עבור לתוכן

רוצה לשדרג את המחשב

Featured Replies

פורסם

היי החלטתי לשדרג את המחשב והתקציב שלי הוא 2000 שקלים אפשרי לחרוג עד 200 שקלים

ושאלה ראשונה ספק 550w vx corssair יספיק למפרט שאני הולך לפרסם פה?

ו2 אם תוכלו לתת לי הצעה טובה יותר ולנסות לחסוך לי אני אשמח

הייתי מעדיף שההצעה ראשונה תתנו לי מksp והצעה שניה מחנות זולה אמינה שעושה הובלות לנהריה

אוקיי אז זה המפרט שהוצע לי

[TABLE=width: 650]

[TR]

[TD]מעבד אינטל[/TD]

[TD]מעבד אינטל Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TR]

[TD]מאוורר למעבד[/TD]

[TD]קירור למעבד Scythe Katana 4 SCKTN-4000[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

לוח אם Gigabyte GA-H97-D3H LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI

[TR]

[TD]מחיר: 2000 ₪ | מחיר מזומן: 1973 ₪ (מחיר מזומן אינו תקף באילת)[/TD]

[TD]זיכרון למחשב G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

זה המחיר שיצא לי אשמח אם תעזרו לי למה אני מכין את המחשב לthe witcher 3

- - - תגובה אוחדה: - - -

זה המפרט שלדעתי יהיה הרבה יותר טוב בשבילי תגידו מה דעתכם

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4690 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Scythe Katana 4 SCKTN-4000 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם ASUS H97-PLUS LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 2190 שקל

עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

פורסם

1. קודם כל תפרט למה בדיוק ישמש המחשב - משחקים (כן, ראיתי שכתבת שאתה מעוניין לשחק ב The Witcher 3)? עבודה משרדית? תכנות? המהרה? וכד'.

2. מה מפרט השילוש הנוכחי (לוח, מעבד וזיכרון)? אולי בכלל אין צורך בשדרוג.

3. מהו דגם המארז שיש ברשותך? זה חשוב בכדי שיהיה אפשר לדעת מהו גודל הלוח המקסימלי שניתן לבחור, ובמקרים מסויימים המארז יכול להגביל אותך מבחינת גובה גוף הקירור למעבד.

4. האם יש ברשותך כרטיס מסך או האם האתה מתכוון להשתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד? אם יש לך כרטיס מסך שאותו אתה מתכוון להעביר למחשב החדש - מה הדגם שלו? אם אתה מתכוון להשתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד - אילו יציאות גרפיות אתה צריך (VGA, DVI, HDMI או/ו DisplayPort)?

5. האם יש תכונות מיוחדות שאתה צריך מלוח האם כמו מספר חיבורי SATA3 או USB 3.0? האם אתה צריך תמיכה במעבדי Broadwell? האם אתה צריך חיבור M.2 או SATA Express? האם אתה צריך יציאה אופטית? וכד'.

6. בקשר לספק הכח Corsair VX550W - בד"כ רצוי שתבדוק נושאים כאלו בפורום ספקים ומארזים, אבל נראה שמדובר בספק כח דיי טוב ואיכותי, וכל עוד הוא תקין הוא אמור להחזיק לך מחשב עם מעבד Core i5 או Core i7 וכרטיס מסך דיי חזק.

טוב, לפי הקישור הזה, הדרישות של The Witcher 3 הן לפחות מעבד Core i5-2500K ולפחות 6GB של זיכרון, והדרישות המומלצות הן מעבד Core i7-3770 וזיכרון בנפח 8GB. בתקציב של 2000 ש"ח או אפילו 2200 ש"ח, אני לא רואה כיצד אפשר להכניס מעבד Core i7, אז המעבד יהיה Core i5, כאשר מעבד Core i5-4690 יגרום לחריגה מהתקציב של 2000 ש"ח. בקשר לזיכרון - הייתי מציע לקחת 16GB, אבל שוב - אני לא חושב שהתקציב יאפשר זאת, ולכן תאלץ להסתפק ב 8GB בלבד. בקשר ללוח האם - מבחינת הביצועים אין ממש הבדל בין הלוחות השונים, אבל לא הייתי ממליץ לקנות לוח אם זול יחסית (עם פחות מ-6 שלבי ייצוב מתח למעבד) כאשר אתה לוקח מעבד Core i5 ומעלה.

באופן כללי בלבד, ובלי לדעת את הדרישות המדוייקות שלך מהמחשב, הייתי בוחר באחד המפרטים הבאים:

מ TMS:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1125

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪154

לוח אם:

מחיר מבצע - MSI Z87 MPOWER MAX LGA1150

כמות: 1 - מחיר: ₪496

זיכרון:

בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR3 8GB 1600

כמות: 1 - מחיר: ₪329

סה"כ: ₪2104

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2062 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/df3s9jp8

הערות:

1. ניתן לקחת קירור יותר זול אם ממש יש צורך לחסוך בכסף.

2. בחרתי את הלוח Z87 MPOWER בגלל שהוא מאד משתלם ביחס התכונות למחיר שלו (הוא נמכר במבצע חיסול מלאי ב TMS), למרות שבמקור הוא מיועד להמהרה והוא מבוסס על ערכת השבבים Z87 ולא על ערכת שבבים מסדרה 9 של אינטל (Z97 או H97).

מפלונטר:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601560516 - Intel - i5-4690 Quad core CPU - LGA1150 - 3.5 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600 at 1200MHz - Haswell Refresh - Tray...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 1106/1084

לוחות אם - Intel LGA1150

Fatal1ty-H97-Killer - ASRock - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI-D, HDMI video outputs - 2 x PCI Express x16 slots - 8-channel audio - S/Pdif - Kill...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 617/605

זכרונות - DDR3 - לנייח

0514-012TB0 - Zeppelin - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V...

Lifetime Warranty

כמות: - 1 - 299/293

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

שנה אחריות

כמות: - 1 - 155/152

2177.00 / 2133

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=21680

הערות:

1. גם כאן ניתן לחסוך כסף ע"י בחירת קירור אחר.

2. אפשר לחסוך בכסף ע"י החלפת לוח האם באחד אחר. למעשה, אם תבחר בלוח Fatal1ty-B85-Killer, גם הוא של ASRock, תוכל לחסוך כ-150 ש"ח.

מ KSP:

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבדי אינטל Scythe Tatsumi SCTTM-1000I 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם MSI H97-GAMING 3 LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 1xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1

מחיר החבילה: 2160 שקל

עמוד מוצר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

הערות:

1. ב KSP המצב בעייתי מבחינת לוחות האם - המבחר שלהם לא מספיק טוב והמחיר שלהם גבוה מדיי. אם ממש אין ברירה וחייבים לחסוך כסף, אפשר לבחור את לוח האם שאתה בחרת (ה H97-PLUS של Asus).

2. שים לב שכאן המעבד הוא Core i5-4590 ולא Core i5-4690 כמו בשני המפרטים הקודמים.

3. שים לב שכאן בחרתי גוף קירור אחר למעבד, בעיקר משיקולי תקציב, למרות שלפי ביקורות שראיתי ה Scythe Tatsumi הוא גוף קירור סביר ביותר.

אגב, בכל המפרטים בחרתי במודול זיכרון אחד של 8GB ולא ב-2 מודולי זיכרון של 4GB כי זה גם זול יותר וגם ישאיר לך יותר מקום להוספת זיכרון בעתיד.

כמובן שלפני שאתה קונה מחשב יש לבדוק את המחירים של הרכיבים גם בחנויות אחרות - יכול להיות שבמקום אחר תוכל לקנות מפרט דומה בזול יותר.

פורסם
  • מחבר

היי קודם כל אני מודה לך על תגובתך ועל ההשקעה בתגובה

לגבי המחשב שלי יש לי quad2core q9550 12 cache

6 גיגה זיכרון ddr2

לוח אם p5q asus

לגבי הכרטיס מסך כרגע יש לי hd7850

יש לי דיל טוב מחבר הוא מוכר לי ב600 שקל gtx770 עם זיכרון של 4 גיגה

לגבי המארז יש לי מארז די טוב של גיימרים nzxt mid tower של tempest

עכשיו לגבי המעבד ראיתי שב the witcher 3 צריך מעבד i7 אני מגדיל את התקציב לטובת המעבד בבקשה אם אתה יכול תבנה לי מפרט עם מעבד i7 .

לגבי הלוח אם הייתי מעדיף לוח אם של אסוס כי אף פעם לא היה לי בעיה עם הלוחות שלהם ואני מאוד מרוצה. אבל אם אתה בכל זאת ממליץ msi אני אסתמך עליך.

אם זה לא ממש משנה החברה אז אם אפשר לוח אם של אסוס במקום msi לגבי הusb ייציאות וכ"ו לא ממש משנה לי חשוב רק שיהיה לפחות 2 יציאות של usb מאחורה יש לי 2 מקדימה במארז

ו לפחות חיבור עגול סגול למקלדת וכמובן יציאות לסאונד וכ"ו

עכשיו לגבי התקציב אני מגדיל אותו ל2700 שקל

ושוב חשוב לדעת אם הספק יספיק גם לi7 .

דבר אחרון חשוב לי שהמאוורר למעבד יהיה שקט וטוב

זהו בעיקרון השימושים שלי בעיקר זה משחקי מחשב קצת גלישה באינטרנט סרטים וזהו

פורסם

1. יש לך מחשב סביר, אבל למשחק כמו The Witcher 3 הוא כנראה לא יספיק. אם אתה אכן מחליף את השילוש (לוח אם, מעבד וזיכרון), אתה כנראה תוכל למכור את השילוש הקיים ולהרוויח עליו קצת כסף.

2. אני רואה שכרטיס המסך HD 7850 דורש כ 130W וכרטיס המסך GTX 770 דורש 100W יותר (כ 230W). בכל מקרה ספק הכח שלך אמור להתאים מבחינת ההספק (בהגזמה - נניח 100W למעבד, 250W לכרטיס המסך, עוד 100W לשאר המערכת ועוד 100W מרווח ביטחון - בדיוק 550W), רק תוודא שיש לו את חיבורי המתח המתאימים לכרטיס המסך. מבחינת המעבד זה לא משנה אם זה Core i5 או Core i7 - ספק הכח יתאים (שוב - בהנחה שהוא תקין).

3. ל NZXT יש שני מארזים בשם Tempest:

א. Tempest 210 (קישור) - תומך בלוחות בגודל של ATX, בגובה קירור למעבד של עד 160 מ"מ ובאורך כרטיס מסך של 230 מ"מ כאשר כלוב הדיסקים הקשיחים מותקן ובאורך של עד 330 מ"מ בלעדיו.

ב. Tempest 410 Elite (קישור) - תומך בלוחות בגודל של ATX, בגובה קירור למעבד של עד 170 מ"מ ובאורך כרטיס מסך של 250 מ"מ כאשר כלוב הדיסקים הקשיחים מותקן ובאורך של עד 315 מ"מ בלעדיו.

כל עוד אתה לא צריך להשתמש בכלוב הדיסקים הקשיחים, לא צריכה להיות לך בעיה גם אם תשתמש בכרטיס מסך ארוך במיוחד. אם כן יש לך צורך בכלוב הדיסקים הקשיחים, צריך לבדוק בדיוק מהו אורך כרטיס המסך שלך כדי לוודא שהוא יתאים.

מבחינת גודל הלוח אין בעיה עם המארז - שניהם תומכים בלוחות בגודל ATX ו Micro-ATX.

4. אתה צריך לדעת שלוחות האם של Asus בד"כ יקרים יותר מלוחות אם מקבילים (בעלי תכונות דומות) של חברות אחרות, כך שאם אתה מעוניין בלוח של Asus אתה כנראה תצטרך לשלם יותר.

5. באופן כללי, כאשר אני בוחר לוח אם אני מסתכל על התכונות (הפיצ'רים) שלו ועל המחיר שלו וכך אני מקבל מושג עד כמה הלוח משתלם. אני כמובן לא יכול להכיר את כל לוחות האם הקיימים ואני לא יכול להבטיח לך שהלוח (או כל רכיב אחר) לא יתקלקל או "יעשה לך בעיות". השיקולים הכלליים שלי בבחירת לוח אם (מלבד הדרישות כמובן) הם:

א. כאשר אני בוחר לוח למעבד יחסית חזק (Core i5 או Core i7) אני משתדל לבחור לוח שיהיו בו כמה שיותר שלבי ייצוב מתח (בד"כ 6 שלבים, אבל רצוי 8 או אפילו יותר אם לוח כזה נכנס במסגרת התקציב) מתוך מחשבה שמעבד חזק יותר מעמיס יותר על הלוח (צורך ממנו יותר הספק), וככל שיש יותר שלבי ייצוב מתח כך תוחלת החיים של הלוח אמורה להיות גדולה יותר. מעשית לוח בעל 4 (או אפילו 3) שלבי ייצוב מתח יעבוד ומבחינת ביצועים לא תראה הבדל, אבל אני אבחר בלוח כזה אך ורק אם אין ברירה.

ב. למחשבים שמיועדים לעבודה כבדה (כמו משחקים), כלומר מתחממים יותר, הייתי מעדיף לוח אם בגודל ATX, שהוא מרווח יותר מאשר לוח אם בגודל Micro-ATX, שהוא אולי זול יותר, אך צפוף יותר ובד"כ בעל פחות תכונות (בד"כ יש לו פחות חריצי הרחבה לכרטיסים ואולי גם למודולי זיכרון, פחות שלבי ייצוב מתח וכד'). בדומה לא' - אפשר להסתפק בלוח בגודל Micro-ATX אם ממש יש צורך לחסוך בכסף.

6. בנוגע לקירור למעבד - רמת השקט של הקירור נובעת מאיכות המאוורר וממהירות הסיבוב שלו (הסל"ד או RPM באנגלית). כמובן שככל שמעבד "עובד קשה יותר" (מתחמם), כך המאוורר של גוף הקירור יסתובב מהר יותר וירעיש יותר. בנוסף, באופן אישי אני מעדיף להציע גופי קירור למעבד העושים שימוש בפלטה אחורית ושלא משתמשים בשיטת הנעילה של אינטל (שיטת הלחצנים), אבל שוב - זה תלוי בתקציב.

טוב, מפרט מ KSP:

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Box 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer i11 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם ASUS H97-PLUS LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

מחיר החבילה: 2630 שקל

עמוד מוצר

הערות:

1. בחרתי מעבד Core i7-4790 בתצורת box ולא בתצורת tray פשוט כי ההפרש במחיר הוא רק 20 ש"ח, ומעבד בתצורת box מגיע עם אחריות בינלאומית של אינטל לעומת אחריות מקומית בלבד עבור מעבדים בתצורת tray. כמו כן מעבד בתצורת box מגיעים עם גוף קירור של אינטל ("קירור סטוק"), שהוא לא הכי יעיל או שקט, אבל אם יש לך צורך לחסוך כסף אפשר להשתמש בו ולוותר על קניית גוף הקירור מצד שלישי (לא מומלץ). אגב, מקרה כזה יאפשר לך להכניס במסגרת התקציב לוח אם טוב יותר של Asus, כמו ה Asus Z97-C LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI (קישור) או אפילו ה Asus Z97-PRO GAMER LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI (קישור).

2. בחרתי בקירור Freezer i11 של ARCTIC כי הוא אמור להיות שקט במיוחד והוא מגיע עם פלטה אחורית. אם יש צורך לחסוך בכסף, אפשר לבחור ב Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 (קישור), שגם הוא אמור להיות קירור טוב ושקט.

3. לוח האם שבחרתי, ה ASUS H97-PLUS LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI (קישור) הוא לא האידאלי (יש לו רק 4 שלבי ייצוב מתח), אבל התעקשת על לוח של Asus מ KSP וזה הלוח הסביר ביותר לדעתי. כמובן שאפשר לבחור בלוח בעל ערכת השבבים H81, אבל בלוחות כאלו יש רק 3 או 4 שלבי ייצוב מתח למעבד, רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון (נפח זיכרון מקסימלי של 16GB) ורובם בגודל Micro-ATX.

אם אתה מעוניין במפרט מחנות אחרת, תציין מאיזו חנות (נתתי קודם מפרטים מ TMS ומפלונטר, אבל יש עוד הרבה חנויות אחרות).

פורסם
  • מחבר
1. יש לך מחשב סביר, אבל למשחק כמו The Witcher 3 הוא כנראה לא יספיק. אם אתה אכן מחליף את השילוש (לוח אם, מעבד וזיכרון), אתה כנראה תוכל למכור את השילוש הקיים ולהרוויח עליו קצת כסף.

2. אני רואה שכרטיס המסך HD 7850 דורש כ 130W וכרטיס המסך GTX 770 דורש 100W יותר (כ 230W). בכל מקרה ספק הכח שלך אמור להתאים מבחינת ההספק (בהגזמה - נניח 100W למעבד, 250W לכרטיס המסך, עוד 100W לשאר המערכת ועוד 100W מרווח ביטחון - בדיוק 550W), רק תוודא שיש לו את חיבורי המתח המתאימים לכרטיס המסך. מבחינת המעבד זה לא משנה אם זה Core i5 או Core i7 - ספק הכח יתאים (שוב - בהנחה שהוא תקין).

3. ל NZXT יש שני מארזים בשם Tempest:

א. Tempest 210 (קישור) - תומך בלוחות בגודל של ATX, בגובה קירור למעבד של עד 160 מ"מ ובאורך כרטיס מסך של 230 מ"מ כאשר כלוב הדיסקים הקשיחים מותקן ובאורך של עד 330 מ"מ בלעדיו.

ב. Tempest 410 Elite (קישור) - תומך בלוחות בגודל של ATX, בגובה קירור למעבד של עד 170 מ"מ ובאורך כרטיס מסך של 250 מ"מ כאשר כלוב הדיסקים הקשיחים מותקן ובאורך של עד 315 מ"מ בלעדיו.

כל עוד אתה לא צריך להשתמש בכלוב הדיסקים הקשיחים, לא צריכה להיות לך בעיה גם אם תשתמש בכרטיס מסך ארוך במיוחד. אם כן יש לך צורך בכלוב הדיסקים הקשיחים, צריך לבדוק בדיוק מהו אורך כרטיס המסך שלך כדי לוודא שהוא יתאים.

מבחינת גודל הלוח אין בעיה עם המארז - שניהם תומכים בלוחות בגודל ATX ו Micro-ATX.

4. אתה צריך לדעת שלוחות האם של Asus בד"כ יקרים יותר מלוחות אם מקבילים (בעלי תכונות דומות) של חברות אחרות, כך שאם אתה מעוניין בלוח של Asus אתה כנראה תצטרך לשלם יותר.

5. באופן כללי, כאשר אני בוחר לוח אם אני מסתכל על התכונות (הפיצ'רים) שלו ועל המחיר שלו וכך אני מקבל מושג עד כמה הלוח משתלם. אני כמובן לא יכול להכיר את כל לוחות האם הקיימים ואני לא יכול להבטיח לך שהלוח (או כל רכיב אחר) לא יתקלקל או "יעשה לך בעיות". השיקולים הכלליים שלי בבחירת לוח אם (מלבד הדרישות כמובן) הם:

א. כאשר אני בוחר לוח למעבד יחסית חזק (Core i5 או Core i7) אני משתדל לבחור לוח שיהיו בו כמה שיותר שלבי ייצוב מתח (בד"כ 6 שלבים, אבל רצוי 8 או אפילו יותר אם לוח כזה נכנס במסגרת התקציב) מתוך מחשבה שמעבד חזק יותר מעמיס יותר על הלוח (צורך ממנו יותר הספק), וככל שיש יותר שלבי ייצוב מתח כך תוחלת החיים של הלוח אמורה להיות גדולה יותר. מעשית לוח בעל 4 (או אפילו 3) שלבי ייצוב מתח יעבוד ומבחינת ביצועים לא תראה הבדל, אבל אני אבחר בלוח כזה אך ורק אם אין ברירה.

ב. למחשבים שמיועדים לעבודה כבדה (כמו משחקים), כלומר מתחממים יותר, הייתי מעדיף לוח אם בגודל ATX, שהוא מרווח יותר מאשר לוח אם בגודל Micro-ATX, שהוא אולי זול יותר, אך צפוף יותר ובד"כ בעל פחות תכונות (בד"כ יש לו פחות חריצי הרחבה לכרטיסים ואולי גם למודולי זיכרון, פחות שלבי ייצוב מתח וכד'). בדומה לא' - אפשר להסתפק בלוח בגודל Micro-ATX אם ממש יש צורך לחסוך בכסף.

6. בנוגע לקירור למעבד - רמת השקט של הקירור נובעת מאיכות המאוורר וממהירות הסיבוב שלו (הסל"ד או RPM באנגלית). כמובן שככל שמעבד "עובד קשה יותר" (מתחמם), כך המאוורר של גוף הקירור יסתובב מהר יותר וירעיש יותר. בנוסף, באופן אישי אני מעדיף להציע גופי קירור למעבד העושים שימוש בפלטה אחורית ושלא משתמשים בשיטת הנעילה של אינטל (שיטת הלחצנים), אבל שוב - זה תלוי בתקציב.

טוב, מפרט מ KSP:

עמוד מוצר

הערות:

1. בחרתי מעבד Core i7-4790 בתצורת box ולא בתצורת tray פשוט כי ההפרש במחיר הוא רק 20 ש"ח, ומעבד בתצורת box מגיע עם אחריות בינלאומית של אינטל לעומת אחריות מקומית בלבד עבור מעבדים בתצורת tray. כמו כן מעבד בתצורת box מגיעים עם גוף קירור של אינטל ("קירור סטוק"), שהוא לא הכי יעיל או שקט, אבל אם יש לך צורך לחסוך כסף אפשר להשתמש בו ולוותר על קניית גוף הקירור מצד שלישי (לא מומלץ). אגב, מקרה כזה יאפשר לך להכניס במסגרת התקציב לוח אם טוב יותר של Asus, כמו ה Asus Z97-C LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI (קישור) או אפילו ה Asus Z97-PRO GAMER LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI (קישור).

2. בחרתי בקירור Freezer i11 של ARCTIC כי הוא אמור להיות שקט במיוחד והוא מגיע עם פלטה אחורית. אם יש צורך לחסוך בכסף, אפשר לבחור ב Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 (קישור), שגם הוא אמור להיות קירור טוב ושקט.

3. לוח האם שבחרתי, ה ASUS H97-PLUS LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI (קישור) הוא לא האידאלי (יש לו רק 4 שלבי ייצוב מתח), אבל התעקשת על לוח של Asus מ KSP וזה הלוח הסביר ביותר לדעתי. כמובן שאפשר לבחור בלוח בעל ערכת השבבים H81, אבל בלוחות כאלו יש רק 3 או 4 שלבי ייצוב מתח למעבד, רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון (נפח זיכרון מקסימלי של 16GB) ורובם בגודל Micro-ATX.

אם אתה מעוניין במפרט מחנות אחרת, תציין מאיזו חנות (נתתי קודם מפרטים מ TMS ומפלונטר, אבל יש עוד הרבה חנויות אחרות).

היי שוב תודה על תגובתך יש לי מארז של tempest elite 410 לגבי החנות הפחד שלי להזמין ממקום רחוק הוא שאם תהיה לי בעיה כלשהי

יקח להם זמן לבוא לקחת לסדר ואני ידוע כבנאדם שמכור למחשב בגלל זה אני מעדיף מחנות קרובה אליי זה תמיד לוקח להם בדר"כ עד שבוע

עכשיו לגבי הלוח אם אני אשמח לפתוח את הראש ולקבל הצעה של לוח אם מחברה אחרת

לגבי המאורר אני לא מתכוון לחסוך על מאוורר למעבד זה חשוב לי מאוד המאוורר הנוכחי שיש לי על המעבד לא מרעיש ועובד מצוין של alpine pro 7 עד היום לא איכזב אותי ככה שאם יש לך משהו דומה לזה אני אשמח

ודבר אחרון כמה לדעתך שווה המעבד שלי הזיכרון והלוח אם ביחד? קיבלתי הצעה עליו של 550 שקל הייתי שמח לדעתך בנושא

פורסם

1. לא נהוג לצטט הודעה שנמצאת מייד מעל ההודעה שלך - זה סתם יוצר עומס בדיון.

2. בקשר לחנות ממנה אתה קונה - אני מבין אותך לגמרי, וגם אני מעדיף לקנות ממקום קרוב יותר אך קצת יותר יקר בשביל שיהיה קל יותר לממש אחריות במקרה הצורך. הבעיה היא שבכל חנות יש מבחר אחר של מוצרים ובד"כ גם מחירים אחרים לעומת חנויות אחרות, וב KSP, כפי שציינתי קודם, מבחר הלוחות והמחירים שלהם לא ממש טוב לדעתי, אבל מצד שני מחירי המעבדים הם דווקא בסדר גמור.

מבחינת הלוח - ב TMS למשל אפשר למצוא לוחות טובים (מבחינת התכונות שלהם) של MSI בסביבות ה-500 ש"ח ובפלונטר אפשר למצוא לוחות טובים של ASRock במחיר סביר. ב KSP אני לא ממש רואה לוחות משתלמים במחיר סביר (שוב - מבחינתי סביר במקרה זה הוא לוח בגודל ATX ובעל לפחות 6 שלבי ייצוב מתח). יש ב KSP את ה Gigabyte GA-H97-D3H ב-580 ש"ח וכאמור את ה ASUS H97-PLUS ב-590 ש"ח, שהם לוחות בגודל ATX אבל בעלי 4 שלבי ייצוב מתח למעבד (אלה הלוחות הכי משתלמים לדעתי, יש גם אחרים). שיהיה ברור - לוח כזה בהחלט יספיק לך, אבל לדעתי אם כבר קונים מחשב חדש, עדיף כבר להשקיע ולקנות לוח אם טוב שאמור להחזיק מעמד יותר זמן. הלוחות הבאים שכן מתאימים לדעתי פשוט יקרים ב KSP: ה MSI H97-GAMING, שהוא בעל 6 שלבי ייצוב מתח עולה 740 ש"ח, ה Asus Z97-C, שהוא בעל 6 שלבי ייצוב מתח עולה 770 ש"ח, ה Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3, שהוא בעל 8 שלבי ייצוב מתח עולה 800 ש"ח, וה Asus Z97-PRO GAMER בעל 8 שלבי ייצוב המתח, עולה 840 ש"ח. כמובן שיש לבדוק את תכונות כל הלוחות ולראות איזה מהם הכי משתלמים (מבחינת הדרישות שלך אין בעיה - בכל הלוחות יש חיבור PS.2, לפחות 4 או 6 חיבורי USB בפאנל האחורי ובכולם אפשר לחבר את חיבורי ה USB שבמארז ללוח האם).

בקיצור, אתה צריך להחליט מהיכן אתה קונה ואז יהיה יותר קל לבחור לך לוח מתאים ומשתלם.

3. מבחינת הקירור למעבד - אני אישית הייתי מעדיף ללכת על ה Freezer i11 של ARCTIC, רק בגלל הפלטה האחורית, אבל יש גם את ה Arctic Freezer 13 שעולה 135 ש"ח (קישור) או ה Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 שעולה 120 ש"ח (קישור), וגם שניהם אמורים להיות שקטים, רק שאין להם פלטה אחורית.

4. בנוגע לשווי של השילוש שלך, עדיף שתתייעץ בפורום כמה המחשב שלי שווה?, אבל באופן אישי אני הייתי דורש 200-250 ש"ח עבור הזיכרון, כ-300 ש"ח לפחות עבור המעבד (אולי יותר, במיוחד אם הוא לא עבר המהרה) ולפחות 150-200 ש"ח עבור הלוח (שוב, בהנחה שהוא לא עבר המהרה) - הוא נראה לוח דיי טוב ומתקדם לתושבת 775.

פורסם
  • מחבר

אני אקנה מ ksp אפשר לבחור לוח אם של כל החברות לגבי המאוורר למעבד אני לא יודע מה זה פלטה אחורית אם תוכל להסביר לי קצת?

לגבי המארז קבל תיקון זה גם לא 410 ולא הראשון

קוראים למארז שלי tempest evo וזה Mid tower

הוא בא עם לדים כחולים וחלון שקוף בצד שמאל

פורסם

1. פלטה אחורית (backplate) בקירור למעבד היא לוחית שמותקנת בצד השני של לוח האם (מצד שבד"כ לא רואים) מתחת למעבד, והיא מיועדת לתת תמיכה לגוף הקירור שמותקן על המעבד. בפלטה אחורית משתמשים כאשר הקירור הוא כבד יחסית, אבל גם בכדי לתת יציבות לקירור, דבר שחשוב אם מזיזים את המחשב לעיתים קרובות. החיבור של הקירור ללוח האם במקרים כאלו בד"כ נעשה ע"י ברגים ולא ע"י לחצנים, דבר שלדעתי הוא עדיף בכל מקרה. הנה תמונה של פלטה אחורית שמצאתי ע"י חיפוש בגוגל:

backplate_install_sm.jpg

2. בנוגע למארז - אני לא מוצא באתר של NZXT מארז בשם Tempest EVO, ובאתרים שסיקרו אותו או מכרו אותו אני לא רואה מהו הגובה הקירור המקסימלי הנתמך ומהו האורך המקסימלי האפשרי של כרטיס המסך. אני מניח שלא תהיה לך בעיה, אבל אני לא יכול להתחייב על כך.

3. שוב - הבעיה עם KSP היא בלוחות האם - זה לא משנה אם מדובר בלוחות של Asus או של חברה אחרת. אני לא מצליח לבנות לך מפרט עם מעבד Core i7 ולוח אם מספיק טוב לדעתי במסגרת תקציב מקסימלי של 2700 ש"ח. על המעבד אתה לא תרצה להתפשר, לקנות פחות זיכרון זה לא מומלץ כלל וקניית קירור זול יותר יחסוך לך לכל היותר 50 ש"ח. לכן המפרט שהצעתי קודם הוא המתאים ביותר לדעתי בהתחשב בתקציב:

אני מציע לך לבדוק חנויות אחרות באיזור שלך - יכול בהחלט להיות שיש חנויות שקרובות אליך אבל פשוט אין להן אתר אינטרנט (חנויות פיזיות).

פורסם
  • מחבר

לגבי המקום לכרטיס מסך אין בעיה בכלל אני בטוח בזה מה שיש לי עכשיו לקח אולי חצי מהמקום אולי טיפה יותר

1-לגבי הזיכרון שאלה נוספת לא עדיף 2 זכרונות של 4 גיגה זה לא מגדיל את הביצועים?

2-נראה לי שאת הלוח אני אזמין מפלונטר מה שהצעת למעלה השאלה אם הם יעשו לי משלוח עד הבית בשביל לוחאם?

פורסם

1. מבחינת תצורת הזיכרון:

א. נכון ששני מודולים של 4GB יאפשרו לך לעבוד במצב של ערוץ כפול (Dual Channel), דבר שמכפיל את רוחב הפס לזיכרון ואמור לתת לך ביצועים טובים יותר, אבל מעשית מבחנים מראים שברוב היישומים ההבדל בין עבודה בערוץ יחיד (Single Channel) לעבודה בערוץ כפול הוא מינימלי ולא מורגש.

ב. מודול זיכרון של 8GB בד"כ זול יותר מאשר שני מודולי זיכרון בנפח 4GB בעלי תכונות זהות.

ג. קניית מודול זיכרון אחד של 8GB יאפשר לך להוסיף עוד זיכרון בעתיד בקלות רבה יותר מאשר קניית שני מודולי זיכרון של 4GB כל אחד. אם אתה קונה לוח שבו יש רק שני חריצי הרחבה לזיכרון (ומכאן - נפח זיכרון מקסימלי של 16GB), אז במידה ואתה קונה 2 מודולי זיכרון של 4GB, אתה תהיה מוגבל ל 8GB זיכרון בסה"כ, אולם אם אתה קונה מודול אחד של 8GB, אתה תוכל להוסיף בעתיד עוד מודול של 8GB ובכך להגיע לנפח זיכרון כולל של 16GB. בדומה, אם אתה קונה לוח עם 4 חריצי הרחבה לזיכרון, קניית שני מודולי זיכרון של 4GB ישאירו לך רק שני חריצי הרחבה לזיכרון פנויים (שבהם תוכל להתקין 2 מודולי זיכרון בנפח של 8GB לתוספת של עוד 16GB), אבל אם אתה קונה מודול זיכרון יחיד של 8GB, ישארו לך עוד שלושה חריצי הרחבה לזיכרון פנויים (ובהם תוכל להתקין 3 מודולי זיכרון בנפח של 8GB כל אחד, דבר שמאפשר לך להוסיף עוד 24GB של זיכרון).

2. אם אתה מתכוון לקנות את הלוח מחנות אחת ואת המעבד מחנות אחרת, עליך לוודא שגירסת הביוס של הלוח מעודכנת כך שתהיה תמיכה במעבד אותו אתה רוכש, ובמיוחד אם הלוח אותו אתה רוכש מבוסס על ערכת השבבים B85, H87 או Z87.

3. עברתי על הלוחות שבפלונטר, ואני רואה שיש כ-12 לוחות אם המתאימים לך לדעתי בטווח מחירים של 400 עד 700 ש"ח. אני אנסה לצמצם את הרשימה עבורך בכדי שיהיה לך קל יותר להחליט איזה לוח אם לבחור.

פורסם

טוב, עברתי על כל הלוחות בפלונטר שלדעתי מתאימים לך, והנה טבלה המסכמת את תכונות הלוחות ומחירם:

550453764989f.png

אני אישית הייתי בוחר ב Z87 Extreme4 של ASRock - זהו לוח מאד "מפוצ'ר" ומחירו דיי זול (פחות מ-500 ש"ח), ולדעתי זהו הלוח המשתלם ביותר בפלונטר. שים לב שמדובר בלוח בעל ערכת השבבים Z87, כך שיש לוודא מול החנות שהביוס שלו יהיה מעודכן לגירסה האחרונה בכדי שהוא יתמוך במעבד שבו אתה מעוניין.

בנוסף, שים לב למחיר מפרט עם אותו המעבד, אותו הקירור למעבד, עם הלוח הנ"ל ועם זיכרון בנפח 8GB מפלונטר:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601560113 - Intel - i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600 at 1200MHz - Haswell Refresh - Tray...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 1569/1538

לוחות אם - Intel LGA1150

Z87-Extreme4 - ASRock - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel Z87 chipset - Dual channel DDR3 up to 2933 MHz memory - Integrated Graphics with HDMI, VGA, DVI, DisplayPort video outputs - HDMI in port - 3 P...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 474/465

זכרונות - DDR3 - לנייח

0514-012TB0 - Zeppelin - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V...

Lifetime Warranty

כמות: - 1 - 299/293

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

שנה אחריות

כמות: - 1 - 155/152

2497.00 / 2447

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=21739

גם אם תוסיף 45 ש"ח למשלוח, עדיין המחיר יהיה נמוך בכ-100 ש"ח מזה שאתה מקבל ב KSP.

פורסם

לפני שתשדרג מה המפרט של המחשב שלך

פורסם

הוא כבר פירט את מפרט המחשב הקיים שלו:

לגבי המחשב שלי יש לי quad2core q9550 12 cache

6 גיגה זיכרון ddr2

לוח אם p5q asus

לגבי הכרטיס מסך כרגע יש לי hd7850 יש לי דיל טוב מחבר הוא מוכר לי ב600 שקל gtx770 עם זיכרון של 4 גיגה

לגבי המארז יש לי מארז די טוב של גיימרים nzxt mid tower של tempest

...

השימושים שלי בעיקר זה משחקי מחשב קצת גלישה באינטרנט סרטים וזהו

פורסם

אני רוצה להוסיף שאפשר לקחת מפלונטר לוח אם אחר זול יותר - את ה ASRock Z87-Pro4, שעולה 361 ש"ח (קישור), ובכך לחסוך עוד כ-100 ש"ח. הלוח עצמו נראה דיי סביר - הוא בעל 6 שלבי ייצוב מתח לזיכרון והוא בגודל ATX, אבל שוב - מדובר בלוח בעל ערכת השבבים Z87, כך שיש לוודא שהביוס שלו מעודכן בכדי שהוא יהיה מסוגל לעבוד עם המעבד, הוא לא תומך (או לא אמור לתמוך) במעבדי ה Broadwell ואין לו חיבורי M.2 או/ו SATA Express (כמו כל הלוחות המבוססים על ערכת השבבים Z87).

פורסם
  • מחבר
אני רוצה להוסיף שאפשר לקחת מפלונטר לוח אם אחר זול יותר - את ה ASRock Z87-Pro4, שעולה 361 ש"ח (קישור), ובכך לחסוך עוד כ-100 ש"ח. הלוח עצמו נראה דיי סביר - הוא בעל 6 שלבי ייצוב מתח לזיכרון והוא בגודל ATX, אבל שוב - מדובר בלוח בעל ערכת השבבים Z87, כך שיש לוודא שהביוס שלו מעודכן בכדי שהוא יהיה מסוגל לעבוד עם המעבד, הוא לא תומך (או לא אמור לתמוך) במעבדי ה Broadwell ואין לו חיבורי M.2 או/ו SATA Express (כמו כל הלוחות המבוססים על ערכת השבבים Z87).

היי אחי לצערי בסוף הזמנתי מksp כבר הרכבתי והכל רציתי קודם כל להודות לך על הסבלנות שלך כלפיי זה לא מובן מאליו

לגבי המחשב עשיתי לו טסט קטן עם הכרטיס הנוכחי שיש לי hd7850 הרצתי assassin creed rogue על הטלויזיה שלי 37 אינץ fhd

שמתי הכל עד הסוף הfps שקיבלתי היה בין 47 ל50 הורדתי את הטקסטורות לhigh במקום very high והfps קפץ ל62

אני מרוצה מאוד סה"כ מהקנייה וחודש הבא אני כבר ארכיב את הgtx770 ואז אני מאמין שבכלל הכל יטוס לי

אז זהו רק רציתי להודות לך ולשתף אותךעל העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים