עבור לתוכן

ניתוקים בלתי נסבלים מהאינטרנט

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

מזה חודשים שהאינטרנט 'נופל' מספר בלתי נסבל של פעמים ביום. כל בני ביתי כבר יודעים איפה כפתור הריסטרט של הראוטר- dlink 6470u.

בין לבין בזק היתה אצלי אין סוף פעמים. תמיד נשבעים שהבעיה אצלי. אומרים לי שרשומה להם נפילה- אבל הנורות דולקות כמו שצריך ו'זה' אצלי והולכים.

לאחרונה יש לי תחושה שהם צודקים. מדובר ברשת בת 4 מחשבים וכן מחשב נייד שמתחבר באמצעות הווי-פאי. המחשבים האחרים מחוברים עם חיווט בקירות.

לאחרונה שמתי לב שגם כשאינטרט 'נפל', מחשב שמחובר לטורנט, ממשיך להוריד. היום גם עשיתי ניסיון. הורדתי קובץ טורנט והאינטרנט נפל- הפעלתי תוכנת ביטורנט- וכמו גדול הקובץ התחיל לרדת בקצבים יוצאים מן הכלל. מאידך, לגלוש- אי אפשר היה. עד שעשיתי ריסטרט לראוטר.

אין לי מושג ירוק איך להתחיל ולטפל בעניין ואשמח לכל עצה לפני שאני משתגע ובנותי מכסחות אותי.

תודה,

אייל

פורסם

יכול להיות שזה קורה בזמן הורדות טורנט?

האם יש כמה מחשבים שמורידים טורנטים או מפעילים תוכנות שיתוף קבצים במקביל?

פורסם

תבדוק QOS בראוטר והגדרות של הזרמת נתונים בראוטר

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

"

QOS בראוטר והגדרות של הזרמת נתונים בראוטר". זה סינית בשבילי. לא יודע מה לעשות עם זה.

אשמח עם תוכלו לכוון אותי מעט יותר איך מגיעים לqos, מה לעשות כשהגעתי לקיו או אס ומה לבדוק בהגדרות הזרמת נתונים בראוטר.

בקיצור, אנא בטובכם קחו בחשבון שהיקף הידע שלי אינו דומה לזה שלכם. אני יודע מה זה ראוטר, ושאם מקלידים איזה שהם שורת מספרים אז מגיעים למסך של הראוטר אבל אני לא יודע הרבה יותר מזה.

פורסם

תגדיר מה זה ניתוק.

כל המחשבים ברשת מתנתקים מהאינטרנט בזמן ניתוק?

נורת ה-DSL כבויה מהבהבת או דולקת קבוע בזמן ניתוק?

כל כמה זמן זה קורה?

ממתי זה התחיל? עשית שינוי של מהירות או שינוי מסויים?

מה המהירות שלך?

אתה אומר שהיה אצלך כמה פעמים טכנאי, את הראוטר החליפו בשלב מסויים?

פורסם
  • מחבר

ניתוק= כל המחשבים בבית ללא יוצא מן הכלל מאבדים את החיבור לאינטרנט. גם הלפטופ שמחובר בוויי פיי. רק ריסטרט לראוטר מחזיר את האינטרנט.

הנורה דולקת בזמן הניתוק. לא אור קבוע וסטטי אלא עם היבהובים מעת לעת. זו אחת הסיבות שהחבר'ה של בזק אומרים שהבעיה אצלי איפה שהוא.

זה קורה בזמנים לא סדירים. יכול להגיע לכ- 10 פעמים ביום. לעיתים כל כמה דקות, וחוזר חלילה.

התחיל לפני מספר חודשים.

ראוטר הוחלף פעמיים.

וכאמור בהודעה המקורית, קבצי טורנט ממשיכים לרדת למרות הניתוק בקצבים יפים.

פורסם

טורנטים שממשיכים לרדת מראים חד משמעית שאין ניתוק. אני מבקש שתגדיר את מה שאתה קורא לו "ניתוק": האם האיקון בTask Bar מראה על ניתוק, או שעמודי אינטרנט פשוט לא נטענים?

פורסם

זה בדרך כלל נגרם מעומס חיבורי TCP בו זמנית.

דבר שתוכנות שיתוף קבצים כמו טורנטים יכולות לשתות מראוטר חלש.

הפיתרון נמצא בהגדרות התוכנה, או בראוטר.

או גם וגם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההתייחסות.

באשר ל'ניתוק': מקבל כי מעת שתכנת הטורנט ממשיכה להוריד, משמע שיש חיבור לאינטרנט. מאידך: אני לא יכול לשלוח/לקבל דואר אלקטרוני בזמן שיש 'נפילה', זאת אומרת שזה לא רק עמודי אינטרנט שלא נטענים.זבבת אחת, כל המחשבים בבית, לרבות לפטופ שעובד על וויפיי, לא יכולים לגלוש.

אין יותר מדי טורנטים. רק במחשב של הילדה, כך שזה לא נראה לי עניין של עומס עקב טורנטים. זה קורה גם כשרק חלק מהמחשבים פעילים ובבת אחת אי אפשר לגלוש בהם ואי אפשר לקבל דואר.

אם זו אכן בעיית הגדרה- איך ומה לבדוק? איך להתחיל להתמודד עם זה?

פורסם

זה לא בהכרח קשור לכמות הטורנטים שבהורדה.

האם האיקון בTask Bar מראה על ניתוק, או שעמודי אינטרנט פשוט לא נטענים?

בנוסף, תבדוק שני דברים:

א. כאשר מתרחשת 'נפילה', האינטרנט ימשיך לעבוד אם תסגור את התוכנה של הטורנטים?

ב. אל תשתמש בתוכנת הטורנטים במשך יום. האם הבעיה עדיין מופיעה?

פורסם

אולי סתם הטורנטים סותמים את כל הרוחב פס וזה מרגיש כמו נפילה? או שהעומס שזה יוצר על הציוד רשת בעייתי בשבילו -

ל2 המקרים הפתרון שהייתי מנסה הוא פשוט להגביל את המהירות העלאה והורדה בקליינט טורנט, תנסה מספרים דיי נמוכים כדי לראות שזה זה ותעלה אותם בהדרגה אם זה הבעיה.

פורסם

גם אני שמתי לב לכמות ניתוקים גבוהה מהרגיל בכמה חודשים האחרונים

בזמן האחרון זה מתנתק פעם ביום או יומיים

יש לי קופסא של בזק לא יודע איזה דגם בדיוק

שזה מתנתק עולה לי בדפדפן עמוד של בזק עם הסברים מה לעשות

פעם זה בקושי היה מתנתק חודשים רצופים עכשיו קורה הרבה

פורסם
תודה רבה על ההתייחסות.

באשר ל'ניתוק': מקבל כי מעת שתכנת הטורנט ממשיכה להוריד, משמע שיש חיבור לאינטרנט. מאידך: אני לא יכול לשלוח/לקבל דואר אלקטרוני בזמן שיש 'נפילה', זאת אומרת שזה לא רק עמודי אינטרנט שלא נטענים.זבבת אחת, כל המחשבים בבית, לרבות לפטופ שעובד על וויפיי, לא יכולים לגלוש.

אין יותר מדי טורנטים. רק במחשב של הילדה, כך שזה לא נראה לי עניין של עומס עקב טורנטים. זה קורה גם כשרק חלק מהמחשבים פעילים ובבת אחת אי אפשר לגלוש בהם ואי אפשר לקבל דואר.

אם זו אכן בעיית הגדרה- איך ומה לבדוק? איך להתחיל להתמודד עם זה?

וודא ש DHT כבוי בתוכנת הטורנטים שלך:

10opqap.jpg

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המשך הליווי.

נתן84: עשיתי כמצוותך והורדתי את הסימונים של ה-

DHT ביוטורנט.

אני חושש שהדגש על הטורנט מחטיא את העניין, אבל הזמן הקרוב יגיד. פשוט, לא כל הזמן מורדים קבצים. וה'נפילות' קורות לדעתי גם כשלא מורדים שום קבצים. הטורנט פשוט היה מה שהעיר את תשומת ליבי לכך שגם שנופלים דפי האינטרנט, יש איזה 'ברז' אחר שממשיך להיות פתוח, מה שאומר שהבעיה היא לא בתשתית של בזק שמחוץ לבית אלא במשהו אחר. התנגשות של משהו? הגדרות? אין לי מושג ירוק איך להתחיל לבדוק.

אגב: מה זה DHT? מה משמעות האנצ'ק שעשיתי?

ומה לעשות אם זה לא יעזור?

פורסם

אני חושש שהדגש על הטורנט מחטיא את העניין, אבל הזמן הקרוב יגיד. פשוט, לא כל הזמן מורדים קבצים. וה'נפילות' קורות לדעתי גם כשלא מורדים שום קבצים. הטורנט פשוט היה מה שהעיר את תשומת ליבי לכך שגם שנופלים דפי האינטרנט, יש איזה 'ברז' אחר שממשיך להיות פתוח, מה שאומר שהבעיה היא לא בתשתית של בזק שמחוץ לבית אלא במשהו אחר. התנגשות של משהו? הגדרות? אין לי מושג ירוק איך להתחיל לבדוק.

אגב: מה זה DHT? מה משמעות האנצ'ק שעשיתי?

ומה לעשות אם זה לא יעזור?

אתה מנסה להבין את הדברים דרך הידע המוגבל שלך.

אתה לא יכול להבין אותם עם הידע שיש לך.

דווקא בגלל שהטורנטים ממשיכים זה מצביע על חנק אפשרי של חיבורי TCP.

DHT היא מערכת לשיתוף קבצים ללא טראקר על גבי רשת ביטורנט.

יש לה פעילות נוספת משלה.

אולי סתם הטורנטים סותמים את כל הרוחב פס וזה מרגיש כמו נפילה? או שהעומס שזה יוצר על הציוד רשת בעייתי בשבילו -

ל2 המקרים הפתרון שהייתי מנסה הוא פשוט להגביל את המהירות העלאה והורדה בקליינט טורנט, תנסה מספרים דיי נמוכים כדי לראות שזה זה ותעלה אותם בהדרגה אם זה הבעיה.

זה לא עניין של פס רוחב.

הגבלת מהירות ההעלאה וההורדה כמעט ולא תשנה את מקור הבעיה.

לראוטר יש מעבד ומשאבים.

תוכנות טורנטים עושות שימוש בהרבה HALF OPEN TCP CONNECTIONS.

כשאלו מעמיסים על ראוטר מוגבל במשאבים, בדרך כלל דברים כמו גלישה בדפדפן מפסיקים להגיב, למרות שפעילות הטורנטים ממשיכה.

הפיתרון הוא בהגבלת השימוש בHALF OPEN TCP CONNECTION בתוכנת הורדת הטורנטים.

שאלתי קודם ולא קיבלתי תשובה.

כמה תוכנות שיתוף קבצים יש לך סך הכל בכל המחשבים יחדיו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים