עבור לתוכן

בעיה במסכי סמסונג

Featured Replies

פורסם

לפני כ-2 שבועות וחצי רכשתי שני מסכי סמסונג S27D850T - אחד מתצוגה והשני חדש (שניהם נקנו מאייבורי).

3 ימים אחרי הקנייה, המסך מתצוגה לא קיבל תמונה מה-displayPort והבהב בצורה שברור שמדובר בתקלה. הגעתי לאייבורי, ובניגוד להחלפה שהובטחה לי במקרה כזה, הציעו לי החזר כספי, וכמובן שזה לא היה רלוונטי כי אז אני נשאר עם מסך אחד במחיר מלא וזה לא היה הדיל שרציתי.

לבסוף שלחתי את המסך לתיקון - נכון להיום, מאז הקנייה המסך היה יותר ימים בתיקון מאשר אצלי.

הבעיה היא, שכבר פעמיים קרתה בעייה דומה במסך השני (החדש), וריסטארט למחשב פתר זאת.

בפעם האחרונה שהבעיה קרתה הייתי באמצע סימולציה שכבר רצה מעל 24 שעות, מה שאומר שהייתי צריך להתחיל אותה מההתחלה ויצא שהזמן הזה התבזבז.

מכל הסיפור הזה אני מסיק שהמסכים האלה לא אמינים, אפילו לעומת מסך AOC זול שיש לי שאמנם רואים בו לא טוב, אבל מעולם לא הייתה בעיית אמינות איתו.

מה אתם הייתם עושים? האם הייתם מתווכחים עם אייבורי שייקבלו בחזרה את שני המסכים וקונים 2 של DELL במקום (בתוספת של 1000 ש"ח)?

האם הבעיה היא בסוג החיבור (DisplayPort), מה שאומר שזה ייקרה בכל מסך?

אני ממש לא יכול להרשות לעצמי לעשות ריסטארט בכל פעם שלמסך לא בא לעבוד...

תודה

פורסם

איך קבעת שהבעיה היא דווקא ב2 מסכים שונים (מה שנשמע הזוי) ולא במחשב/הכרטיס הגרפי שלך?

לא שאני מפקפק, אך בכל זאת מסקרן לדעת.

פורסם

האמת שגם לי זה נשמע הזוי...מילא המסך מהתצוגה שכולם נוגעים בו, אבל גם זה מהאריזה?

בדקת את המסכים במחשב אחר? בדקת אולי זה הכרטיס מסך שלך? בד"כ תופעה של מסך מהבהב הייתה אצלי בעיה בכרטיס ולא במסך

פורסם

הבעיה לא במסכים. זה קטע של הDP.

כשנתקלתי בזה במסך דל החדש שלי חשבתי שאני הולך לשבור אותו מרוב עצבים.

או שלא תכבה את המסך אף פעם ותשאיר למחשב לעשות את זה או שתחליף לDVI / HDMI - הבעיה תעלם מייד.

פורסם
  • מחבר

הבעיה לא בכרטיס מסך, כי כמו שאמרתי, במסכים אחרים זה לא קורה.

חשבתי שאולי יש באג בדגם הזה של המסך ובגלל זה שני המסכים בעייתיים, אבל באמת הדבר ההגיוני ביותר הוא שמדובר בבעיה של DP.

לא נראה לי כל כך רלוונטי לעבור ל HDMI/DVI היות והם לא תומכים ב-QHD.

אז מה, פשוט להשלים עם מר גורלי?

פורסם

^^

ניסית?

ממה שאני יודע גם HDMI1.4 וגם dual link dvi תומכים ב2560X1440

**תקנו אותי אם אני טועה**

פורסם

DVI Dual Link תומך גם בקצת יותר מזה. סביר להניח שגם HDMI 1.4 תומך.

לפותח הדיון, אתה יכול גם להגדיר כיבוי מסך אוטומטי אחרי פרק זמן נוח ואז המסך נכנס לסטנד-ביי ומתעורר מלחיצה על כפתור במקלדת או תזוזה של העכבר.

פורסם
  • מחבר

הכיבוי מסך אוטומטי הוא זה שגורם לבעיה לקרות מלכתחילה, לאחר שהמסך נכבה אוטומטית, הוא מסרב להתעורר ורק ריסטארט פותר את הבעיה...

עד כמה שידוע לי HDMI תומך ב-QHD אבל ב-30FPS בלבד, מה שייהפוך קטעי וידאו לבלתי נסבלים.

לגבי DVI-DL, איך יודעים אם המסך/הכרטיס תומכים, ואיזה כבל לקנות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים