עבור לתוכן

טלויזיה 60 אינץ' מומלצת? 8K

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים, רציתי להתייעץ איתכם בנוגע לקניית טלויזית 60 אינץ' (יש מרחק צפייה של 3.5 מטר) יש לכם המלצות?

פורסם

כמה זה "סבבה" במטרים ?

פורסם

זה תלוי בהרבה פרמטרים.

לי יש במרתף חדר באורך 6 מטרים. המרחק בין המקרן לקיר הוא 5 מטרים (בדומה למרחק הישיבה)

גודל המסך הינו 120 אינץ'/

יש לנו 2 עמדות ישיבה, הראשונה כוללת כורסאות במרחק של 5 מטרים, השנייה כוללת ספות במרחק של 6 מטרים.

ניתן לחשב את מרחק הצפייה הרצוי באמצעות מחשבונים ברשת (לדוגמא: http://www.screeninnovations.com/tools/seating-distance/ )

וניתן לחשב את גודל התמונה ביחס למרחק המקרן ועוצמת התאורה הרצויה באמצעות המחשבון הנ"ל - http://www.projectorcentral.com/ViewSonic-Pro8200-projection-calculator-pro.htm )

*הערה - ספציפית כרגע מותאם למקרן שלי, אבל ניתן להשתמש במחשבון עבור כל מקרן אחר.

אל תשכח כי קיימים עוד פרמטרים בבחירת המקרן - צריך חדר חשוך לטובת ההקרנה (התקנו ווילונות מחשיכים בעלות של 1200 ש"ח) ורמקולים (העלות כתלות במחיר שאתה מעוניין להשקיע, אני רכשתי את הZ5500 ב1220 ש"ח)

בנוסף מסך הקרנה כנראה יהיה רכישה נוספת עבורך (לגודל ה125 אינץ' עלה בשבילי 1200 ש"ח) וחיי הנורה יסתיימו בשלב מסויים (במקרה שלי, לאחר הפעלת מצב חיסכון, 6000 שעות)

ככה זה נראה בערך:

5D405DE05E805EA05E30_zpsb704353b-1_zpsac477b13.jpg

פורסם
  • מחבר

3.5 מטר..

והתגובה המפורטת של החבר למעלה דיי הביאה אותי למסקנה שזה לא כדאי.

לכן אשאל אתכם שאלה אחרת חברים, איזה מסך 60" (אפשרי גם פחות לא קריטי) תמליצו לי לקנייה? התקציב הוא סביבות 8K (אפשר לחרוג אם זה שווה את זה)

מה שמעניין אותי זה איכות, אני רואה סרטים בHD (יש לי סטרימר) אולי אקנה קונסולה בעתיד, כך שזה השימוש העיקרי..לא יוטוב ושיט כזה

פורסם

אצלי יש טלויזיה 60 אינץ' במרחק צפייה של 3.5 מטר וזה מצויין !

לפני זה הייתה 46 אינץ' והשיפור ניכר.

מה הדרישות חוץ מגודל המסך ?

פורסם
  • מחבר

מה שמעניין אותי זה איכות, אני רואה סרטים בHD (יש לי סטרימר) אולי אקנה קונסולה בעתיד, כך שזה השימוש העיקרי..לא יוטוב ושיט כזה

גם אין צורך בתלת מימד :)

פורסם

אצלי יש שארפ LC60LE652E, לא ממש מומלצת, יש באגים מעצבנים בשליטה שלא נפתרו גם אחרי עדכון קשוחה.

גם הצבעים של בטלויזיה קרים ולוקח זמן להתרגל (מה שקיים ברוב טלויזיות יפניות שלא מיועדות לשוק האירופאי).

אחרי כמה כיוונונים הצלחתי להגיע לצבעים סבירים בסרטים ואיכות התמונה סה"כ לא רעה.

הבעיה שטלוויזיות באמת טובות בגודל כזה עולות כ-15 אלף, כאשר עוד כמה שנים ייכנס 4K במחירים סבירים, אז לא נראה לי הגיוני להשקיע היום סכומים כאלה בשביל טלויזיה 1080P.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים