עבור לתוכן

שאלה | למה יש לי תקשורת ב?VMwera

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי שאלה עקרונית שהציקה לי

הורדתי VMWARE והתקנתי windows server 2012 R2.

כאשר נכנסתי לעמודת "All Servers"

ראיתי שהIP של השרת הינו 192.168.141.128 וגם הבחנתי שיש לי אינטרנט.

נכנסתי לCMD הרצתי פקודת IPCONFIG /ALL וראיתי שהdefual gateway הוא 192.168.141.2 (כביכול הראוטר)

נכנסתי לאינטרנט דרך VMWARE ויש לי אינטרנט כרגיל

השאלות שלי הן כאלו:

הIP של הראוטר שלי הוא 10.0.0.138

ושל המחשבים שלי בבית גם על 10.0.0....

1)אני יודע שכאשר מחשב מנסה להתחבר לאינטרנט הוא ניגש לראוטר לפי הIP שכתוב לו ומשם מקבל את המידע.

אז איך יכול להיות שהוא מקבל את המידע מראוטר לפי IP שלא קיים?

2)לאחר מכן הרצתי PING ל10.0.0.138 וגם למחשבים שלי ולכולם הפינג עבר וחזר, כלומר יש תקשורת.

אך אני יודע שכאשר אני עושה את הפעולה הזאת המחשב קודם יחפש ברשת הפנימית (שכעת היא לא 10 אלא 192.168) אז איך הוא מצליח למצוא את כל המחשבים האלו?

אשמח לתשובה או לפחות לקצת סדר בהבנה שלי.

תודה מראש.

פורסם

ה-Hypervisor מרים "ראוטר וירטואלי" שמחלק כתובות IP למחשבים הוירטואלים.

כאשר אתה מנסה לגשת לרשת שאינה הרשת המקומית, המחשב ישלח את הנתונים לDefault Gateway שבמקרה שלך הוא הראוטר הוירטואלי. הראוטר הוירטואלי כביכול מחובר עם רגל אחת ברשת 10 ועם רגל שניה ברשת 192.

את ה Default Gateway המחשב מקבל דרך DHCP.

למעשה אם תראה את כל הממשקים שקיימים אצלך כעת על המחשב, אתה תראה ממשק של VMWare (רוב הסיכויים שאפילו כמה), הממשק הזה משמש את VMWare "לדבר" עם המחשב שלך והאינטרנט. בד"כ זה נעשה ע"י זה שהממשק עושה bridging עם הממשק שמחובר במחשב שלך לאינטרנט.

פורסם
  • מחבר
ה-Hypervisor מרים "ראוטר וירטואלי" שמחלק כתובות IP למחשבים הוירטואלים.

כאשר אתה מנסה לגשת לרשת שאינה הרשת המקומית, המחשב ישלח את הנתונים לDefault Gateway שבמקרה שלך הוא הראוטר הוירטואלי. הראוטר הוירטואלי כביכול מחובר עם רגל אחת ברשת 10 ועם רגל שניה ברשת 192.

את ה Default Gateway המחשב מקבל דרך DHCP.

למעשה אם תראה את כל הממשקים שקיימים אצלך כעת על המחשב, אתה תראה ממשק של VMWare (רוב הסיכויים שאפילו כמה), הממשק הזה משמש את VMWare "לדבר" עם המחשב שלך והאינטרנט. בד"כ זה נעשה ע"י זה שהממשק עושה bridging עם הממשק שמחובר במחשב שלך לאינטרנט.

תודה רבה עכשיו סוף סוף זה מובן :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים