עבור לתוכן

Gigabyte P55A-UD3 Compatible 2x4GB Memory

Featured Replies

פורסם

מחפש לקנות שני סטיקים של 4 ג'יגה שיתאימו ללוח האם שבכותרת (ver 1.1).

תחת ה-specifications באתר של גי'גהבייט כתוב שמתאים לזכרונות של 4 ג'יגה, אבל נאמר לי ב-RSM בעבר שלא כל הזכרונות עשויים להתאים.

יש למישהו המלצה בשבילי? מוכרח שיהיו בעלי פרופיל סטנדרטי (בלי תוספת גובה לקירור) בשל גוף הקירור למעבד.

תודה

פורסם

באתר של ג'יגבייט יש v1.0 או v2.0 אין גירסה 1.1.

בגירסה 1.0 רשום שצריך סטיקים של זיכרונות בעלי מתח של 1.5V

למשל אלו:

http://ksp.co.il/?uin=21134

פורסם
  • מחבר

גם אני ראיתי שיש רק את שתי הורסיות האלו, אבל cpuz מתעקש על 1.1. בכל מקרה, קניתי את הלוח ממש טיפה לאחר שהוא יצא לשוק, אז אני מניח שמדובר בגרסה הראשונה.

אז זו ההגבלה היחידה? 1.5v? יש הגבלה כלשהי למהירות הזכרונות?

פורסם

היה לי לוח זהה לשלך עד לא מכבר.

מבחינת מהירות הזיכרון עבד לי גם ב 1600

היו זכרונות ripjaws g.skill בעלי פרופיל במתח יותר גבוה(נדמה לי 1.6)

והמחשב עבד תקין גם במצבי המהרה.

אח"כ הרחבתי לעוד 2 סטיקים, אך לא היו זהים לקודמים

ומאז זה עובד על מהירות 1333 במתח 1.5.

פורסם
  • מחבר

באתר של Gskill כתוב דווקא שהזכרונות האלו עובדים במתח של 1.35, אני תוהה אם זו טעות בגזירת הנתונים או שיש דגמים שונים לאותה סדרה.

שאלה כללית - הסיבה שאני מחליף את הזכרונות היא שאלו שיש לי דפוקים (יותר מ-100 שגיאות לפי memtest בסריקה של ה-10% הראשונים). למיטב זכרוני מוצהר שהאחריות על זכרונות היא לכל החיים. מישהו אשכרה מכבד את האחריות הזו?

פורסם

1. אם יש לך אחריות על הזיכרון - תממש אותה. זיכרון DDR3 עדיין מיוצר, אז אין סיבה שלא יכבדו את האחריות עליו.

2. קח בחשבון שהשגיאות בזיכרון יכולות לנבוע מלוח האם (תושבות לא תקינות) או אפילו מהמעבד (בקר הזיכרון נמצא בתוך המעבד ולכן יכול להיות שהוא האחראי לשגיאות).

3. אם אתה מעוניין לקנות זיכרון שעובד במתח של 1.35V וודא כי הלוח שלך מסוגל לתת מתח כזה לזיכרון. אם זה לא מופיע בחוברת הלוח, הייתי מציע לך להיכנס לביוס ולראות האם אתה יכול להוריד את מתח הזיכרון ל 1.35V ידנית.

4. הלוח שלך כנראה לא תומך במודולי זיכרון בנפח הגדול מ 4GB, וזאת מכיוון שסה"כ הזיכרון הנתמך הוא 16GB ב-4 מודולים. לכן לא בטוח שמודול זיכרון בנפח של 8GB יעבוד בלוח שלך.

5. אם אתה חושב לשלב זיכרון חדש וזיכרון קיים, עליך לוודא כי שניהם מסוגלים לעבוד באותו המתח.

6. טכנית בקר הזיכרון במעבד בעל תושבת 1156 מסוגל לעבוד עם זיכרון בתדר של 1333MHz לכל היותר. מעשית יכול להיות שהלוח כן יאפשר לך להפעיל את הזיכרון ב 1600MHz (במידה והזיכרון כמובן תומך בתדר כזה), שכן באתר הלוח GA-P55A-UD3 (קישור) כתוב שהלוח תומך בזיכרונות בתדר של 1600MHz ואפילו 2200MHz, אולם יתכן שתצטרך לשנות ידנית פרמטרים מסויימים בביוס (זה בעצם סוג של המהרה).

7. גם אם אתה מוגבל לתדר זיכרון של 1333MHz זה לא אומר שאתה חייב לקנות זיכרון כזה - בד"כ יהיה משתלם יותר לקנות זיכרון שעובד בתדר של 1600MHz פשוט כי המחיר שלו דיי זהה לזיכרון שעובד בתדר של 1333MHz. בכל מקרה תדר הזיכרון המצויין הוא תדר הפעולה המקסימלי, מה שאומר שהוא תמיד יכול לעבוד גם בתדר נמוך יותר.

8. קח בחשבון שתמיד יש אפשרות לבעיית אי-תאימות בין הזיכרון ובין הלוח. זה לא משהו שאפשר להימנע ממנו. לכן מומלץ לבדוק אילו זיכרונות בוודאות עובדים עם הלוח (שזה מה שאתה מנסה לעשות בדיון הזה), או פשוט לבקש לבדוק את הזיכרון בחנות לפני הקנייה (במידה ומדובר בחנות פיזית, אתה יכול לקחת את המחשב שלך לשם וכמובן - במידה ובחנות יסכימו לכך).

פורסם
  • מחבר

2. איך אני מסוגל לאבחן אם מדובר בזיכרון עצמו או בכל חלק אחר?

3. אין לי עניין בזיכרון כזה או אחר, פשוט ראיתי חוסר התאמה בין מה שהיה כתוב באתר של KSP למה שכתוב באתר של G.Skill.

4. ראיתי פה דיון (בו לקחת חלק) עם רפרנסים למקומות בהם הצליחו לשים על הלוח הזה גם 32GB במודולים של 8GB.

5. לא חושב לשלב, רוצה לזרוק את הישן (בהנחה שהוא דפוק).

פורסם

1. בכדי לבדוק האם מדובר בבעיה בתושבת זיכרון מסויימת בלוח, פשוט תעביר את מודול הזיכרון לתושבת אחרת ותראה האם השגיאות ממשיכות להתרחש. אם לא - הבעיה היא כנראה בלוח האם.

2. בכדי לבדוק האם השגיאות בזיכרון נגרמות כתוצאה ממעבד לא תקין או מזיכרון לא תקין, אין ברירה אלא לנסות מעבד או זיכרון אחרים במחשב שלך, או לחילופין - לנסות את המעבד והזיכרון שלך במחשב אחר, ולראות האם הבעיה חוזרת.

3. אם אתה מדבר על הזיכרון G.Skill Aegis 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL11-11-11-28 שמופיע ב KSP (קישור) אז אני לא רואה היכן בדיוק ראית שהוא דורש מתח של 1.35V. בעמוד הזיכרון באתר של G.Skill (קישור) כתוב שהזיכרון מיועד לעבודה במתח של 1.5V ולא מצויין דבר לגבי מתח אחר.

4. משתמש רגיל לא יכול לדעת בוודאות האם לוח מסויים מוגבל לשימוש במודולי זיכרון בנפח 4GB לכל היותר מכיוון שיש הגבלה אלקטרונית מבחינת החיבור של התושבת ללוח (אולי אין מספיק "חוטים" בכדי לתמוך במודולי זיכרון בנפח גדול יותר), שההגבלה היא לנפח זיכרון כולל של 16GB (נובע מערכת השבבים או מבקר הזיכרון) אבל כן ניתן להשתמש ב-2 מודולי זיכרון בנפח 8GB כל אחד, או שבכלל ניתן להתקין 4 מודולי זיכרון בנפח 8GB וכן לעבוד עם 32GB זיכרון (במקרה הזה כאשר הלוח שוחרר לשוק כנראה לא היו מודולי זיכרון מסוג DDR3 בנפח של 8GB אלא רק בנפח של 4GB, ולאחר ששוחררו מודולי זיכרון בנפח 8GB לשוק יצרן הלוח פשוט לא טרח לעדכן את נתוני הלוח). לכן צריך לבדוק את הנושא לעומק (כלומר לחפש מקרים בהם ניסו להתקין מודולי זיכרון בנפח 8GB על אותו לוח אם בדיוק) לפני שקונים זיכרון חדש, ולו רק בגלל שזה יכול לחסוך כסף (בד"כ מודול זיכרון של 8GB בד"כ יהיה יותר זול מאשר 2 מודולים של 4GB).

5. אל תזרוק את הזיכרון הישן שלך, בפרט אם יש עליו אחריות לכל החיים. כל עוד יש לך את הקבלה שמראה שיש לך עליו אחריות לכל החיים, פשוט גש לחנות ובקש לממש אחריות. אם זה לא יצליח, אתה יכול לנסות לבצע RMA מול היצרן בעצמך - זה אולי יכול לעלות לך במחיר משלוח דואר (מעטפה, בולים וכד'), אבל בסופו של דבר יהיה לך זיכרון תקין (מקסימום יחזירו לך את הזיכרון שלך ויגידו שהוא תקין), וזיכרון תקין תמיד אפשר למכור. אם אתה לא רוצה להתעסק עם זה - תן את הזיכרון שלך למישהו שכן יכול ומוכן להשקיע בכך, וכך גם אתה "תיפטר" מהזיכרון הישן שלך וגם מישהו "ירוויח" זיכרון נוסף למחשב שלו.

פורסם
  • מחבר

ביצעתי בדיקה נפרדת עבור על אחד מהסטיקים, על תושבות שונות, ואין ספק שהבעיה באחד מהסטיקים. חבל שחיכיתי כ"כ הרבה זמן לטרוח לבדוק את זה (הבעיה כבר שנים - אבל בכל רגע נתון יותר קל לרסט את המחשב מללכת לחנות...)

פורסם

אני מקווה שבדקת כל מודול זיכרון בנפרד וראית כי הבעיה נובעת רק מאחד מהם (באותה תושבת מודול זיכרון אחד גורם לשגיאות אבל כאשר מחליפים אותו במודול הזיכרון השני אין שגיאות). במקרה כזה אין ספק שהבעיה היא במודול הזיכרון עצמו. בכל מקרה זה לא משנה כמה זמן חיכית - אם יש לך אחריות לכל החיים לזיכרון (והכוונה היא לאורך החיים של הזיכרון בשוק), אתה יכול לדרוש לממש את האחריות עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים