עבור לתוכן

מה הטווח של כרטיס רשת אלחוטי

Featured Replies

פורסם

אני לפני קניית מחשב, אין לי כיום כרטיס רשת (כי יש רק מחשב אחד) ואין לי מושג בכל מה שקשור לנושא.

מחשב אחד יעמוד בקומה השלישית ואחד בראשונה, כלומר קומה רווח ביניהם.

1. האם יש פתרון לרשת ביניהם?

2. האם זה מצריך כרטיס לכל אחד מהם או שמספיק מקלט ומשדר אחד (או שאני מדבר שטויות ואומר דברים לא רלוונטים...)?

3. האם אני צריך להזמין את זה כחלק מהמחשב החדש או שזה ניתן להרכבה אח"כ?

4. מה המחיר של התענוג הזה?

תודה מראש.

פורסם

1. יש שני פתרנות: א) רשת רגילה- תעביר כבל בין המחשבים( עדיף מחוץ לבית).

ב) רשת אלחוטית- קצת יקר כיום.

3 + 2. זה מצריך כ.רשת (אלחוטי או רגיל) בכל אחד מהמחשבים וניתן להזמין את זה בנפרד מהמחשב.

פורסם

א) רשת רגילה- תעביר כבל בין המחשבים( עדיף מחוץ לבית).

עדיף מחוץ לבית?? דווקא לא ממש.

כבלי רשת ממש לא עמידים בפני איתני הטבע, ורוח + גשם + שינויים כ"כ דראסטיים בטמפרטורות (שינויים בין חורף וקיץ) + הלחות מחוץ לבית יהרגו אותם מאוד מאוד מהר.

אף פעם לא מעבירים כבל רשת מחוץ לבית. גם אם הוא יהיה בתוך צינור או משהו, זה לא מבטיח את עמידותו, שכן שינויים בטמפ' ולחות עדיין יפגעו בו.

להעביר כבל רשת או בתעלות שבתוך הקירות בבית, או בפינות של הקירות בחדרים בבית. אבל לא בחוץ.

פורסם

אני לא יודע עם זה עדין חוקי בארץ

אבל מה עם רשת בחשמל?

פורסם

עדיף מחוץ לבית?? דווקא לא ממש.

כבלי רשת ממש לא עמידים בפני איתני הטבע, ורוח + גשם + שינויים כ"כ דראסטיים בטמפרטורות (שינויים בין חורף וקיץ) + הלחות מחוץ לבית יהרגו אותם מאוד מאוד מהר.

אף פעם לא מעבירים כבל רשת מחוץ לבית. גם אם הוא יהיה בתוך צינור או משהו, זה לא מבטיח את עמידותו, שכן שינויים בטמפ' ולחות עדיין יפגעו בו.

להעביר כבל רשת או בתעלות שבתוך הקירות בבית, או בפינות של הקירות בחדרים בבית. אבל לא בחוץ.

תתפלא, אבל יש לי חדשות בשבילך..

יש לי שני כבלים כאלה שעוברים מסביב לבית שלי והם עובדים מצויין .. אחד מהם כבר לפחות 3 שנים והוא עובד מצוין.

פורסם

אז יש לך מזל.

אצלי הם לא שרדו חודשיים.

פורסם

אני לא יודע עם זה עדין חוקי בארץ

אבל מה עם רשת בחשמל?

יש כבר מתאמים כאלה בארץ... לא זוכר כמה הם עולים (אם אני זוכר אז בערך 150 שקל למתאם). הם עובדים ב10MBPS שזה די לאט.

פורסם
  • מחבר

הכל טוב ויפה, אבל לא עניתם לי- צריך אחד בכל מחשב, או שיש כרטיס באחד והשני לומד לזהות אותו איכשהו?

ומה עם הטווח? באלחוטי המרחק של שתי קומות וכמה קירות יפריעו לו?

ואם כבר העליתם את האופציה של בכבל בכ"ז- מה הדרישות?

תודה על תגובותיכם עד כה.

פורסם

עניתי לך בהתחלה אם לא שמת לב...

אחד לכל מחשב.

לא, אלחוטי אתה יכול לעשות אפילו בין שתי ביניינים צמודים.

בקשר לכבל, אני חושב שעד 100 מטר אתה לא תראה עדיין השפעה...

ובקשר לרשת החשמל, אל תיגעו בזה!! זה הדבר הכי איטי שיש!!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

הפנמתי.

פורסם

משום מה חשבתי שזה הדבר הבא (רשת חשמל) אבל מסתבר שלא.

פורסם

תתפלא, אבל יש לי חדשות בשבילך..

יש לי שני כבלים כאלה שעוברים מסביב לבית שלי והם עובדים מצויין .. אחד מהם כבר לפחות 3 שנים והוא עובד מצוין.

גם לי יש אחד שהוא בערך שנתיים והוא עובד מצויין.

אבל בכל מקרה עדיף לא לקחת סיכון אם אפשר אז עדיף בתוך הבית

פורסם

הכבלים האלה מחוץ לבית הם אטרקציה לברקים, בדיוק כמו קולט ברקים, ברק אחד יפגע בהם ותגיד שלום לכל המחשבים ברשת.

פורסם

יש קולט ברקים לייד הבית שלי על המגדל מים. ;D

אבל למה להתחכם עכשיו יש אלף סיבות למה זה לא טוב לשים את זה מחוץ לבית.

הכבל עוד שנה לא יהיה שימושי במילא אצלי

פורסם
  • מחבר

אבל אם אני מעביר אותם בתעלות או בצינורות פלסטיק קשיחים, נראה לי שגם מזג האוויר ובעיקר ברקים לא ישפיעו עליהם. אני טועה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים