עבור לתוכן

מציאת ביטוי מתמטי שמראה ממה מורכב גל ריבועי

Featured Replies

פורסם

היי, אני צריך בבקשה ביטוי מתמטי כלשהו, שמראה כי גל ריבועי בציר הזמן הוא למעשה אוסף של המון אותות סינוס בציר התדר.

אשמח לעזרה, תודה!

פורסם

על התמרת פורייה למדת?

פורסם
  • מחבר
על התמרת פורייה למדת?

לא למדתי, שמעתי שמזמן לתדר זה התמרת פורייה, אבל אני צריך ממש את הביטוי שמראה את זה.

פורסם

הביטוי עצמו הוא סכום של 1 עד אינסוף (ב-n) של

1/(2n-1)*sin((2n-1)t)*4/pi

- - - תגובה אוחדה: - - -

כמובן, הביטוי לעיל תופס לגל בזמן מחזור של 2 פי ואמפליטודה של 1.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם על העזרה קודם כל.

הביטוי עצמו הוא סכום של 1 עד אינסוף (ב-n) של

1/(2n-1)*sin((2n-1)t)*4/pi

- - - תגובה אוחדה: - - -

כמובן, הביטוי לעיל תופס לגל בזמן מחזור של 2 פי ואמפליטודה של 1.

זה מה שאני מחפש... תוכל לפרט קצת יותר?? על הנוסחא ועל ההערה שרשמת למטה?

פורסם

יש פה קצת ערבוב מושגים.

כשמדובר בפונקציות שיש להן מחזור של 2pi, אז כדי לייצג אותן מספיק טור פורייה - סכום אינסופי בדיד של סינוסים וקוסינוסים. זה מה שויק ציין.

כדי לייצג פונקצייה לא מחזורית (כמו גל ריבועי סופי טהור), צריך למעשה "רצף" של פונקציות טריגומונטריות / מעריכיות מרוכבות - ואז זה מקבלים באמצעות האינטגרל של התמרת פורייה, כפי שמוסבר בדף בוויקיפדיה.

פורסם
  • מחבר
יש פה קצת ערבוב מושגים.

כשמדובר בפונקציות שיש להן מחזור של 2pi, אז כדי לייצג אותן מספיק טור פורייה - סכום אינסופי בדיד של סינוסים וקוסינוסים. זה מה שויק ציין.

כדי לייצג פונקצייה לא מחזורית (כמו גל ריבועי סופי טהור), צריך למעשה "רצף" של פונקציות טריגומונטריות / מעריכיות מרוכבות - ואז זה מקבלים באמצעות האינטגרל של התמרת פורייה, כפי שמוסבר בדף בוויקיפדיה.

כן בדיוק, אז אני צריך הסבר טיפה יותר ברור על סכון אינסופי בדיד של סינוסים וקוסינוסים, אם תוכל :)

פורסם

ואו אני אישית זוכר מהלימודים שטורי פורייה היה נושא די מורכב.

הזיכרונות האלה גורמים לי לאינסטינקט בלתי נשלט של שלשול והקאה חחחחח

ממה שאני זוכר, היה צריך לחשב שם את המקדמים של הטור עם אינטגרלים מכוערים :)

פורסם

פולס ריבועי בודד זה מכוער. גל ריבועי זה בדיוק מה שציינתי.

פורסם

כל פונק' מחזורית אפשר לכתוב כטור פורייה.

f(x) = sigma(-inf,inf) (An*exp(j*2*pi*n*x)

כאשר המקדמים הם

An = integral(-pi,pi) (f(x)*exp(-j*2*pi*x)dx)

עד כדי 2*pi פה ושם, שהם עניין של הגדרה של הטור.

פשוט תחשב את המקדמים, שזה קל כי הפונק' שלך היא 1 בתחום שלך. אתה תראה שעבור n=i ועבור n=-i תקבל את אותו מקדם וזה די קל לראות מהגדרת המקדמים.

לפי נוסחת אוילר אתה לוקח כל שני אקספוננטים וכותב אותם בתור סינוס.

sin(pi*x) = 0.5*exp(j*pi*x)+0.5exp(-j*pi*x)

סה"כ אתה מקבל טור של סינוסים. בעקרון ישארו לך רק התדרים שהם כפולה של התדר המרכזי. כלומר גל ריבועי בתדר 10Hz יכיל סינוס בתדר 10,20,30,40,50Hz...

אפשר גם לכתוב את הטור כפונקציה של קוסינוסים וסינוסים ואיבר חופשי. רק המקדמים של הסינוסים יהיו שונים מאפס. זה פשוט לפתור אינטגרל פשוט.

בתחום התדר זה בעצם הלמים (פונקציית הלם) בתדרים שיש בהם סינוס. ה"שטח" של ההלם הוא המקדם בתחום הזמן. המקדמים הם בעצם דגימות של Sinc().

אפשר גם לראות את זה לפי זה שבתחום הזמן יש לך קונוולוציה בין מלבן לטור הלמים. בתדר זה שקול למכפלה של התמרת פורייה של מלבן (sinc) כפול טור הלמים. אז זה דגימה של הלמים. וזה הגיוני כי התמרת פורייה של אות מחזורי מורכבת מהלמים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המושקעת.

ובכלל תודה רבה לכולם, עזרתם לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים