עבור לתוכן

מעוניין להביע את דעתי על זגורי אימפריה ולשמוע את דעתכם.

Featured Replies

פורסם

אני ממוצא מרוקאי, גדלתי עם מרוקאים בסביבה מאוד מרוקאית.

בחיים שלי לא ראיתי משפחת שימפנזות כמו בסדרה הזו. אני חושב שזה מוקצן ברוטאלית עד כדי איבוד הטעם הטוב.

ראיתי משפחות שורשיות עם מנטאליות כבידה, אבל הבבר זגורי הזה זה כאילו התגלמות של חלאת המין האנושי - והוא הוא הדמות של המרוקאי.

בלי לסגור עם איבגי את החשבון על הצביעות שלו - כל הקריירה שלו בנויה על אנשים שהוא מתנגד למנטאליות שלהם - המרוקאים הטיפוסיים, שהם מאמינים וימניים וציוניים והוא בדיוק ההיפך - הוא עושה מהעדה המרוקאית חבורת קופים. אני חושב שהסדרה הזו היא קריטורה מפלצתית של המרוקאים, ואני ממש לא בקטע של דרעי המופלה לרעה ולא מרים את דגל הספרדי הנרמס ולא מאמין בזה. אבל אני חושב שפה הגזימו לגמרי.

פורסם

חסכתי שנות אדם בזה שהפסקתי לצפות טלווזיה לפני 15 שנה. סתם ביזבוז זמן. עוד בהוט הבחורה שהציעה לי מבצע אמרה שאני "מרוויח" שאני משלם יותר ומקבל ערוצים.

באמת, לא מפליא אותי שיש כזה זבל בטלווזיה. ולא מפליא אותי שזה בא משמאלנים.

תראה את הקמפיין שלהם בבחירות נגד ביבי, אז אתה מתפלא שהם ימשיכו אם הפנטזיות השיקרויות שלהם גם בלתקוף עדות?

אני מקווה שאתה מצביע ביבי, כן? חחח

פורסם

תקשורת ומדיה מחורבנת ללא ספק .

פורסם

הבעיה מתחילה בזה שאנשים ישר מנסים להשוות את הסדרה לחיים, ומדמיינים לעצמם מה יחשבו עליהם האחרים כשהם רואים את הסדרה.

חלאס כולה סידרה שבאה להעביר את הזמן, מי שזה יותר מידי בוטא בשבילו (וזה מובן לגמרי) שלא יראה. מי שרואה וחושב שכל מה שמוצג היום בטלוויזיה קורה גם במציאות יכל לקבל תואר של דביל מושלם. אבל ממש לא צריך להכנס בגלל זה להסטריה.

מעבר לזה אני חושב שאיבגי שחקן מעולה (וכן אני בצד השני של הדעות הפוליטיות שלו) ואין שום סיבה לערבב גם פה סרט ומציאות.

פורסם

גם אני מרוקאי משני צדדים,משפחה "כבדה" אפשר לאמר,מאוד מרוקאית אבל לא בהגזמה.יש בהחלט בעדות המזרח משפחות שמתנהגות בדיוק כמו בסדרה וזה מזעזע כי הן עתיקות מאוד...

בכל מקרה מדובר בסדרה שמיועדת ל"עמך" שכידוע זה ציבור לא הכי אינטילגנט (זאת האמת לא להעלב לי עכשיו) ולכן היא הצליחה כי הקהל הזה מזדהה איתה מאוד.

מהצד השני קהל "אשכנזי" יותר גם מזדהה עם הסדרה מאוד כי הוא מחבב קצת את תרבות המזרח ומשתעשע ממנה בעיקר,הסדרה עונה לו בדיוק לסטראוטיפ המזרחי,לכן נוצרה פה הצלחה גדולה.

כמו שכבר אמרו פה,סה"כ זה עוד זבל טלוויזיוני וגם אני כבר לפני שנתיים פרשתי מהטלווזיה המזעזעת,רק ספורט מוזיקה ונאשיונאל גאוגראפיק (אין שם מרוקאים) לפעמים..

פורסם

בארה"ב עושים שערוריות כל פעם שמציגים בטלווזיה מיעוטים בצורה לא מחמיאה...

מצד אחד צריך חופש ביטוי, מצד שני כשכל הסדרות הישראליות נעשות על ידי אותה בראנגה של מפיקים ושחקנים אז יכול להיווצר מצב שהסדרות מוטות נגד כל מיני דעות פוליטיות או נגד עדות מסויימות.

אני לא יודע אם זה נכון, אבל יש לי תחושה שיש איזה בראנגה או חונטה של אנשי קולנוע וטלווזיה שאם אתה לא במעגל שלהם קשה לך להכנס לטלווזיה או אפילו לתיאטרון.

בכלל הסדרות בטלווזיה מציגות דברים בצורה מאוד מעוותת. גם בארה"ב. בארה"ב יש הרבה סדרות שמביעות דעה לגבי דברים אקטואלייה, בדרך כלל לטובת נקודת המבט של הליברלים.

הייתה גם התוכנית הזו פעם... ארץ נהדרת, שהיא גם הייתה מלאה בשמאלנים שהביעו דעתם בסאטירה עלק עוקצנית שלהם.

פורסם

אני דוקא מצאתי את הסדרה כמשעשעת ביותר.

לא חייבים לקחת כל דבר ברצינות

פורסם

לא צופה טלוויזיה.

פורסם

צופה בסדרה. לדעתי היא מעולה, הן מההיבט המקצועי והן מההיבט העלילתי, שחקנים משובחים (איבגי, זהבי, אטיאס וכו'...) ומצחיקים, ולאו דווקא בגלל האופי המרוקאי המשפחתי בסדרה.

אני חושב שהבעיה הכי גדולה שלהם, באחד הפרקים מהעונה הנוכחית, היא הזלזול המופגן ביום השואה והבדיחות השחורות של איבגי ("היטלר היה הומוסקסואל"), אבל בסה"כ מדובר בסיפור אישי של בנאדם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים