עבור לתוכן

המצב של המשטרה במדינתינו היקרה

Featured Replies

פורסם

אני חש אכזבה גדולה ממשטרת ישראל. ואני לא מדבר על הדרג הבחיר, שזו קטסטרופה בפני עצמה.

אני מדבר על חויית היום יום במפגש עם שוטרים.

אני מוצא שבדרך כלל מדובר על סוג של ערס צעצוע שנתנו לו סמכויות לדפוק אותך ומדים. אם הוא לא היה שוטר סביר שהיה מציק לך בחוף הים או רב איתך על איזו חניה ליד רמי לוי.

הישראלי המכוער בהתגלמותו הוא השוטר, אלא שכיסו את הגועל נפש בתחפושת ממלכתית.

אני שואל שאלה כזו - מה אנחנו האזרחים הקטנים יכולים לעשות?

פורסם

לך תהיה שוטר.

ברצינות, מי אתה חושב מגיע להיות שוטר סיור? חתני פרס נובל?

פורסם
  • מחבר

אז לנצח נאכל חרא?

פורסם

לא - אתה יכול להתנדב - אבי מתנדב במשך שנים ועצם זה שיש ליד השוטר אזרח (במדים) כבר גורם לו להתנהג יותר ברצינות (כי יש מי שמפקח עליו והוא לא מתוך המערכת)

פורסם

למה שתאכל חרא? מה אתה עושה לא בסדר שמוביל אותך לאינטרקציה כ"כ תכופה עם לובשי המדים?

פורסם

אני מגדל שיער ארוך ופרוע. זה מספיק בשביל ש 3 פעמים בשבוע כשאני מטייל בעיר תעצור ליידי ניידת, ייפתח חלון ויישאלו שאלות מה אני עושה ולאן אני הולך, וייערך חיפוש לסמים

פורסם

חחחח . רציני ?.

פורסם

נראה לי שזה תלוי איפה. השוטרים בחיפה הם יותר ערסים. דווקא השוטרים במרכז, שוב תלוי איפה, יכולים להיות אנשים ממש בסדר ויותר חשובים מקצועיים ומטפלים בנושאים ברצינות ובשיא הכבוד.

בזמנו איזה נער כמעט רצה להרוג אותי בגלל שצפרתי למישהי שחסמה לי את החניה הפרטית. אז אחר כך הזמנתי משטרה כי חששתי שיש לו סכין או משהו, לא משנה. אז אומנם לקח להם שעה לבוא כי הם בטח לא קופצים שכל אחד מזעיק אותם אבל בסוף הם באו והם היו ממש מקצועיים ומנומסים.

הם הביאו בחור של היחידה לנוער שדיבר עם הנער.

לעומת זאת בחיפה נראה לי השוטרים קצת יותר ארסים.

פורסם

יש כאן מצב שבו כל שוטר שמחפש למלא את כמות הבדיקות-פוקידקס שלו יכול להחליט במקום שאתה פושע ולהיכנס לך לווריד

"אתה נראה מורד" (או במילים של השוטר : "בואבואבואבוא שניה. תענה לי. יש עליך סמים ?") הוא סיבה מספיקה לעיכוב וחיפוש גופני

אם בחיפוש ימצאו עלי משהוא כמו כלים, רכיבי חומרה/אלקטרוניקה/חשמל/חלקי רכב/לכלוך שנראה כמו אדמה/וכו' (וכמי שהוא האיש מחשבים, חשמלאי, שיפוצניק, מוסכניק, אינסטלטור וכל יתר בעלי המקצוע של כל החברים שלו, יש עלי כאלה לעיתים קרובות) זאת יכולה להיות כבר "סיבה מספיקה" למעצר וחקירה על זה שאני "נושא נשק קר"/"פורץ וגונב"/"מגדל סמים" ובטח גם להפוך לי את הבית בהתאם

הדבר היחיד שמנע מזה לקרות עד עכשו הוא שאני גר (והולך לחברים וכו') ביישוב קטן יותר, והולך לעיר רק 5 ימים בשבוע, בדרך כלל בלי ה "דברים המפלילים" הגדולים. כבר ניסו לקחת אותי בעיר על זה שיש לי טסטר, או שריטות שנראו להם כיאלו שניסיתי לעבור דרך גדר דוקרנית, והסבר פשוט שאין חוק שאוסר נשיאת טסטר או שריטה מקוצים אינו תירוץ טוב מספיק. אני זה שצריך להוכיח שהטסטר אינו "להגנה עצמית"....

פורסם

זה נראה לי די פשוט.

יש שוטרים חראות ויש שוטרים טובים.

יש שופטים חראות ויש שופטים טובים.

יש פוליטיקאים חראות ויש פוליטיקאים טובים.

כל זה מהסיבה הפשוטה שיש בני אדם חראת ויש בני אדם טובים.

זה טבע האדם, זה לא שהאנשים ברחוב תמיד נחמדים וטובי לב.

באידיאל לשוטרים יהיו יותר ערכים אבל כנראה שהם פשוט כמו כל השאר.

חוץ מזה נראה לי הזוי שכל הזמן עוצרים אותך, אוליי אתה באמת מסתובב במקומות בעיר שהם יותר בעיתיים ונחשבים עם יותר פשיעה.

אוליי אתה פשוט מתלבש כמו הומלס, עם בגדים בלויים או לא יודע מה.

השוטר רואה בן אדם שיש לו מראה של נרקומן. זה לא משנה אם אתה באמת נרקומן או שאתה בעל חברת היי טק מצליחה.

אם היה עובר מישהו ברחוב שנראה כמו מחבל היית רוצה שהשוטר היה "מציק לו", נכון?

ואז זועבי היתה מתלוננת שהמשטרה גיזענית בגלל שהשוטר עצר מישהו שנראה כמו מחבל.

עיניין אחר הוא, אם אתה חושב שהשוטר מתנקל לך למרות שהוא יודע שאתה לא מזיק? כאילו מוצא סיבות סתם לעצור אותך כי הוא לא מחבב אותך?

אגב זה נשמע קצת כמו משהוא שלא עובר את מבחן המציאות שיעצרו אותך על טסטר או שיהפכו לך את הבית סתם.

יש דוגמאות לאנשים ששוטרים "הפכו להם את הבית" בגלל טסטר או אדמה בבגדים? מה אם האנשים האלו היו תובעים את המשטרה?

יכול להיות שפשוט כל חיי חייתי בשכונות טובות שלא קורים שם דברים כאלה אבל מה שאתה מתאר נשמע קצת כמו התפוז המכאני. חחח.

אני תוהה אם זה באמת ככה או שאתה מעט פראנויאד.

פורסם

המשטרה באופן כללי נלחמת בפשיעה והעבריינות רק בדוגמיות.

מתעסקת יותר מדי בעשיית כסף מדוחות, רדיפת מעשני קנאביס, מעקב אחרי מוחים ומפגינים לגיטימים וטירטורם.

מטייחת כל מה שלא נראה טוב בסיכומים.

ובתוכה פועלים הרבה מאוד גורמים עבריינים שמשרתים את עצמם ואת מי שמחזיק אותם בכיס/ביצים.

להסיק מכאן שכל השוטרים חארות? ודאי שלא.

יש כמה טובים פה ושם.

כמה תמימים חסרי בינה שמהווים אידיוטים שימושיים.

במשטרה אסור לשאול יותר מדי שאלות.

אפילו את הנחקרים לצורך בירור האמת.

כל שכן כשמדובר בענייניה הפנימיים.

נערך על-ידי Art Tatum

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים