עבור לתוכן

שאלה לגבי חלוקת הארדיסקים בווינדוס 7

Featured Replies

פורסם

שלום

קיבלתי מחשב חדש שמותקן בו SSD והארד דיסק 1TB חדש, אליהם אני רוצה לצרף הארד דיסק 1 TB שברשותי שבמחשב הקודם היה מחולק לכוננים E ו F

השאלה שלי האם אני יכול לקבוע שהכונן 1 TB החדש הוא יחולק לכוננים E ו F והכונן הישן יאוחד לכונן אחד בלבד שיקרא D ?

והאם בכלל המחשב מזהה כונן 1TB ללא צורך לחלק אותו ?

פורסם

אתה יכול לחלק כל כונן איך שבא לך במהלך פרמוט, כמו גם לאחד כוננים לוגיים (גם אם הם לא נמצאים על אותו הכונן הפיזי, אגב - לדוגמה, אתה יכול ליצור משני הכוננים שלך כונן יחיד בנפח 2TB). באופן כללי, חלוקת הדיסקים אינה מאפיין של הדיסקים עצמם, אלא רק של איך שמערכת ההפעלה רואה אותם.

פורסם

עצם המיפוי של כל mount point לאות באלפבט האנגלי מיותר לגמרי כבר מזה עשרים שנה, אבל לא ישתנה כל עוד יש כל כך הרבה קוד שנכתב לעבוד ככה.

זה ממש לא משנה לאיזה אות כל מחיצה אצלך מוקצת.

בWindows 8 ומעלה יש לך משהו שהו דמוי LVM בשם storage spaces שמאפשר לך לצרך כוננים פיזיים ביחד לכונן לוגי אחד.

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה.

2 שרלות נוספות :

1. איך אני קובע את ה ssd ככונן הראשי c עליו תתוקן מערכת ההפעלה ? והאם גם ב ssd כמו בהארד דיסק רגיל צריך לפרמט ל ntfs ?

2. האם דרך וינדוס 7 אפשר לעשות איחוד כוננים וכיצד ?

תודה

פורסם

1. איפה תותקן מערכת ההפעלה אתה קובע בעת התקנת מערכת ההפעלה ולא בשום מקום וזמן אחרים. וכן, גם SSD צריך להיות בפורמט הנכון, אבל לפרמט צריך רק אם הוא לא הגיע מפורמט מהיצרן.

2. אאל"ט גם ב7 אפשר, דרך control panel>administrative tools>computer management>disk management. בתפריט זה אפשר להרחיב כל דיסק לוגי לאזור הפיזי הפנוי (שכמובן צריך להיות לא מוקצה לשום דיסק באותו זמן), וכמדומני אותו אזור לא חייב להיות על אותו דיסק פיזי.

פורסם

1. מסיבות היסטוריות מטופשות גם אותיות מסויימות תמיד מוקצות למטרות מסויימות. אחת האותיות האלו היא האות "C".

לא משנה מה תעשה, מערכת ההפעלה תמיד תראה את עצמה כמותקנת על מחיצה עם האות הזאת אז אין לך מה לדאוג.

2.

storage spaces. צריך לכתוב יותר מפעם אחת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים