עבור לתוכן

חדש בארדואינו - שאלה על מתג

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לא מצאתי בחיפוש תוצאות לכן פתחתי את השירשור הזה.

לוח ארדואינו נאנו 380.

2 מנועים, מחוברים לבקר מסוג H BRIDGE 298N.

פוטנציומטר

מתג.

יש לי קצת חוסר הבנה באיך אני מחבר חשמלית את המתג למערכת.

המטרה היא שהמתג יברור בין קדימה לאחורה.

הגדרתי שני פינים (1,2) והרעיון שלי הוא שאם פין 1 מקבל מתח, המערכת תסע קדימה, אם פין 2 מקבל מתח המערכת תסע אחורה ואם אין מתח אז לעצור (ניוטרל). כרגע זה מתג 2 מצבים, בעתיד 3 מצבים. מצב מרכזי ניוטרל אבל כרגע נניח לזה (זה יקבל ביטוי בקוד אבל לא יהיה קיים כרגע)

הפוטנציומטר דואג למהירות הסיבוב ואם הוא על 0 אז מערכת עוצרת. אני כנראה אשים תנאי שאם הערך של הפוטנציומטר הוא 0 אז גם לעצור.

ראיתי כל מיני מדריכים בגוגל אבל לא ברור לי החיווט החשמלי. כמו שאני מבין, על הרגל המרכזית במתג אני מחבר נגד של 10K והוא מחובר למקור כוח של 5V.

רגל אחת מחוברת לפין 1 והשניה לפין 2.

אני חושב שאני צריך גם מינוס, אז איך אני מחבר אותו? אם אני אחבר אותו לרגלים אז אני יוצר פה בעצם סוג של קצר כי הרגלים תמיד יקבלו 5V, אני מניח שאני צריך איזה מעגל חד כיווני, אני צודק? אם כן, איך עושים כזה?

תודה

מיכה

פורסם

שלום LIZARD

ראשית כנס לכתובת הבאה :

http://www.bristolwatch.com/L298N/

חבר OUT1 ו OUT2 למנוע אחד. (מסומנים כ 2 ו 3).

חבר OUT3 ו OUT4 למנוע השני.(מסומנים כ 13 ו 14).

ENA ו ENB מספרם 6 ו 11 הראשון שולט על מנוע אחד והשני על המנוע השני. כאשר הם ב HIGH הם יאפשרו תנועה למנוע

וב LOW לא תהיה תנועה למנוע המתאים.

עכשו החלק החשוב, הכניסות IN1 IN2 IN3 ו IN4 כאשר שתי הרשינות מבקרות את המנוע הראשון והשתיים האחרות את המנוע השני.

כניסות אלו אתה תחבר לפינים של האורדינו לפי בחירתך. כדוגמא פינים 2 ו 3 לחיבורים שמסומנים כ 5 ו 7 בדריבר שלך-הם יבקרו את תנועת המנוע הראשון.פינים 5ו 6 של האורדינו לחיבורים 10 ו 12 לדריבר שלך. הם יבקרו את המנוע השני.

אני משתמש ב IC דומה L293D . את המעגל והחיבורים בניתי לבד.

בהנחה שאתה משתמש הפינים שציינתי בארדואינו ובהקבלה לצ'יפ שלי ( אני מניח שבאופן דומה ההתנהגות תיהיה זהה גם אצלך)

נתבונן כרגע רק במנוע אחד שמחובר לפינים 2 ו 3 באורדינו.

כאשר פין 2 במצב LOW ופין 3 במצב HIGH המנוע יסתובב לכיוון אחד

כאשר פין 2 במצב HIGH ופין 3 במצב LOW המנוע יסתובב לכיוון השני.

כאשר שני הפינים במצב HIGH או שניהם במצב LOW המנועים לא יסתובבו כלל.

אם חשוב לך לשלוט גם במהירות הסיבוב, דרך התוכנה הזן את ENA ו ENB בערכים אנלוגיים (PWM). במצב 0 ( 0V ) המנועים עומדים במצב 255 מלוא המהירות (5V).

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תודה אבל זה לא מה ששאלתי. לחבר את הבקר מנוע הצלחתי בקלות.

בכל מקרה, חיברתי את המתג כ INPUT_PULLUP והכול הסתדר.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים