עבור לתוכן

צריך להחליף מודם (לא ראוטר) כאשר משדרגים מהירות? זה עולה כסף?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מחובר ב ADSL ובזב"ל.

לאחרונה שדרגתי את החיבור מ15 ל40 - אבל אני לא מצליח להגיע למהירות הזו (מגרד את ה 16 מגה).

אחרי הרבה שיחות ובדיקות מול התמיכה - הם סוף סוף אמרו לי שככל הנראה במודם שלי...

אני מחובר עם מודם d-link dsl-2500u שמחובר לנתב אלחוטי של tp-link tl-wr841n.

ניסיתי גם לחבר ישירות את המודם למחשב (ללא הראוטר) - וגם אז המהירות לא עולה - אז אני מניח שהבעיה היא במודם של בזק.

כמה שאלות...

1. האם בזק לא אמורים להחליף לי את המודם בחינם? אני לא זקוק לנתב - רק למודם.

2. אם בזק לא אמורים להחליף לי את המודם - אז מה האפשרויות שלי? לרכוש מודם בעצמי? איזה לרכוש וכו'.

תודה,

רם

פורסם

בזק לא נותנת יותר מודמים. יש פה כמה וכמה דיונים על איזה מודם/ראוטר לקנות, אין מסקנה חד משמעית. אם תתעקש להגיע לשימור לקוחות הם יתנו לך שנתיים ראשונות חינם, אחרת זה עולה מהם 10 ש"ח לחודש.

פורסם
  • מחבר
בזק לא נותנת יותר מודמים. יש פה כמה וכמה דיונים על איזה מודם/ראוטר לקנות, אין מסקנה חד משמעית. אם תתעקש להגיע לשימור לקוחות הם יתנו לך שנתיים ראשונות חינם, אחרת זה עולה מהם 10 ש"ח לחודש.

תודה!

זה די מוזר \ מרגיז שהם לא נותנים מודם - הרי אי אפשר להשתמש באינטרנט בלי זה...

יכול להיות שה

tp-link tl-wr841n יכול לשמש כמודם?

אני לא סגור על זה - אבל אם זה נכון - אז סביר שגם על ה D-link שיש לי עכשיו אני משלם להם שכירות - אז זה לא החלפה?

תודה,

רם

פורסם

הם נותנים, מודם/ראוטר, בתשלום. אם אתם משלם כיום 10 שקל, אז כן, אתה יכול להחליף.

פורסם
  • מחבר
הם נותנים, מודם/ראוטר, בתשלום. אם אתם משלם כיום 10 שקל, אז כן, אתה יכול להחליף.

בדקתי עכשיו בחשבונית ואני לא רואה אזכור לשכירות של המודם...

אז חלק מהלקוחות משלמים שכירות על מודם וחלק לא?

מה לגבי שימוש בנתב שיש לי כמודם - זה משהו שאפשר לעשות?

תודה!

רם

פורסם

המודם שלך תומך בADSL2+ כלומר עד 24מגהביט הורדה, 40 אתה לא תצליח לקבל איתו - אבל אם אתה מקבל 16מגהביט במקום 24מגהביט בהורדה יש לך תקלה כלשהי במודם, בעיה כלשהי בהגדרות או שזאת תקלה מכוונת מצד בזק, בכל שלושת המקרים אתה יכול לדרוש מבזק לתקן את התקלה.

לדעתי, אם לדעתם של בזק ניתן לתקן זאת רק ע"י החלפת המודם שלך לתומך VDSL - הם יותר ממוזמנים לעשות את זה על חשבונם.

נ.ב.

הראוטר שלך תומך עד אזור ה50-60מגהביט לכל הפחות, כך שהוא לא מהווה את צוואר הבקבוק בסיפור הזה - למרות זאת תנסה לבדוק חיבור ישיר למודם ללא הTPLINK.

פורסם

למרות השירות הנוראי של הוט, זה היתרון אצלם.

אין צורך לשלם שקל כאשר משתדרגים וצריך להחליף מודם.

וגם המהירויות יותר גבוהות.

יש לך בהוט 100/2 מגה תמורת 100 שח לחודש. עם התקנה וחודש ראשון חינם. (והנתב שלך מתאים)

תנסה בלי להתנתק מבזק. מה רע? ההתקנה והמודם לא עולים לך שקל ויש לך חודש חינם. מקסימום לא תהיה מרוצה, תבטל.

פורסם

עשיתי את הטריק הזה לפני כמה חודשים עם התנתקות מלאה מבזק, כדי להיחשב ללקוח חדש בבזק ולשדרג ל40 מגהביט במחיר של לקוח חדש.

קיבלתי 100 מגהביט בהוט שהיו יותר גרועים מ15 מגהביט בבזק, בגלל תשתית מוזנחת ותקלות עומסים במשך 24/7.

בזק היא חברה ברמה התחתית של הפח, אבל היא הכי טובה שאפשר להתחבר אלייה בארץ כי הוט אפילו לא מגרדים את אותה התחתית מלמטה.

אין טעם לשדרג מהירות בחברות הקיימות - הפתרון היחיד הוא להמתין לפריסה של פרוייקט הסיבים של חברת החשמל ולעשות להוט ובזק את מה שנעשה לחברות האפ"ס.

פורסם

mics, הבעיה שלך יוצאת דופן יחסית. אני שנים רבות בהוט ולא סבלתי מרוחב פס בעייתי מעולם. תמיד זה היה על המקסימום. היו במהלך השנים 3 בעיות ניתוקים שהצריכו טכנאי, אבל לרוב האיטרנט יציב מאוד. בכל בדיקה הקו שלי על המקסימום שניתן לנצל, בכל זמן. וכך זה גם אצל רוב לקוחות הוט. מה שקרה אצלך זה הנדיר, (עומס 24/7 ?!) ויכול להיות שסה"כ הצריך טכנאי.

יש להוט בעיות קשות בשירות. לא בתשתית, אשר בדר"כ עדיפה על בזק ברוחבי הפס שהיא יכולה להציע.

פורסם
  • מחבר
המודם שלך תומך בADSL2+ כלומר עד 24מגהביט הורדה, 40 אתה לא תצליח לקבל איתו - אבל אם אתה מקבל 16מגהביט במקום 24מגהביט בהורדה יש לך תקלה כלשהי במודם, בעיה כלשהי בהגדרות או שזאת תקלה מכוונת מצד בזק, בכל שלושת המקרים אתה יכול לדרוש מבזק לתקן את התקלה.

לדעתי, אם לדעתם של בזק ניתן לתקן זאת רק ע"י החלפת המודם שלך לתומך VDSL - הם יותר ממוזמנים לעשות את זה על חשבונם.

נ.ב.

הראוטר שלך תומך עד אזור ה50-60מגהביט לכל הפחות, כך שהוא לא מהווה את צוואר הבקבוק בסיפור הזה - למרות זאת תנסה לבדוק חיבור ישיר למודם ללא הTPLINK.

תודה - לא הצלחתי למצוא בשום מקום את הנושא של עד איזה מהירות תומך המודם - אתה יכול לתת לי קישור או משהו כדי "שאוכיח" לבזק שיש בעיה במודם?

פורסם

אין לך בעיה במודם, יש לך מודם לא מתאים.

תיאורטית המודם מסוגל להגיע ל 24 מגה, אבל ברגע שהשרתים של בזק מזהים את סוג המודם הם נותנים מהירות של 15 מגה (מגבלה בצד של בזק).

בכל מקרה אתה צריך להחליף את המודם, או במודל של שכירות או לקנות חדש מ KSP שמייבאים מודמים VDSL.

אל תשכח שגם אצל ספק האינטרנט המהירות צריכה להיות 40 מגה כמו בספק התשתית.

פורסם
  • מחבר
אין לך בעיה במודם, יש לך מודם לא מתאים.

תיאורטית המודם מסוגל להגיע ל 24 מגה, אבל ברגע שהשרתים של בזק מזהים את סוג המודם הם נותנים מהירות של 15 מגה (מגבלה בצד של בזק).

בכל מקרה אתה צריך להחליף את המודם, או במודל של שכירות או לקנות חדש מ KSP שמייבאים מודמים VDSL.

אל תשכח שגם אצל ספק האינטרנט המהירות צריכה להיות 40 מגה כמו בספק התשתית.

תודה!

איפה אני יכול למצוא את האישור התיאורטי הזה לגבי היכולות של המודם? ככה שיהיה לי "בשר" לריב איתם?

כמה עולה מודם כזה ב KSP? איזה צריך לרכוש? זה יוצא משתלם יותר מאשר השכירות שבזק מוציאים?

כן - גם אצל בזב"ל המהירות היא 40...

בכל מקרה - תודה!

פורסם

יותר משתלם ? הכי זול בטח עולה 200 ש"ח שזה 20 חודשים של שכירות. האם עוד 20 חודשים יהיה כבר סיבים אופטיים / תחרות גבוהה יותר ? מי יודע.

פורסם

אתה יכול לבזבז זמן ואנרגיות בלריב כמה שתרצה, זה לא יעזור, לא תקבל 24 מגה על המודם הקיים, יש מגבלה בצד השרת של בזק ל 15 מגה.

הדבר היחיד שאולי תוכל לקבל זה בחיוב זיכוי, אבל אם תתנתק מהם לפני תום ההתחייבות על המכשיר, אתה תתחיל לשלם עליו.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים