עבור לתוכן

Could not reconnect all network drives

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי ו- NAS וכדי לגשת בנוחות דרך האקספלורר לכל מיני תיקיות שהוא מכיל, עקבתי אחרי המדריך של הרשמי של סינולוג'י (יצרנית ה- NAS) להתחברות לשרת דרך SMB.

עשיתי בוינדוס map network drive, הזנתי שם משתמש וסיסמה כמו שצריך, איפשרתי למערכת לשמור את ההרשאות, והחיבור הצליח.

הבעיה - אחרי אתחול (בין אם זה כיבוי והפעלה, ריסטארט או ניתוק מהמשתמש), קופצת ההודעה שבכותרת, יש אייקון של הכונן עם איקס אדום עליו, ואני צריך להזין את ההרשאות מחדש.

חיפשתי רבות ברחבי הרשת וזו בעיה ידועה, ניסיתי כל מיני פתרונות אך ללא הועיל. אולי מכאן תבוא הישועה.

גם אם אני ממפה את התיקיות דרך ה- "כינוי" SMB של השרת, או דרך כתובת איי.פי. פשוטה, הבעיה נשארת.

תודה מראש

פורסם

הציוד הזה עובד עם שרת Samba סטנדרטי שיש לך היום בכל מערכת *NIX או BSD.

חיבור חזרה ל"כונני רשת" מחייב יצירת session כל פעם אליהם. אפשר לפתור את זה באמצעות logon script שיבצע פעולת net use או משהו בסגנון.

לגבי הרשאות - יכול להיות שיש בעייה עם cached credentials אצלך? בציוד NAS שלך אפשר גם לקרואר לוגים של Samba.

פורסם
  • מחבר

1) כוונתך ליצירת קובץ bat עם פקודות net use לכל תיקייה, ואז להגדיר שקובץ ה- bat ירוץ עם עליית וינדוס?

2) אם אני מבין את שאלתך, כנראה שבהודעה המקורית השתמשתי במושג "הרשאות" באופן שגוי. אני התכוונתי פשוט לשם משתמש וסיסמה. אם התכוונת להרשאות במובן של מי יכול לקרוא\לכתוב\למחוק וכו', אז אין עם כך שום בעיה - ברגע שאני מתחבר הכל כפי שהגדרתי ב- NAS עצמו.

פורסם

1. סקריפט בכל שפה שבא לך.

2. אני מדבר על אימות מול שרת Samba לפני שאתה יכול לעשות mount ולא הרשאות קבצים.

פורסם
  • מחבר

1. האם תוכל לסייע לי בכך, בבקשה? יש לי ניסיון עם הפקודה הזו (אני משתמש בקובץ bat כדי לשלוח גיבויים דרך CrashPlan לשרת...), אבל יש לי הרגשה שהמקרה הזה הוא קצת שונה.

2. אני חושב שאין בעיה בהרשאות, אבל בכל אופן אם נשתמש בסקריפט, נוכל לבדוק את זה על דרך השלילה.

פורסם

אין שם שום דבר מסובך. net use בסה"כ לוקח משאב SMB ומשייך אותו לצורה בה Windows מציינת mount points שזה דרך כוננים עם אוטיות (הלוגיקה הזאת לא נחוצה כבר יותר מעשרים שנה בכלל לא קיימת בעולם הלינוקס/BSD). תשים לב שבקובץ רץ בקונטקסט של במשתמש שלך אם נושא ההרשאות הוא חשוב.

פורסם
  • מחבר

כתבתי משהו, אשמח לחוות דעתך.

net use A: \\SERVER_ADDRESS\Files /USER:SERVER_ADDRESS\USERNAME PASSWORD
net use B: \\SERVER_ADDRESS\Documents /USER:SERVER_ADDRESS\USERNAME PASSWORD

לפי כמה מקורות הכתובת איי.פי. שאני מזין לפני השם משתמש והסיסמה (הכתובת השנייה), צריכה להיות של שרת. אחרים אומרים שזו צריכה להיות הכתובת של המחשב שמבקש גישה. מה נכון?

ישנה גם פקודה שתפקידה לנתק, או "למחוק", את החיבורים הקיימים באותיות A ו- B עם אתחול המערכת, כדי למנוע קונפליקטים וכו'. מהי הפקודה?

פורסם

אני לא זוכר את הסינטקסט בע"פ, אבל נראה בסדר מפה (בסלולרי שלי).

האימות הוא מול שרת הסמבה כך שהוא יהיה הdomain/realm של המשתמש.

תשתמש גפ בסוויצ' של persistent כדי לאחסן את ההרשאות במטמון מקומי.

אתה מוסיף /delete בסוף כדי למחוק משאב.

נערך על-ידי multicore

פורסם
  • מחבר

האם תוכל בבקשה להראות לי היכן אני מכניס persistent ו- delete?

והאם כוונתך לכך שהכתובת איי.פי. השנייה בכל שורה היא של המשתמש \ המחשב המבקש גישה לשרת?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

multicore, התעסקתי במשך כמה ימים בניסיונות לכתוב קובץ שעובד, אך שום דבר לא עבד. אשמח מאוד אם תוכל לסייע לי (אם תוכל לכתוב עבורי את הקוד - על בסיס מה שאני כתבתי - ולפרסם כאן, זה יהיה נפלא).

פורסם

מה לא עבד?

ניסית להריץ כל פקודה ב command prompt ולראות מה התוצאה?

נערך על-ידי multicore

פורסם
  • מחבר

כן. הכוננים פשוט לא הופיעו ב- explorer.

פורסם

ומה היה הפלט של net use?

תדביק לפה את הסקריפט שלך.

בדקתי את זה עכשיו אצלי:

כונן עם האות Z ממופה ל SMB share במחשב אחר וגם כל פעם יש אותה הודעה של חוסר יכולת להתחבר בהפעלה מחדש של המחשב גם כאשר המחשב דולק.

C:\Users\multicore>net use
New connections will be remembered.

Status Local Remote Network

-------------------------------------------------------------------------------
OK Y: \\htpc\video2 Microsoft Windows Network
Unavailable Z: \\htpc\video Microsoft Windows Network
The command completed successfully.

C:\Users\multicore>net use z: \\htpc\video

C:\Users\multicore>net use
New connections will be remembered.

Status Local Remote Network

-------------------------------------------------------------------------------
OK Y: \\htpc\video2 Microsoft Windows Network
OK Z: \\htpc\video Microsoft Windows Network

אני באמת לא מצליח להבין במה הסתכבת ככל הזמן הזה...

נערך על-ידי multicore

פורסם
  • מחבר

C:\users\Me net use A: \\NAS\Files /USER:NAS\composite ***PASS***
C:\users\Me net use B: \\NAS\Videos /USER:NAS\composite ***PASS***

זה מה שכתבתי.

אני לא יכול להדביק כאן את הפלט כי החלון של ה- cmd נפתח ונסגר בשבריר שנייה.

ולא הבנתי, אם קופצת לך ההודעה של חוסר יכולת להתחבר, אז הצלחת או לא?

קח בחשבון שבמקרה שלי מדובר בתיקיות מוגנות בהרשאות שם משתמש וסיסמה, וחלק מהבעיות שחוויתי קשורות בזה שוינדוס מבקש ממני להזין שם משתמש וסיסמה כל פעם מחדש....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים