עבור לתוכן

התייעצות בקשר ללוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום רב. קניתי את המעבד:Intel Core i7-4790K Processor (8M Cache, up to 4.40 GHz)

וכרטיס מסך:

Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming 4GB GDDR5 PCiE Video Graphics Card GV-N970G1 GAMING-4GD

זכרונות: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) Desktop Memory

אני לא מתכנן OC בזמן הקרוב אם בכלל. פשוט גרסאת הK עלתה לי כמו הרגילה אז כבר העדפתי לקחת אותה.

עכשיו השאלה שלי איזה לוח אם כדאי,אני ממש לא מצליח להבין את ההבדלים . אני די בור בחומרה והתחלתי להתעסק בזה קצת יותר בזמן האחרון. מעוניין בלוח אם של גיגבייט ואני מבין שגרסאת הZ97 זה ל OC לעומת ה H97 שלא תומכת בזה. השאלה שלי,האם זה כל ההבדלים שעושים את זה לכל כך משמעותי במחיר? מה ההבדלים המשמעותיים ביניהם. בעיקרון אני מתלבט בין מספר לוחות אם. אני משקיע על המחשב מספיק אז פה אז 200 שקל יותר או פחות לא כזה נורא,השאלה שלי האם יש הבדל חוץ מהקטע של הOC שמצדיק את ההבדלים במחיר. אם יש לכם הצעה ללוח אם אחר אז אני אשמח,אבל שיהיה של גיגבייט. ועוד שאלה,האם יש בעיה לקנות ב KSP? שמעתי לא כל כך דברים טובים עליהם אבל המוצרים שם יותר זולים מפלונטר או TMS. מאיפה כדאי לקנות?

אלו לוחות האם שאני מתלבט ביניהם. מה אתם מציעים שיתן הכי תמורה למחיר. ואם יש אפשרות לחסוך כי אין הבדל משמעותי אז למה לא. רק אשמח לקבל פירוט.

Gigabyte - GA-H97-D3H - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory

לוח אם Gigabyte G1.Sniper Z97 LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 2xPCI-E, HDMI, DP

Gigabyte - GA-H97-Gaming-3 - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory -

Gigabyte - G1-Sniper-H6 - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memor

פורסם

באופן כללי, הנה מספר הבדלים בין לוחות המבוססים על ערכת השבבים Z97 (או קודמתה, ה Z87) לבין לוחות שבבים המבוססים על ערכות שבבים אחרות:

1. המהרה - כיום ניתן לבצע המהרה כמעט בכל לוח ולא רק בלוחות בעלי ערכת השבבים Z87 או Z97, אולם בד"כ לוחות המיועדים להמהרה מבוססים על ערכת השבבים Z97 (או Z87) ויש להם יותר אפשרויות בביוס.

2. מערך כרטיסי מסך - אם אתה מעונין במערך של כרטיסי מסך של NVIDIA (מערך SLI), אתה חייב לוח המבוסס על ערכת השבבים Z97, שכן רק היא מאפשרת פיצול של 16 מסלולי ה PCI Express 3.0 ל-2 חריצי הרחבה בעלי ממשק פייזי של PCI Express X16, כך שכל כרטיס מסך יקבל 8 מסלולים. יש לציין כי בכדי שהלוח יתמוך במערך SLI יש צורך שהלוח יתמוך בכך, ולא כל לוח המבוסס על ערכת השבבים Z97 בעל 2 חריצי הרחבה מסוג PCI Express X16 מאפשר זאת. בנוגע למערך כרטיסי מסך של AMD (מערך CrossFire) - אם אתה מעוניין במערך כזה, אתה לא חייב לוח המבוסס על ערכת השבבים Z97, שכן יש לוחות בעלי ערכת השבבים H97 ואפילו B85 התומכים במערך כזה, אבל רק במהירות X4. אם אתה מעוניין שמערך ה CrossFire יעבוד ב X8, אתה חייב לוח בעל ערכת השבבים Z97 (בהנחה שאנחנו מדברים רק על תושבת 1150).

הכנתי לך טבלה המשווה בין התכונות של ארבעת הלוחות שציינת:

54c238465d2fa.png

מכיוון שאתה קונה מעבד דיי חזק (למעשה את המעבד הכי חזק כיום לתושבת 1150), אני חושב שעדיף שתיקח לוח איכותי עם לפחות 6 שלבי ייצוב מתח, גם אם אתה לא מתכנן לבצע המהרה. זה משאיר אותך עם ה 3 H97-Gaming וה G1.Sniper Z97. אם אתה לא מתכנן מערך כרטיסי מסך או המהרה כבדה, הלוח H97-Gaming 3 הוא לדעתי האפשרות העדיפה. כמובן שאתה צריך לבדוק אילו תכונות אתה צריך מהמחשב (כמה חיבורי USB, כמה חיבורי SATA וכד') ואז להחליט איזה לוח מתאים לך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך

פורסם

רק תיקון קל - בטבלה הנ"ל כתבתי שהלוח H97-D3H לא תומך בהמהרה. סביר להניח שהוא כן תומך בהמהרה ברמה מסויימת, אבל אני לא יודע זאת בוודאות, ובכל מקרה הלוח הזה לא ממש מיועד להמהרה גם ככה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים