עבור לתוכן

"נזק בלתי צפוי" - בעיות עם השכנים

Featured Replies

פורסם

הי,

קדום אציין שאין לי ידע בכל העניין המשפטי ואני לא יודע מי צודק פה.

העניין הוא כזה:

לפני מספר ימים הייתה תקלה עם מערכת המים השכונתית שאחראית על בניין שבו אני גר , מיד לאחר שתיקנו את התקלה והמים החלו לזרום בכל הבניין - התפוצץ צינור המים בכיור אצל השכנים (דירה מעלי), וכתוצאה מכך המים נזלו על קירות הדירה שלי ונגרם נזק לקיר\צבע.

בכללי מה שקרה שהתפוצץ הצינור בכיור של השכנים ובגלל שהכיור היה סתום + לחץ המים ----> המים החלו לזרום לריצפה ומשם לקיר של הדירה שלי.

פניתי לבעל הבית וקיבלתי את התשובה הבא: "מה שקרה זהוא נזק בלתי צפוי לכן אני לא חייב לכם כלום".

בנוסף לכך הוא אמר שהוא מוכן "להתפשר על 100 ש"ח".

מה אתם חושבים על זה?

פורסם

"נזק בלתי צפוי"... חייב ועוד איך, סתם מנסה למרוח אותך.

אתה יכול ללכת איתו לתביעות קטנות או, לחלופין, במידה ויש לך ביטוח לדירה - להפעיל אותו וחברת הביטוח שלך כבר תתבע אותו. מן הסתם אין מה להתחיל בתיקון אם הוא לא תיקן את הבלאגן אצלו קודם לכן.

פורסם

קרה לי אותו סיפור בדירה שלי, פניתי לבעלי הדירה שהסכירו את הדירה לשאת בהוצאות טיקוני טיח וצבע והם התעלמו, אז הוצאתי להם מכתב מעורך דין והם לבסוף שלמו את עלות התיקונים והוצאות עו"ד. אתה יכול בדרך יותר זולה לתבוע בבית משפת לתביעות קטנות אבל לא לפני שאתה מוציא להם מכתב רשום, עלות אגרת משפט לתביעות קטנות סבירות, בהצלחה...

פורסם

יש להפריד פה בין שני דברים: התקלה עצמה והנזק שנגרם לך. התקלה עצמה, כלומר מצב הבית כתוצאה מאותו פיצוץ בצנרת, היא באחריות חד משמעית של בעל הבית, שכן מחובתו לדאוג לכך שמצב הדירה ימשיך להיות כפי שהוא היה בעת חתימת החוזה, למעט בדברים התלויים בדייר (נקיון וכו'). גם אם הנזק הוא באשמת השכנים או באחריות של ועד הבית, מחובתו לדאוג לכך שהנזק יתוקן - תוך שימוש בזכויותיו כבעל הדירה מול הגורמים הללו. סירובו לתקן את הנזק או לפעול לתיקון הנזק הוא הפרה יסודית של חוזה השכירות, גם אם הדבר לא נאמר בו במפורש.

מצד שני, בעל הבית לא אחראי בשום צורה לנזק שנגרם לחפציך או לכל דבר שאינו חלק מובנה בנכס המושכר. נהרסו לך רהיטים\מחשב\לא יודע מה עוד? מצער, אז זו בעיה שלך. אם הנזק הוא חד משמעית באשמת השכן ניתן לתבוע את השכן, ואם יש ביטוח על תכולת הדירה יש לתבוע את הביטוח, אבל בעל הבית אינו צד בעניין זה.

פורסם
  • מחבר

^ בעל הבית הכוונה היא לשכנים (לא הסברתי את זה טוב כנראה).

כלומר השכנים לא רוצים לשלם פיצוי על הנזק שנגרם (אצלהם בדירה) וכתוצאה מכך גם הבית שלי נזוק.

לפי הערכת הנזקים (לא רשמי, חבר) - אין כל כך טעם ללכת לתביעות קטנות..מדובר על קיר וחצי בכל חדר שניזוק, ואני מניח שלדרוש סכום כספי על כל שיפוץ החדר - לא קביל.

אבל המחשבה הזאת שבעל הדירה של השכנים מנסה למרוח אותי די מרגיזה.

אז מה שאני חושב לעשות:

לדרוש מכתב חתום מבעל הדירה שבו נאמר שהתקלה תוקנה.

בלי "להתפשר" על 100 שקל פיצוי...פשוט לוותר על תביעה.

או אפשרות 2:

להגיע ל"פשרה" ריאלית יותר כמו תשלום עבור חומר גלם (צבע).

ואם בעל הדירה לא יסכים----> ללכת לבית משפט (ופה הכדאיות יורדת כי הנזק לא רציני מידי).

בכללי רציתי לדעת אם יש דבר כזה "נזק בלתי צפוי"..

נערך על-ידי amadey

פורסם

אז לא, אין דבר כזה כמו "נזק בלתי צפוי". יש "כוח עליון", כאשר הנזק נגרם ע"י משהו שאינו בשליטתו של איש כגון ברק, ויש נזק "רגיל". במקרה המדובר, ללא ספק לא מדובר ב"כוח עליון", אבל עשוי להיות ספק באשר לזהות האחראי על הנזק. מדבריך, אף שהפיצוץ אירע ספציפית אצל שכנך, לא ברור האם התקלה היתה דווקא אצלו בגלל בעיה מסויימת בצנרת בדירתו או שמא היה מדובר בבעיה בצנרת הכללית, שרק במקרה התפרצה דווקא בדירתו. במקרה השני, העלות של התיקון אמורה להתחלק בין כל הדיירים. שאלה מעניינת לפיכך היא מי שילם על התיקון של הפיצוץ עצמו?

ועוד דבר: אף שלא הבנתי אותך נכון קודם, האם הדירה בה אתה גר שכורה? אם כן, הרי שאתה יכול להפנות את הבעיה לבעל הבית שלך בגלל כל מה שאמרתי לעיל. אם לא, אז נשארנו עם האמור כאן.

פורסם
  • מחבר

את העלות התיקון של צינור המים המרכזי של הבניין - שילמו כל הדיירי הבניין (כולל אותי)

את עלות הנזק שנגרם לשכנים - הם שילמו מכיסם (מן הסתם).

בנוסף לפיצוץ צינור המים, הכיור היה סתום וזה תרם לנזילה.

אז יש פה גם "רשלנות" מצד השכנים.

אולי זה הקייס היחידי...הכיור הסתום.

והבית הוא שלי

נערך על-ידי amadey

פורסם

אם כך, הפתרון היחיד הוא לתבוע, וכמו שאמרת בעצמך זה לא בהכרח משתלם (אם כי הליך התביעה בתביעות קטנות אינו מסובך ואינו יקר), או לפחות לאיים בתביעה, מה שעשוי לעזור אם ביכולתך לעשות זאת באופן אמין. בנוסף, אם אותו דייר גר בשכירות, ניתן לנסות ולפנות לבעל הבית שלו, שכן גם הוא אחראי על הנזק שנגרם לך על פי החוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים