עבור לתוכן

למישהו יש נסיון עם חיתוך חלון פלסטיק-שקוף של מארז לצורך מאוורר?

Featured Replies

פורסם

שלום,

מדובר על חלון פלסטיק-שקוף של המארז CM 690 III.

ברצוני ליצור שני חורים למאווררים כגון זה: http://s95.photobucket.com/user/Gripen90/media/ci7%204930K/IMG_6796Custom.jpg.html

שאלתי היא, עד כמה הדבר מורכב? אילו חומרים צריך? ועד כמה זה אפשרי ללא פגיעה בפלסטיק שהינו בוודאי רגיש וקל לפגימה?

תודה לעוזרים.

פורסם

^ מורכב זה לא, אבל צריך שיהיו לך "ידיים".

אתה יכול להשתמש בג'קסו או כנהוג לומר בישראל "ג'קסון", אבל כמובן שצריך לבחור במסורית מתאימה.

יש מספר סוגים של להבים, ככה שחשוב מאוד לבחור בלהב הנכון למשימה.

לפני שאתה חותך את הפייברגלס, אתה פשוט צריך לבצע חור במרכז על מנת שהפעולה של החיתוך תהיה מפנים החוצה.

חשוב לא להפעיל לחץ בזמן הקידוח, כי הפלסטיק יכול להשבר, כמו כן חשוב לצע את החיתוך על משטח יציב למנוע רעידות.

הדרך הקלה יותר והבטוחה ביותר, לחתוך בעזרת CNC...אבל כמובן שצריך להיות בעל גישה למכונה כזאת או להכיר מישהו שעובד במקום עבודה שיש בו CNC.

אני אישית ביצעתי בעבר חיתוך לדלת המארז של המחשב של הילדים, אבל לי זה היה פשוט יותר כי יש לי גישה למכונה שיכולה לחתוך פלסטיק. (במקום העבודה)

פורסם
  • מחבר

רחוקים ממני הכלים האלו והשימוש בהם.

אני מבין שבגלל שמדובר בפיברגלס, אין אפשרות להשתמש במקדחה כמו שהוא משתמש בסרטון הבא:

?

או בדרמל?

פורסם

פלקסיגלאס, לא פייברגלאס.

אין יותר מידי בעיה לקדוח בו עם מקדח כוס, רק תצטרך קצת עבודת שיוף אחרי זה כדי לנקות את החור

פורסם

להערכתי בדרך הזאת החלון ישבר.

אם יש לך גישה למקדחת עמוד וכמובן לרתום היטב את דלת המארז, יש סבירות גבוהה שזה יצליח...כמובן שחשוב שהמקדחה תהיה בעלת סל"ד גבוהה.

עריכה:

עד כמה שידוע לי חלון של מארז הוא מאוד דק, ככה שחשוב מאוד לרתום אותו היטב.

פורסם

אתה יכול להשתמש בג'קסו או כנהוג לומר בישראל "ג'קסון

תיקון קטן, זה ג'יגסו(jigsaw) מסור אנכי:s0403:.

אגב הוא לא מתאים לעבודה שכזו, אלא אם אתה ממש יודע מה אתה עושה, מסורית עם שיניים קטנות, מהירות גבוהה וידיים טובות .

פותח הדיון, אתה יכול לפתןח חורים כאלו ללא שום בעיה אם תמצא מקדחי כוס בגודל הרצוי, קצת בעיה להשיג כאלו בגדלים של 120/140 מילימטר, במידה ותשיג, חבר למקדחה, תוודא שיש מוביל/מקדח, קבע את הפלטה למשטח עץ כמו בסרטון, חשוב חשוב מהירות סיבוב גבוהה וקידמה איטית, אחרת המקדח עלול להתקע, לעשות נזק, לסובב את הפלטה וכו, בלי יותר מדי לחץ על המקדח, מה שנקרא בשפה המקצועית קידמה איטית.

פורסם
  • מחבר

אני מבין. כרגע השימוש במקדח כוס/דרמל אלו האופציות הכי טובות שלי, כי אלו דברים שיש לי בנמצא.

בכל מקרה, אני רואה שהעבודה עצמה היא כן מסובכת, כי יש פה הרבה סיכויי פגיעה, בטח בתור שימוש בפעם הראשונה שלי עם סוגי חומרים ומכשירים כאלו.

האם יש איזשהו חנות או אדם פרטי שאתם מכירים שעושה עבודות כאלו בתשלום?

פורסם

^ כל מקום שמבצע הדפסות משי, פליירים..בעצם מוצרי דפוס.

לרובם המכריע (מנסיון בעבודה) יש מכונה שיכולה לחתוך כל מיני סוגי פלסטיק, שדלת צד של מארז ממש לא בעיה לחתוך שם.

סתאם דוגמא...

http://www.shilut.com/

העניין הוא שלא ניראה לי שישתלם לך, בדרך כלל לא משתלם לבעלי העסק להתעסק עם דבר "שולי" שכזה.

אבל אם אתה מכיר מישהו שיכול לעשות לך טובה, זה עניין של שניות...וגם קסם אישי יכול לעזור פה :-)

פורסם

תפרק את החלון מהדלת, תצמיד אותו למשטח עץ, ותקדח יחד אם המשטח על ידיי מקדח כוס - במהירות אבל לא בלחץ גבוה

ככל שתמנע ממנו להעביר רעידות בזמן שאתה קודח כך תמנע שבירות וכו'. בפרט אתה יכול למלא מים בין החלון והעץ, זה יצמיד אותו בצורה דיי מהודקת

תשתמש במקדח כוס חדש, לא כזה שכבר שחוק במידה מסויימת מחיתוך של חומרים אחרים

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני בספק אם הוא ימצא מקדח כוס 120/140 מילימטר במחיר שפוי.

הם עולים באיזור 120 שקלים ומעלה.

פורסם

יש לי מקדח כוס מתאימה שעשיתי איתה מלא חורים כאלה למודינג .

אין לי בעייה לעזור בכיף אם אתה גר באיזור אשדוד והסביבה.

עם חלונות פלסטיק , פרספקט , פולירקבונט וכד' צריך לקדוח לאט ולהחזיק טוב את החלון.

אם יש לך את הציוד הנדרש אתה יכול לנסות על סתם פלסטיק (להתאמן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים