עבור לתוכן

יובל \ רועי מייקל שפי (ספר מטורף וראשון מסוגו בארץ)

Featured Replies

• תגובות 33
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הייתי קצת בהלם כי שכחתי כמה ארסיים יכולים להיות האנשים פה.

הספר לא מחנך\מעודד לשימוש בסמים, הוא מספר על חבר'ה, לא כאלו מגניבים ד"א, שחלק מהחיים שלהם, ויחסית קטן, הוא גם שימוש בסמים.

כשאתה אומר שאתה יוצא נגד הספר כי הוא משדל שימוש בסמים, זה קצת מוזר, כי אתה לא יודע מה כתוב בו.

הספר מספר על התבגרות ומציאת ה'עצמי' שלך. אם הוא מחנך למשהו, זה לאהבה, קבלה וגאווה עצמית.

במקרה יש גם סמים וסקס, ושוב, לא הרבה. אבל חוויות מטורפות. כשאני אומר מטורף, אני מתכוון לסלנג של המילה. שמתארת דברים דומה לHOLYSHIT. אין הרבה עיסוק במחלות נפש כאלו ואחרות, חוץ מאזהרה מאוד ברורה, שלמי שיש מחלה במשפחה כזו או אחרת, צריך להתרחק משימוש בחומרים חיצוניים.

הספר מצליח להניע אנשים לקרוא בפעם הראשונה שלהם. מעבר לזה, אני כרגע בתהליכים עם ארבעה חבר'ה שקראו את הספר והחליטו שהם רוצים ליצור בעצמם. וזה מה שקיוויתי שיעשה.

לא איכפת לי מסחים או לא סחים. יש קהל לספר, אם אתה פותח אותו וצוחק, אתה חלק ממנו. אם מרגיז אותך שהדמויות קוראות אחת לשניה הומו וקוקסינל, ואתה לא מתחבר לסוג הומור (יש עוד הרבה הומור חוץ מהומו וקוקסינל בדיאלוגים), אז אתה לא.

אין מה לעשות, מישהו צריך לפתוח את הג'אנר הקיצוני הזה בספרות הישראלית. אף אחד לא אמר לך לקרוא כנגד לרצונך. אבל בינתיים, אנשים קוראים ונהנים. חלק מספרים על שינוי אדיר שעשו בחיים אחרי הקריאה, לטובה כמובן.

לפני תחילת הספר יש עמוד אזהרה, אני מדבר שם על סגנון הכתיבה שלי ואם למישהו זה לא מתאים, אז זה מדהים, ושישאר אמיתי לעצמו. הספר לא בשביל כולם.

קיצר, לפי הדיבור שמסתובב (200 הודעות פרטיות על מכירה של 1300 ספרים) הספר מגניב ומצחיק, בתקווה אפילו צחוק בקול רם. ומומלץ לכולם מעל גיל 17.

בנוגע לאח על מלא שרוצה ספר חתום, דבר איתי בפרטי. חוץ מזה אם אתה רחוק מדי מהמרכז, אתה יכול לקנות אותו בכל אחת מחנויות הרשת.

באמת תודה לכולם על התגובות. פחדתי שיצלבו אותי פה.

3>

פורסם

שוב אני מצטט

הספר מלא בסקס, סמים, טירוף, ניבולי פה וצחוק היסטרי

תחליט הספר מלא בסמים או לא?

יש פה משהוא שאנשים שצוחקים על שימוש בסמים שזה לא כל כך נורא ואנחנו סתם מרובעים שכועסים על זה, לא מבינים.

שימוש בסמים הרבה יותר מסוכן לאנשים צעירים מאשר למבוגרים.

אני לא מדבר על נזק ישיר למוח, הבעייה המרכזית בשימוש בסמים בגיל צעיר(עד כמה שידוע לי) זה שהם מגבירים את ההסתברות לפתח מחלת נפש, ובמקרים קשים יותר מחלת נפש חשוכת מרפא.

רוב מחלות הנפש מתפתחות ומתגלות אצל גברים צעירים בגילאי ה20 לחייהם.

אם הייתם מדברים על צריכת סמים בגיל שלושים אז פחות הייתי מתרגש אבל כשמישהו בן 17 צורך סמים(אפילו קלים) זה מסכן את העתיד שלו.

פורסם
. אין הרבה עיסוק במחלות נפש כאלו ואחרות, חוץ מאזהרה מאוד ברורה, שלמי שיש מחלה במשפחה כזו או אחרת, צריך להתרחק משימוש בחומרים חיצוניים.

3>

פורסם

אני ממש לא רוצה להתחיל דיון על מחלות נפש. אבל תעשה את המחקר שלך. יש סיכון בכל דבר. אבל הסיכון לא נהיה יותר גדול משנניח החלטת להתחיל לנהוג, ועכשיו יש מצב שתעשה תאונה.

סמים יכולים לפתח מחלות נפש באנשים שיש להם מחלה כלשהי במשפחה. זה לא סתם נפתח ונוצר.

יש עוד כלל, וכאן אתה צודק, שאם אתה משתמש בסמים בדרך לא נכונה (שאני שם דגש ענק על זה בספר), זאת אומרת - בזמן קרוב למוות במשפחה, טרגדיה אישית, שבירת מסגרת בחיים, מעבר לחו"ל, גרושים או כל דבר קריטי אחר - אסור בשום אופן להשתמש! תנסה להסתכל על זה בצורה החיובית. יש דברים, כמו אלו שכתבתי עכשיו, שאנשים לא ידעו אלא אם כן יקראו את זה במקום כלשהו.

יש משוררת שאני עובד איתה, שסיפרה לי על טריפ נורא שעברה, אמרה לי שרק אם הייתה קוראת את הספר, היא הייתה יודעת איך ומתי לעשות אותו. ובמאה אחוז הייתה נמנעת מלעשות את זה כמו שעשתה.

אבל גבר, עשה טובה. אין לך מה להתנגח בי. אני מעודד חופש, לא סמים. באמת שמיותר לדבר על זה. יש דברים הרבה יותר גדולים מזה בספר. כשאני אומר 'סמים' זה בסך הכל כדי להדליק את הקהל שלי, שדברים כמו מתמטיקה, מעניינים אותו פחות.

בבקשה עזוב את זה אחי. זה ממש לא העיקר כאן.

פורסם

טוב אני רואה שאתה לא רוצה לשלוח לי ספר עם חתימה.

אולי לפחות תגיד לי איפה אפשר להוריד את הספר?

פורסם

כמה טרולים יש פה...

פורסם

^תגיד תודה שעוד לא קראו לו שמאלני קיצוני שמאיים על ביטחון מדינת ישראל.

פורסם

הנה :

שמאלני מניאק .

בן-גביר , לראשות הממשלה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Itamar_Ben_Gevir.jpg

פורסם

אין לי שום דבר אישי נגד הסופר או הספר שלו.

אני לא קונה ספרים באופן כללי.

יש לי מדף ספרים קטן.

אם היה עותק דיגיטלי זה היה סיפור אחר.

אומנם גם אז לא הייתי קונה(כי עותקים חוקיים של ספרים דיגיטלים זה לא הקטע שלי), אבל אז לפחות היתה אפשרות תיאורטית שזה יכנס אלי הביתה.

פורסם

שמאלני .

פורסם

תנסה להחליף ספר אחד ממדף הספרים הקטן שלך, תביא אותו לחבר. אשמח לארגן לך עותק, כמו שאמרתי בהודעה השניה שלי, דבר איתי בפרטי :)

פורסם
יש פואנטה לספר או שהוא רק מלא באווירה ואפס תוכן?

טוב לפי התקציר זה נשמע כמו חרא פוסט מודרניסטי. לא משהו שאני יבזבז עליו את הזמן.

מה ההבדל בין הספר שלך לבין סרט פורנו גרמני של בחורות אוכלות קקה? שניהם שקולים מלבד זה שהסרט פורנו יותר מעניין.

בעברי (לפני 10 שנים פחות או יותר) הייתי מגיב די פעיל פה בפורומים,

הייתה אווירה של שיתוף פעולה חברי, אם מישהו היה מעלה משהו שפחות מצא חן בעיני מישהו אחר, היה נפתח על זה דיון שהוביל לשיחה...

עצוב לי לראות תגובות כאלו ארסיות ובוטות כלפי יצירה של בן-אדם אחר.

איך אתה מרשה לעצמך לבקר את הספר באופן נחרץ ושלילי כל כך עוד לפני שקראת אותו?

אתה נשען על מילה אחת בתיאור של רועי - "סמים" - ונכנס בו ראש בקיר, במחשבה שצורת ההתבטאות ה-כאילו מתוחכמת שלך מחזקת את הפואנטה הלא קיימת שלך.

לי מצד שני, יצא לקרוא את הספר!

ואפילו להעביר אותו לכמה חברים.

אישית, התחברתי. חבר אחר שלי - ממש לא.

אהבתי את הדמות שהזכירה לי את עצמי, צחקתי מהדרך חשיבה הקורעת שלו.

אחרי שידידה שלי שלא מתנסה בסמים קראה את הספר יצא לנו לדבר על הפתיחות של הסופר לגבי החוויות שלו מסמים.

בניגוד לשיפוט המהיר והילדותי שלך שהספר "מדרדר" לסמים ועוד המצאות חשוכות וחסרות תוכן (הפוסל במומו הוא פוסל)

אותה ידידה אמרה לי שהיא נהנתה מהסיפור מאוד, והחוויות האינטנסיביות של הדמות בשימוש עם סמים רק גרמו לה להרגיש טוב יותר עם החלטתה שלא להתנסות.

זה היופי בספרים ובטקסט מהסוג הזה - הפתוח, הנועז, החדשני.

הוא נתון לפרשנות שלך.

אבל לך אין פרשנות, ואין לך דעה,

אתה טרול ארסי, הולך ראש בקיר עם שליליות יעני מוצדקת שהאמת היא שאין לה כל ביסוס.

אולי כדאי לך להמשיך לראות פורנו גרמני, אולי זה יספק את היצרים השחורים שלך.

אני לעומת זאת הולך לקרוא ספר.

אולי אני אתחבר אליו ואולי לא,

מה שבטוח, אני לא אשפוט אותו לפני שקראתי!

פורסם

האם יש אותו בחנויות במחיר טוב יותר מאשר באתר ?

פורסם

אתה יכול לבוא לקחת אותו ממני אישית בפחות. אבל 69 זה מחיר די נמוך למה שאני מתיימר להציע, ודגש על מתיימר. אני ממליץ לך להכנס לחנות ספרים, לפתוח כמה עמודים רנדומלים ולראות אם בא לך להוציא 69 שקל. זה או 'כן!!!!' או 'וואלה לא'. סמוך. כאן היומרה שלי הולכת לפח, והטעם האישי שלך נכנס.

באמת שמספר האנשים שאמר 'פאק אני חייב לקנות את הספר הזה, אבל הוא עולה 30 שקל יותר ממה שבא לי להוציא' הוא באמת שמתקרב לאפס. :)

ד"א, 69 מחיר סימבולי כי אני ילד. 'גוונים' רצו 72. לייק הל שאני מפספס הזדמנות לתמחר אותו ב69.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים