עבור לתוכן

בעיה בשדרוג זיכרון במחשב (3 סטיקים) וינדוס לא עולה

Featured Replies

פורסם

רציתי לשדרג את הזיכרון במחשב מ-4 ל-8.

קניתי סטיק קינגסטון 1600 של 4GB, אני מצליח לזהות אותו ב-BIOS אבל יחד עם שני הסטיקים הנוספים 2+2 הוינדוס עצמו לא עולה. נתקע בלוגו של Windows Loading

הזיכרון הקיים הוא 2 סטיקים של 2GB 1333. ב-BIOS הוא מאפשר לראות שיש סה"כ 8GB.

כמו כן, אם אני שם את הסטיק 4GB החדש לבד המחשב לא עולה ונכנס ללופ של ריסטרט (מוזר).

מחיפוש הבנתי שאולי צריך להעלות את המתח לזיכרון.

הלוח אם -

GA-P55A-UD4P

זיכרון חדש 4GB -

KVR16N11S8/4

אני קצת חושש לעשות עדכון ל-BIOS, כי מצד אחד הוא מזהה אותו ב-BIOS יחד עם הסטיקים האחרים אז למה כן לעדכן.

האם לבקש החלפה לסטיק של 1333? למרות שהלוח אם תומך ב1600 ומעלה אפילו.

האם זה בעייתי שזה 3 סטיקים? לא אכפת לי מ-dual channel.

קראתי באיזה פוסט בפורום בחו"ל שבגלל שהסטיק החדש הוא High Density אז הוא לא נתמך בלוח אם. האם זו הבעיה? כי פיזית הסטיק החדש צר יותר מהשניים הקיימים.

אם צריך עוד מידע/פירוט נוסף אשמח לרשום מה שצריך.

פורסם

אם על אחד מעדכוני הביוס כתוב שהוא משפר תאימות זכרונות למה לא לעדכן? יש לך גם DUALBIOS בלוח הזה לא?

פורסם
  • מחבר

נכון, אבל אם הוא מזוהה ב-BIOS אז העידכון בעצם מיותר - לא?

או שיותר פשוט יהיה להחליף לסטיק של 1333 שהוא יהיה Double Sided ובכך להגדיל את התאימות

פורסם

עצם הזיהוי של הזכרון החדש בביוס לא מעיד על תקינותו. הביוס אינו בודק את כל נפח הזכרון - כל עוד הוא מקבל תגובה מ64kb כלשהם כמדומני ומצליח לקרוא את הנתונים של הסטיק, מבחינתו הזכרון תקין. העובדה שהמחשב לא עולה גם כשרק הזכרון החדש מותקן מחזקת את ההשערה שהבעיה בזכרון. האם יש לך אפשרות לבדוק את הזכרון הזה על מחשב אחר?

ורק בשביל לוודא, כשבדקת את המודול החדש בנפרד, האם שמת אותו באחד משני החריצים הנכונים מתוך הארבעה?

פורסם

את הסטיק הבודד נסה בחריצים ddr3-1 אוddr3-3

פורסם

בגירסת הביוס F13 ביצעו תאימות משופרת לזכרון.

פורסם

@Chevy

עניתי לך אתמול בהודעה פרטית, אבל עכשו אני רואה את הדיון הזה, אז אני אגיב גם פה.

אם המחשב לא מצליח לאתחל כאשר רק מודול הזיכרון החדש מותקן, הרי שהבעיה כנראה נובעת ממודול הזיכרון החדש. אני מציע שתנסה את הדברים הבאים:

1. נסה לאפס את הביוס. יכול להיות שערכי הזיכרון מוגדרים ידנית (ובפרט המתח עבור הזיכרון), כך שהם אינם מתאימים לזיכרון החדש. אם אני לא טועה, רוב זיכרונות ה DDR3 הראשונים עבדו במתח של 1.65V ולא במתח של 1.5V וייתכן שזה גם המצב אצלך (לא ציינת מהו דגם הזיכרון הקיים, ולכן לא ניתן לדעת באיזה מתח הוא אמור לעבוד). הזיכרון החדש, ה KVR16N11S8/4 (קישור) אמור לעבוד במתח של 1.5V, כך שאם הזיכרון הקיים עובד במתח של 1.65V או 1.35V והוא מוגדר למתח כזה ידנית בביוס, זה יכול להסביר מדוע אתה לא מצליח לאתחל כאשר רק הזיכרון החדש מותקן. לכן איפוס הביוס יכול לעזור במקרה זה.

כמובן שאם הזיכרון הישן והזיכרון החדש לא מסוגלים לעבוד באותו המתח, אז זו בעיה. אני לא הייתי מציע לתת לזיכרון יותר מתח מאשר הוא תוכנן עבורו.

בכל מקרה, אל תשכח להחזיר את מצב בקר ה SATA למצב המקורי (AHCI או IDE בכדי שמערכת ההפעלה שלך תעלשה) לאחר איפוס הביוס.

2. אתה גם יכול לנסות להגדיר את תדר הזיכרון ל 1333MHz באופן ידני בביוס - הפעל את המחשב עם הזיכרון הקיים, הגדר את תדר הזיכרון באופן ידני ל 1333MHz ונסה להפעיל את המחשב רק עם מודול הזיכרון החדש. החשיבה כאן היא שמשהו לא תקין בנתוני ה SPD של מודול הזיכרון החדש, כך שהלוח לא מצליח לזהות את תדר העבודה שלו בצורה נכונה.

3. אני מצטרף להמלצה של ag43 - נסה לעדכן את הביוס. אם גירסת הביוס הנוכחית קטנה מ F13, עדכן את הביוס, שכן גירסה F13 ומעלה משפרת את התמיכה בזיכרון, ואולי זה יפתור את הבעיה. אין לך יותר מדיי מה לדאוג בקשר לעדכון הביוס - יש תוכנה ל Windows (במקרה שלך - תוכנת BIOS@) שתעשה את העבודה עבורך, וחוץ מזה בלוח שלך יש ביוס כפול, כך שהסיכוי לבעיה נמוך אף יותר.

4. אני מניח שכבר ניסית את זה, אבל נסה את מודול הזיכרון החדש בכל אחת מהתושבות לזיכרון שיש בלוח - אולי תושבת מסויימת בלוח לא תקינה אצלך. כפי ש Ivan ציין - כאשר אתה מתקין רק מודול זיכרון אחד יש להתקינו באחת מ-2 תושבות אפשריות (DDR3_1 או DDR3_3) בלבד. המטרה כאן היא היא פשוט לבדוק האם המחשב מסוגל לאתחל כאשר רק הזיכרון החדש מותקן בו.

5. ראיתי פעם דיון שבו המחשב לא זיהה את כל הזיכרון בצורה נכונה (כל הזיכרון זוהה בביוס, אבל לא במערכת ההפעלה) ובסוף הסתבר שהדבר נבע מכך שהמעבד לא ישב טוב במקומו. למרות שזו לא בעיה זהה והסיכוי לכך הוא דיי קטן, אולי זה גם המקרה אצלך (ייתכן שעם הזמן והחום המעבד זז מעט ממקומו וכתוצאה מכך אין מגע טוב בנקודה מסויימת במעבד וזה הגורם לבעיה). הפתרון יהיה להוציא את המעבד ולהחזירו למקום. זה הדבר האחרון שהייתי מנסה, במיוחד אם יש לך קירור סטוק או קירור העושה שימוש בשיטת הנעילה של אינטל (שיטת הלחצנים), שכן יכול להיות שלא תצליח להחזיר את הקירור למקום (הפינים שבקצה הלחצן יכולים לאבד את האלסטיות שלהם, כמיוחד לאחר מספר שנים, כך שתהיה בעיה להחזירם לחור בלוח).

בכל מקרה, אם אתה מפרק את גוף הקירור, אל תשכח לנקות את המשחה התרמית מהמעבד ומגוף הקירור ולמרוח משחה תרמית חדשה.

6. תמיד קיימת האפשרות שמדובר בבעיית אי תאימות בין הזיכרון החדש לבין הלוח. במקרה כזה אין ברירה אלא להחליף את הזיכרון החדש בדגם אחר.

7. תמיד קיימת האפשרות שהזיכרון החדש פשוט לא תקין - גם זה קורה. אם יש לך אפשרות, נסה את הזיכרון במחשב אחר בכדי לבדוק אם הוא תקין או לא.

8. תמיד קיית האפשרות שהבעיה בכלל היא במעבד (בבקר הזיכרון). אם יש באפשרותך, נסה מעבד אחר.

בנוגע לעבודה בערוץ כפול - בעיקרון ברוב לוחות האם אפשר לעבוד גם עם 3 מודלי זיכרון (למרות שזה בד"כ לא מצויין בחוברת הלוח). יותר מזה - בד"כ אפשר לעבוד גם בערוץ כפול, רק שצריך לוודא שבכל ערוץ זיכרון נפח הזיכרון יהיה זהה (במקרה שלך, בכל ערוץ צריך להתקין 4GB - בערוץ אחד 2 מודוליים של 2GB ובערוץ השני - את המודול של ה 4GB החדש).

רק שיהיה ברור - מכיוון שהמחשב לא מאתחל כאשר רק מודול הזיכרון החדש מותקן, הרי שהבעיה לא קשורה לכך שיש לך 3 מודולי זיכרון.

נערך על-ידי smalul

פורסם

תודה רבה על ההסבר המפורט שי, כל הכבוד על ההשקעה.

פורסם

הייתי מצרף את זה לסטיקי של תמיכה טכנית בבעיות זיכרון חדש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים