עבור לתוכן

i7-3770 נגד i5-4590

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה

כרגע מותקן לי מחשב לוח gigabyte h97-hd3 עם מעבד i5-4590, קיבלתי לאחרונה i7-3770 על לוח אינטל dh77eb ואני מתלבט האם כדאי להחליף ביניהם.

הכרטיס הגרפי שלי הוא GTX770 2GB.

השימוש העיקרי שלי כרגע הוא גיימינג, רוצה להתחיל בקרוב לשחק על ACU ו-Inquisition.

כדאי להחליף ביניהם? יהיה הפרש משמעותי בביצועים?

תודה לעוזרים

פורסם

אם נותנים לך תיקח, אתה מרוויח מעבד טוב יותר (למרות שספציפית בגיימינג אין הרבה הבדל).

אבל לא בטוח לגבי הלוחות, יכול להיות ש-H97 נותן לך מה שהשני לא.

פורסם

ביצועי ליבה בודדת של מעבד ה Core i5-4590 קצת יותר טובים (אפשר לומר שבאופן כמעט וזניח) מאלו של ה Core i7-3770, אבל ב Core i7-3770 מופעל ה HT, כך שכל ליבה פיזית מתפקדת כ-2 ליבות לוגיות, דבר שייתן ביצועים טובים יותר כאשר נעשה שימוש ביישומים (משחקים) שיודעים לנצל ריבוי ליבות. לכן סביר להניח שיהיה לך עדיף לעבוד עם ה Core i7-3770 מאשר עם ה Core i5-4590.

יש לקחת בחשבון שהלוח הנוכחי (ה H97-HD3) יותר מודרני מאשר הלוח HD77EB (קישור), כך שצריך לבדוק האם יש בלוח הנוכחי תכונות שאתה צריך ואין בלוח של אינטל.

בקשר למשחקים הספציפיים שלך - אני לא מכיר אותם, ויכול להיות שההשפעה של כרטיס המסך על הביצועים הרבה יותר גדולה מאשר ההשפעה של המעבד, כך שיכול להיות שלא תרגיש בשיפור כלל אם תחליף בין המעבדים והלוחות.

פורסם

אם אתה משחק משחקי אונליין מרובי משתתפים, לדוגמה: battlefield 3/4, planetside 2, ושאר משחקי פעולה שמצריכים מהמעבד להתמודד עם מידע על הרבה שחקנים בו זמנית, אז core i5 עלול להיות צוואר בקבוק לעומת core i7 מבחינת FPS.

אני לדוגמא משחק planetside 2 עם core i5 4590, ובמשחק הזה הרבה פעמים אתה משחק עם מאות/אלפי אנשים באותה מפה, ובאיזורים צפופים ישנה ירידה בFPS מ-+60 ל-40, שמתרחשת רק כשאני מסתכל לכיוון האיזור הצפוף (מה שמעיד על העובדה שזה לא קשור לכרטיס מסך אלא למעבד)

אבל אם אתה לא משחק משחקים כאלה ואתה משחק בעיקר offline אז אין כל כך הבדל בין המעבדים מבחינתך...

**אבל יש לי רעיון יותר טוב**:

הלוח אם הזה תואם מעבדי broadwell...

אז תמכור את ה-i7 , תשמור את הכסף, וכשיצאו מעבדי broadwell תמכור גם את הi5 ותקנה core i7 מהדור החמישי (14nm) :)

מן הסתם אתה גם תישאר עם עודף...

נערך על-ידי gtrippleg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים