עבור לתוכן

מחשב נכבה באמצע עבודה

Featured Replies

פורסם

ושנפתח מפרגן לי את ההודעה הזו:,

verifying dmi pool data

מה יהיה מה רוצה ממני

פורסם

1. קודם כל פירוט של כל החומרה (דגמים מדוייקים) יהיה נחמד, ובמקרה הזה חשוב במיוחד דגם ספק הכח.

2. לא ברור האם המחשב כבה לחלוטין או שהוא פשוט מאתחל, אבל זה פחות חשוב.

3. בעיה של מחשב שנכבה לבד יכולה לנבוע ממספר גורמים:

א. בעיה בספק הכח - אולי ספק הכח לא מסוגל לספק את ההספק הדרוש למחשב או שהוא פשוט התקלקל. במקרה כזה יש לנסות ספק כח אחר במחשב בכדי לראות האם זהו הגורם לבעיה.

ב. בעיית טמפרטורות - במידה וטמפרטורת המעבד גבוהה מדיי, הדבר יכול לגרום לאיתחולים ולכיבוי של המחשב, במיוחד כאשר יש עומס על המעבד. יש לבדוק את טמפרטורת המעבד בעזרת תוכנה מתאימה וכן לוודא שהמארז מאוורר כראוי, שגוף הקירור של המעבד יושב בצורה תקינה ושכל המאווררים תקינים, בדגש על המאוורר של המעבד.

ג. בעיה חומרתית אחרת, אולי בלוח האם, בזיכרון או במעבד. במקרה כזה יש להחליף רכיבים עד איתור הרכיב התקול.

ד. קצר - יכול להיות שרכיב כלשהו מקצר או שמשהו גורם לקצר בלוח. יש לנסות להפעיל את המחשב עם רכיבים מינימליים (לוח, מעבד, מודול זיכרון אחד, כרטיס מסך מובנה אם קיים ואם לא - אז אם כרטיס המסך הרגיל ואת שאר הרכיבים לנתק, כולל כל ציוד היקפי) ולראות האם הבעיה חוזרת. כמו כן יש לבדוק שאין גוף זר שמסתובב בחופשיות במארז (אולי בורג שהשתחרר).

ה. בעיה במערכת ההפעלה - יכול להיות שמדובר בבעיה עם דרייבר כלשהו או בעיה אחרת במערכת ההפעלה, ומוגדר שיתבצע אתחול אוטומטי במקום שיופיע מסך כחול. יש לנסות מערכת הפעלה live כלשהי ולראות האם הבעיה מופיעה גם בה.

ו. בעיה בכפתורי המארז - יכול להיות שהבעיה בכלל נובעת מאחד מכפתורי המארז (אולי אחד מהם תקוע או מקצר). יש לבדוק האם הבעיה קיימת גם כאשר הכפתורים האלו מנותקים.

ז. דיסק קשיח לא תקין או שאינו מחובר היטב - זה למעשה שילוב של ג' ו-ה' - יכול להיות שהדיסק הקשיח מפסיק לעבוד מסיבה כלשהי, דבר שגורם למערכת ההפעלה לקרוס, דבר שגורם לאתחול. זה יכול להסביר מדוע המחשב "נתקע" על ההודעה הזו. יש לוודא כי הדיסקים הקשיחים במחשב מחוברים היטב ושהם מזוהים נכונה בביס. יכול להיות שיהיה צורך בהחלפת כבל המידע או המתח עבורם.

פורסם
  • מחבר

סורי שרק עכשיו אני מגיבה

פשוט ניסתי לעשות מה שרשרמת

1. זה מפרט המחשב

Intel CORE I7 1366 QUAD 950 8Mמעבד

GA-X58A-UD3R GIGABYTE לוח אם

GB8 DDR3 1333mhz kingston זיכרון

1TERA \ 1000gb 64mb WD דיסק

מארז מחשב XClio A380 מארז

CMPSU-750TX 750W CORSAIR ספק

U2410 HDMI 1:80000DCR 6 MS GMS 24" DELLמסך

Gigabyte NVIDIA GeForce GTX960 2GB GDDR5 כ. מסך

GH24NS50 שחור SATA LG DVDX24 DL צורב

2. המחשב מאתחל את עצמו מחדש

3. א. ניסתי הבעיה נמשכת

ב. יש לבדוק את טמפרטורת המעבד בעזרת תוכנה מתאימה וכן לוודא שהמארז מאוורר כראוי,

איזה תוכנה יכולה לעשות טוב את העבודה התוכנה OCCT תעשה את העבודה

שאר הדברים בדקתי וזה לא זה

תודה רבה על התשובה המפורטת והרצון לעזור

פורסם

טוב, אם ניסית ספק כח אחר והבעיה ממשיכה, אז כנראה הוא לא הגורם לבעיה. כתבת גם שניסית את שאר הדברים שציינתי (וידוא שכל החומרה מחוברת כראוי, הפעלת המחשב עם רכיבים מינימליים בלבד, הפעלת המחשב עם מערכת הפעלה live, ניתוק כפתורי ההדלקה והאיתחול וכד'), אז אני צריך להניח בשלב הזה שמדובר בבעיית חומרה כלשהי. אני לא יודע אם ניסית לבצע את ג' (החלפת הרכיבים הבסיסיים במחשב - לוח, מעבד וזיכרון), אבל אני מניח שלא (לרוב האנשים אין רכיבים חלופיים שבעזרתם הוא יכול לבדוק את תקינות החומרה שלו).

אני חושב שצריך לבדוק את רכיבי החומרה בצורה מקיפה יותר:

1. טמפרטורות ומתחים:

א. את הטמפרטורה של המעבד אפשר לבדוק עם מספר תוכנות כמו Real Temp.

ב. את טמפרטורת הלוח, טמפרטורת המעבד, המתחים וכד' אפשר לבדוק עם מספר תוכנות כמו HWMonitor, כאשר עבור הלוחות של Gigabyte אפשר להשתמש ב Easy Tune6, אותה ניתן להוריד מחלק ההורדות בעמוד הלוח.

ג. את טמפרטורת כרטיס המסך אפשר (אולי) לבדוק בעזרת הדרייבר שלו או בעזרת תוכנות כמו GPU-Z ו MSI Afterburner.

ד. יש לבדוק את המתחים והטמפרטורות גם במנוחה וגם בעומס. תוכנת OCCT מסוגלת להעמיס את המעבד וכרטיס המסך ובד"כ גם להציג את הטמפרטורות שלהם וכן את המתחים בלוח (אבל עדיף להסתמך על תוכנות אחרות בשביל ניטור הערכים האלו ליתר ביטחון).

2. בדיקת הזיכרון - רצוי לבצע בדיקה עם תוכנת +memtest86. יש לאתחל את המחשב מה CD או כונן ה flash עליו מותקנת התוכנה ולתת לה לרוץ למשך כמה סבבים (אני בד"כ מעדיף 3 סבבי בדיקות). אם מתגלות שגיאות, אז יש בעיה בזיכרון, בלוח האם (כנראה בתושבות לזיכרון) או במעבד.

3. בדיקת הדיסק הקשיח - אפשר להשתמש בתוכנת MHDD או בתוכנה המתאימה מאתר היצרן בכדי לוודא שהדיסק הקשיח תקין.

4. בדיקת המעבד - לאינטל יש כלי בשם Intel Processor Diagnostic Tool (קישור) שמטרתו היא לבדוק את תקינות המעבד. לא יזיק לנסות אותו.

אם דבר לא עוזר ולא מתגלות כל בעיות, אז הבעיה היא כנראה בלוח האם או במעבד.

פורסם
  • מחבר

smalul תודה על התשובות המפורטות

יש לי מארז XClio A380 (מצורף תצלום)

עכשיו אני רואה שהמאורר הקדמי פסק מלעבוד

האם זה הבעיה?

לפי מה שרשמת לי בפתרונות לבעיה אני מבינה שכן

פורסם

אם המאוורר הקדמי לא עובד, יש לבדוק ממה הדבר נובע - יכול להיות שהוא פשוט לא תקין (אולי הוא תקוע) או שיש בעיה עם חיבור המתח שלו (אולי יש קצר איפשהו או שחיבור המתח פשוט התנתק). בכל מקרה יכול להיות שזה הגורם לאיתחולים. הייתי מנסה להפעיל את המחשב כאשר המאוורר מנותק לחלוטין מהמתח ובודק האם הבעיה חוזרת (הרעיון בהפעלת המחשב עם רכיבים מינימליים שהצעתי קודם הוא לבדוק האם רכיב שאינו רכיב בסיסי גורם לבעיה).

בנוסף, לאחר שאני רואה את תצלום המחשב עצמו, אני יכול רק להסיק שהחומרה במחשב הזה עברה המהרה, וככל הנראה המהרה רצינית (אחרי הכל יש שם גוף/מגדל קירור לערכת השבבים, גוף קירור עם מאווררים לזיכרונות, קירור דיי רציני למעבד וכמובן 2 מאווררים בגודל 250 מ"מ). אם המחשב אכן נמצא בהמהרה, הדבר הראשון שיש לעשות הוא לבטל את ההמהרה הזו ולראות האם הבעיה נפתרת - יכול להיות שהמתח שספק הכח מספק כבר לא מספיק להמהרה יציבה, יכול להיות שהטמפרטורות גבוהות מדיי (לאור מה שאני רואה בתמונה זה לא סביר במיוחד, אבל עדיין אפשרי) ויכול להיות שהרכיבים המומהרים (מעבד, זיכרון ואולי ערכת השבבים) פשוט לא מסוגלים לעבור בתדרים המומהרים הנוכחיים, לפחות לא בלי העלאת מתח. כמובן שיש אפשרות שההמהרה שנעשתה "גובה את המחיר" ואחד הרכיבים כבר "לא הכי תקין".

פורסם

מאד יתכן שהבעיה בקשיח שלך. ההודעה מתאימה לכך שלא נמצא התקן מתאים לאתחול.

הייתי מוודא שהכבלים שלו מחוברים היטב.

הייתי מוסיף בביוס ברשימת האתחול גם את התקליטור אם הוא איננו שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים