עבור לתוכן

פחות מיממה חלפה מאז התאונה ליד להבים, וכבר מתחיל ה"אכלו לי שתו לי"

Featured Replies

פורסם

^^^

מה הסתירה?

• תגובות 55
  • צפיות 12k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ה"סתירה" היא שמרכזים את כל המאמצים בכיוון אחד בלבד. למשאבים יש גבול ובאופן טבעי אם מאוד משקיעים ב X, זה בא על חשבון Y.

פורסם
  • מחבר

די קשה לי לומר שהכבישים ביו"ש, בייחוד אלו המחברים את ההתיישבויות המבודדות יותר, במצב טוב יותר מכביש 31.

- - - תגובה אוחדה: - - -

וחוץ מזה, בהעדר מוחלט של תרבות נהיגה, שום כביש לא יעזור. מצטער, עידו, אי אפשר להאשים את ההתנחלויות בהכל. מה הממשלה אמורה לעשות, בעניין הזה ספציפית? לשלול את הרשיון ל80% מנהגי המשאיות הערבים\בדואים? להקשיח את האכיפה במגזרים הללו? להוריד שני שליש מרכבי הבדואים מהכביש? אני בעד, אתה יודע, אבל בשביל זה צריך שאף אחד לא יילל על גזענות ואפליה, או יגיש בג"צים נגד.

פורסם

לא אמרתי שאפשר ושצריך להאשים את ההתנחלויות בהכל. לא אמרתי שבמקרה המסויים הזה היה אפשר לעשות משהו. אני לא משתתף נלהב בתחרות ההאשמות הזו שרווחת כל כך במדינה שלנו לאחרונה.

אני רק טוען שבגדול ישנה הפקרות של האיזור הזה ושישנה העדפה משמעותית, שהינה מוגזמת וגם מסוכנת (בגלל שגם איזורים אחרים חשובים), של איזור אחר על פניו, תוך כדי העמדת פנים שזוהי "ה-ציונות". זה רק היה בתגובה למה שאתה אמרת לגבי "השמאל" (כדי להבהיר שגם אם יש שם אנשים דפוקים, הם בהחלט לא היחידים שעליהם מוטלת האחריות והאשמה).

פורסם
אני בתור "שמאלני" לא מעודד את זה. זה מגעיל וחייבים להעמיד אותם במקום.

אבל אני כן כועס על (ו"מאשים את") ממשלות ישראל ואת כל ה"לאומיים" הדגולים על קידום וקידוש ההתיישבות ביו"ש בעוד שאת הנגב מזניחים ומפקירים בידי הבדואים.

הנגב הוא איזור ללא חוק.

יש שם בעיה עם פשיעה בדואית נרחבת, שהמשטרה מתקשה(בלשון המעטה) לטפל בה.

אפשר לומר שאפילו שהמשטרה באופן כללי לא אפקטיבית ויודעת את זה, אך מקבלת את הדבר כסטטוס קוו.

כמו עם ישובים ערביים מסויימים, ואפילו המסתננים בדרום תל אביב.

משטרת נוחות, רק מה שקל על פני השטח ללא מאמצים גדולים הם יעשו.

לכן כשקורה דבר כזה כמו התאונה עם הטרקטור(אם אפשר לקרוא לזה בכלל תאונה, כי זה גובל בהריגה המונית על רקע מחדלים והזנחה פושעת), ושמדובר בתוצאה לסצנריו ידוע מראש,

לומר שהפיתרון הוא רק השקעה יותר בדרום, זה להתעלם מגורמים נוספים להם אחריות שאינה תלויה בדבר.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

עידו אתה הזוי.

שיקחו מהבימה וישקיעו בכבישי הדרום.

שיקחו מהשחיתות ברשות המיסים.

או מהיומולדת של פיירס התנוק הזקן.

דקלמן של דף מסרים אתה.

פורסם

השאלה חייבת להישאל.

איך אדם שמסיע משאיות עם כלי כבדים לא פחות, צובר 110 הרשעות(אני טועה או זה המצב?) על עבירות נהיגה, ועדיין לא טופל באופן משביע רצון.

הזכירו כאן קודם שאותו נהג ממשפחה ששמה ידוע כמאיים.

אני לא אתפלא אם השוטרים באיזור "מקלים ראש" בעבודתם.

לכן הטרגדיה הזו היא בושה קודם כל לאותה המשוואה הלא מאוזנת של פשיעה מול נוכחות משטרה אפקטיבית.

וזה זועק לא פחות מהמחדלים שנוגעים לכבישים ארוכים עם תנועה ערה, להם נתיב אחד מופרד בציור פס, באותם כבישים הקיימים לפעמים עשורים שלמים מעבר לתקופה בה כבישים ראשיים כבר היו אמורים להיות מורחבים לשני נתיבים לכל צד והפרדת בטון במרכז.

דחילק יש עדיין כבישים ללא תיאורה ראוייה במדינה הקטנה והצפופה שלנו.

פורסם

אני לא אשקר ואגיד שאני לא מסכים עם חלק מהדברים שנכתבו כאן אבל בא לי להקיא מהגזענות שלכם

פורסם

אז אתה מסכים רק מפחד להקרא גזען.

יעבור לך.

פורסם

אני מסכים עם עם חלק מהטענות הקונקרטיות שהועלו בקשר לתשתיות, משטרה וכו'..

אני לא מסכים עם שום אחת מהקריאות או הרמיזות הגזעניות

אני לא מבין מה אתה מתגאה בזה כל כך שאתה לא "מפחד להיקרא גזען".. פשוט עלוב

אז שבע, יש לי חדשות בשבילך- אתה גזען. ועצם זה שאתה מתגאה בזה, ואפילו לא מכחיש או מסתיר, זה פשוט מגעיל.

ואני רק אאחל לך משהו בלשונך-

יעבור לך.

פורסם

בקשר לקריאות הגזען שלך.

תעמוד בתור.

וגם לך זה יעבור כשחייך יונחו על כף המאזניים.

פורסם
אני לא אשקר ואגיד שאני לא מסכים עם חלק מהדברים שנכתבו כאן אבל בא לי להקיא מהגזענות שלכם

ה"גזענות" מכילה אמת סטטיסטית במצאות קיימת.

אי אפשר לפחד להעליב או לפגוע בכל דבר שאתה רוצה לתת עליו את הדעת בביקורת.

ואי אפשר להתעלם ממה שקורה בשטח.

זה לא גזענות כמו שזה סוג של הומור שחור על קנבס התמונה.

במציאות אני הכי לא גזען בעולם.

אני משתדל לא לחסום אפשרויות טובות יותר במציאות גם לאנשים אחרים.

אבל זה לא אומר שאני עיוור למתרחש עד כדי עטיפתו בגלימה של כבש.

יש הבדל גדול בין אנשים ספציפים, ובין בעיות קבוצתיות גדולות יותר, להן אופי ומגמתיות משל עצמן, הנובע מסך כל הפריטים שבהם.

אולי יש כמו אנשים כמו stojakovic שיעדיפו התייחסות לתאונה באופיה הטראגי השטחי, בשל "הרגישות לאירוע", "כבוד המעורבים", וכבוד הלא מעורבים, שאיני עומד על עיקרו מכיוון שהם לא גולשים כאן בפורום, ולכן אין בכך לעצור את את המשתנים הסביבתיים האחרים שעולים מן הפרשה ברוב גסותם.

או שאולי יעדיפו לכל היותר היצמדות לאספקט הרשלנות של משרד התחבורה והרשויות המעורבות.

אבל מה שהם לא אוהבים זה התייחסות לפשיעה הנרחבת שמתבצעת ע"י בדואים.

יחד עם העובדה שהם לא משלמים ארנונה, ובונים לא חוקי בהיקף הכי גדול במזרח התיכון, ומהלכים איימים על תושבים עסקים ואני מניח גם על המשטרה עצמה.

זאת הרי תהיה ממש גזענות...

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

ארט-

דבר ראשון, אתה חופר.

דבר שני, תפתח מילון ותחפש גזענות.

אני בכלל לא מתייחס לתאונה הזאת, אלא לגזענות שלכם.

ותודה אבל אל תקבע לי העדפות מצוצות ושגויות.

יש דרכים לדון על דברים. הדרך שהדיון הזה היה בה זו דרך גזענית ומגעילה.

מקווה שאתה מבין את זה.

אני פה סיימתי.

פורסם

חחח

איזה יפה אתה.

יותר יפה מיפה.

אנשים כמוך, הערבים (אבי אבות הגזענים) ישחטו ראשונים.

מזלזלים בכם יותר מכולם.

לא משנה כמה תמרורי אזהרה תראה בדרך אתה רק תמשיך להתעלם ולתקוף את מבקשי טובתך שמציגים לך אותם.

אתה סך הכל מה שקוראים אידיוט שימושי.

אבל גם זה הולך ונגמר.

פורסם
  • מחבר

זוכרים שאמרתי שחלק מהבעיה הוא יהודים שמעודדים את הבדואים לבכות "גזענות" במקום לבדוק את עצמם? אז הנה, קיבלנו אחד כזה ממש פה בדיון.

"גזענות" היא ייחוס של תכונות שליליות לאנשים באופן גורף על בסיס מוצאם, ללא שתהיה לכך אחיזה במציאות. הכללה גורפת היא תמיד משהו חשוד (ברמה של "זה בדואי, אז הוא חייב להיות גנב\משתולל על הכביש\אנאלפאבית" וכו')', אבל לקרוא לאמירות כלליות על חברה מסויימת "גזענות" באופן אוטומאטי, גם אם האמירות הן אמת, זה לא "להיות לא-גזען" אלא להשתיק את האמת במסווה של דאגה לתרבות הדיון. לא כל אמת בלתי נעימה היא גזענות. האם להגיד, למשל, שרובם המוחלט של מקרי הדריסה של ילדים בידי הוריהם שלהם מתרחשים במגזר הערבי והבדואי זו גזענות?

אנשים כמו stojakovic פשוט לא מאפשרים דיון אמיתי בבעיה. יותר מזה, בכך שהם מסלקים מראש את "הגורם התרבותי" מהדיון הזה הם משאירים רק את הגורמים החיצוניים, כמו מצב התשתית או האכיפה, כסיבות אפשריות לריבוי התאונות - ואז כמובן שהסיבה היחידה שיכולה להיות היא העדר תשתית ואכיפה נאותות במגזר, והסיבה לכך היא כמובן "גזענות". משתמשים בתירוץ של "גזענות" על כל דבר כדי להוכיח שהסיבה לכל דבר היא גזענות (אבל רק מצד היהודים, כמובן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים