עבור לתוכן

צריך המלצה ל-socket 1155

Featured Replies

פורסם

שלום רב:

אז ככה אני צריך המלצה ללוח אם עם תושבת 1155

וזיכרון בהתאם ללוח כמובן אבל לא פחות מ-8GB זה לא משנה לי 2*8 או 8 יחיד אבל לא 2*4 כי אני רוצה להרחיב אותו בעתיד לעוד 8 נוסף

תודה מראש אביחי

לא משנה לי ממש המחירים גם יקר וגם זול הכי חשוב שיהיה טוב עם אופציה לשיפורים לפחות לעוד שנה וחצי שיחזיק.

פורסם

למה דווקא תושבת 1155? זוהי תושבת מהדור הקודם

פורסם
  • מחבר

בגלל המעבד שלי אני לא רוצה לקנות מעבד חדש הוא טוב i5 2500k זה אחלה מעבד חבל לי עליו.

פורסם

1. למה אתה צריך גם לוח אם וגם זיכרון? אם היה לך מחשב עובד, אבל גם לוח האם וגם הזיכרון שלך התקלקלו ביחד, אולי אתה צריך גם ספק כח חדש. במקרה כזה עדיף לוודא שהמעבד תקין לפני שקונים עבורו לוח אם מיושן (אני יוצא מתוך הנחה שההסתברות שגם הלוח וגם הזיכרון יתקלקלו בו-זמנית היא אפסית).

2. בקשר לזיכרון - תקנה פשוט את הזיכרון הכי זול בנפח 8GB שהוא של חברה מוכרת ושיש עליו אחריות ארוכה ככל האפשר (בד"כ אחריות לכל החיים) שניתן למצוא. במקרה שלך זה פחות משנה אם הזיכרון תומך בתדר של 1600MHz או 1333MHz, כי בקר הזיכרון במעבד Core i5-2500K (קישור) תומך בתדר זיכרון מקסימלי של 1333MHz. הזיכרונות הכי זולים שמצאתי הם אלו:

בנפח 8GB:

Zeppelin 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V (קישור) שעולה 340 ש"ח בפלונטר.

G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT (קישור) שעולה 365 ש"ח ב KSP.

בנפח 16GB:

G.Skill 2X8GB DDR3 1333Mhz PC3-10600 (קישור) שעולה 650 ש"ח ב KSP. שים לב שכאן מדובר בזיכרון שעובד בתדר של 1333MHz ולא 1600MHz, אבל אם המטרה שלך היא חיסכון מקסימלי, זה הזיכרון המשתלם ביותר עבורך.

Zeppelin 16GB (2x8GB) 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V (קישור) שעולה 673 ש"ח בפלונטר.

כמובן שיכול להיות שיש זיכרונות זולים יותר, פשוט צריך לחפש באינטרנט.

3. בקשר ללוח - האם אתה מתכנן המהרה (יש לך מעבד בעל מכפלה פתוחה)? מה התקציב ללוח? האם יש חנות ממנה אתה מעוניין לקנות? איזה תכונות בדיוק אתה צריך מהלוח (מספר חיבורי USB, מספר חיבורי SATA, יציאות גרפיות מסויימות וכד')? האם המארז שלך מגביל אותך ללוחות בגודל micro ATX? בלי לדעת את כל הנ"ל, אי אפשר לעזור לך לבחור לוח. בכל מקרה, אתה צריך לדעת שמדובר בלוחות דיי ישנים שלא בהכרח כוללים את הטכנולוגיות שיש בלוחות האם המודרניים (מדובר בלוחות עבור מעבדי ה Core i של אינטל מהדור השני והשלישי, כאשר כיום אנחנו נמצאים בדור הרביעי, בתוך כמה חודשים כנראה יופיע הדור החמישי ובעוד כשנה-שנתיים כבר יהיה מדובר על הדור השישי), ושלא בכל החנויות ניתן להשיג לוחות כאלו.

באופן כללי ביותר, אני חושב שהלוח Gigabyte GA-B75-D3V שנימכר בפלונטר ב-351 ש"ח (קישור) הוא לוח סביר שיתאים לדרישות של רוב המשתמשים.

בכל מקרה, לפני שאתה קונה לוח אם, יש לוודא כי הוא תומך במעבד שלך.

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה הזיכרון שלי לא מקולקל פשוט אני מעוניין בזיכרון של 8GB משום שיש לי 4*2 ואני לא מעוניין בעוד 4*2 אל תשאלו למה סתם סריטה,

ועוד דבר נוסף אני מעוניין בלוח אם שיהיה יעיל ל-OC ואין לי מגבלת מקום המארז שלי הוא FULL ועוד דבר נוסף בנוגע למחיר אפשר להשתגע וכמובן שחבל לקנות אחד ממש יקר במחיר של לוח אם מהדגמים החדשים.

אם יהיה ניתן להחליף לוח זיכרון וספק במחיר שלא יעלה מ-2000 זה יהיה נחמד אבל אפשר גם לוח אם וזיכרון במחיר הזה בלי הספק.

ושוב תודה מראש.

פורסם

אין סיבה שיחזיק לפחות משנה וחצי בכל מקרה . לוחות אם לא מתקלקלים כל כך מהר.

אם אתה מתכוון שיהיה עדכני לטווח הזה, אז צר לי אבל לוח 1155 הוא כבר כרגע לא עדכני. (כולל חיבורים שונים וכו')

פורסם

1. לא הייתי מוציא סכום גדול על לוח יחסית מיושן, אבל מצד שני אתה מעוניין בלוח להמהרה, אז זה לא יכול להיות זול במיוחד... מכיוון שאתה מעוניין בלוח שיחזיק מעמד כשנה וחצי, אולי כדאי לך לחפש לוח אם משומש/יד-שנייה.

2. אם אתה רוצה לוח בעל תושבת 1155 להמהרה, אתה צריך לוח בעל ערכת שבבים Z68 או Z77 עם כמה שיותר שלבי ייצוב מתח. אני מניח שאין טעם בכלל לחשוב על ערכת השבבים הישנה יותר, פשוט כי לוח בעל ערכת השבבים Z77 כנראה יציע יותר תכונות מאשר לוח המבוסס על ערכת השבבים Z68 (יותר חיבורי USB 3.0, יותר חיבורי SATA3 וכד').

3. אף אחד לא יכול להבטיח לך בוודאות מוחלטת שרכיב כלשהו יחזיק לך מעמד שנה וחצי מבחינת אורך החיים שלו, אבל בדיוק בשביל זה יש אחריות. מבחינת "אורך החיים הטכנולוגי" זה כבר עניין אחר - בלוחות החדשים יש חיבורי SATA Express ו M.2, שאין בלוחות ישנים יותר, ובד"כ יש בלוחות חדשים יותר חיבורי SATA3 ו USB 3.0, כך שאם אתה יודע שאתה תצטרך הרבה חיבורים כאלו, אולי כדאי לשקול למכור את המעבד שלך ולקנות אחד מודרני יותר.

4. כמובן שלפני קניית לוח כלשהו רצוי לבדוק את יכולות ההמהרה שלו בכדי לוודא שלא תתאכזב (בהנחה שאתה מעוניין לבצע המהרה כבדה) וכמובן לוודא שהוא מתאין לך מבחינת התכונות.

5. מבחינת ספק הכח - לא ציינת איזה כרטיס מסך יש לך, אז זו קצת בעייה להתאים לך ספק כח, אבל אני אניח שספק כח של 550W יספיק לך.

מבחינת החנויות - אין יותר מדיי מבחר של לוחות לתושבת 1155, אז הנה מה שמצאתי בחיפוש מהיר יחסית:

ב TMS:

מבחינת הלוחות - אז אני רואה שיש את ה Gigabyte GA-Z77X-D3H (קישור) ב-679 ש"ח ב TMS (קישור). מדובר בלוח בעל 9 שלבי ייצוב מתח, כך שהוא מיועד להמהרה. אם אתה רוצה לחסוך, יש גם את ה Gigabyte GA-Z77-D3H (קישור) ב-669 ש"ח ב TMS (קישור), אך מכיוון שההפרש בין לוח זה ללוח הקודם הוא רק 10 ש"ח והלוח הזה הוא רק בעל 7 שלבי ייצוב מתח (שזה לא רע בפני עצמו), הייתי מעדיף את ה GA-Z77X-D3H.

מבחינת הזיכרון - הייתי לוקח את הזיכרון הכי זול שיש להם, שהוא ה Hynix DDR3 8GB 1600 במחיר של 349 ש"ח למודול (הייתי לוקח 2 מודולים כאלו - זה יותר זול בשקל מאשר ה Hynix 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz), אלא אם כן אתה מתכנן לבצע המהרה גם לזיכרון. הבעיה היא שב TMS כתוב שמחיר הזיכרון הוא עם קניית מחשב חדש, אבל לא מצויין מחיר "רגיל". צריך לבדוק את המחיר מולם במעמד הקנייה ואז להחליט אם המחיר שהם מציעים משתלם.

מבחינת ספק הכח - יש את ה Seasonic SS-550RT 550W ב-409 ש"ח, אך לא מצויין באתר כמה שנות אחריות יש עליו, ולכן עדיף ללכת על ה Seasonic S12G-550W 80+ Gold, שעולה 418 ש"ח ועליו יש 5 שנות אחריות. לחילופין, יש לך את ה FSP RAIDER 650W 80Plus Silver 50A @ 12V A.PFC שגם עליו יש 5 שנות אחריות והוא בהספק של 650W לעומת 550W שמציעים שני הספקים של Seasonic.

בסה"כ:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77X-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪679

ספק כוח:

FSP RAIDER 650W 80Plus Silver 50A @ 12V A.PFC

כמות: 1 - מחיר: ₪409

זיכרון:

בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR3 8GB 1600

כמות: 2 - מחיר: ₪349

סה"כ: ₪1786

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1751 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/cvmb3wgh

בפלונטר:

מבחינת הלוח - יש את ה GA-Z77-D3H ב-651 ש"ח (קישור).

מבחינת הזיכרון יש את ה Zeppelin 16GB (2x8GB) 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V שעולה 673 ש"ח (קישור).

מבחינת ספק הכח - יש את ה FSP RAIDER 650 ב-376 ש"ח (קישור) או את ה Seasonic S12G-550 (קישור) ב-392 ש"ח.

הערות:

א. כמובן שאתה לא חייב לקנות את כל החומרה בחנות אחת - אתה יכול לקנות בכל חנות את הרכיבים הזולים יותר.

ב. יכול להיות שיש חנויות שמציעות מחירים זולים יותר על חלק או כל הרכיבים, אבל זה משהו שאתה תצטרך לבדוק בעצמך.

ג. באופן כללי, ספק כח איכותי של חברה מודנית בהספק של 550W אמור להתאים לכל כרטיס מסך מודרני, אך לאור העובדה שאתה מעוניין לבצע גם המהרה, אולי כדאי לשקול לקחת ספק כח חזק יותר.

ד. שים לב שבהודעה הקודמת ציינתי זיכרונות מ KSP. שוב, ה G.Skill 2X8GB DDR3 1333Mhz PC3-10600 (קישור) שעולה 650 ש"ח יהיה כנראה הזיכרון הכי משתלם עבורך לאור העובדה שהמעבד שלך תומך בתדר זיכרון מקסימלי של 1333MHz. באופן כללי רצוי לקנות זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר של 1600MHz, אבל במקרה זה המחיר לזיכרון שעובד בתדר של 1333MHz הוא מאד משתלם.

אגב, תשנה את הכותרת של הדיון שלך (ע"י עריכת ההודעה הראשונה) ותרשום שאתה מחפש המלצה ללוח לתושבת 1155 בכדי שיהיה ברור יותר במה הדיון הזה עוסק.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים