עבור לתוכן

בחירת לוח אם

Featured Replies

פורסם

אני קונה מחשב חדש לגיימינג

זכרונות:2*4gb 1600 sniper

מעבד:i5 4670

כרטיס מסך:מתלבט בין r9 290 ל970gtx

אני מתכנן לעשות oc ושתיהיה לי את האופציה בעתיד לעשות cf

פורסם

Gigabyte GA-Z97X-SLI לאפשרות של CF ו-SLI.

Gigabyte GA-Z97-D3H רק ל-CF.

MSI-Z97-GAMING-5 יותר יקר מהשניים אבל מציע הרבה יותר, אם כי אני ראיתי דברים מכוערים קורים לאנשים עם הלוח הזה, כמו יציאת PCI-E X16 מתעקמת ונשברת בגלל כובד של כרטיס מסך (760 בפלונטר).

בכללי אם הייתי קונה כרטיס מסך של AMD ל-CF עתידי הייתי מעדיף את ה-D3H על פני השאר, לוח הרבה יותר עמיד ויציב עם מגוון פיצ'רים.

פורסם

1. אין טעם לקנות 2 מודולי זיכרון של 4GB כל אחד - עדיף לקנות אחד של 8GB ולהשאיר את האפשרות להרחיב את הזיכרון בעתיד לעד 32GB.

2. למה לקנות מעבד Core i5-4670 שכבר לא מיוצר? אם כבר יש את ה Core i5-4690 שהחליף אותו ועדיף עליו, ובכל מקרה המחיר שלו לא אמור להיות גבוה יותר מזה של ה Core i5-4670.

3. אם אתה מעוניין במערך SLI (מערך של כרטיסי מסך של NVIDIA) אתה חייב לוח בעל ערכת השבבים Z87 או Z97 שתומך ב SLI, שכן רק ערכת שבבים כזו מאפשרת לחריץ ההרחבה השני מסוג PCI Express X16 לעבוד ב X8 (זו דרישה של SLI). הלוח הכי זול שמתאים מבחינת הדרישה הזו וגם נראה כלוח סביר להמהרה הוא ה MSI Z97-G55 SLI שנמכר ב TMS ב-566 ש"ח (קישור). יש גם לוחות זולים יותר שתומכים רק במערך CrossFire (מערך כרטיסי מסך של AMD), אך ברוב המקרים חריץ ההרחבה השני מסוג PCI Express X16 יעבוד ב X4, דבר שדיי יפגע בביצועי מערך כרטיסי המסך.

4. חוץ מיכולת המהרה ותמיכה ב SLI, לא ציינת דרישות נוספות מהלוח. רצוי שתבדוק בדיוק מה אתה צריך (כמה חיבורי USB 3.0 אתה רוצה בפאנל האחורי, כמה חיבורי SATA3 אתה צריך וכד') בכדי שיהיה אפשר לעזור לך למצוא את הלוח המתאים ביותר. פרטים נוספים כמו התקציב ללוח ואם אפשר - גם מהיכן אתה מתכנן לקנות את הלוח (שם החנות) יכולים לעזור.

פורסם
  • מחבר

מבחינת החנות אני לא מקובע

לגבי מחיר אני מוכן להשקיע עד 1000

לגבי חיבורי usb3 לפחות שלושה וsata פחות קריטי לי

יצא לי להסתכל על msi g45 msi gd65

פורסם

שוב - לוחות שתומכים במערך SLI בד"כ יותר יקרים מאשר לוחות מקבילים שתומכים רק במערך CrossFire. אם אתה מעוניין רק במערך CrossFire, אז יש לוחות יחסית זולים התומכים במערך כזה, אבל ברובם המערך יעבוד ב X4 ולא ב X8. בכל מקרה, אני חושב שרק בגלל הדרישה למערך כרטיסי מסך (וזה לא משנה אם זה SLI או CrossFire), אתה צריך לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87 או Z97 שבו חריץ ההרחבה השני מסוג PCI Express X16 מסוגל לעבוד ב X8 - אין טעם להסתכל על לוחות אחרים שכן תהיה פגיעה בביצועי המערך.

מבחינת הדרישות שלך - כמעט כל לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87 או Z97 ייתן לך לפחות 3 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי וסביר להניח שגם 6 חיבורי SATA3, כך שמהבחינה הזו אין בעיה.

מבחינת יכולת ההמהרה - קודם כל אתה צריך מעבד שמתאים להמהרה, וזה אומר מעבד בעל מכפלה פתוחה (עם סיומת K) - מעבד Core i5-4670 או Core i5-4690 פשוט לא יתאים (לא ממש תוכל לבצע המהרה עם מעבד כזה). דבר שני שאתה צריך הוא לוח עם מערכת ייצוב מתח טובה, ורצוי עם כמה שיותר שלבי ייצוב למעבד (אני לא הייתי בוחר בלוח עם פחות מ-8 שלבי ייצוב מתח למטרות המהרה בינונית ומעלה). בנוסף אתה צריך גם ספק כח טוב ואיכותי (במיוחד אם אתה מתכוון לקנות 2 כרטיסי מסך), קירור טוב למעבד ומארז מאוורר כראוי (ספק כח הממוקם בחלק התחתון שלו, פתחי איוורור בחלק העליון רצוי עם מאוורר שמוציא אוויר, מאוורר קידמי אחד לפחות שמכניס אוויר ומאוורר אחורי אחד לפחות שמוציא אוויר).

בקשר ללוחות שציינת - לא ציינת דגם מדוייק, וזה בעייתי כי יש 2 לוחות מתאימים מכל סוג באתר של MSI:

Z87-G45 GAMING (קישור)

Z97-G45 GAMING (קישור)

Z87-GD65 GAMING (קישור)

Z97-GD65 GAMING (קישור)

כל הלוחות הנ"ל תומכים במערך SLI וכולם מציעים 4 יציאות USB 3.0 בפאנל האחורי, כאשר בלוחות ה G45 יש 8 שלבי ייצוב מתח ואילו בלוחות ה GD65 יש 12 שלבי ייצוב מתח (אני לא מתייחס לשאר ההבדלים בינהם כי זה לא רלוונטי לדרישות שלך).

פורסם
  • מחבר

מתקן קצת את המפרט)לאחר שישבתי עם מישהו שמבין טיפה יותר ממני

זכרונות:2*4gb 1600 sniper

מעבד:i5 4690k

קירור למעבד:arctic freezer 12 cpu cooler

כרטיס מסך:r9 290

מארז: נכון לעכשיו מסתכל על corsair carbie 300r

ספק:seasonic 850W active pfc modular 80+bronze m12ii-850

OC יקרה בוודאות וCF יקרה כנראה בעוד שנה/שנתיים

המליצו לי על gigabyte ga-z97mx-gaming

רוצה לדעת אם הוא שווה מבחינת מחיר לביצועים

או אם יש עוד הערות שיעזרו לי עם המפרט

פורסם

עם הלוחות המודרניים אין עניין של ביצועים - כל הלוחות, גם הזולים ביותר וגם היקרים ביותר, מציעים ביצועים דיי דומים (זה נובע מכך שרוב הבקרים החשובים מובנים במעבד ולא בלוח האם). לכן מה שיש לבדוק הוא התכונות שהלוח מציע, כמו מספר החיבורים מכל סוג, יכולת ההמהרה, תמיכה במערכי כרטיסי מסך וכד'.

את הלוח GA-Z97MX-Gaming 5 (קישור) לא הייתי בוחר להמהרה פשוט כי יש בו רק 4 שלבי ייצוב מתח למעבד.

פורסם
  • מחבר

שמעתי עליו שיש לו כרטיס קול מובנה יחסית טוב יש לך המלצה מסויימת למשהו במקום שיחסית זול ועונה על דרישות?

פורסם

כפי שכתבתי קודם, ה MSI Z97-G55 SLI שנמכר ב TMS ב-566 ש"ח (קישור) מתאים לדרישות שלך והוא יחסית זול. לא הייתי רוצה להמליץ לך על לוח ל CrossFire שבו חריץ ההרחבה השני מסוג PCI Express X16 עובד רק ב X4, שכן במערך כרטיסי מסך הביצועים יפגעו. אם אתה רוצה לוח זול יותר, אני רואה שגם ה ASRock Z87-Extreme3 (קישור) מתאים - יש לו 8 שלבי ייצוב מתח והוא תומך גם ב SLI וגם ב CrossFire, והוא עולה 523 ש"ח בפלונטר (קישור). מצד שני, מדובר על לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87, מה שאומר שהוא כנראה לא יתמוך במעבדי ה Broadwell (הדור החמישי). אפשרות זולה יותר היא הלוח Gigabyte GA-Z87X-UD3H (קישור) שנמכר משומש בפלונטר ב-452 ש"ח (קישור) ויש עליו שנתיים אחריות. גם לוח זה תומך במערכי SLI ו CrossFire ויש בו 6 או 8 שלבי ייצוב מתח (קשה לי לראות מהתמונה שלו), אבל שוב - מדובר בלוח המבוסס על ערכת השבבים Z87 וזהו גם לוח אם משומש.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

ה-MSI Z97-G55 SLI LGA1150 יהיה מספק טוב מבחינת כרטיס קול,רשת ופיצ'רים כי להשקיע עוד כסף בשביל משהו יותר טוב אני מוכן

פורסם

זה כל העניין - אתה צריך להחליט מה מתאים לך ומה טוב לך. לדוגמא - לי אישית מספיק כרטיס קול בסיסי, אבל יש אנשים שמבחינתם יש הבדל רציני בין כרטיסי הקול ALC892 ו ALC1150 מבחינת איכות הקול ויש כאלו שירצו בכלל כרטיס קול איכותי יותר. אותו דבר בנושא לשאר התכונות של הלוח - מה שמתאים לאדם אחד לא בהכרח מתאם לאחר. בסופו של דבר מדובר פה בפונקציה של צרכים ועלות - אתה לא יכול לבקש גם לוח זול וגם את הלוח הכי טוב, פשוט כי זה תלוי מאד במשתמש.

פורסם
  • מחבר

ואם אני ארצה לדוגמא שיהיה כרטיס רשת איכותי משהו שירגישו איזה דגם אתה ממליץ?

פורסם

תגדיר "כרטיס רשת איכותי". בלוחות האיכותיים (והיקרים) יותר יש בד"כ את כרטיס רשת מסוג Killer E2200, שבו אפשר לעשות תיעדוף תוכנתי לתעבורת הרשת, כך שחבילות מידע השייכות למשחקים יטופלו קודם, אבל מעשית לא בטוח שההבדל בין כרטיס רשת כזה לכרטיס רשת רגיל בכלל יורגש (אחרי הכל - למה שתשחק במשחק רשת כשברקע רץ יישום נוסף ששולח ומקבל מידע מהאינטרנט?). בנוסף מדובר כאן על כרטיס רשת חוטי בלבד. אם אתה מחבר את המחשב לרשת באופן אלחוטי, אין לכרטיס הרשת הזה כל השפעה.

טוב, הדרישות שלך מהלוח בינתיים הן:

1. יכולת המהרה סבירה. במקרה כזה הייתי בוחר לוח עם לפחות 6 שלבי ייצוב מתח למעבד (ורצוי מאד 8 שלבים).

2. תמיכה במערך כרטיסי מסך. במקרה כזה מומלץ לוח שבו חריץ ה PCI Express X16 השני יוכל לעבוד ב X8 (מומלץ עבור מערך CrossFire, חובה עבור מערך SLI). זה אומר שאתה צריך לוח בעל ערכת השבבים Z87 או Z97 בלבד, שכן רק הן מאפשרות חלוקה של 16 ערוצי ה PCI Express מהמעבד ל-2 קבוצות של 8 ערוצים.

3. כרטיס רשת E2200, כי אתה רוצה כרטיס רשת איכותי.

4. דיברת על כרטיס קול טוב, אז אתה כנראה תעדיף את ה ALC1150 או משהו טוב יותר.

טוב, אני לא יכול לעבור על כל הלוחות מכל החנויות בכדי למצוא לוח שמתאים בדיוק, אבל עברתי על חלק מהלוחות באתר של TMS ואלו הלוחות שמתאימים לדרישות הנ"ל:

MSI Z97-G45 GAMING (קישור) - 8 שלבי ייצוב מתח, תומך ב SLI, כרטיס קול ALC150 וכרטיס רשת E2205. מחיר - 678 ש"ח (קישור).

MSI Z97 GAMING 5 (קישור) - 8 שלבי ייצוב מתח, תומך ב SLI, כרטיס קול ALC150 וכרטיס רשת E2205. מחיר - 227 ש"ח (קישור).

Gigabyte G1.Sniper Z87 (קישור) - 8 שלבי ייצוב מתח, תומך ב SLI, כרטיס קול Creative Sound Core 3D chip וכרטיס רשת E2201. מחיר - 718 ש"ח (קישור).

Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 (קישור) - 8 שלבי ייצוב מתח, תומך ב SLI, כרטיס קול ALC150 וכרטיס רשת E2201. מחיר - 745 ש"ח (קישור).

שוב - אתה צריך לבדוק במספר חנויות בכדי למצוא את הלוח המתאים לך - גם מבחינת הדרישות, גם מבחינת המחיר וגם מבחינת הנוחות שלך במימוש אחריות (במידה ותצטרך).

אגב, אם אתה רוצה לשמור על האפשרות לשדרג למעבד Broadwell בעתיד, כנראה שלא תוכל להשתמש בלוח המבוסס על ערכת השבבים Z87, ואז תוכל לפסול לוחות כאלו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אני יעבור על זה ממש עזרת לי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים