עבור לתוכן

ספק כח 90 שקל חוות דעת

Featured Replies

פורסם

IPPON 380W 120mm, 3*Sata, PCI-E

איך הספק כח הזה ?

הוא יכול לסחוב כרטיס מסך 6 PIN ?

https://www.tms.co.il/product/10401

פורסם

לא כדאי לך להתקרב למרות שהמחיר מפתה, הוא נקרא כאן IPPON ובסין הוא יכול להיקרא CHING CHONG וזה בגלל שהוא ג'נרי וכנראה שלא איכותי בכלל.

אם הוא יסחב? , יכול להיות שכן, קשה לענות על השאלה ללא מידע מפורט על הספק מה שTMS לא מספקים, וללא מידע על המערכת שאתה הולך להריץ (זה שהוא 380W לא אומר כלום..) .

אני אישית לא ממליץ לבסס שום מערכת על ספק שכזה.

פורסם
  • מחבר

אם הכול מובנה על הלוח כרטיס מסך , קול וכו' , והמעבד קליל כמו ATOM או CELERON עם TDP של 10W - 20W

הספק כח יסחוב את זה ?

פורסם

כנראה שכן, אבל שוב לא ממליץ על הספק באופן כללי.

אני לא מצליח למצוא שום מידע על הספק הזה ברשת, הטבלה עם הנתונים שלו הייתה עוזרת לשפוך קצת אור על העניין, אבל בתמונות הבודדות שמצאתי לא רואים כלום (אם בכלל התמונות האלה הן של הספק עצמו).

פורסם

למה IPPON ב 90 ש"ח יש CIDEV 500W ב 60 ש"ח....

על ה cidev לא הייתי סומך להפעיל את המאוורר של עצמו

ספקים גנריים אחרים - יש כאלה שיתמודדו אם מחשב שצורך כמה עשרות W (אם קפיצות מידי פעם ל 100W מקס'...), יש כאלה שלא. אי אפשר לדעת על כל ספק גנרי בלי לפתוח ולפחות להציץ פנימה. ה 380W נותן איזה שהוא סיכוי לספק הזה (פשוט על זה שכתבו משהוא נמוך יותר מה "500" של כל הגנריים האחרים), אבל - בדיוק "סיכוי" ולא יותר

פורסם
  • מחבר

ספק טוב כמו FSP עם נצילות של 70 - 80 מהכי פשוטים במקביל יש את הגנרים אז נכון להגיד שלהם יש נצילות של 50 אחוז ?

אז אם הספק 500W אז סביר להניח שהוא נותן 250W ?

עשיתי חשבון ומערכת למשל כזאת :

G2020 הספק 55W

מאוורר הספק 2W מעבד

מאוורר צד X 2 אולי עוד 3 W

2 כוננים קשיחים + CD עוד 24W

כרטיס מסך פשוט כמו GT430 עוד 50W

זכרונות 1.5X12 X2 שזה עוד 36W

סה"כ W זה 170

ב 170W גם ספק פשוט גנרי יכול לסחוב , בגלל זה רוב המחשבים שקונים מאייבורי ו KSP יש להם ספק כזה

ואל תשכחו שהמעבד זה עד 55W והכרטיס מסך זה עד 50W תלוי במאמץ זה יכול להיות אפילו פחות מ 170W

- - - תגובה אוחדה: - - -

תיקון קטן ::

כרטיס קול זה 25W , יציאה של USB זה 2.5W משמע 8 יציאות זה 20W

צריך להוסיף ל 170 עוד 45 = 215W

פורסם

ההספק שנתון על ספק הכוח מתאר את המתחים היוצאים מהספק. למשל :

ספק 300W שיש לו נצילות 0.80, יספק למחשב 300W ויקח מהשקע בקיר 375W (מתוכם 0.80 הם 300W)

ספק 300W שיש לו נצילות 0.50, יספק למחשב 300W ויקח מהשקע בקיר 600W (מתוכם 0.50 הם 300W)

הנצילות אינה משפיעה על מה שהמחשב מקבל מהספק

במציאות, נצילות של ספקים גנריים היא באזור ה 0.60..0.70, ספקים איכותיים שאינם 80+ באזור ה 0.75..0.80 (מספיק שהוא יהיה 0.79 בשביל לא לקבל 80+..,.), וספקים איכותיים 80+ באזור המתאים (0.80 ל 80+ רגיל, 0.82 ל bronze וכו)

ספקים גנריים הם סיפור שונה, הבעיה איתם היא לא בנצילות אלא בכך שהנתונים שכתובים עליהם מהתחלה פשוט שקריים. ואם הם שקריים אז לא משנה מה בכלל כתוב שם....

מקצת ניסוי וטעיה אם ספקים גנריים שונים שעל כולם היה כתוב "500W" הגעתי בערך לתוצאות כמו :

- יש ספקים שלא אמורים להגיע לאף מחשב, הם פשוט מוציאים קפיצות מתח שיכולות לשרוף חומרה אחרת במחשב לפניי שהספק עצמו יישרף

- רוב הספקים מתחילים להתחמם יותר מידי כשעוברים את קו ה 100W

- ספקים בודדים מתחילים להתחמם יותר מידי כשעוברים את קו ה 150W

מסקנות :

- במקרה הטוב ספק גנרי ממוצע למחשב שצורך כמה עשרות W במצב רגיל ובאזור ה 100W במאמץ. מחשב מאוד בסיסי ללא כ מסך יכול לפעמים להיכנס להגדרה הזאת, אבל כל מה שמעבר אליו כבר לא

- במקרה הגרוע הספק בכלל לא אמור להגיע למצב שהוא מותקן במחשב - באף מחשב

חישוב ההספקים שלך :

שכחת לגמרי את הלוח. גם בו יש ציפסט שצורך משהוא, וממירי מתח (שמספקים מתח לחלקי חומרה שכן חישבת כמוט מעבד ו RAM, ובכל זאת גם על הממירים נופלים כמה W). ביחד ניתן לאמר שלוח יצרוך ~10..20W....

סטיק RAM לוקח W בודדים, לא הגיוני ש 2 סטיקים יקחו 36W

בכללי, את הכול חוץ ממעבד וכ מסך ניתן לאחד ביחד ל "כל יתר המחשב" שהוא באזור 50W, נניח במקרה שלך 60..65 בגלל הדיסק הקשיח הנוסף (הם לא צורכים הרבה היום)

ביחד יוצא משהוא כמו 150W מקס'. ספקים גנריים "יתמודדו" כל זמן שהמחשב לא מתאמץ, אבל אם תפעיל את הכ מסך והמעבד, הספק לא יחזיק הרבה (ויכול פשוט להתחיל להוציא מתחים קופצים שישרפו לא את הספק אלא משהוא אחר במחשב). אם אתה רוצה מחשב שיחזיק לאורך זמן ולמנוע תקלות מיותרות קח ספק איכותי בסיסי כלשהוא

פורסם
  • מחבר

כתבת שהציפסט יצרוך בין 10-20 W ?

בקשר לסטיקים טעות שלי כל סטיק זה בין 8-11W שזה בין 16-22W

פורסם

יש ציפסטים שלוקחים יותר ושלוקחים פחות. 10..20 הם איך שאני מעריך לוח בסיסי אם רכיבים שונים שהם חלק מהלוח

פורסם
  • מחבר

אז לפי מה שאתה כותב זה אמור להיות החישוב :

מעבד 55W

כרטיס מסך 49W

" כל המחשב " 65W

סה"כ : 169 W אפשר לעגל 170.

לא הבנתי איך הגעת ל 150 ?

אם על הספק כח רשום 500W איך יכול להיות שהוא לא נותן 200W ? גם לספקים גנרים יש תו תקן כל מוצר שמגיע לארץ מחו"ל מחוייב בתו תקן מה זה שכונה ? כל אחד רושם כמה W שהוא רוצה ?

אם הנצילות של ספק גנרי זה 60-70 אחוז זה פחות נורא ממה שחשבתי הבעיה יותר זה ה W

אז בעצם הנצילות זה יותר חיסכון בחשמל ? ספק כח איכותי לוקח פחות חשמל ?

600W קטן עלי , כמה כסף זה יוצא בחודש ? :)

מעבד זה 55W

מאוורר מעבד 2W

מאוורר צד 2W

לוח זה 20W

כרטיס מסך זה 49W

זיכרון שני סטיקים 6W

כונן קשיח שניים 20W

CD ROM זה 20W

סה"כ = 174

לפי כל החישובים שעשיתי סיסוניק 300-ET זה מעל ומעבר לא צריך מעל 300W ספק

פורסם

תראה בכל מחשב חבילה בסיסי ב 1000 ₪ מגיע ספק כזה עלום שם. בדרך כלל למערכת פשוטה כמו שלך זה בהחלט מספיק. המחיר בהחלט זול. אבל זה בהנחה שאתה מגבה היטב את הנתונים. כי מתי שהוא ייתכן שהספק יקרוס וישאב איתו רכיבים חשמליים נוספים. ספק כח הוא אחד המרכיבים הכי חשובים לאורך חיים של המחשב. הוא שער הכניסה.

מי לא מכיר את וירוס התקתוקים שמופיע לפעמים בדיסקים קשיחים. לדעתי בהרבה מקרים זה תוצאה של אי יציבות חשמלית.

פורסם

^ אכן לדעתי יש סיכוי שדיסקים קשיחים שמחוברים לספק זבל יתפגרו מהר יותר... קשה לקשור את זה אחד לשני באופן מדוייק אבל זה על סמך נסיון.

בכל מקרה. אין ממש סיבה לקנות ספק זבל בלי שם ב90 כשאפשר למצוא ב130-140 ספק ממותג ואמין, מדובר בחלק חשוב מאוד שמחזיק המון זמן (שלי כבר מעל 8 שנים טפו טפו)

http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/psu-fsp-300w-300-50hmn-120mm-pfc-p-16958?cPath=80

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5890

ובטח יש עוד אם תחפש.

המקרה היחיד שאני שם ג'נרי זה אם יש לי אחד בנמצא ויש מחשב ישן ומעפן שצריך ספק, שכל המחשב בקושי שווה 200 שח.

פורסם
  • מחבר

נצילות של ספק זה רק חיסכון בחשמל ?

ספקים גנרים מבזבזים יותר חשמל ? זה ההבדל העיקרי חוץ מה W שהוא שקרי ?

פורסם

אני לא מומחה גדול בחשמל, אבל לדעתי הנצילות לא קשורה בצריכה.

המערכת תשאב גם מספק זול וגם מיקר כמה שהיא צריכה בהנחה והספק אינו גורם מגביל.

כמה שאני יודע, הנצילות מוגדרת כמנה בין הספק היציאה לבין הספק הכניסה, כלומר כמה אנרגיה מתבזבזת לעומת כמה אתה מקבל בפועל.

אשמח לקבל תיקון מהמומחים אם יש צורך בכך :)

פורסם
  • מחבר

ההספק שנתון על ספק הכוח מתאר את המתחים היוצאים מהספק. למשל :

ספק 300W שיש לו נצילות 0.80, יספק למחשב 300W ויקח מהשקע בקיר 375W (מתוכם 0.80 הם 300W)

ספק 300W שיש לו נצילות 0.50, יספק למחשב 300W ויקח מהשקע בקיר 600W (מתוכם 0.50 הם 300W)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים