עבור לתוכן

איך אני לומד בינתיים בזמן צבא ?

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה .

רציתי להתייעץ עם המבינים בתחום פה לגביי משהו

אני כרגע חייל בשירות סדיר ונשאר לי בסיביבות השנה וחצי לשירות..

בקיצור אני יודע שהכיוון שלי בחיים זה מחשבים וכנראה אני אמשיך להנדסת תוכנה אחרי הצבא. (או אבטחת מידע)

אז רציתי בינתיים לעשות קורסים בזמן הצבא שהם קורסים חובה בכל מקצוע שדורש חשיבה מתמטית.

נניח סטטיסטיקה , הסתברות וכ'ו..

וככה שאני אסיים צבא אני כבר אתחיל את התואר עם נקודות ולא אבזבז את הזמן בקורסים שעשיתי בזמן צבא.

בקיצור רציתי לשאול אותכם איך אני עושה את זה ?

אני יכול פשוט לעשות קורסים באוניברסיטה פתוחה ואז שאני מסיים צבא ללכת נגיד לאוניברסיטת תל אביב או המכללה האקדמית תל אביב ולהמשיך שם את התואר ?

(אגב למי שחושב , ניסיתי להתקשר ולדבר עם האונברסיטות אבל זה נשמע שכל אחת מהן פשוט רוצה שאני אעשה את כל התואר אצלה אז הם דיי מסבנים אותי ואומרים שזה בעייתי ולא כדאי לעשות דבר כזה)

פורסם

קח קורסים שהם חלק מאפיק מעבר למדעי המחשב (ותוציא ציונים גבוהים).

פורסם

אתה יכול להתחיל ללמוד בפתוחה ויש אפיקי מעבר לאוניברסיטאות השונות.

בד"כ הדרישות הן שתעשה את רב הקורסים שנה א' של התואר ושהממוצע שלך יהיה גבוה מ-80 או 85 (לא טריוויאלי כלל).

אם תעמוד בתנאי אפיק המעבר זה בד"כ יביא אותך לשנה ב' באוניברסיטה של אותו תואר.

אז מה אתה צריך לעשות? פשוט מאוד.

תסגר על עצמך איפה אתה מעדיף ללמוד אחרי צבא ואיזה תואר, תקרא באתר האינטרנט של המוסד או תברר טלפונית אם קיים אפיק מעבר ומה התנאים.

אם זה מתאים לך תתחיל לקחת קורסים בפתוחה ותנסה לסיים את הקורסים הרלוונטיים בציונים גבוהים עד שתשתחרר.

נקודות נוספות למחשבה: שנה א' היא השנה הכי קשה בתארים האלו כי אתה בשוק והקורסים הם קורסים לא קלים במתמטיקה (ופיזיקה בהנדסה).

מנסיון אני יכול לאמר לך שלא משנה מה התפקיד שלך בצבא וכמה אתה חושב שיש לך זמן לעשות קורסים, זה מאד קשה ומתסכל ודורש המון כח רצון כי לא יהיו לך חיים.

הייתי ממליץ לך על אחת מ-2 אופציות:

1. תוותר, תהנה מהשרות שלך, תסיים אותו ותקדיש ללימודים FULL TIME כי גם ב-FULL TIME זה לא קל.

2. אם אתה מתעקש ללמוד בזמן הצבא, לא הייתי ממליץ על אפיק מעבר. תנאי המעבר מהאפיק לרב גבוהים ולא טריוויאליים לקורסים של שנה א'.

אם כבר, תנסה להרשם ישירות למוסד המועדף עליך. בהנחה שאין שם תוכנית לימודים קבועה ואתה יכול לשחק עם הקורסים שאתה בוחר כרצונך, תוכל לבחור איזה קורס או 2 כרגע של שנה א' ולהתחיל ללמוד.

כשתסיים את הצבא תוכל פשוט להמשיך את הלימודים במוסד המועדף עליך.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה במה שלא תבחר.

פורסם

האוניברסיטאות מסבנות אותך כי אין להם (ממה שידוע לי) נוהל ידוע בנוגע לדברים האלו.

אם אתה מגיע לאוניברסיטה עם קורסים שכבר ביצעת במקום אחר, אתה מגיש בקשה (רק אחרי שהתקבלת, אולי גם רק אחרי ששילמת) שיכירו לך בוקרסים שעשית.

יושבת ועדה ולפי הציון שלך והסילבוס של הקורס שעשית קובעת אם לתת לך פטור במקצוע הזה. (ממה שאני מכיר זה רק פטור ואף פעם לא מחשיבים לך ציון שקיבלתי במקום אחר)

אבל, וזה אבל גדול, אין לך שום דרך להבטיח שהועדה תאשר לך את הפטור. אני מכיר אישית מקרים שלא הכירו בבאר שבע קורסים של סטודנטים שעברו מהטכניון, מכיר אישית גם ההיפך,

מצד שני אני מכיר גם חברה שהכירו להם קורסים מהפתוחה.

ולדוגמא יותר מוחשית לנושא שלך- אני מכיר מישהו שהיה במצב שלך (אפילו כבר עבד בחברת תכנה) והיו כמה קורסים שהוא כבר עשה בפתוחה עם ציונים טובים.

הוא התחיל ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה וחלק הכירו לו לפטור וחלק לא. למה? כובע.

בקיצור תעשה את החושבים שלך... בכל מקרה רק שתדע שזה כנראה לא יקצר לך את זמן התואר, אלא רק את העומס וגם כנראה רק בשנה הראשונה...

עריכה: או כמו שכתבו מעליי אפיק המעבר שזו תוכנית שמבטיחה לך מראש את כל הסיכונים האלו...

פורסם
  • מחבר
אתה יכול להתחיל ללמוד בפתוחה ויש אפיקי מעבר לאוניברסיטאות השונות.

בד"כ הדרישות הן שתעשה את רב הקורסים שנה א' של התואר ושהממוצע שלך יהיה גבוה מ-80 או 85 (לא טריוויאלי כלל).

אם תעמוד בתנאי אפיק המעבר זה בד"כ יביא אותך לשנה ב' באוניברסיטה של אותו תואר.

אז מה אתה צריך לעשות? פשוט מאוד.

תסגר על עצמך איפה אתה מעדיף ללמוד אחרי צבא ואיזה תואר, תקרא באתר האינטרנט של המוסד או תברר טלפונית אם קיים אפיק מעבר ומה התנאים.

אם זה מתאים לך תתחיל לקחת קורסים בפתוחה ותנסה לסיים את הקורסים הרלוונטיים בציונים גבוהים עד שתשתחרר.

נקודות נוספות למחשבה: שנה א' היא השנה הכי קשה בתארים האלו כי אתה בשוק והקורסים הם קורסים לא קלים במתמטיקה (ופיזיקה בהנדסה).

מנסיון אני יכול לאמר לך שלא משנה מה התפקיד שלך בצבא וכמה אתה חושב שיש לך זמן לעשות קורסים, זה מאד קשה ומתסכל ודורש המון כח רצון כי לא יהיו לך חיים.

הייתי ממליץ לך על אחת מ-2 אופציות:

1. תוותר, תהנה מהשרות שלך, תסיים אותו ותקדיש ללימודים FULL TIME כי גם ב-FULL TIME זה לא קל.

2. אם אתה מתעקש ללמוד בזמן הצבא, לא הייתי ממליץ על אפיק מעבר. תנאי המעבר מהאפיק לרב גבוהים ולא טריוויאליים לקורסים של שנה א'.

אם כבר, תנסה להרשם ישירות למוסד המועדף עליך. בהנחה שאין שם תוכנית לימודים קבועה ואתה יכול לשחק עם הקורסים שאתה בוחר כרצונך, תוכל לבחור איזה קורס או 2 כרגע של שנה א' ולהתחיל ללמוד.

כשתסיים את הצבא תוכל פשוט להמשיך את הלימודים במוסד המועדף עליך.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה במה שלא תבחר.

האוניברסיטאות מסבנות אותך כי אין להם (ממה שידוע לי) נוהל ידוע בנוגע לדברים האלו.

אם אתה מגיע לאוניברסיטה עם קורסים שכבר ביצעת במקום אחר, אתה מגיש בקשה (רק אחרי שהתקבלת, אולי גם רק אחרי ששילמת) שיכירו לך בוקרסים שעשית.

יושבת ועדה ולפי הציון שלך והסילבוס של הקורס שעשית קובעת אם לתת לך פטור במקצוע הזה. (ממה שאני מכיר זה רק פטור ואף פעם לא מחשיבים לך ציון שקיבלתי במקום אחר)

אבל, וזה אבל גדול, אין לך שום דרך להבטיח שהועדה תאשר לך את הפטור. אני מכיר אישית מקרים שלא הכירו בבאר שבע קורסים של סטודנטים שעברו מהטכניון, מכיר אישית גם ההיפך,

מצד שני אני מכיר גם חברה שהכירו להם קורסים מהפתוחה.

ולדוגמא יותר מוחשית לנושא שלך- אני מכיר מישהו שהיה במצב שלך (אפילו כבר עבד בחברת תכנה) והיו כמה קורסים שהוא כבר עשה בפתוחה עם ציונים טובים.

הוא התחיל ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה וחלק הכירו לו לפטור וחלק לא. למה? כובע.

בקיצור תעשה את החושבים שלך... בכל מקרה רק שתדע שזה כנראה לא יקצר לך את זמן התואר, אלא רק את העומס וגם כנראה רק בשנה הראשונה...

עריכה: או כמו שכתבו מעליי אפיק המעבר שזו תוכנית שמבטיחה לך מראש את כל הסיכונים האלו...

תודה לכם על התשובות המפורטות.

האמת שגם בן דוד שלי שעכשין בשנה ב בהנדסת תוכנה אמר לי שכדאי לי לעשות את הקורסים אחרי צבא כי צריך אליהם ממש הרבה זמן פנוי וראש רק אליהם בלי דברים מסביב..

אבל הבעיה שנפלתי בין הכיסאות בתפקיד הצבאי ואני עכשיו בתפקיד ממש מעפן ו אני מעדיף כאילו לפחות בזמן הזה להכין את עצמי לאחרי הצבא..

אולי יש משהו אחר שאני יכול לעשות שיעזור לי ? חשבתי להשלים ל 5 יחידות מתמטיקה אבל יש לי ציון של 95 ב 4 יחידות אז אני לא יודע אם זה כדאי בכלל.

הרעיון השני זה להתחיל פסיכומטרי.

הרעיון השלישי זה להשלים בגרות בפיזיקה (גם כי זה מעניין אותי וגם כי זה עוד בונוס)

השאלה איזה מהרעיונות הכי יקדם אותי בתואר ויקל עלי.

מה אתם אומרים כדאי ?

פורסם

קודם תסגר על מוסד ועל תואר שאתה רוצה ללמוד.

תבדוק מה הדרישות קבלה לתואר בשנה הבאה (אפשר לרב דרך האתר)

אם אתה עובר אותן כרגע עם הבגרות+פסיכומטרי שיש לך כרגע אז מעולה, אל תעשה אף אחד מהדברים האלו כי זה בזבוז זמן מוחלט. תוכל לנסות להתחיל ללמוד אלגברה ליניארית וחדוא בעצמך אם ממש משעמם לך.

אם אתה לא עובר את הדרישות אז אתה צריך לשפר בגרות/פסיכומטרי. להתחיל לשפר בגרויות זה בזבוז זמן ולכן תנסה לעשות/לשפר פסיכומטרי.

תבדוק מה הציון המינימלי בפסיכומטרי שאיתו אתה מתקבל לתואר המבוקש בשנה הבאה והשאיפה שלך היא לעבור אותו (אולי אפילו שווה לעבור אותו בהפרש ניכר כי תמיד יש סיכוי שכשתתחיל ללמוד עוד שנתיים הדרישות קבלה לתואר יעלו).

לקבל ציון גבוה בפסיכומטרי זה משהו שדורש די הרבה השקעה אז אני בטוח שכבר לא כ"כ ישעמם לך בזמן הצבא.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר
קודם תסגר על מוסד ועל תואר שאתה רוצה ללמוד.

תבדוק מה הדרישות קבלה לתואר בשנה הבאה (אפשר לרב דרך האתר)

אם אתה עובר אותן כרגע עם הבגרות+פסיכומטרי שיש לך כרגע אז מעולה, אל תעשה אף אחד מהדברים האלו כי זה בזבוז זמן מוחלט. תוכל לנסות להתחיל ללמוד אלגברה ליניארית וחדוא בעצמך אם ממש משעמם לך.

אם אתה לא עובר את הדרישות אז אתה צריך לשפר בגרות/פסיכומטרי. להתחיל לשפר בגרויות זה בזבוז זמן ולכן תנסה לעשות/לשפר פסיכומטרי.

תבדוק מה הציון המינימלי בפסיכומטרי שאיתו אתה מתקבל לתואר המבוקש בשנה הבאה והשאיפה שלך היא לעבור אותו (אולי אפילו שווה לעבור אותו בהפרש ניכר כי תמיד יש סיכוי שכשתתחיל ללמוד עוד שנתיים הדרישות קבלה לתואר יעלו).

לקבל ציון גבוה בפסיכומטרי זה משהו שדורש די הרבה השקעה אז אני בטוח שכבר לא כ"כ ישעמם לך בזמן הצבא.

בהצלחה

איזה אונברסיטאות נחשוב לחובות בתחום ההנדסת תוכנה ומדעי המחשב ? (אפילו אבטחת מידע גם באופק)

פורסם

בנוגע לאבטחת מידע, אני לא מכיר מוסד אוניברסיטאי שמלמד את זה כתואר.

אולי קורסים במהלך התואר ואולי להתמקד בזה בתואר שני אבל אני לא מכיר תואר שנקרא אבטחת מידע.

בנוגע לאיזה אוניברסיטאות נחשבות טובות בתחום התוכנה, אז כולן מלבד אוניברסיטת חיפה ואריאל שאני אפילו לא יודע מה הולך שם (או למה השניה נקראת אוניברסיטה) אבל הרמה בטוח נמוכה יותר.

אז אתה יכול לבחור: עברית (ירושלים), טכניון (חיפה), בן גוריון (באר שבע) או תל אביב.

כל אלו מוערכות ע"י כל גורם שאתה יכול להעלות על דעתך וכל סטודנט שלמד באחת מהן עם ממוצע ציונים 85+, כל הדלתות לכל מקום יהיו פתוחות בפניו (מקומות עבודה, תארים מתקדמים)

דעתי מנסיון שלי ושל חברים:

*בטכניון יהיו לך קורסים חובה שיפתחו לך את התחת מסיבה לא מוצדקת ויורידו לך את הממוצע.

*אם אתה ילד בית ומשפחה תלמד במוסד הקרוב לביתך.

*אם אתה רוצה להתנסות בחיים עצמאיים רחוק מהבית ומהמשפחה תבחר בב"ש (בהנחה שאתם לא גרים שם).

*בב"ש יש את האווירה הסטודנטיאלית הטובה ביותר ללא שום תחרות (שכירות בזול, שכונות סטודנטים, מסיבות דירה)

*אני לומד בעברית, אין שום סיבה מיוחדת ללמוד שם, רמת המתמטיקה היא גבוהה (אם זה מעניין אותך), קורסי הבחירה במדעי המחשב די מעניינים (בטח יהיו אנשים שיחלקו עלי).

מה הייתי עושה אם הייתי צריך לבחור שוב? הייתי ללא ספק בוחר בב"ש. רמת לימודים טובה ויש שם אווירה מדהימה שאין בשום מקום אחר.

החסרונות בב"ש: צבע אדום, חום אימים, סופות חול (לא לתלות בחוץ בגדים לייבוש :)

פורסם
  • מחבר
בנוגע לאבטחת מידע, אני לא מכיר מוסד אוניברסיטאי שמלמד את זה כתואר.

אולי קורסים במהלך התואר ואולי להתמקד בזה בתואר שני אבל אני לא מכיר תואר שנקרא אבטחת מידע.

בנוגע לאיזה אוניברסיטאות נחשבות טובות בתחום התוכנה, אז כולן מלבד אוניברסיטת חיפה ואריאל שאני אפילו לא יודע מה הולך שם (או למה השניה נקראת אוניברסיטה) אבל הרמה בטוח נמוכה יותר.

אז אתה יכול לבחור: עברית (ירושלים), טכניון (חיפה), בן גוריון (באר שבע) או תל אביב.

כל אלו מוערכות ע"י כל גורם שאתה יכול להעלות על דעתך וכל סטודנט שלמד באחת מהן עם ממוצע ציונים 85+, כל הדלתות לכל מקום יהיו פתוחות בפניו (מקומות עבודה, תארים מתקדמים)

דעתי מנסיון שלי ושל חברים:

*בטכניון יהיו לך קורסים חובה שיפתחו לך את התחת מסיבה לא מוצדקת ויורידו לך את הממוצע.

*אם אתה ילד בית ומשפחה תלמד במוסד הקרוב לביתך.

*אם אתה רוצה להתנסות בחיים עצמאיים רחוק מהבית ומהמשפחה תבחר בב"ש (בהנחה שאתם לא גרים שם).

*בב"ש יש את האווירה הסטודנטיאלית הטובה ביותר ללא שום תחרות (שכירות בזול, שכונות סטודנטים, מסיבות דירה)

*אני לומד בעברית, אין שום סיבה מיוחדת ללמוד שם, רמת המתמטיקה היא גבוהה (אם זה מעניין אותך), קורסי הבחירה במדעי המחשב די מעניינים (בטח יהיו אנשים שיחלקו עלי).

מה הייתי עושה אם הייתי צריך לבחור שוב? הייתי ללא ספק בוחר בב"ש. רמת לימודים טובה ויש שם אווירה מדהימה שאין בשום מקום אחר.

החסרונות בב"ש: צבע אדום, חום אימים, סופות חול (לא לתלות בחוץ בגדים לייבוש :)

אממ האמת אני גר בתל אביב ובגדול אני כן מעדיף את הבית ו המשפחה (אין לי בעיה יום יומיים בשבוע לישון מחוץ לבית אבל לפחות עכשיו אני מעדיף בית)

אממ ידוע לך מה התנאי קבלה באונ'' תל אביב. להנדסת תוכנה ?(לא הבנתי כל כך מגוגל מה זה הציון התאמה וכל זה..)

סיימתי בבית ספר 10 יחידות מחשבים עם ציון של 97 בערך. מתמטיקה 4 יחידות גם בסביבות 95 . הממוצע הכרויות של סך הכל יצא 103-104

כמה פסיכומטרי אני אצטרך להוציא כדי ללמוד הנדסת תוכנה ?(ובכללי שווה להשקיע ל 5 יחידות מתמטיקה או פיזיקה 5 יחידות ? כי קורס מתמטיקה או פיזיקה עולה 5 אלף שקל בערך ואני חייל אז אני דיי קצר בכסף)

פורסם

פיזיקה אתה יכול ללמוד מהרצאות של מריו ליביו, למדתי פיזיקה מההרצאות שלו. אפילו אם לא תצטרך להשלים בגרות בפיזיקה כדאי לך לעבור על ההרצאות.

למתמטיקה יש הרבה הרצאות קטנות של הטכניון שתכלס משלימות את כל החומר שלא למדת ב-5 יחידות ועוד קצת, ביתניים זה עוד לא שוחרר ל-youtube אבל הבטיחו שזה יקרה בקרוב. הרצאות מעולות של אביב צנזור, האיש אגדה.

אלו המחשבונים של תל אביב:

http://www.ims.tau.ac.il/md/ut/Sikuim.aspx

http://www.ims.tau.ac.il/md/ut/Tziunim.aspx

וזה מחשבון לממוצע בגרות שלהם:

http://go.tau.ac.il/calc3

פורסם
  • מחבר
פיזיקה אתה יכול ללמוד מהרצאות של מריו ליביו, למדתי פיזיקה מההרצאות שלו. אפילו אם לא תצטרך להשלים בגרות בפיזיקה כדאי לך לעבור על ההרצאות.

למתמטיקה יש הרבה הרצאות קטנות של הטכניון שתכלס משלימות את כל החומר שלא למדת ב-5 יחידות ועוד קצת, ביתניים זה עוד לא שוחרר ל-youtube אבל הבטיחו שזה יקרה בקרוב. הרצאות מעולות של אביב צנזור, האיש אגדה.

אלו המחשבונים של תל אביב:

http://www.ims.tau.ac.il/md/ut/Sikuim.aspx

http://www.ims.tau.ac.il/md/ut/Tziunim.aspx

וזה מחשבון לממוצע בגרות שלהם:

http://go.tau.ac.il/calc3

הממוצע בגרויות שלי יצא 103

זה אומר שאני צריך להוציא פסיכומטרי של סביביות 700+ כדי להתקבל להנדסת תוכנה ? נשמע לי ממש משימה בלתי אפשרית מה אני יכול לעשות ? אני בטוח שאני רוצה לעשות תואר בהנדסת תוכנה אבל מעל 700 בפיסכומטרי ??

מה אתה מציע לי לעשות ? אני לא מחפש את דרך המלך אבל לפחות דברים ראליים

פורסם

תארי הנדסה לרב מבוקשים יותר ובתוכנה זה בכלל לא ברור למה (סתם עוד שנה של סבל כשכך או כך תצא עם אותן יכולות).

תבדוק מה הדרישות קבלה למדעי המחשב (כנראה שהן נמוכות יותר).

אם עדיין נראה לך גבוה מדי אתה יכול לנסות מוסדות אחרים, בעברית למשל אני בטוח שזה לא גבוה כ"כ.

אם אתה מתעקש ללמוד במוסד מסוים תואר מסוים אז תתחיל ללמוד קשה לפסיכומטרי. יש לך הרבה זמן עד שתסיים צבא.

פורסם
הממוצע בגרויות שלי יצא 103

זה אומר שאני צריך להוציא פסיכומטרי של סביביות 700+ כדי להתקבל להנדסת תוכנה ? נשמע לי ממש משימה בלתי אפשרית מה אני יכול לעשות ? אני בטוח שאני רוצה לעשות תואר בהנדסת תוכנה אבל מעל 700 בפיסכומטרי ??

מה אתה מציע לי לעשות ? אני לא מחפש את דרך המלך אבל לפחות דברים ראליים

יש כמה אפשרויות:

כמו שנאמר לבדוק מקום לימודים אחר, לא כל אוניברסיטה/מכללה מחשבת דומה.

אתה יכול לעשות מכינה קדם אקדמית, נכון זאת שנה של לימוד חומר של תיכון (ומעבר) אבל זאת גם הכנה טובה ללימודים אקדמיים ושם תלמד פיזיקה ומתמטיקה של 5 יחידות (לפחות).

אני עשיתי מכינה וזה עזר לי מאוד לעומת סטודנטים אחרים שלומדים במקביל אליי, במיוחד במקצועות כמו חדוא ופיזיקה.

בינתיים אתה יכול כמו שנאמר ללמוד לפסיכומטרי, יש לך שנה וחצי ואם אתה רוצה ללמוד במקום ליהנות תתחיל משם. לדעתי פסיכומטרי אתה צריך לעשות לקראת סוף השירות.

אבל בסופו של דבר זה שיקול שלך, אם אתה חושב שאתה מסוגל, והתנאים בבסיס שלך מאפשרים לך ללמוד בשקט וללא הפרעות אז לך על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים