עבור לתוכן

מחפש עצה לשדרוג זכרון

Featured Replies

פורסם

שלום.

כרגע המחשב שלי עובד על 2 סטיקים של 1GB DDR3, סה"כ 2GB.

הלוח אם שברשותי הוא: gigabyte ga-p35c-ds3r

והוא תומך ב :

2qmzv42mjymm.png

בעקבות התחלת עבודה עם תוכנות כמו סולידוורקס ומטלב אני שוקל לשדרג את הזכרון.

האם יש טעם בכלל?

אם כן מה מומלץ? (במסגרת מגבלת תקציב של 500 ש"ח)

תודה!

פורסם

הלוח GA-P35C-DS3R (קישור) תומך ב 4GB של זיכרון מסוג DDR3 ב-2 מודולים, כלומר במודולים מסוג DDR3 בנפח של עד 2GB כל אחד או ב 8GB של זיכרון מסוג DDR2 ב-4 מודולים, כלומר במודולים מסוג DDR2 בנפח של עד 2GB כל אחד. רק שיהיה ברור - אתה לא יכול להשתמש גם ב DDR2 וגם ב DDR3 ביחד. ברור ש 2GB של זיכרון לא ממש מספיקים לך, ואני לא בטוח שגם 4GB יספיקו לך. האפשרויות העומדות בפניך הן:

א. לקנות 2 מודולים של DDR3 בנפח 2GB כל אחד במחיר של כ-100 ש"ח לכל מודול ולהתקינם במקום שני מודולי הזיכרון הקיימים. כך יהיו לך 4GB של זיכרון מסוג DDR3.

ב. לקנות זיכרון DDR2 בנפח של 4GB (בתצורה של 2 מודולים בנפח של 2GB כל אחד), 6GB (בתצורה של 3 או 4 מודולים) או 8GB (בתצורה של 4 מודולי זיכרון בנפח 2GB כל אחד). הבעיה - זיכרון DDR2 חדש הוא יחסית דיי יקר, ולכן הפתרון המשתלם יותר יהיה לקנות זיכרון DDR2 משומש (אני חושב שאפשר למצוא מודולי זיכרון משומשים בנפח של 2GB בכ-100 ש"ח למודול).

לא ציינת איזה מעבד יש לך, אבל אם מדובר במעבד Core2Duo כפול ליבה, יכול להיות שבכלל ישתלם לך לקנות שילוש חדש המבוסס על מעבד Pentium G לתושבת 1150 וזיכרון DDR3 בנפח 4GB, אך זה יעלה בסביבות ה 700-800 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

המעבד שלי הוא :

jvmiwondhq4j.png

במידה ואלך על 4X2GB DDR2 עדיף בתדירות של 800HZ או 667HZ?

גם פה אין אפשרות לערבב נכון?

פורסם

1. אם יש לךמעבד מרובע ליבות בעל תושבת 775, אז שילוש המבוסס על מעבד Pentium G מודרני בתושבת 1150 לא בהכרח ייתן לך ביצועים טובים יותר (בהנחה שהיישומים בהם אתה משתמש יודעים לנצל ריבוי ליבות).

2. אם אתה קונה זיכרון DDR2 אז עדיף שהוא יהיה מסוגל לעבוד בתדר של 800MHz מאשר בתדר של 667MHz.

3. אין בעיה להשתמש בזיכרונות DDR2 שחלקם מסוגלים לעבוד בתדר מקסימלי של 800MHz וחלקם - בתדר מקסימלי של 667MHz. מה שיקרה הוא שכל הזיכרון פשוט יעבוד בתדר של 667MHz (זה בדיוק המצב במחשב שלי). כמובן שאתה לא יכול לשלב זיכרון DDR2 וזיכרון DDR3 ביחד.

4. אני רוצה לציין שתמיד קיימת האפשרות של בעיית אי-תאימות בין הזיכרונות או בין הזיכרונות ללוח האם, כלומר אי אפשר להבטיח לך בוודאות שכל זיכרון DDR2 שתקנה יעבוד באופן תקין (או בכלל) בלוח האם שלך.

פורסם
  • מחבר
1. אם יש לךמעבד מרובע ליבות בעל תושבת 775, אז שילוש המבוסס על מעבד Pentium G מודרני בתושבת 1150 לא בהכרח ייתן לך ביצועים טובים יותר (בהנחה שהיישומים בהם אתה משתמש יודעים לנצל ריבוי ליבות).

2. אם אתה קונה זיכרון DDR2 אז עדיף שהוא יהיה מסוגל לעבוד בתדר של 800MHz מאשר בתדר של 667MHz.

3. אין בעיה להשתמש בזיכרונות DDR2 שחלקם מסוגלים לעבוד בתדר מקסימלי של 800MHz וחלקם - בתדר מקסימלי של 667MHz. מה שיקרה הוא שכל הזיכרון פשוט יעבוד בתדר של 667MHz (זה בדיוק המצב במחשב שלי). כמובן שאתה לא יכול לשלב זיכרון DDR2 וזיכרון DDR3 ביחד.

4. אני רוצה לציין שתמיד קיימת האפשרות של בעיית אי-תאימות בין הזיכרונות או בין הזיכרונות ללוח האם, כלומר אי אפשר להבטיח לך בוודאות שכל זיכרון DDR2 שתקנה יעבוד באופן תקין (או בכלל) בלוח האם שלך.

ויש דרך לוודא תאימות?

זה קשור בחברות של אותם זכרונות?

פורסם

קודם כל - לא נהוג לצטט הודעה שנמצאת בדיוק הודעה אחת מעל ההודעה שלך - זה סתם מאריך ומסרבל את הדיונים.

הסיכוי לבעיית תאימות בין הזיכרון ללוח הוא יחסית קטן, אבל הוא תמיד קיים. הנה מספר דרכים להקטנת הסיכויים לבעיית אי-תאימות עם הזיכרון:

1. הדרך הטובה ביותר לוודא תאימות זיכרונות היא לדאוג לכך שכל מודולי הזיכרון יהיו זהים לחלוטין, כלומר מאותו הדגם בדיוק (אם אפשר שהם יגיעו כערכה/kit זה אפילו יותר טוב), ושדגם זיכרון זה יופיע ברשימת הזיכרונות שנבדקו ע"י יצרן הלוח.

2. בנוסף רצוי לדאוג שהביוס של לוח האם יהיה מעודכן, שכן לעיתים עדכוני ביוס כוללים גם שיפור תאימות לזיכרון.

3. אם ניתן - מומלץ לבדוק את הזיכרון במחשב לפני הקנייה זה יהיה הפתרון הטוב ביותר, כיוון שכך תדע בדיוק אם הזיכרון מתאים למחשב או לא.

4. אפשר לחפש באינטרנט מקרים שבהם אנשים בעלי לוח אם זהה לחלוטין לשלך הוסיפו זיכרון למחשב וכך לראות אילו מודולי זיכרון בדיוק עובדים עם אותו לוח האם (בהנחה שהדגם המדוייק של הזיכרון פורסם ע"י בעל הלוח).

העניין הוא שיצרן הלוח לא יכול לבדוק את כל דגמי הזיכרונות הקיימים וכמובן שלא את אלו ששוחררו לשוק לאחר שלוח האם כבר שוחרר, אז סביר להניח שרוב דגמי הזיכרונות שתיתקל בהם לא יופיעו ברשימת הזיכרונות שנבדקו עבור לוח האם שלך. מעשית בד"כ אין בעיה להשתמש במודולי זיכרון מדגמים שונים ושל יצרנים שונים העובדים בתדר ובתיזמונים שונים - הזיכרון אמור לעבוד בתדר הנמוך ביותר ובתיזמונים החופשיים (הגדולים) ביותר מבין אלו של כל מודולי הזיכרון. מה שכן, יש לוודא שכל מודולי הזיכרון מסוגלים לעבוד באותו המתח (במקרה של זיכרון DDR2 המתח הנפוץ ביותר הוא 1.8V).

אני רוצה לציין כי כל זיכרון שתקנה, בין אם הוא זיכרון משומש או בין שהוא זיכרון חדש, יכול להיות לא תקין, ולכן לאחר קניית הזיכרון מומןלץ לבדוק אותו בעזרת +memtest86 בכדי לוודא שהוא לא מייצר שגיאות.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים