עבור לתוכן

(G.SKILL VS HYPER (2x8GB DDR3 1600

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מתכוון מחר לקנות מחשב חדש לגיימניג אני מתלבת בין שני סוגי זיכרונות אחרי שעברתי על מספר לא מבוטל של כתבות בפורומים

http://ksp.co.il/?select=.1038..392.&list=1&sort=2&glist=0&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=650&maxprice=866

G.Skill Aegis 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL11-11-11-28

או

8GB DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3-12800 - HyperX Fury Series - Red - HX316C10FR/8

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=HX316C10FR_8

אשמח לשמוע את דעתכם

תודה

פורסם

1. כמה זיכרון אתה צריך - 8GB או 16GB?

2. האם אתה מתכוון לבצע המהרה לזיכרון או לתדר הבסיס של הלוח?

לרוב המשתמשים יספיק זיכרון DDR3 שעובד בתדר של 1600MHz פשוט, ולכן עדיף ללכת על הזיכרון הכי זול. במקרה הזה זיכרון ה DDR3 בנפח של 8GB הכי זול שאני רואה הוא ה Zeppelin 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V שנמכר בפלונטר ב-309 ש"ח (קישור).

במידה ואתה מתכנן המהרה של הזיכרון או שמשום מה אתה רוצה זיכרון אחר יקר יותר, אז מודול הזיכרון היחיד בנפח של 8GB הכי משתלם הוא כנראה ה Kingston 8GB DDR3 1866MHz CL10 - 1.5v - PC3-15000 - HyperX Fury Series - Blue - 8192MB - HX318C10F/8, שעולה 345 ש"ח בפלונטר (קישור), ובגירסת ה 16GB יש את ה Kingston 16GB (2x8GB) DDR3 1866MHz CL10 - 1.5v - PC3-15000 - HyperX Fury Series - Black - HX318C10FBK2/16, שעולה 685 ש"ח בפלונטר (קישור). זיכרון זה משתלם יותר מהזיכרון שאתה בחרת - באותו המחיר אתה מקבל זיכרון שעובד בתדר של 1866MHz במקום בתדר של 1600MHz. שים לב שזיכרון זה מגיע בצבעים שונים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובה המפורטת

1. אני מכננן לשדרג את המחשב כדי שהיה רלוונטי גם עוד 5 שנים (שדרוג בחלקים) כך שאני חושב שעדיף ללכת על 16

2. לא אני לא מתכוון לבצע המהרה לא לזיכרון ולא ללוח (יש לי ניסיון רע עם זה לפני מספר שנים) אבל בשביל 35 שח הפרש אין לי בעיה לשמור זאת בתור אופציה (הם גם בדרך כלל באים עם גופי קירור)

אני מעוניין ב 2 סטיקיים של 8 כדי שיעבדו במקביל

לגבי

Kingston 16GB (2x8GB) DDR3 1866MHz CL10 - 1.5v - PC3-15000 - HyperX אני לא חייב לקנות לוח שתומך במהירות הזו ? לפי התכנון זה הלוח שאני מתכנן לקנות

Gigabyte GA-H97M-HD3 LGA1150

נערך על-ידי eyalgross

פורסם

1. אם אתה מתכנן שהמחשב יהיה רלוונטי גם בעוד 5 שנים, עדיף שלפחות תקנה לוח עם 4 חריצי הרחבה לזיכרון בכדי שתהיה לך האפשרות להרחיבו ל 32GB ולא רק ל 16GB.

2. אם אתה לא מתכנן המהרה, אז פשוט תקנה את הזיכרון הכי זול שאפשר, שהוא כמובן של חברה מוכרת ועם אחריות ארוכה ככל האפשר (בד"כ לזככרונות יש אחריות לכל החיים) ושעובד בתדר של 1600MHz. אתה לא צריך זיכרון עם גופי קירור או זיכרונות שיכולים לעבוד בתדר הגבוה מ 1600MHz.

3. אם אתה קונה זיכרון בנפח 16GB תבדוק את המחיר של ערכה (kit) לעומת המחיר של שני מודולים בודדים בנפח של 8GB - לפעמים יוצא שדווקא 2 מודולים בודדים של 8GB יהיו יותר זולים מאשר ערכה בנפח 16GB המורכבת מ 2 מודלים של 8GB.

פורסם
  • מחבר

1.נכון בגלל זה בחרתי את הדגם הנ"ל לפי הבנתי יש לו 4 חריצי הרחבה

2.באמת ? , אין שום קשר איכותי מבחינת ביצועים בהבדל בין החברות, "במשחקים כבדים" על רזולוציות גבוהות הוא לא מתחמם ומאבד מהביצועים ?

3.כשאתה אומר (kit) אתה מתכוון לשני סטיקיים במבצע (לא סטיק אחד) נכון

פורסם

מחיר טוב לFury.

פורסם

@eyalgross

1. אתה טועה בקשר ללוח האם - ללוח H97M-HD3 (קישור) יש רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון, כלומר אתה יכול להתקין בו לכל היותר 2 מודולי זיכרון מסוג DDR3 בנפח של 8GB כל אחד. אני ממליץ שתשקיע קצת יותר כסף ותקנה לוח יותר "מפוצ'ר", במיוחד לאור העובדה שאתה מעוניין שהמחשב ישאר איתך לפחות 5 שנים.

2. מבחינת ביצועים, סביר מאד להניח שלא תרגיש הבדל אם הזיכרון יעבוד בתדר של 1333MHz, 1600MHz או 1866MHz. שלא תבין לא נכון - יהיה הבדל בביצועים, אבל הוא יהיה קל מאד וכנראה לא מורגש ברוב היישומים.

3. בערכה (kit) אכן הכוונה למספר מודולי זיכרון זהים שנמכרים כיחידה אחת. בד"כ המחיר של ערכה כזו זול יותר מאשר קניית 2 מודולי זיכרון זהים "בודדים", אך לא תמיד.

4. אם המטרה שלך היא לחסוך כסף, אז תקנה את הזיכרון הכי זול שאפשר. אם אתה רוצה ביצועים קצת יותר טובים (למרות שבד"כ זה לא יורגש) ויש לך את הכסף - תקנה את ה Kingston 16GB (2x8GB) DDR3 1866MHz CL10 - 1.5v - PC3-15000 - HyperX Fury Series - מדובר בזיכרון דיי טוב (גם מסוגל לעבוד בתדר של 1866MHz וגם בעל גוף קירור), ובמחיר של 685 ש"ח (כ-340 ש"ח למודול של 8GB) מדובר במחיר דיי משתלם. כמובן שתמיד רצוי לבדוק חנויות שונות ולראות האם ניתן למצוא את הזיכרון במחיר זול יותר בחנות אחרת.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

SMALUL

1. תודה על ההערה, יש לך המלצה על לוח של ASUS שמכיל "הרבה" פיצרים (ריבוי USB2 ,3 לפחות 2 חריצי PCI וכולי..) עם 4 חריצי זיכרון שעובדים במקביל שמכיל את ערכת השבבים H97. אין צורך ביכולות המרה ללוח

2. האם לוח שתומך במהירות זיכרון של 1600 יוכל להפעיל זיכרון במהירות 1866 ?

3. לגבי ה kit אנחנו מדברים על אותו הדבר

4. המטרה היא לא לחסוך כסף אלה לקנות את החלקים האמינים ביותר ואם ההבדלים הם עשרות שקלים אז זה זניח

נערך על-ידי eyalgross

פורסם

1. בנוגע ללוח - אתה צריך לפרט מהן הדרישות שלך מהלוח, כמו מספר חיבורי ה SATA הנדרש, מספר חיבורי ה USB, האם אתה צריך חיבורי SATA Express או/ו M.2, האם יש צורך במערך כרטיסי מסך (סביר להניח שלא, לאור העובדה שאתה מעוניין בלוח בעל ערכת השבבים H97), גודל הלוח (אולי המארז שלך מגביל אותך ללוח בגודל micro ATX), התקציב ללוח, החנות ממנה אתה מעוניין לרכוש את הלוח וכד'.

באופן כללי רצוי שתפרט בדיוק איזו חומרה אתה מתכנן לקנות (ובפרט איזה מעבד ואיזה מארז). בנוסף - מדוע אתה מעוניין בלוח של Asus? הלוחות של Asus נוטים להיות יקרים יותר מאשר לוחות מקבילים של חברות אחרות.

אם אתה בכל זאת מתעקש על לוח של Asus, אז אני רואה שיש את ה Asus H97-PLUS (קישור) ב-528 ש"ח ב TMS (קישור). זהו לוח דיי סביר של Asus במחיר דיי טוב (יחסית ללוחות של Asus כמובן).

2. במצב ברירת המחדל, מעבדי Core i מהדור הנוכחי (אני מניח שאתה מתכנן לקנות מעבד כזה) מגבילים אותך לתדר זיכרון של 1600MHz. אם אתה קונה זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר של 1866MHz אתה כמובן תוכל להפעיל אותו בתדר של 1600MHz (כנראה עם תיזמונים הדוקים של 9-9-9), וסביר להניח שתוכל להפעיל אותו בתדר של 1866MHz ע"י שינוי ההגדרות המתאימות בביוס באופן ידני (אני לא בטוח ב 100% שהדבר אפשרי בכל לוח שתבחר - זה תלוי באפשרויות שיש בביוס).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

1.

a. הדרישות שלי מהלוח שהיה "ממוצע +"

b. אני מתעקש על ASUS בגלל אמינות אני כבר בערך 20 שנה לקוח שלהם ואף פעם לא הייתה לי בעיה (בתור תכנאי מחשבים בעברי הרחוק ראיתי מספיק לוחות שנישרפו),

c. כשאני אומר "ממוצע +" אני מתכוון שלא יגביל אותי.... כיום אני זקוק ל-4 כניסות אבל אני בהחלט רוצה שתהיה האפשרות להוסיף במידת הצורך, כנ"ל גם לגבי SATA EX כרגע אין לי שימוש בו, אבל אם אני ארצה עוד שנה שנתיים לחבר אני רוצה שתהיה את האפשרות ולא להיות מוגבל בגלל הלוח

d. המארז שלי כיום הוא Cooler Master CM 690

e. אין צורך ב -SLI

2. נכון לכרגע אני מתכנן לרכוש

מעבד : i5 4690

לוח אם : ?

זיכרון : 8X2 ddr3 1600mmh

כרטיס מסך : GTX 960

החלקים איתם אני ממשיך מהמחשב הקודם הם :

ארדיסק -ssd samsung pro

ספק -

MODU82+ 525W enermax

מארז - כפי שרשום

נערך על-ידי eyalgross

פורסם

טוב, אם אתה מתעקש על לוח של Asus, אז הלוח שהצעתי קודם שנמכר ב TMS ב-528 ש"ח, ה Asus H97-PLUS, הוא כנראה המשתלם ביותר - זהו לוח עם 4 חריצי הרחבה לזיכרון, בעל כרטיס קול סביר (ALC887) ו-3 יציאות אודיו, 4 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי ואפשרות לחבר עוד 2 למארז, 2 חיבורי USB 2.0 בפאנל האחורי ואפשרות לחבר עוד 6 למארז, 6 ממשקי SATA3 וממשק M.2 (אין ממשק SATA Express), יש לו 2 חריצי הרחבה מסוג PCI Express X1 ו-2 חריצי הרחבה מסוג PCI (כפי שביקשת), יש לו 2 חריצי הרחבה מסוג PCI Express X16, כאשר חריץ ההרחבה השני עובד ב X4 (דבר שהופך אותו ללוח לא אידיאלי למערך כרטיסי מסך מסוג CrossFire, כמובן שמערך SLI בכלל לא אפשרי בלוח בעל ערכת שבבים H97) ויש לו 4 שלבי ייצוב מתח למעבד.

אני אישית הייתי משקיע בלוח בעל יותר שלבי ייצוב מתח למעבד, פשוט כי ככל שיש יותר שלבי ייצוב מתח, כך אורך החיים של הלוח אמור להיות ארוך יותר (העומס מתחלק בין יותר שלבי ייצוב, כך שכל שלב ייצוב אמור להחזיק מעמד יותר זמן).

אם הייתי חייב לקחת לוח של Asus, הייתי לוקח אחד כמו ה H97-PRO (קישור), שעולה 604 ש"ח ב TMS או 647 ש"ח בפלונטר, בגלל שיש לו 6 שלבי ייצוב מתח, כרטיס קול קצת יותר טוב, 6 יציאות אודיו וממשק SATA Express (בשאר התכונות הוא זהה ל H97-PLUS). אפשרות אחרת שהייתי שוקל היא ה H97-PRO GAMER (קישור), שדיי זהה ל H97-PRO, רק שיש לו 8 שלבי ייצוב מתח למעבד, כרטיס קול יותר טוב (SupremeFX) ויציאת אודיו אופטית, אבל הוא עולה יותר - 715 ש"ח ב TMS.

אני אחזור שוב - במחירים האלו תוכל למצוא לוח טוב יותר של חברה אחרת כמו Gigabyte, MSI או ASRock או לוח אם דיי מקביל במחיר יותר זול.

מבחינת המארז - הוא מאפשר לך להתקין לוחות בגודל ATX, כך שאתה לא ממש מוגבל בגללו.

מבחינת ספק הכח - נראה שמדובר בספק כח דיי טוב, וסביר להניח שהוא יחזיק לך את המחשב, כל עוד הוא תקין.

פורסם
  • מחבר

עזרת לי מאוד בקבלת ההחלטות,

אני אלך על ה -

H97-PRO GAMER וזיכרון של Fury 2X8 1866

תודה רבה !!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים