עבור לתוכן

G2020 לגיימינג

Featured Replies

פורסם

איך המעבד הזה בעבור גיימינג של היום? לא חובה בהגדרות מקסימליות.

אני מתכוון לקנות מחשב די זול:

http://www.tms.co.il/product/14342

ולהוסיף אליו כרטיס מסך חיצוני שיש לי GT430 שהוא אמור להספיק בשביל אח שלי.

מה דעתכם?

פורסם

לא ולא

מינימום: אם הוא רוצה לשחק בצורה טובה +

i3 או מרובע ליבות של AMD סדרת FX ( תלוי מאוד גם בתקציב ) -

מינימום 4GB זכרון ראם

כרטיס מסך לפחות HD7850

ספק כח 450W מחברה מוכרת . FSP . SEASONIC . ENERMAX . TT . ANTEC . CORSAIR

זה רק המינימום - תכין כסף ובהצלחה !

פורסם
  • מחבר

לא צריך להגזים בנאדם.. 7850 הוא אחלה כרטיס

כמו שאמרתי מצידו לשחק על בינוני ולא מחייב שזה יהיה ממש כבדים כמו BF

Q8200 עדיף עליו?

פורסם

q8200 חלש , אם תמצא q9550 וכו' יהיה טוב אבל קשה להשיג והמחירים לא הגיוניים

עדיף i5 דור קודם אם כבר.. 1156 אם תמצא ברשת שווה ביותר כמובן יחד עם לוח מתאים

פורסם

טוב, האתר של TMS לא עובד כרגע, אז אני לא יודע בדיוק באיזה מפרט מדובר ובאיזה מחיר, אבל לפי התגובה של bagetrek לגבי המפרט של המחשב המדובר, נדמה כי לא בטוח שהוא יספיק אפילו להציג סירטונים של אנשים שמשחקים, שלא לדבר על הרצת משחקים...

בכל מקרה אני חייב להסכים עם bagetrek - לכל מטרה אתה חייב לפחות 4GB של זיכרון כיום, ואם המטרה היא משחקים, אז רצוי מאד גם 8GB. כמו כן אין להתפשר על ספק כח של חברה מוכרת, גם אם ההספק שהמחשב ידרוש הוא נמוך.

באופן כללי אני נגד קניית חומרה חדשה מהדורות הקודמים פשוט כי מחשב כזה מתחיל בעמדת נחיתות לעומת מחשבים בסיסיים מהדור הנוכחי. במקרה הזה ה G2020 הוא מעבד לתושבת 1155 המבוסס על ליבת ה Ivy Bridge (הדור השלישי של מעבדי ה Core i), מה שאומר שתקבל איתו לוח אם בעל טכנולוגיה יחסית מיושנת (לא בטוח שהיו בו חיבורי SATA3 או USB 3.0, צריך לראות את דגם הלוח בכדי לדעת בוודאות), מה גם שסביר להניח שבמחשב זול אתה תקבל לוח בסיסי ביותר המבוסס על ערכת השבבים הבסיסית ביותר ששוחררה למעבדים בתושבת 1155 (כנראה ה H61). אני מאמין שאם קונים מחשב חדש, אז עדיף כבר להשקיע במשהו איכותי, גם אם מדובר במחשב בסיסי.

למטרות משחקים מאד רצוי שתיקח מעבד Core i3 לפחות או מרובע ליבות של AMD, בדיוק כפי ש bagetrek הציע. בקשר לכרטיס המסך - ה GT430 טוב רק במעט מהליבה הגרפית המובנית במעבד, כך שאתה תצטרך גם כרטיס מסך טוב יותר. בכ-500 ש"ח אכן אפשר למצוא את ה HD 7850 המדובר, שאמור להתאים לרוב המשחקים בצורה סבירה, אך כרטיס מסך כזה דורש חיבור מתח של 6 פינים, ואם אתה מקבל ספק כח זול וחלש יחסית, לא בטוח שיהיה לו חיבור כזה בכלל.

בקשר לקניית מעבד מרובע ליבות לתושבת 775 - תעשה זאת רק אם יש לך כבר חומרה מתאימה (לוח בעל תושבת 775 ולפחות 4GB של זיכרון מתאים, כנראה DDR2) ומחיר המעבד הוא נמוך יחסית. רק שיהיה ברור - אין שום טעם או היגיון לקנות מחשב חדש המבוסס על תושבת 775 כיום.

פורסם

q8200 בסטוק לא מספיק, אבל אם תעשה לו אוברקלוק (שלי למשל על 2.91) אז הוא כבר סביר, הייתי מגדיר אותו נקודת המינימום למשחקים היום.

אם אתה בכל זאת מחפש מעבד זול אז בקצת יותר מG2020 יש לך את G3258 שהוא מכפלה פתוחה, תעשה לו אוברקלוק ותקבל מעבד סביר ביותר למשחקים ברמה שלI3 החזקים.

השאלה איזו חומרה יש לך כבר.

ובכל מקרה מחשב כזה עם כל החלקים יעלה 1200 שח בערך, רק מארז תשיג איזה משהוא בחינם כי הם סתם יקרים וחבל על הכסף.

אפילו לי יש פה מארז מיותר, אם אתה מהמרכז אז תוכל להגיע ואתן לך אותו.

פורסם

@yossi_s1

אפשר לחפש ביקורות באינטרנט לגבי מעבד ה Pentium G3258 ולהשוות את היכולות שלו מול מעבד Core i3. בביקורת הזו למשל אפשר לראות שרק לאחר המהרה הביצועים של ה G3258 מתקרבים לאלו של ה Core i3. העניין הוא שבכדי שמעבד Pentium G 3258 יגיע לרמת ביצועים של מעבד Core i3 צריך להמהיר אותו בצורה רצינית (אפשר להגיע להמהרה של 50% - מ 3.2GHz ל 4.8GHz), אבל בשביל לקבל המהרה יציבה צריך גם לוח אם טוב וקירור טוב. בהתחשב בכך ש Rockstatement10 רוצה להשקיע את המינימום הנדרש (זה מה שמשתמע מההודעה הראשונה בדיון הזה), אני לא חושב שהוא ירצה להשקיע עוד כמה מאות שקלים רק כדי להמהיר מעבד Pentium G3258 - בתוספת המחיר עדיף לו כבר לקנות מעבד Core i3 וזהו.

אגב, האתר של TMS עובד עכשו, אז הנה המפרט של המחשב המדובר:

CPU G2020 BOX

H61MD2 DVI

Case MC-02 380W

DVDRW LG

4GB DDR3 RAM

HDD Seagate 250 GB

המחיר של המחשב הזה הוא 891 ש"ח.

טוב, על המעבד כבר כתבתי, את דגם לוח האם הזה אני לא מוצא באתר של Gigabyte (יש 4 דגמים של לוחות המתחילים ה H61M-D2, ובכולם יש יציאה גרפית מסוג DVI), דגם המארז וספק הכח לא רשומים, אבל חיפוש קל מעלה שמדובר במארז וספק כל של Ippon (קישור, ב WellCom יש פירוט קצת יותר טוב - קישור), הדיסק הקשיח הוא בנפח מאד קטן וסביר להניח שמדובר בדיסק קשיח בעל ממשק SATA2 (קישור לדיסק הקשיח הקרוב ביותר ב WellCom). מבחינת הזיכרון - 4GB זה המינימום הנדרש, אבל לא מפורט באיזו תצורה הזיכרון (אולי מדובר בכלל ב-2 מודולים של 2GB כל אחד) ובאיזה תדר הוא עובד (זה פחות משמעותי). לדעתי זה לא מחשב שמתאים למשחקים מודרניים, גם לא בהגדרות בינוניות (ולא בטוח שאפילו בהגדרות נמוכות).

פורסם

אני לא מסכים איתך... בתור מישהוא שעבד כמה שנים עם E2140 במעל 100 אחוז אוברקלוק על הלוח הכי זול שמצאתי בזמנו וקירור פאסיבי(!). שמעתי הרבה את הטענות שאתה מעלה ומהנסיון שלי הן פשוט לא נכונות.

אין צורך בקירור מיוחד, קירור הכי פשוט יעשה את העבודה יופי, עם אוברקלוק מקצועי ניתן לשמור על פליטת חום נמוכה יחסית, במיוחד במעבדים כמו זה שהוא סופר קריר גם ככה.

כמובן שכמו שהוא קריר גם צריכת החשמל שלו מאוד נמוכה.. אין צורך בלוח יקר. צריך את הלוח הכי זול שמאפשר אוברקלוק, אני לא מעודכן בדורות הנוכחיים, אבל אני מניח שניתן לעשות אוברקלוק עם H81 וזה מספיק.

אין צורך בספק חזק במיוחד או כל דבר אחר.

כל הרעיון של אוברקלוק הוא לקבל תוספת ביצועים בלי להשקיע שקל נוסף, וזה בהחלט אפשרי.

אולי זו יותר דעה מעובדה, אבל זו דעתי על סמך הנסיון שלי. כל עוד מדובר בבנאדם שמבין את העניין, איך לעשות את זה ואיך לקרר נכון, לא צריכה להיות בעיה.

דןר ה775 היה דור מדהים לאוברקלוק כזה, כמו שאמרתי אין לי נסיון עם הדורות האחרונים אז אולי דברים השתנו מאז.

ברור שלאוברקלוק אקסטרים כל זה לא תופס. אני מדבר על אוברקלוק מתון יחסית שהוא נקודת האיזון.

הQ8200 שלי מסוגל כנראה ליותר מ2.91, אבל זו sweet spot שכדאי להישאר בה.

אני גם באוברקלוק וגם בUndervolt עם כל אפשרויות חסכון בחשמל פעילות.

בפועל אני מקבל צריכה נמוכה יותר וחום נמוך יותר.

פורסם

קירור טוב דווקא מאד עוזר.

במיוחד אם מנסים להביא את המעבד הזה לסביבות 4.5GHZ.

אפשר למצוא בקלות ביקורת למעבד הזה ולראות כמה חשמל וחום הוא פולט אחרי אוברקלוק.

פורסם

@yossi_s1

לא כל אחד יטרח לעשות המהרה ולו רק בגלל ההשקעה בזמן שהדבר דורש (או אם תרצה - "סבלנות ועצבים") - יש צורך בהרבה ניסוי וטעייה, מדידת טמפרטורות ומתחים, בדיקות מאמץ ארוכות, שינוי ערכים בביוס וכד'. להמהרה קלה אולי לא צריך ידע מיוחד, אבל אם אתה מעוניין בהמהרה רצינית, ובמקרה של ה G3258 תוספת של 50% נחשבת המהרה רצינית, או במקרה שלך - המהרה של 100%, צריך לדעת בדיוק מה אתה עושה. ברגע שאתה מדבר על המהרה רצינית כזו, הדבר דורש הגדלת המתח למעבד. מי שלא מבין את המשמעות של זה, יכול בקלות לשרוף את המעבד או/ו לגרום נזק ללוח האם. מי שמחפש לקנות את המחשב הזול האפשרי ומתכנן לבצע המהרה, צריך להבין שיש סיכוי שהוא יצטרך לקנות מחשב חדש (או לפחות לוח אם ומעבד חדשים) במידה והוא יגרום נזק למחשב בעקבות ההמהרה.

העובדה שאתה עשית המהרה כבדה של 100% למעבד E2140 עם חומרה בסיסית ופשוטה ועוד עם קירור פסיבי נראית לי מוזרה, אבל יכול להיות שפשוט היה לך מזל שהלוח לא קרס, המעבד לא נשרף ושספק הכח החזיק מעמד (אני מניח שהיה לך ספק כח פשוט, אולי אפילו גנרי). לא ברור לי גם איך בדיוק אתה ממהיר את ה Q8200 שלך ב 25% (מ 2.33GHz ל 2.91GHz) וגם נותן לו מתח נמוך יותר מאשר הוא דורש במצב רגיל ללא המהרה, ושוב - איך הלוח שלך לא קורס (אני מניח שהעלית את תדר ה FSB מ 333MHz למשהו כמו 416MHz). יכול להיות שפשוט יש לך חומרה הרבה יותר טובה ממה שחשבת או שפשוט יש לך הרבה מזל.

אגב, בדורות האחרונים של מעבדי אינטל, ההמהרה נעשית בעיקר ע"י הגדלת מכפלת המעבד ולא ע"י הגדלת תדר הבסיס של הלוח, כאשר הגדלת מכפלת המעבד אפשרית רק במעבדים בעלי מכפלה פתוחה (סיומת K). טכנית אינטל מעוניינת שהמהרה תבוצע רק בלוחות בעלי ערכת השבבים ממשפחת ה Zx7 (בדור הנוכחי - Z87 ו Z97), אך לאחר שחרור מעבד ה G3258 (שגם הוא בעל מכפלה פתוחה) יצאו עדכוני ביוס לרוב הלוחות המאפשרים לבצע המהרה גם בהם ע"י הגדלת מכפלת המעבד. העניין הוא שלמרות שרוב הלוחות אולי מסוגלים לבצע המהרה, אין הדבר אומר שהם מתאימים לכך - לא מבחינת מספר שלבי ייצוב המתח למעבד ולא מבחינת האפשרויות בביוס.

בכל מקרה, כל עניין ההמהרה כרגע כלל לא רלוונטי - Rockstatement10 לא ציין בכלל אם הוא יודע לבצע המהרה או בכלל מעוניין בכך.

פורסם

אתם סתם קופצים, הוא רוצה מחשב מינימלי, אז כן, G2020 בהחלט יכול להריץ משחקים על הגדרות נמוכות-בינוניות (ומשחקים מלפני 3 שנים גם על גבוהות).

GT430 מאוד חלש, לא מתאים לימינו בכלל וגם לא למשחקים מלפני 5 שנים.

פורסם
איך המעבד הזה בעבור גיימינג של היום? לא חובה בהגדרות מקסימליות.

אני מתכוון לקנות מחשב די זול:

http://www.tms.co.il/product/14342

ולהוסיף אליו כרטיס מסך חיצוני שיש לי GT430 שהוא אמור להספיק בשביל אח שלי.

בהודעה הראשונה נכתב שהמחשב מיועד למשחקים מודרניים, ולא למשחקים מלפני מספר שנים. נכון, עד לא מזמן רוב המשחקים לא ידעו לנצל ריבוי ליבות, ולכן זה לא היה ממש משנה אם היה לך מעבד עם 2 ליבות או מעבד עם 4 ליבות ו HT (או 8 ליבות לוגיות). הדבר הזה משתנה - קשה לי להאמין שמשחק מודרני לא יידע לנצל יותר מליבה אחת או שתיים, ולכן אמור להיות הבדל בין מעבד Pentium G למעבד Core i7... כמובן שיש תלות מאד גדולה גם בכרטיס המסך, אבל לא בזה הדיון עוסק.

השאלה היא האם המחשב המדובר מתאים באופן כללי למשחקים מודרניים? לדעתי לא - לא מבחינת נפח הזיכרון, לא מבחינת כרטיס המסך וסביר להניח שגם לא מבחינת המעבד (אבל אני מקבל את זה שהמעבד אולי יצליח להריץ משחקים מודרניים על הגדרות נמוכות). בסופו של דבר אם המטרה היא לקנות מחשב למשחקים, מה בדיוק הטעם לקנות מחשב שאי אפשר לשחק בו כמו שצריך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים