עבור לתוכן

איזה לוח אם עדיף?

Featured Replies

פורסם

מעבד: Intel Core i5 4690K

קירור למעבד:Arctic Freezer i30

כרטיס מסך:gigabyte gtx970 g1

כונן קשיח: Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SSD SATA III

ספק: Seasonic M12II-750 Bronze 750W

מארז: Corsair Carbide 300R Compact

זכרונות: G.Skill 2x4GB DDR3 1600

אני מתכנן לעשות oc ובעתיד גם sli

לוח אם: מתלבט בין ה-2:

Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5

[h=1]Gigabyte GA-Z97M-D3H[/h]את התחתון אני יכול להשיג ביותר זול העניין אם אני ארגיש את ההבדל בינהם ושווה לי להתפשר עליו

פורסם

נתחיל מזה שאני לא הייתי בוחר באחד משני הלוחות האלו למטרות המהרה ולו רק בגלל שלשניהם יש רק 4 שלבי ייצוב מתח למעבד.

דבר שני - ה Z97M-D3H בכלל לא תומך ב SLI, אז אתה יכול מייד לפסול אותו.

מבחינת התכונות, ה Z97MX-Gaming 5 עדיף - יש לו כרטיס קול טוב יותר, יש לו יותר חיבורי USB 2.0 בפאנל האחורי, יש לו ממשקי SATA Express ו M.2, יש לו כרטיס רשת שאמור להיות קצת יותר טוב, יש לו יציאת סאונד אופטית וכאמור - הוא תומך ב SLI. החיסרון היחיד של הלוח הזה מול ה Z97M-D3H הוא בכך שיש לו רק 5 יציאות סאונד לעומת 6. זה הכל.

הכנתי לך השוואה בין שני הלוחות הנ"ל.

54e87e6e5d7c7.png

באופן כללי, רצוי שתחפש לוח יותר טוב למטרות המהרה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי תוכל להמליץ לי על לוח טוב יותר והאם 4 שלבי יצוב מתח באמת משמועותי?

פורסם

1. בלי קשר לנושא - האם אתה מודע לבעיה שיש עם כרטיסי המסך מסוג GTX 970 כאשר נעשה שימוש ביותר מ 3.5GB זיכרון של כרטיס המסך? אני לא יודע אם בעיה זו נפתרה כבר או לא, אבל רצוי שתתייעץ בפורום כרטיסי מסך בנוגע לכרטיס המסך שבחרת.

2. לפי עמוד המארז Carbide Series 300R Compact (קישור), המארז שבחרת תומך בלוחות בגודל ATX ואפילו E-ATX, כך שאתה לא חייב לקחת לוחות קטנים בגודל micro ATX. למעשה, לאור העובדה שאתה מתכנן לבצע המהרה, אתה כנראה תעדיף לוח כמה שיותר גדול ו"מרווח" מאשר לוח קטן וצפוף.

3. מבחינת מספר שלבי ייצוב המתח למעבד:

א. ככל שיש יותר שלבים כאלו, כך תוחלת החיים של הלוח אמורה להיות ארוכה יותר (בכל רגע נתון עובד שלב ייצוב מתח אחד, ולכן ככל שיש יותר שלבי ייצוב מתח, כך העומס ש"נופל" על כל אחד מהם קטן יותר, דבר שאמור להאריך את חייהם ובהתאם - את אורך חיי הלוח).

ב. כאשר אתה מבצע המהרה, ובמיוחד כאשר אתה מתכנן להעלות את המתח למעבד, אתה תרצה מערכת כח יציבה ככל האפשר בכדי שההמהרה שלך תהיה יציבה. לכן רצוי, לדעתי, לוח עם לפחות 8 שלבי ייציב מתח. כמובן שאתה יכול לבצע המהרה גם בלוח עם פחות שלבי ייצוב מתח, אבל בלוחות כאלו בד"כ גם אפשרויות ההמהרה בביוס מוגבלות יותר. אולי כדאי שתתייעץ בפורום אוברקלוקינג לגבי נושא זה.

4. מבלי שתפרט את התקציב ללוח, את הדרישות שלך ממנו (בנוסף ליכולת המהרה ובאפשרות לבנות מערך SLI, אתה צריך לציין כמה חיבורי USB אתה צריך/רוצה, כנ"ל לגבי מספר חיבורי ה SATA, האם אתה צריך מספר מסויים של חריצי הרחבה מסוג מסויים כמו PCI או PCI-Express X1? האם אתה מעוניין באפשרות שידרוג למעבד Broadwell בעתיד? האם אתה צריך חיבורי M.2 או/ו SATA Express? וכד') ואולי את החנות ממנה אתה מתכוון לקנות את המחשב, זה קצת בעייתי למצוא עבורך לוח מתאים.

באופן כללי, הלוח MSI Z97-G55 SLI (קישור) נראה כמו לוח המתאים מבחינת הדרישות (הוא בעל 8 שלבי ייצוב מתח והוא תומך ב SLI), והוא נמכר ב TMS ב-566 ש"ח (קישור). כמובן שרצוי שתבדוק האם אתה יכול לקנות את הלוח הזה במחיר נמוך יותר במקום אחר וכמו כן רצוי מאד לברר לגבי יכולת ההמרה שלו (תחפש ביקורות ותגובות של גולשים לגביו).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

1)אני מודע לזה

2)נכון מאוד זה החשיבה מאחורי זה

3)הבנתי

4)התקציב שלי הוא מתחת ל900 שקל מKSP מספק חיבורי USB פחות חשוב לי חיבורי SATA אני מתכון לחבר כרטיס SSD ו2 דיסקים קשיחים רגילים אני לא מעוניים בשידרוג בעתיד

חשוב לי שהלוח לא יעקב את המערכת שלי ואם אפשר פיצ'רים מעניינים כמו שיש בGAMING 5 שיש לו כרטיס רשת איכותי וכרטיס קול טוב

פורסם

1. למה הכוונה ב"כרטיס SSD"? האם אתה מתכוון לכך שכונן ה SSD שלך יהיה כרטיס PCI Express? האם הוא יהיה בעל חיבור M.2? או האם, משום מה, הוא יהיה בעל חיבור mSATA? אולי בכלל התכוונת שמדובר בכונן SSD בעל חיבור SATA רגיל?

אם מדובר בכרטיס PCI Express, ואתה מתכנן מערך של 2 כרטיסי מסך, הרי שאתה צריך לוח בעל 3 חריצי הרחבה בעלי ממשק פיזי של PCI Express X16 (חריץ ההרחבה השלישי, אליו יחובר כרטיס ה SSD, יעבור ב X4).

אם מדובר כרטיס M.2, אז אתה צריך לוח בעל ערכת השבבים H97 או Z97, שכן רק בלוחות כאלו יש תמיכה בממשק כזה. לאור העובדה שאתה מעוניין בהמהרה, הלוח המתאים יהיה כנראה בעל ערכת השבבים Z97.

אם מדובר בחיבור mSATA, אז זו קצת בעיה, כי ממשק M.2 דיי החליף אותו, אבל סביר להניח שקיימים לוחות בעלי ערכת השבבים Z87 שכן כוללים חיבור כזה.

אם מדובר בחיבור SATA רגיל, אז כל לוח יתאים לך.

2. לוח האם לא ממש משפיע על הביצועים של המחשב מכיוון שהבקרים החשובים מובנים במעבד. למעשה גם הלוח הפשוט ביותר וגם הלוח היקר והעשיר ביותר בתכונות יתנו לך ביצועים דומים.

3. באופן כללי, מחירי הלוחות ב KSP הם גבוהים יחסית לשאר החנויות.

הלוח הכי זול ב KSP שמתאים לדרישות שלך (יכולת המהרה, תמיכה ב SLI, כרטיסי קול ורשת איכותיים), בהנחה שכרטיס ה SSD שלך הוא לא בעל חיבור mSATA, הוא ה Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 (קישור) שעולה 800 ש"ח (קישור). שים לב שבפלונטר הוא עולה 749 ש"ח (קישור) וב TMS ב-738 ש"ח (קישור).

פורסם
  • מחבר

הבנתי ובין הGAMING 3 לGAMING 5 מה ההבדל?

פורסם

לידיעתך, ל Gigabyte יש מספר דגמים של לוחות עם הסיומת Gaming 3:

GA-Z97X-Gaming 3

GA-H97-Gaming 3

GA-H97M-Gaming 3

ו-Gaming 5:

GA-Z97N-Gaming 5

GA-Z97X-Gaming 5

GA-Z97MX-Gaming 5

אז טכנית אתה לא יכול לבקש סתם להשוות בין Gaming 3 ל Gaming 5 - אתה צריך לציין דגמים ספציפיים. מעשית, אני מבין שאתה מעוניין בהשוואה בין ה GA-Z97X-Gaming 3 וה GA-Z97MX-Gaming 5, אז הכנתי לך טבלה המשווה בין התכונות של שני הלוחות האלו:

54e90789d92d8.png

בעיקרון שני הלוחות דיי דומים, למעט בגודל, במספר שלבי ייצוב המתח ובמספר חריצי ההרחבה מסוג PCI Express ו PCI.

נערך על-ידי smalul

פורסם

חשבתי שהחלטנו לא לרכוש לוח מסוג Micro ATX, למה אז שוב פעם חזרנו לדגם z97MX-Gaming 5?

ל-z97x Gaming 5 יש קירור מעט טוב יותר באיזור המעבד, וקבלי וחיבורי שמע מזהב. => לא הבדלים משמעותיים.

אם אתה בטווח מחירים הזה, תשקול גם את ה-Asrock Extreme 4.

מבחן ביצועים המשווה בינהם: http://www.tomshardware.com/reviews/mainstream-gaming-z97-motherboard,3824.html

פורסם

@Spirox

1. כתבתי במפורש שבגלל ש eviatarp לא ציין דגמים מדוייקים, ולכן אי אפשר לדעת בין אילו 2 לוחות הוא התכוון להשוות, אבל לאור העובדה שהוא דיבר על ה Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 ואני הצעתי את ה Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3, הנחתי שהוא רוצה השוואה בין שני הלוחות האלו. אני לא חושב שלמטרות המהרה ה Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 הוא הלוח המתאים - גם בגלל שיש לו רק 4 שלבי ייצוב מתח וגם בגלל שהוא קטן.

2. eviatarp כתב שהוא קונה מ KSP ולא מחנות אחרת, ומבחינה זו העניין די בעייתי - הם מוכרים לוחות רק של MSI, Gigabyte ו Asus, כאשר כמובן הם לא מציעים את כל הדגמים הקיימים, וכפי שציינתי קודם - מחירי לוחות האם שלהם יחסית גבוהים לעומת חנויות אחרות (שים לב שבהתחלה בכלל הצעתי את ה MSI Z97-G55 SLI, שעולה הרבה פחות ב TMS).

3. שים לב שמבחינת התכונות, לוחות ה Z97X מסדרות ה Gaming 3, Gaming 5 וה Gaming 7 הם דיי זהים:

http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=4959,4966,4953

ההבדלים מבחינת התכונות בין הלוחות:

א. ב Gaming 7 יש בקר צד שלישי שמוסיף עוד 2 חיבורי SATA3. זה נחמד, אבל לא ממש משמעותי, שכן 6 חיבורי SATA3 דיי מספיקים כיום.

ב. ב Gaming 7 יש כל מיני תכונות יעודיות לממהירים (כפתורי הדלקה, אתחול ואיפוס ביוס המובנים על הלוח וכן נקודות למדידת מתחים). זה חשוב, אולי, למי שמעוניין לבצע המהרה "כבדה", אבל להמהרה קלה עד בינונית זה פחות משמעותי.

ג. ב Gaming 5 וה Gaming 7 יש תכונות האמורות לתת איכות קול טובה יותר כמו High End Audio Capacitors (קבלי אודיו איכותיים) ו Gold Plated Audio Hardware (חיבורי אודיו, כולל חיבור ה HDMI, המצופים בזהב). סביר להניח שמי שמתעסק עם אודיו באופן מקצעי כנראה גם יקנה כרטיס קול ייעודי טוב יותר, כך שאני לא חושב שמדובר כאן בתכונה משמעותית במיוחד.

ד. גופי הקירור סביב מערכת ייצוב המתח ב Gaming 5 וב Gaming 7 נראים טובים יותר מאשר גופי הקירור ב Gaming 3. נחמד - כן, משמעותי במיוחד - כנראה שלא.

ה. ב Gaming 5 וב Gaming 7 יש 10K Durable Black Solid Caps, כלומר קבלים מוצקים איכותיים יותר שאמורים להחזיק לפחות 10000 שעות (משום מה הם שחורים).

ו. ייתכן שהפריטים הנלווים שמגיעים עם הלוחות מהסדרות השונות הם קצת שונים, בעיקר מבחינת מספר כבלי ה SATA.

הערה: את הבדלים א' וב' ניתן לראות ישירות מההשוואה שבקישור. את שאר ההבדלים יש למצוא ע"י מעבר על תכונות הלוחות בחלק ה Overview.

בגדול, לא ממש נראה ששווה להשקיע בלוחות מסדרת ה Gaming 5 וה Gaming 7 אלא אם כן ההפרש במחיר הוא קטן או שיש צורך ממשי בתכונות הנוספות שלוחות מסדרות אלו מציעים.

נערך על-ידי smalul

פורסם

כן, לדעתי פירטת וסכמת את הכל.

משתמע שהבחירה הטובה ביותר בשבילו להמהרה תהיה z97x Gaming 3.

פורסם
  • מחבר

ובין MSI לGIGABYTE יש הבדל?

פורסם

הנה השוואה בין הלוחות Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5, Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3, Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 ו MSI Z97-G55 SLI עם מחירים מ KSP, פלונטר ו TMS:

54ea6e30d5fa9.png

תסתכל על התכונות, תחקור כל לוח לעומק ותבדוק האם המחיר מתאים לך ולפי זה תחליט.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה עזרתם מאוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים