובד במצב של ערוץ כפול וחלק במצב של ערוץ בודד, אבל זה לא מתייחס למודולי זיכרון אלא לנפח זיכרון, ובכל מקרה זה לא אמור להיות המצב אצלך אלא אם כן הזיכרון לא מותקן בסדר הנכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים