עבור לתוכן

הבדל בין זכרונות למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום רב. אני קונה מחשב בקרוב. מתכנן לקנות את הלוח אם gigabyte g-1 sniper z97 ומעבד

Intel Core i7-4790K Processor השאלה שלי,איזה זכרונות כדאי?

חשבתי על:

Corsair Vengeance 16GB (8X2) DDR3 1600mhz.

השאלה שלי היא כזאת,האם כדאי לקחת את גרסאת הפרו 2400mhz ? האם הלוח אם והמעבד יתמוך בהם וינצל אותם עד הסוף? קראתי בכמה פורומים כגון tom's hardware ואנשים אומרים שה2400 לעומת ה1600 יביא לאחוזים בודדים בביצועים יותר טובים. אולי ב5FPS יותר,וזה בכלל לא מורגש לרוב. ומישהו שם רשם שצריך בכלל לעשות OC בשביל לנצל את הזיכרון עד 2400. אני לא מתכנן OC בזמן הקרוב. אל תשימו לב לעניין הכסף,שני הזכרונות עולים בשבילי אותו הדבר נגיד את זה ככה.הבדל של 10 דולר אז זה לא קריטי בשבילי.{: האם יש טעם להביא את ה2400 או שזה יכול לגרום לבעיות כלשהן? ראיתי אנשים רשמו שה2400 לא תמכו בחלק מהמשחקים וכ'ו. תאירו את עיניי בקשר להבדלים והאם שווה כבר לקחת יותר מהירות אם זה אותו המחיר, ואם יש חברה יותר טובה של זכרונות אז תמליצו לי עליה באותו מחיר בערך אבל אפשר לחרוג קצת.

נערך על-ידי onlyhuman

פורסם

1. אם ההבדל במחיר בין זיכרון שעובד בתדר של 2400MHz וזיכרון שעובד בתדר של 1600MHz הוא קטן (ו-10 דולר, שהם כ-40 ש"ח, הוא הפרש מאד קטן, במיוחד יחסית למחיר הכולל של המחשב), אין שום סיבה בעולם שלא לבחור בזיכרון שעובד בתדר הגבוה יותר וייתן ביצועים עדיפים.

2. לשימושים רגילים, הפרשי הביצועים בין זיכרונות העובדים בתדר החל מ 1600MHz ומעלה יהיו מינימליים ובד"כ הם לא יהיו מורגשים.

3. אם אתה קונה מעבד Core i7-4790K בעל מכפלה פתוחה ולוח G1.Sniper Z97 (קישור), סביר מאד להניח שאתה תבצע המהרה בשלב כלשהו. אם תבצע המהרה רק ע"י העלאת מכפלת המעבד, סביר להניח שתדר הזיכרון לא יפריע וזיכרון שעובד בתדר של 1600MHz יעבוד בלי בעיה. לעומת זאת, אם ההמהרה שלך תכלול העלאת תדר הבסיס, אתה כנראה תרצה זיכרון שיהיה מסוגל לעמוד בתדרים הגבוהים מ 1600MHz (יש למעשה מכפלה גם לזיכרון ביחס לתדר הבסיס).

4. בקשר לזיכרון באופן כללי - רצוי לקנות זיכרון של חברה מוכרת עם אחריות ארוכה ככל האפשר (לרוב הזיכרונות יש אחריות לכל החיים). למרות שעניין התדר והתיזמונים פחות משמעותי, רצוי שהזיכרון יוכל לעבוד בתדר כמה שיותר גבוה ובתיזמונים כמה שיותר הדוקים (ערכים קטנים יותר), אבל לא על חשבון הוצאה כספית גדולה יותר. בנוסף, רצוי שהזיכרון יעבוד במתח נמוך ככל האפשר, בפרט אם אתה מתכנן המהרה (בכדי להוריד עומס מבקר הזיכרון שנמצא על המעבד). לכן במקרה כזה זכרונות שעובדים בתדר של 1.35V כברירת יהיו עדיפים (ורצוי שהם יוכלו לעבוד במתחים גבוהים יותר, למקרה שתרצה להמהיר גם אותם), אולם אין לקנות זיכרון שעובד החל ממתח של 1.65V (שים לב שיש זיכרונות שמסוגלים לעבוד גם במתח של 1.5V וגם במתח של 1.65V, שהם בסדר). כמו כן יש להביא בחשבון את גוף הקירור למעבד בו יעשה שימוש - יש לוודא כי הוא לא יפריע להתקנת הזיכרון (יכול להיות שתצטרך זיכרון שהוא low profile). אני אציין כי גוף קירור לזיכרון הוא תוספת נחמדה, והוא אולי יעזור במקרה של המהרה, אבל שוב - יש לבדוק שהוא מתאים מבחינת גוף הקירור למעבד.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. יש לי שאלה נוספת התלבטתי רבות בין גרסאת ה corsair vengeance pro לגרסאת ה corsair vengeance הרגילה. יש הבדל של 20-30 דולר ולא נורא. האם יש הבדל משמעותי? בחלק מהפורומים רשמו שלא אבל לא הבנתי כל כך. הדבר היחיד שאני רואה שבגרסאת הVENGEANCE PRO ה cas lantecy הוא : 9-9-9-24 ובגרסא הרגילה של ה vengeance יש : 10-10-10-27. האם זה הבדל משמעותי? אתה יכול להסביר לי בכללי את הקטע של ה cas latecy. כי אני רואה בכל מני זכרונות יש 7 או 8. והסתכלתי בחלק יש 11 וההבדלים במחיר לא כל כך אומרים לי משהו. אתה יכול להאיר לי את ההבדלים בקטע הזה.

גרסאת הפרו:

http://www.amazon.com/Corsair-Vengeance-Desktop-Memory-CMY16GX3M2A1600C9A/dp/B00DECV9IS/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1422095431&sr=8-3&keywords=corsair+pro+1600

גרסאת הרגילה: http://www.amazon.com/Corsair-Vengeance-Desktop-Memory-CMZ16GX3M2A1600C10/dp/B006EWUO22/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1422095347&sr=1-2&keywords=corsair+vengeance

גרסאת ה דומינטור פלטינום: http://www.amazon.com/Corsair-Dominator-Platinum-Desktop-CMD16GX3M2A1600C9/dp/B007Z1CVJA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1422095371&sr=8-1&keywords=corsair+dominator+platinum+160

אם אני לא מתכנן OC,יש הצדקה במחיר יותר שאני אשלם על הזיכרון?

נערך על-ידי onlyhuman

פורסם

עמוד הזיכרון (Vengeance — 16GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CMZ16GX3M2A1600C10:

http://www.corsair.com/en/vengeance-16gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz16gx3m2a1600c10

עמוד הזיכרון (Vengeance Pro Series — 16GB (2 x 8GB) DDR3 DRAM 1600MHz C9 Memory Kit (CMY16GX3M2A1600C9A:

http://www.corsair.com/en/vengeance-pro-series-16gb-2-x-8gb-ddr3-dram-1600mhz-c9-memory-kit-cmy16gx3m2a1600c9a

עמוד הזיכרון (Dominator Platinum with Corsair Link Connector — 1.5V 16GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CMD16GX3M2A1600C9:

http://www.corsair.com/en/dominator-platinum-with-corsair-link-connector-1-5v-16-gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmd16gx3m2a1600c9

כל הזיכרונות הם מסוג DDR3 והם עובדים בתדר של 1600MHz במתח של 1.5V ולכולם יש אחריות לכל החיים. בנוסף, תדר אם יעשה שימוש רק נתוני ה SPD של הזיכרון ולא בנתוני ה XMP, אז כל הזיכרונןת הנ"ל יעבדו בתדר של 1333MHz ובתיזמונים של 9-9-9-24, ואם יעשה שימוש בפרופיל ה XMP (בד"כ מופעל בביוס כברירת מחדל), אז כל הזיכרונות יעבדו בתדר של 1600MHz. בעמודי הזיכרונות מצויין גם שכולם מיועדים להמהרה. כבר בשלב הזה אפשר לומר שעבור המשתמש הממוצע (כזה שלא מבצע המהרה או מריץ חישובים מתמטיים כבדים) שאר ההבדלים בין הזיכרונות לא ממש רלוונטיים ועדיף לקנות את הזיכרון הזול מבינהם.

ובכל זאת - לפי הנתונים הטכניים, ההבדלים בין הזיכרונות הם רק מבחינת ערכי התיזמונים בתדר של 1600MHz וסוג גוף הקירור/מפזר החום המותקן על הזיכרון. מבחינת מפזרי החום, אני לא יכול לומר לך איזה מהם יותר טוב, אבל אני מניח, לאור המחירים שלהם, שכנראה גוף הקירור של ה Dominator Platinum הוא הכי יעיל ואחריו זה של ה Vengeance Pro. בקשר לתיזמונים - בזיכרון ה Vengeance התיזמונים ב 1600MHz הם 10-10-10-27, ואילו בזיכרונות ה Vengeance Pro וה Dominator Platinum התיזמונים ב 1600MHz הם 9-9-9-24. האם ההבדל הזה יהיה מורגש ברוב השימושים? סביר מאד להניח שלא. יותר מזה אני לא יכול לומר לך לגבי ההבדלים בין הזיכרונות - מבחינת הנתונים הטכניים הם נראים לי זהים לחלוטין, אבל יכול להיות שמבחינה מעשית יש הבדלים נוספים בינהם - אולי חלק מהם מאפשרים להגיע לתדר זיכרון גבוה יותר בהמהרה, אולי חלק מתחממים פחות ואולי לחלק יש בעיית תאימות עם לוחות אם מסויימים - זה דבר שיש לבדוק ע"י קריאת ביקורות ותגובות של משתמשים שעבדו עם הזיכרונות הנ"ל.

הערה: אני רוצה לציין שלא מופיע נתון גובה הזיכרון באף אחד מעמודי הזיכרונות הנ"ל, ולכן יש לבדוק היטב האם זכרונות אלו מתאימים לגוף הקירור שיותקן על המעבד.

בנוגע לתיזמונים באופן כללי - התיזמונים מתייחסים למספר מחזורי השעון שלוקח לבצע פעולות פנימיות בתוך הזיכרון. למשל, ערך ה CL מתייחס למספר מחזורי השעון שיעברו מרגע שנבחר תא זיכרון מסויים ועד שהנתון שבו נשלח לבקר הזיכרון. כמובן שככל שערכי התיזמונים יהיו קטנים יותר, כך מספר מחזורי השעון הדרושים, ובפועל - הזמן בשניות (למעשה מדובר כאן בננו-שניות) יהיה קטן יותר והזיכרון יהיה "מהיר" יותר. למידע מפורט יותר ראה כאן בסעיף 4.8.

לסיכום - אני חושב שמבין שלושת הזיכרונות הנ"ל, פשוט תקנה את הזול ביותר (שהוא ה Vengeance במקרה זה) שכן לא סביר שתראה הבדל כלשהו בביצועים בינהם.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על הפירוט! באמת! הזמנתי את vengeance והתחלתי לקרוא כל מני דברים ואיכשהו הגעתי לפורום בנושא על מימדים ולא ידעתי שזה משנה משהו ויש הבדל בגבהים.. הקטע הוא הזמנתי את גוף הקירור למעבד scythe mugen 4

http://www.amazon.com/Scythe-Mugen-Cooler-Socket-SCMG-4000/dp/B00G9YBHEY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1422104532&sr=8-1&keywords=scythe+mugen+4

ואני מפחד שהסטיק של ה vengeance הוא די גבוה לא יכנס כי המאוורר הזה די גדול. ניסיתי לחפש בפורומים וחלק רשמו שבעייתי להכניס והוא יחסום סלוטס של ראם וחלק רשמו שאפשרי אם להרים קצת את המאוורר למעלה. אולי זה גם תלוי במארז או שאין קשר בין הדברים? אני חיפשתי איזה שעה ואני לא יכול להבין אם יתאים או לא. יש לך מידע כלשהו בנוגע לזה?

נתוני הגבהים מופיעים באמזון. ה מימדים של ה VENGEANCE הם:

7.1X 6.5 x 5 inches ; 1.1 ounces

נערך על-ידי onlyhuman

פורסם

בגלל זה לא קונים זכרונות כאלו מפגרים.

פורסם
  • מחבר

אחלה תשובה. אז אכלתי *** צונזר *** אתה אומר? זה נקנה מאמזון זה סרט לשלוח את זה בחזרה. אם הייתי קונה את ה g skill ripjaws יותר סיכויים זה היה נכנס. לא ידעתי שיש השפעה על מימדי הסטיקים של הזכרונות ובפרט שהזכרונות של corsair כאלה גבוהים. באמת לא היה לי שמץ זה לא נכתב באף מקום. מה אני יכול לעשות?

מתוך חוקי הפורום:

יש להשתמש בשפה נאותה בהודעותיכם ולשמור על תרבות דיון גבוהה.
דיונים או הודעות אשר עוברות על חוקים אלו לא מתאימות למסגרת הפורום והן יצונזרו או ימחקו. כמו כן, למשתמש הרלוונטי תתווסף אזהרה!

נערך על-ידי smalul

פורסם

כתבתי לך פעמיים לגבי העניין של הזיכרון וגוף הקירור למעבד בדיון הזה, אז היית צריך לבדוק את זה לפני שקנית את הזיכרון או/ו את גוף הקירור, אבל זה כבר לא רלוונטי בשלב זה. העניין הוא שלא בטוח שתהיה בעיה, או שמדובר בבעיה שקל יחסית לפתור:

א. יכול להיות שבלוח שקנית המרחק בין תושבות הזיכרון למעבד הוא מספיק גדול, כך שגוף הקירור לא ייגע כלל בזיכרון.

ב. יכול להיות שתצטרך קודם להתקין את הזיכרון ואח"כ את גוף הקירור למעבד (בסדר הזה) ואז הכל יעבוד בצורה תקינה (כמובן שהסרת הזיכרון בעתיד תדרוש פירוק של גוף הקירור למעבד).

ג. יכול להיות שתוכל להתקין את גוף הקירור למעבד בצורה קצת שונה (אולי להתקין את המאוורר בכיוון אחר או לסובב את כל גוף הקירור ב-90), כך שהוא לא יפריע להתקנת הזיכרון. יש לציין שזה תלוי בגוף הקירור עצמו ויכול להיות שהתקנתו בצורה אחרת תפגע ביעילות הקירור.

ד. גם אם גוף הקירור מפריע לזיכרון, סביר להניח שהוא יחסום לך רק תושבת אחת או שתיים, ואז את מודולי הזיכרון תוכל להתקין ב-2 התושבות האחרות. יש לבדוק בחוברת של לוח האם האם ניתן להתקין את הזיכרון בתצורה כזו.

ה. במקרה הגרוע ביותר, אתה יכול לנסות לפרק את גופי הקירור/מפזרי החום מהזיכרון, במידה והם אלו שמפריעים. יש אפשרות שדבר כזה יגרום לביטול האחריות על הזיכרון, אז יש לבדוק את הנושא לפני שאתה עושה זאת.

פורסם

במקום כל הנאום הזה יכולת לראות את הצרה ע"י חיפוש בגוגל תמונות את הדגם לוח אם שלו

פורסם

נראה שהמרחק בין המעבד ותושבות הזיכרון זהה ב-2 הלוחות שציינת (ה G1.Sniper Z97 וה H97 Gaming 3), כך שאם הבעיה קיימת באחד הם, היא תהיה קיימת גם בשני.

חוץ מזה, הזמנת רק היום או אתמול את הזיכרון - אולי תבדוק אם אפשר לשנות את ההזמנה לאותו דגם רק בעל פרופיל נמוך? הזכרונות זהים מבחינת הנתונים הטכניים וההבדל היחיד הוא כנראה רק בגוף הקירור/מפזר החום (קישור לאתר של Corsair). זכרונות ה LP הם בגובה של 26.25 מ"מ, כך שהם אמורים להתאים מתחת לגוף הקירור של המעבד במידה ואכן גוף הקירור מכסה חלק מתושבות הזיכרון (ראיתי במקום כלשהו שיש מרווח של כ-40 מ"מ מגוף הקירור ועד ללוח, כך שזיכרונות עד גובה של 40 מ"מ אמורים להתאים). בנוסף, לפי תמונות שראיתי באינטרנט, נראה שמה שמפריע הוא בעיקר המאוורר של גוף הקירור, ואותו כנראה אפשר להזיז.

פורסם
  • מחבר

כן כבר זה בלתי אפשרי. הזמנתי באקספרס זה כבר תוך יום וחצי הגיע למכס. נראה אני אלך למישהו מקצועי שירכיב את המחשב,ונראה מה הוא יגיד. אולי יש דרך לפתור את העניין הזה. מקסימום אקנה מאוורר אחר יותר קטן שיתאים. אין מה לעשות. חבל,דווקא נראה שזה אחלה גוף קירור. זכרונות זה יותר בלאגן ויותר כסף לשנות עכשיו.נראה בחלק מהתמונת שה

g-skil ripjaws התאימו. נראה שהCORSAIR בקצת יותר גבוהים. אבל לפי מה שראיתי באיזה אתר,הם בגובה 52 מ''מ.

https://c2.staticflickr.com/6/5040/5877301129_2a67419342.jpg

נערך על-ידי onlyhuman

פורסם

רק אתמול בצהרים כתבת שהזמנת את הזיכרונות של Corsair - איך בדיוק עבר יום וחצי, במיוחד לאור העובדה שזה נעשה בשישי-שבת?

בנוגע לגובה של זיכרונות ה Vengeance - הוא לא מופיע באתר הרשמי. הגובה של זיכרונות ה LP (בעלי הפרופיל הנמוך) דווקא כן.

בכל מקרה, אם יש בעיה עם התקנת הזיכרון, ולא בטוח שתהיה, תנסה את מה שכתבתי קודם (תתקין את הזיכרון אח"כ את גוף הקירור ותראה אם זה מסתדר, תתקין את גוף הקירור או את המאוורר שלו בצורה שונה ותראה האם עדיין אי אפשר להתקין את הזיכרון או פשוט תתקין את הזיכרון בחריצי ההרחבה הפנויים, שזה כנראה מה שהמתקין יעשה). במקרה הכי גרוע, אתה יכול למכור את הזיכרון החדש שקנית ולקנות זיכרון חדש. למעשה, אני רואה שב KSP מודול Corsair Vengeance בנפח 8GB נמכר בכ-455 ש"ח, קישור, וזוג 2X8GB נמכרים ב-890 ש"ח, קישור) - אם קנית את הזיכרונות מ Amazon בכ-130 דולר ונניח ששילמת עליהם גם מע"מ בגובה 15% (אני לא יודע כמה הוספת עבור משלוח אקספרס), זה יוצא פחות מ-600 ש"ח, כך שגם אם תמכור אותם ב 75% מהמחיר שהם נמכרים ב KSP עדיין לא תפסיד מהעיסקה הזו.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

הזמנתי עוד לפני שרשמתי את התגובה הזאת חחחחח. זה לא משנה,זה כבר בארץ וזה לא יחזור לאמזון כרגע. אני אדבר עם המתקין ונראה מה אפשר לעשות.ננסה לעשות את זה בכל הדרכים. ובמקרה הכי גרוע,נראה לי יותר קל כבר למכור את הגוף קירור,ולהביא גוף קירור אחר.זה לא יקר. יש לך על הדרך המלצה לגוף קירור טוב בגודל יותר קטן שיתאים? P:

ותודה לך על ההשקעה ועל התגובות. עזרת לי מאוד. היה קצת טיפשי מצידי לא לקרוא על זה לעומק,אבל לא התעסקתי במחשבים נייחים שנים ואני ממש לא בקיא בנושא כפי שאתה רואה. חבל שזה בא על חשבון הכיס. נראה מה אפשר לעשות. שאלה קטנטנה. האם אתה חושב שזכרונות של G-SKILL יותר טובים משל CORSAIR? כי התלבטתי בין שני החברות האלה מאוד.

נערך על-ידי onlyhuman

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים