עבור לתוכן

bad harddisk makes me a sad panda

Featured Replies

פורסם

יש לי 2 הארדיסקים במחשב 1 של 40 G

ואחד נשלף של 20 G שאני משתמש בישביל גיבוי קבצי מוזיקה וכו (נשלף כלומר מגירת הארדיסק כזאת שמכניסים מתחת לסידי רום

מכירים? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_153&products_id=414)

אני אמור לקבל איזה שדרוג השבוע ורציתי לפרמט ולגבות לכבודו. הכנסתי את ההרדיסק של ה20 G למגירה הדלקתי את המחשב ובבוט, בשלב שהוא אמור לזהות את ההארדיסקים, הוא התעקב ממש הרבה זמן (2 דקות) בסוף הוא זיהה את ההרדיסק הרגיל של ה40 G והמשיך.

שווינדוז אקס פי עלה ההארדיסק פשוט לא נמצא. ניסיתי להוסיף אותו דרך add hardware אבל הוא פשוט לא ראה אותו\זיהה אותו\ או בכלל הכיר בקיומו. אחרי כמה ריבוטים שהוצאתי והכנסתי את ההרדיסק מהמגירה הוא עשה מין "קליק" המחשב עלה ממש מהר ואז ווינדוז ראה אותו. שניסיתי להיכנס אליו ווינדוז אמר לי שאני צריך לפרמט אותו. פירמטתי למרות שהיה עליו דברים שהייתי צריך (םירמטתי ל NTSF למרות שההארדיסק הרגיל הוא FAT32) אחרי זפירמטתי התחלתי להעתיק אליו תיקית מוזיקה דיי גדולה של 3 ג'יגה הכל היה נראה טוב ויפה

אבל בזמן העתקה הוא חזר על רעש ה"קליק" של המחשב עצר הייתי צריך לעשות ריסטרט ואז שוב המחש לא הכיר בקיומו של ההארדדיסק.

אני לא יודע מה הבעיה, מה נהרס? המגירה או ההרדיסק או שניהם. או האם אני פשוט צריך לגרום למחשב לראות אותו על ידי שימוש בביוס

(אני לא מבין בביוס)

אני יודע שההרדיסק מקבל חשמל כי המנורות שנמצאות אליו נדלקות ואני שומע אותו מסתובב שאני מדליק אותו אם המפתח.

אם למישהו יש איזה ניסיון אם מגירות או כל סוג של הארדיסק "בלתי נראה" אני יקבל כל טיפ בברכה.

BY THE WAY

יש על ההארדיסק שתי מנורות.שהוא לא עובד שניהם דלוקות ולפרק זן הקצר שהוא כן עבד אחת היתה כבויה

ועוד יותר מוזר!: לאחשלי יש מחשב כמעט זהה לשלי אבל יש לו מגירה שונה והארדיסק שונה אבל יש לו בדיוק את אותה הבעיה והיא התחילה בדיוק באותו יום שההארדיסק שלי התחיל לעשות בעיות

פורסם

תנסה אותו בלי המגירה וככה תדע אם זה הדיסק קשיח או המגירה אבל לדעתי הקליק בא מהדיסק קשיח

8)

פורסם

וואי איזה צירוף מקרים! גם לי יש הארדיסק נישלף וגם אצלי הביוס לא מזהה אותו... אני יודע איך לטפל בזה אבל אני עצלן...

תיראה מה תעשה, תיבדוק שחיברת את הג'אמפר להארדיסק עצמו לחיבור הנכון ותיבדוק אם יש לך אפשרות לשים ג'אמפר על המגירה עצמה איפה שמחברים את החשמל והכבל IDE (ז"א, אם חיברת את המגירה על מאסטר בכבל IDE אז אתה אמור לשים את הג'אמפר על מאסטר בחיבורים של הג'מפאר) מקווה שזה יעזור לך... והקליקים הם ביגלל שמשהו לא בסדר עם ההארדיסק אני חושב... אתה ידוע מה זה ג'אמפר נכון??? אתה נישמע כמו אחד שיודע מה זה... אה, ותיבדוק עוד הארדיסק על המגירה ליתר ביטחון... אבל הארדיסק שאתה ידוע שהוא עובד נורמלי

פורסם

יש לי את הפיתרון!!! החלטתי לא להית עצלן וירדתי לעומק הבעיה... טוב בוא נתחיל מזה שזה כן משנה איך אתה שם את הג'אמפר בהארדיסק(מאסטר או סלייב) אצלי הבעיה היא ככה; (ככה אצלי המגירה עובדת) בשביל שההארדיסק הנייד יעבוד צריך שהוא יהיה על כבל IDE בתור מאסטר, אחרת הוא פשוט לא מזדהה בביוס או בווינדווס, ואיןם לי מושג למה... אה ועוד משהו, גם אצלי פיתאום נהיה ה"קליק" הזה כשהמגירה לא מ?זוה?ת... ז"א הוא נידלק אחרי איזה חצי דקה אחרי שהמחשב נידלק 8)

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה על העזרה. דבר שני אני ממש לא מבין בג'אמפרים כבלי IDE וכו. אני יכול להגיד לך את זה: אני קיבלתי את המחשב אם המגירה ואם ההארדיסק ופעם הכל עבד סבבה. מכיוון שלא שיחקתי אם החיבורים אני מניח שהבעיה היא לא שם. האם יכול להיות ששונה משהו בהגדרות שגורם לבעיה? ואם כן איך אני יכול לעשות משהו בנידון אם המחשב בכלל לא מזהה את ההארדיסק.

אם אתה יכול להפנות אותי לאיזה אתר שמסביר (כולל תמונות) איך לבצע את מה שאמרת אני ישמח לנסות.

אבל אלא אם כן ההארדיסק\מגירה נהרסו אני חושב שהבעיה ניתנת לפיתרון בלי לפתוח את המחשב.

פורסם

אההה... אתר שמסביר איך לא מצאתי אבל מה שכן אני יכול להגיד לך זה שאם תנסה אף פעם לא תידע.

פתחת את המחשב שלך מתישהו? התקנת בו סידירום חדש? או צורב חדש?

פורסם

כן אבל זה עדיין לא מסביר למה לאח שלו זה קרה בדיוק באותו יום

הסיבה היחידה העולה לי לראש היא ששניכם עשיתם win update וכניראה שמשהו לא בסדר עם העידכון

או זה או שמישהו עשה EMP בשכונה שלך

דרך אגב היה פרק גדול

פורסם
  • מחבר

win update יכול היה לעשות את זה? אם כן אז מה אני צריך לעשות? להוריד דרייבר חדש?

פתחתי את המחשב כמה פעמים. התקנתי כרטיס firewire אבל אני לא מבין ממש בכבלי IDE ןכל מה שקשור להארדיסקים

גם נגמרה לי האחריות אז אני מפחד להרוס משהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים