עבור לתוכן

התלבטות בקניית מכשיר חדש - LG G3 VS SAMSUNG GALAXY S5 VS Z2

Featured Replies

פורסם

^^ לגבי זי2/זי3, המסך שלהם מהכי איכותיים בשוק, איכותי כמו של אס5 ולדעתי יותר. זה שamoled עם צבעים מאוד רוויים זה לא הופך אותו ליותר איכותי. זה דווקא הופך את התצוגה לדי מזוייפת. המסך של סוני גם מציג צבעים רוויים אבל במידה ויש לך אפשרות מובנת לשנות את ה white balance שזה נחמד. זכוכית מתנפצת זה יכול לקרות בכל מכשיר. מציע לך להכנס לפורום של מכשירי סוני "על האקספריה שלי" בפייסבוק ולשאול לגבי זה אם אתה חושש. אני מכיר כמה אנשים עם זי2 ו 3 שמאוד מרוצים.

• תגובות 86
  • צפיות 22.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^ איך זה קשור למה שכתבתי?

יש "בעיית יצור" ל- Z2 וגם ל- Z3 שהזכוכית מתנפצת ללא התערבות של המשתמש, לפי מה שנאמר במקומות שונים כנראה המסגרת יותר מידי לוחצת על הזכוכית וכאשר המכשיר מתחמם ומתקרר היא נסדקת.

http://www.gizmobolt.com/2014/10/27/xperia-z3-self-cracking-screen-issue-appears/

ויש גם כמה מקרים מקומיים, אפשר לעשות חיפוש בפייסבוק ובפורומים בנושא.

פורסם
^^ איך זה קשור למה שכתבתי?

יש "בעיית יצור" ל- Z2 וגם ל- Z3 שהזכוכית מתנפצת ללא התערבות של המשתמש, לפי מה שנאמר במקומות שונים כנראה המסגרת יותר מידי לוחצת על הזכוכית וכאשר המכשיר מתחמם ומתקרר היא נסדקת.

http://www.gizmobolt.com/2014/10/27/xperia-z3-self-cracking-screen-issue-appears/

ויש גם כמה מקרים מקומיים, אפשר לעשות חיפוש בפייסבוק ובפורומים בנושא.

התייחסתי למה ש ggg123 כתב. בעיית ייצור לא בהכרח אמורה להשאר, במיוחד כששני המכשירים מיוצרים כבר חצי שנה ושנה וזה גם לא משהו שאמור לבטל קניה שלהם כי זה יכול לקרות בכל מכשיר וברוב המקרים משימוש לא תקין וכמו שאמרתי הכי טוב שיכנס לפורום של אקספריה בפייסבוק וישאל שם לגבי זה. האנשים שלא מרוצים ממכשיר או שקנו מכשיר לא תקין משמיעים את הקול שלהם ואנשים מרוצים הרבה פחות קולניים או שבכלל לא מגיבים בפורומים. עדיף ללכת עם הרוב. תמיד יש סיכוי לקבל מכשיר לא תקין וזה יכול לקרות עם כל מכשיר.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז Z3 ירד מהפרק. מבדיקה קצרה באינטרנט עושה רושם שלא מעט משתמשים מדווחים על זכוכית שבורה. זה דבר קיצוני שלא רואים אצל מכשירי הדגל האחרים.

מה שיותר מוזר זה שסוני עדיין לא התייחסה לבעיה ולכן אי אפשר באמת לדעת אם היה מדובר בבעיה בסדרת ייצור.

בקיצור, יכול להיות שלי הזכוכית לא תישבר אבל אני לא מכון לקנות מכשיר שהוא גם יקר משמעותית מהאחרים (כ- 2700) ושהוא כמו רולטה. אני רוצה מכשיר עמיד.

עושה רושם ואין ברירה אלא ללכת על ה LG G3.

פורסם
טוב, אז Z3 ירד מהפרק. מבדיקה קצרה באינטרנט עושה רושם שלא מעט משתמשים מדווחים על זכוכית שבורה. זה דבר קיצוני שלא רואים אצל מכשירי הדגל האחרים.

מה שיותר מוזר זה שסוני עדיין לא התייחסה לבעיה ולכן אי אפשר באמת לדעת אם היה מדובר בבעיה בסדרת ייצור.

בקיצור, יכול להיות שלי הזכוכית לא תישבר אבל אני לא מכון לקנות מכשיר שהוא גם יקר משמעותית מהאחרים (כ- 2700) ושהוא כמו רולטה. אני רוצה מכשיר עמיד.

עושה רושם ואין ברירה אלא ללכת על ה LG G3.

נכנסת לפורום של אקספריה בפייס? לא מעט משתמשים זה מעט מאוד לעומת משתמשים מרוצים. תכנס לכל הפורומים של כל המכשירים ותראה תלונות חוזרות על כולם. לגבי המחיר, יש את זי2. אם אתה רוצה מכשיר עמיד ולא משנה איזה אז כדאי שתקנה נרתיק שמגן גם על המסך או זכוכית מחוסמת מקדימה ומאחורה.

פורסם
  • מחבר
נכנסת לפורום של אקספריה בפייס? לא מעט משתמשים זה מעט מאוד לעומת משתמשים מרוצים. תכנס לכל הפורומים של כל המכשירים ותראה תלונות חוזרות על כולם. לגבי המחיר, יש את זי2. אם אתה רוצה מכשיר עמיד ולא משנה איזה אז כדאי שתקנה נרתיק שמגן גם על המסך או זכוכית מחוסמת מקדימה ומאחורה.

נכנסתי, וראיתי שיש הרבה אנשים שמרוצים. מצד שני, ראיתי גם תלונות על האחריות של סלדון.

בנוסף, זה מכשיר יחסית חדש בשוק ואולי האנשים שכרגע מרוצים עוד יסבלו מהזכוכית הנשברת בהמשך.

לגבי מכשירים אחרים- תסכים אותי שנושא הזכוכית הנשברת זה דבר קיצוני וחמור, שקשה לתקן ועלול לעלות בסופו של דבר בנזק של אלפי שקלים.

פגמי תוכנה למשל זה דבר שאני כן מוכן לקבל, כי אותם אפשר ברוב המקרים לתקן בעדכוני גרסה.

ברור לי שאף מכשיר לא חסין בפני נפילות. זה הרבה עניין של מזל, זווית הפגיעה, איכות הכיסוי וכו'. אבל דיווחים על זכוכית שנשברת מעצמה, זה כבר מאוד מדאיג.

בנוסף, עצם זה שסוני בכלל לא טרחה להוציא הודעה בנושא רק מחמירה את המצב עוד יותר. הייתי הרבה יותר שלם עם ההחלטה ללכת עם המכשיר אם סוני הייתה מודיעה שאכן הייתה תקלה בסדרת ייצור מסויימת והמכשירים הבאים יהיו תקינים.

אבל אין שום הודעה כזאת ושום הבהרה בנושא. לדעתי זה מצביע על כך שמדובר בפגם הנדסי שבלתי אפשרי לתקן בשלב הזה.

חבל שכך, כי אחרת הייתי הולך עליו בעיניים עצומות. מבחינת נתונים וביצועים הוא עולה על כל המתחרים נכון להיום.

פורסם
נכנסתי, וראיתי שיש הרבה אנשים שמרוצים. מצד שני, ראיתי גם תלונות על האחריות של סלדון.

בנוסף, זה מכשיר יחסית חדש בשוק ואולי האנשים שכרגע מרוצים עוד יסבלו מהזכוכית הנשברת בהמשך.

לגבי מכשירים אחרים- תסכים אותי שנושא הזכוכית הנשברת זה דבר קיצוני וחמור, שקשה לתקן ועלול לעלות בסופו של דבר בנזק של אלפי שקלים.

פגמי תוכנה למשל זה דבר שאני כן מוכן לקבל, כי אותם אפשר ברוב המקרים לתקן בעדכוני גרסה.

ברור לי שאף מכשיר לא חסין בפני נפילות. זה הרבה עניין של מזל, זווית הפגיעה, איכות הכיסוי וכו'. אבל דיווחים על זכוכית שנשברת מעצמה, זה כבר מאוד מדאיג.

בנוסף, עצם זה שסוני בכלל לא טרחה להוציא הודעה בנושא רק מחמירה את המצב עוד יותר. הייתי הרבה יותר שלם עם ההחלטה ללכת עם המכשיר אם סוני הייתה מודיעה שאכן הייתה תקלה בסדרת ייצור מסויימת והמכשירים הבאים יהיו תקינים.

אבל אין שום הודעה כזאת ושום הבהרה בנושא. לדעתי זה מצביע על כך שמדובר בפגם הנדסי שבלתי אפשרי לתקן בשלב הזה.

חבל שכך, כי אחרת הייתי הולך עליו בעיניים עצומות. מבחינת נתונים וביצועים הוא עולה על כל המתחרים נכון להיום.

גם אני הייתי חושש כמוך אבל מההתרשמות שלי הסדקים האלו זה בייצור ישן יותר של המכשירים וזה לא נפוץ. ז"א גם אם תקנה מכשיר מסדרת ייצור מוקדמת זה ממש לא בהכרח אומר שהמכשיר שלך יסדק. בנוסף, יש אנשים שמתעללים במכשיר ומצפים שהוא ישאר שלם ואחרכך מתלוננים בפורומים ועוד בלי נרתיק. חוץ מזה, אם בכלל לא פתחת שם שירשור ולא שאלת אז כנראה שכבר החלטת. מההתרשמות שלי מהרבה אנשים שיש להם את המכשירים אני יכול רק להמליץ. בכל אופן, לא משנה באיזה מכשיר תבחר, תתחדש.

פורסם
  • מחבר
גם אני הייתי חושש כמוך אבל מההתרשמות שלי הסדקים האלו זה בייצור ישן יותר של המכשירים וזה לא נפוץ. ז"א גם אם תקנה מכשיר מסדרת ייצור מוקדמת זה ממש לא בהכרח אומר שהמכשיר שלך יסדק. בנוסף, יש אנשים שמתעללים במכשיר ומצפים שהוא ישאר שלם ואחרכך מתלוננים בפורומים ועוד בלי נרתיק. חוץ מזה, אם בכלל לא פתחת שם שירשור ולא שאלת אז כנראה שכבר החלטת. מההתרשמות שלי מהרבה אנשים שיש להם את המכשירים אני יכול רק להמליץ. בכל אופן, לא משנה באיזה מכשיר תבחר, תתחדש.

לא פתחתי שרשור, אבל הסתכלתי על לא מעט פוסטים והלכתי הרבה אחורה.

בכל אופן, עדיין לא החלטתי. משיחות עם אנשים עלתה גם האופציה ל HTC M8.

כנראה שבסוף אחליט רק במעמד הקנייה :huh:

פורסם

שים לב לאיכות המצלמה ב HTC One M8, עבורי זה וסוללה לא נשלפת היה deal breaker

פורסם
  • מחבר
שים לב לאיכות המצלמה ב HTC One M8, עבורי זה וסוללה לא נשלפת היה deal breaker

נכון.. יש לו גם רק 2GB RAM ואי אפשר לדעת האם זה יהיה מספיק עם כל ההתפתחות של אפליקציות וגרסאות האנדרואיד.

כרגע אלו האופציות המובילות: LG G3 ו SONY XPERIA Z3. גם ה Z2 אופציה אבל אם כבר הלכתי על סוני אני מעדיף את המכשיר האחרון שלהם (שיקבל את התמיכה הארוכה ביותר).

מאחור נמצאים גלקסי S5 ו HTC M8, כל אחד עם החסרונות שלו (גלקסי- איטיות מצטברת, 2GB RAM ורצון אישי שלי לגוון, HTC- סוללה לא נשלפת, מצלמה חלשה, 2GB RAM)

היתרונות והחסרונות ל LG ו Z3 כפי שאני רואה אותם:

LG G3

יתרונות- מכשיר השנה של 2014, הרבה המלצות, מסך סופר איכותי, סוללה פריקה, מצלמה מעולה, תמיכה וקהל גדול בארץ.

חסרונות- גודל פיזי, התחממות, לאגים, סוללה לא הכי טובה.

Z3

יתרונות- מכשיר הדגל החדיש ביותר כיום, עיצוב מרשים, ביצועים מרשימים, מצלמה מצויינת, סוללה חזקה.

חסרונות- זכוכית מתנפצת מעצמה או מאוד עדינה, אחריות ידועה לשמצה של מעבדת סלדון, סוללה לא פריקה, התחממות שגורמת לבעיות בצילום וידיאו, קהל יחסית קטן בארץ.

פורסם
התחממות שגורמת לבעיות בצילום וידיאו, קהל יחסית קטן בארץ.

התחממות בעת צילום וידאו אתה מתכוון לכך שאי אפשר לצלם יותר מ5 דקות ב 4K? ולגבי קהל יחסית קטן לא הבנתי איך זה חסרון ואיך זה משנה בעת בחירת המכשיר. אשמח להחכים

פורסם
  • מחבר
התחממות בעת צילום וידאו אתה מתכוון לכך שאי אפשר לצלם יותר מ5 דקות ב 4K? ולגבי קהל יחסית קטן לא הבנתי איך זה חסרון ואיך זה משנה בעת בחירת המכשיר. אשמח להחכים

כן. וקהל יחסית קטן משפיע על כמות התמיכה של המכשיר מבחינת הרבה דברים- פורומים באינטרנט, ציוד הקפי, תיקונים, ניסיון עם המכשיר ועוד.

כרגע אני נוטה יותר לכיוון ה G3.

פורסם

כמה הערות...

אם אני זוכר נכון, בעיית ההתחממות ב- Z3 מופיעה כאשר מצלמים בוידאו ב- 4K. תכלס 4K זה עדיין גימיק שכמעט אף אחד לא משתמש בו, גם אם תצלם וידאו ב- 4K רוב הסיכויים שרק לאחדים יש את החומרה לנגן אותו (מסך 4K וכו').

לגבי הגודל, כמעט ואין הבדל בין ה- Z3 לבין ה- G3, אך ב- G3 הארגונומיה הרבה יותר טובה ומרגישים כאילו הוא קטן יותר בנוסף מרוויחים עוד שטח מסך.

לגבי הלאגים, אני יודע שהיו בהתחלה אך אני חושב שכבר אין אחרי כמה עדכונים. אני באופן אישי משתמש ברום מקוסטם ולא חווה שום לאג, אך לא כל אחד יודע/מוכן להתקין רומים מסוג זה.

פורסם
  • מחבר
כמה הערות...

אם אני זוכר נכון, בעיית ההתחממות ב- Z3 מופיעה כאשר מצלמים בוידאו ב- 4K. תכלס 4K זה עדיין גימיק שכמעט אף אחד לא משתמש בו, גם אם תצלם וידאו ב- 4K רוב הסיכויים שרק לאחדים יש את החומרה לנגן אותו (מסך 4K וכו').

לגבי הגודל, כמעט ואין הבדל בין ה- Z3 לבין ה- G3, אך ב- G3 הארגונומיה הרבה יותר טובה ומרגישים כאילו הוא קטן יותר בנוסף מרוויחים עוד שטח מסך.

לגבי הלאגים, אני יודע שהיו בהתחלה אך אני חושב שכבר אין אחרי כמה עדכונים. אני באופן אישי משתמש ברום מקוסטם ולא חווה שום לאג, אך לא כל אחד יודע/מוכן להתקין רומים מסוג זה.

תודה לגבי התיקון לגבי בעיות ההתחממות.

לגבי G3- אם בסופו של דבר ארכוש אותו, אני מניח שבהתחלה אשתמש ברום הרשמי אבל אין לי בעיה להתקין רום מקוסטם. עשיתי זאת כמה וכמה פעמים בלגקסי S1 ו S3 שלי.

אפשר לדעת מה השם של הרום שאתה משתמש בו? אני אשמח לקרוא קצת חוות דעת עליו.

פורסם

כרגע אני על רום שנקרא CloudyG3 1.2 המבוסס על רום LG KK האחרון, אני ממתין ש- Xposed תעבוד כמו שצריך על LP (ותצא גרסה LP 5.1) ואז אני אשדרג כנראה ל- CloudyG3 2.X המבוסס על LG LP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים