עבור לתוכן

שאלה בנוגע לזיכרונות, מה עדיף 2X4 או 1X8?

Featured Replies

פורסם

המוכר בחנות KSP אמר לי שעדיף 2X4, אבל במדור מפרטים מומלצים שלכם אתם ממליצים על 1X8. מי צודק???

פורסם

מודול זיכרון יחיד של בנפח של 8GB:

* מאפשר להרחיב את הזיכרון לנפח גדול יותר בעתיד (ישארו לך יותר חריצי הרחבה לזיכרון פנויים).

* בד"כ זול יותר מאשר 2 מודולים בנפח של 4GB כל אחד.

* מאפשר עבודה רק בערוץ בודד (Single Channel), אך מעשית אין ממש הבדל מורגש בביצועים בין עבודה בערוץ בודד לעבודה בערוץ כפול.

שני מודולי זיכרון בנפח של 4GB:

* מאפשר עבודה בערוץ כפול, דבר שנותן תוספת ביצועים, אם כי דיי זניחה ברוב היישומים.

* לא כל לוחות האם, ובמיוחד לוחות האם הישנים, מאפשרים להתקין בהם מודולי זיכרון בנפח של 8GB אלא רק במודולי זיכרון בנפח של עד 4GB, ולכן אין ברירה אלא להשתמש במודולי זיכרון בנפח של 4GB.

ב KSP הזיכרון הכי משתלם הוא ה G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT, שעולה 365 ש"ח (קישור), בהנחה שאתה צריך זיכרון מסוג DDR3 כמובן.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. תודה. יש לי עוד שאלה, יש הבדל משמעותי בין הסדרה הרגילה של gskill ל aegis ares וripjaws? זה שווה לי להשקיע יותר כסף באחת מהן? המחשב יהיה לשימוש ביתי משרדי, ללא משחקים.

פורסם

אם כך, לך על הזול יותר.

פורסם

שים לב שאם אתה קונה קירור צד שלישי, אתה צריך לוודא כי הוא לא יפריע להתקנת הזיכרון (יש זיכרונות גבוהים, במיוחד כאלו עם גופי קירור בעלי "שפיצים", שלא מתאימים לכל גוף קירור).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מצטרף לשאלה של פותח הדיון:

יש לי לוח Asrock H77 Pro4/MVP עם שני מודולים של 4GB מסוג Corsair Vengeance. ההתלבטות שלי כרגע היא אם לרכוש זוג זהה נוסף או סטיק אחד של 8GB. המחשב הוא בעיקר לגיימינג..

מה דעתכם?

פורסם

@Oranl

בדיון הזה Tori19 שאל לגבי זיכרונות למחשב ללא זיכרון כלל (או כך לפחות הבנתי מהשאלה). לעומת זאת, כאן יש דיון לגבי הוספת זיכרון למחשב שבו יש כבר זיכרון קיים, והתשובה שם תקפה גם לגביך.

פורסם
מצטרף לשאלה של פותח הדיון:

יש לי לוח Asrock H77 Pro4/MVP עם שני מודולים של 4GB מסוג Corsair Vengeance. ההתלבטות שלי כרגע היא אם לרכוש זוג זהה נוסף או סטיק אחד של 8GB. המחשב הוא בעיקר לגיימינג..

מה דעתכם?

למטרות גיימינג לא ממש צריך יותר מ 8GB.

פורסם

תודה. קראתי את הדיון ההוא, הוא נסוב בעיקר סביב נושא תאימות ועלויות. אני שואל בהיבטי ביצועים ומחשבה על שדרוגים עתידיים מעבר ל-16GB..

Ido.G - כבר היום המשחקים דורשים 8GB ואני מסתכל על השנתיים-שלוש קדימה.

פורסם

@Oranl

בעיקרון היה עדיף שתפתח דיון חדש עבור המקרה הספציפי שלך, אבל התשובות תמיד ישארו אותו הדבר:

א. יש לוודא כי הזיכרון החדש יכול לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים.

ב. תמיד קיימת האפשרות של בעיית אי-תאימות בין מודולי הזיכרון.

ג. הוספת מודול זיכרון יחיד של בנפח של 8GB מאפשרת להרחיב את הזיכרון לנפח גדול יותר בעתיד (ישארו יותר חריצי הרחבה לזיכרון פנויים), בד"כ זול יותר מאשר 2 מודולים בנפח של 4GB כל אחד, וסביר להניח שיהיה ניתן להפעיל את הזיכרון במצב של ערוץ כפול (יש לוודא כי בכל ערוץ זיכרון נפח הזיכרון הכולל זהה).

ד. הוספת 8GB ב-2 מודולי זיכרון של 4GB כל אחד היא הכרחית רק אם הלוח בוודאות לא תומך במודולי זיכרון בנפח של 8GB.

אם אתה שואל לגבי היתרונות של 16GB לעומת 8GB - זה כבר סיפור אחר. נכון, זיכרון בנפח 8GB מספיק כיום, אבל אם אתה מסתכל במחשבה על העתיד, רצוי לקחת 16GB מ-2 סיבות עיקריות:

א. היישומים בעתיד כנראה ידרשו עוד זיכרון.

ב. מחיר זיכרון ה DDR3 צפוי לעלות כאשר זיכרון ה DDR4 ייכנס לשוק הביתי עם שיחרור מעבדי ה Skylake, פשוט כי יהיה ביקוש גדול יותר לזיכרון DDR4 מאשר ל DDR3, ולכן החברות יפסיקו בהדרגה לייצר אותו.

פורסם

חבל היה לי לפתוח פוסט חדש מאחר וכבר קיים דיון בנושא.

תודה על התשובה, אבל היא לא עונה לשאלתי. אנסה לחדד:

במערכת הנוכחית שלי קיימים 2 סטיקים של 4GB ונותרו 2 סלוטים פנויים. בהיבטי מיקסום הביצועים וכן בהסתכלות לטווח הרחוק - האם כדאי להוסיף 2 סטיקים נוספים של 4GB או סטיק אחד של 8GB (בהנחה ואני מתכוון להוסיף 8GB למערכת כך או אחרת)?

אני לא שואל על היבטי תאימות, יתרון של 16GB על 8GB וכד' :xyxthumbs:

פורסם

אם כבר יש לך 2 מודולי זיכרון של 4GB ואתה מתכוון להוסיף עוד 8GB, אתה כמעט בוודאות תוכל לעבוד במצב זיכרון של ערוץ כפול, בין אם תקנה מודול זיכרון אחד של 8GB או שני מודולי זיכרון בנפח 4GB, כך שמבחינת הביצועים לא יהיה הבדל - יהיו לך 16GB של זיכרון שעובד במצב של ערוץ כפול.זה מותיר 2 פרמטרים - המחיר ויכול השידרוג העתידית. מבחינת המחיר - מודול זיכרון של 8GB בד"כ זול יותר מאשר 2 מודולי זיכרון בנפח 4GB, ומבחינת יכול השידרוג - מודול זיכרון של 8GB יאפשר לך להוסיף עוד זיכרון בעתיד (מכיוון שישאר לך חריץ הרחבה אחד פנוי, תוכל להוסיף עוד מודול זיכרון בנפח של 8GB, כך שבסה"כ יהיו לך 24GB של זיכרון), בעוד ששימוש ב-4 מודולי זיכרון של 4GB יגבילו אותך לנפח זיכרון מקסימלי של 16GB (אם תרצה יותר זיכרון, אתה תצטרך להחליף אחד או יותר ממודולי הזיכרון הקיימים). מכאן שבמקרה שלך עדיף מודול זיכרון אחד של 8GB. כמובן שכל האמור לעיל עדיין תקף, ובפרט העניין האפשרות לבעיית תאימות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים