עבור לתוכן

התפטרות מהעבודה - שאלה

Featured Replies

פורסם

שלום,

בנוגע להתפטרות מהעבודה,

האם לפי חוק אני מחוייב להודיע למעסיק כמה ימים לפני ? (אני עובד חודשיים וחצי בלבד).

תודה

*חתמתי על חוזה ובו רשום :

העובד מחוייב במתן הודעה מראש בת שבועיים ימים לפני התפטרות מהחברה,וכי אם לא תינתן הודעה מוקדמת בת שבועיים ימים,תהא רשאית החברה לנכות משכורת של שבועיים מכל סכום שתהא החברה חייבת לעובד.

פורסם

שאלת וענית לעצמך

מזל טוב

פורסם
  • מחבר

תראה,לפי החוק באינטרנט נתקלתי במשפט הבא: (עובד שעתי)

במהלך שנת העבודה הראשונה - של יום אחד בשל כל חודש עבודה;

כלומר אם אני עובד חודשיים אני צריך להודיע יומיים מראש לפני העזיבה.

השאלה מה תופס ? החוק או החוזה שחתמתי עליו שסותר את החוק.

פורסם

בעקרון החוזה לא יכול להרע את מצבך לעומת החוק, ההודעה המוקדמת הארוכה יותר היא הדדית?

פורסם
  • מחבר

האמת שבחוזה כלל לא רשום בנוגע לפיטורין.

פורסם

בציטוט שלך מדובר על פיטורין.

תחליט, או שאתה מתפטר ואז לפי החוזה אתה צריך להודיע שבועיים מראש ולפי החוק שמצאת רק יום על כל חודש עבודה

או שפיטרו אותך ואז למה בכלל שתצטרף להודיע?

פורסם

אם פיטורין הם על פי חוק והתפטרות מחייבת את העובד בתקופה ארוכה מהנקבע בחוק, זה מחזק את העמדה שלך.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להתפטר.

לא הבנתי עדיין אם אני חייב להודיע יומיים מראש (לפי האתר ההוא/חוק?) או שאני מחוייב להודיע שבועיים מראש על פי החוזה שחתמתי עליו?

כמובן שהאינטרס שלי הוא להתפטר במועד הכי קצר שאפשר.

פורסם

החיים הם לא שחור/לבן. תתפטר ותגיד שאתה נותן הודעה מוקדמת של יומיים לפי חוק. אם הם יעלו את הסעיף תעלה את שאלת חוקיותו.

העניין הוא, אם יקזזו לך שבועיים מהשכר במשכורת - תלך איתם לבית משפט?

הכי טוב, תתפטר ישר אחרי שאתה מקבל משכורת :)

פורסם

שמע... בתכלס אני לא חושב שמישהו ירדוף אותך עם זה.

ניסית פשוט לדבר עם הבוס שלך כמו בנאדם?

פורסם

"סעיף 12 קובע כי: "חוק זה, אינו בא למעט מכל זכות הנתונה לעובד לפי חוק, הסכם קיבוצי או חוזה עבודה". המשמעות היא, כי ניתן לקבוע בהסכם עבודה אישי או בהסכם עבודה קיבוצי תקופת הודעה ארוכה יותר לפיטורים - כיוון שמדובר בהוראה שתיטיב עם העובד, אבל לא ניתן לחייב את העובד לתת תקופת הודעה ארוכה יותר ממה שקבוע בחוק."

- - - תגובה אוחדה: - - -

"במאמרו של נשיא בית הדין הארצי לעבודה בדימוס מנחם גולדברג, "הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות", מובאים העקרונות אשר מנחים את בתי הדין לעבודה : "מקום בו בהסכם קיבוצי-מפעלי או בחוזה אישי נקבעה תקופת הודעה מוקדמת העולה על זו שנקבעה בחוק, תחייב הוראה זו אך ורק את המעביד, בעוד העובד יצא ידי חובתו, חרף האמור בהסכם הקיבוצי החל עליו או בחוזה העבודה האישי שנעשה איתו, במתן הודעה מוקדמת בפרק הזמן (הקצר יותר) הנקוב בחוק"."

לקוח מכאן.

אני רואה עכשיו שהקישור הזה כבר הובא פה. עמכם הסליחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים