עבור לתוכן

בעיה בudma

Featured Replies

פורסם

לפעמים אני שם לב לההארד דיסק עובד באיטיות מהרגיל

אז אני בודק את ההגדרות ורואה שהוא מוגדר כ pio למרות שמוגדר dma if available

הפתרון היחיד שעובד זה uninstall והתקנה מחדש

אבל הבעיה חוזרת כול כמה זמן!!!!

(יש צורב בIDE 2 שעובד קבוע ובלי בעיות על DMA)

כול הדרייברים מעודכנים

זו בעיה של הצ'פ סט של via או רק אצלי (kt600)?

ממש מציק כול העניין

יש למישהו פתרון?

פורסם

ההרדיסק מחובר על כבל עם 80 גידים?

פורסם
  • מחבר

ברור

וגם הצורב

וכדי לוודא שאין משהו דפוק בכבל הספציפי אז החלפתי בינהם והבעיה עדין בעינה (ההארד דיסק בPIO והצורב בUDMA)

פורסם

חפש UDMA בביוס ..

ובשביל כוננים אופטים כגון צורב עדיף להשתמש בכבל 40 גידים

פורסם
  • מחבר

העניין המוזר הוא שאחרי שאני עושה uninstall ואז התקנה (תהליך מציק של 2 ריסטים) אז ההארד דיסק כן עובד בUDMA אבל פתאום אחרי כמה זמן (יומיים בערך?) הוא שוב חוזר לPIO

פורסם

איך בדיוק מחובר אצלך הכוננים ב IDE1 ו IDE2 ?

דוגמא:

IDE1

-----

master:דיסק קשיח

slave:ריק

.

פורסם
  • מחבר

הארד דיסק מחובר לIDE1 בתור single

WD 80gb 8Mb buffer

צורב מחובר לIDE2 בתור mastar (אין single לכוכנים אופטיים)

HP 9700 cd-writer

עריכה:

שכחתי רק להודות לשניכם שעניתם כול כך מהר

אז הנה אני מודה: מודה

פורסם

זה נראה בסדר

תנסה להחליף כבל IDE וכבל כוח לדיסק קשיח

ועדיף לחבר תצורב אם כבל 40 גידים UDMA33

בדוק גם הגדרות UDMA בביוס

האם יש לך service pack1 מותקן?

פורסם

חלונות XP\2000 עובד בצורה כזו שברגע שקרתה תקלה בהתקן הIDE מעל 3 פעמים, הוא מחזיר אותו למצב PIO, זאת אומרת שכנראה חלונות לא מצליח לקרוא משהו מהדיסק קשיח שלך כמו שצריך ולכן הוא מחזיר אותו כל הזמן למצב PIO.

נסה:

1. להחליף את כבל הIDE. (הבנתי שכבר ניסית את זה?)

2. לעשות סריקה של chkdsk לדיסק הקשיח ולתקן את התקלות, בדוק שאין לך bad sectors לא מסומנים בדיסק. אם אתה עושה סריקה בchkdsk והוא רושם לך שיש bad sectors אז זה לא נורא בגלל שמה שרשום שם כבר מסומן כאזור אסור לשימוש.

נסה לבדוק בדיוק מתי הדיסק הופך לPIO, למשל זה יכול לקרות כשאתה ניגש למיקום מסויים בHD או מבצע פעולת העתקה כלשהיא וכו'.

כמובן שעליך לבדוק טוב טוב בביוס ולבדוק אם הכל מוגדר לEnabled בDMA וprefetch וכו' בנוסף לכך יש השפעה ישירה של ההתקן של הIDE על התופעה, לכן, בדוק טוב ותתקין את העדכון החדיש ביותר שיש להתקן הIDE שברשותך או לחילופין, אם התקנת ההתקן החדיש ביותר לא פותרת את הבעייה, נסה לחזור להתקן שמגיע עם חלונות או להשתמש בהתקן מהחברה אבל בגרסה ישנה יותר.

off topic:

חפש UDMA בביוס ..

ובשביל כוננים אופטים כגון צורב עדיף להשתמש בכבל 40 גידים

אני שם חוצץ על דבריך! ;)

מבחינת ביצועים אין שום הבדל בין אם תשים כבל 80 או 40 גידים לכונן אופטי, גם ככה וגם ככה הוא עובד על UDMA 2, סתם שמועה כנראה.

כנ"ל לגבי העניין שאם מחברים דיסק קשיח עם סידירום למשל אז הסידירום מגביל את הHD זה לא ממש נכון. הסידירום לא מגביל שום דבר גם אם הוא מחובר יחד עם HD, מה שכן, לא ניתן להעביר תקשורת בו זמנית גם מסידירום וגם מהHD (גם מHD לHD נוסף על אותו הכבל לא ניתן, לצורך העניין) ז"א שברגע שהמחשב קורא גם מהסידירום וגם מהHD בו זמנית אז זה אכן מאיט את התהליך (גם אם המחשב קורא בו זמנית מHD לHD אחר על אותו הכבל, זה גם מאיט באותה מידה.)

פורסם
  • מחבר

אוקיי ממש לא הכרתי את הפיצ'ר הזה של WIN אבל זה נשמע ממש מתאים לבעיה שלי

אז שעתיים של בדיקת הארד דיסק לעומק נשמעת דרך נהדרת להעביר את הערב....

ורק לוודא אני יחליף את הכבל המעוגל (ולא, לא אני הכנתי, אז אני מקווה שהכבל לא הבעיה, אבל רק כדי להיות בטוח)

צפו להקפצת הת'ראד לתוצאות (מתנצל מראש) ובתקווה להודעה אחת רק לסגור את העניין

פורסם

צפו להקפצת הת'ראד לתוצאות (מתנצל מראש) ובתקווה להודעה אחת רק לסגור את העניין

למה לך להקפיץ את התראד אם אני יכול לעשות זאת? ;)

אני לא חושב שלהעביר את הערב בבדיקת הHD ביסודיות זה רעיות כ"כ טוב...

first things first.

קודם כל תחליף את הכבל IDE ותעשה סריקה מהירה של chkdsk (סריקה בסיסית מבלי לסרוק כל סקטור וסקטור בדיסק)

אגב דבר נוסף, אם ברצונך לדעת מתי חלונות לא הצליח לקרוא מהHD שלך, לחץ לחצן ימני על המחשב שלי ואז Manage, בחלון שיעלה לך, לחץ על ה+ שליד Event Viewer ובחר בSystem. שם אתה יכול לראות אילו דברים עברו על המערכת שלך, דברים שמסומנים בX אדום, משמעותם תקלה, נסה לחפש שם תקלות שקשורות לIDE. בכל מחשב יש תקלות, אפילו תקלות קטנות נרשמות במציג האירועים, לכן, אל תיבהל אם תראה שם הרבה איקסים.

אגב, האיקסים הרבים שרואים במחשב שלי, זה בגלל שבזמן האחרון אני נוטה לעשות hotSwap בין הסידירומים לHD's (כמובן רק בכבל IDE השני, ואני כבר למדתי איך עושים את זה מבלי שימחק לי דברים מהHD) 8)

פורסם
  • מחבר

הלכתי בהתחלה לבדיקה מהירה וקצרה יותר

הורדתי את התוכנת בדיקה של WD (בדיקה מלאה בחצי שעה שלא נראה לי בודקת משהו בכלל)

הבדיקה יצאה טובה ללא שום בעיות

לגבי הEVENT VIEWER - באמת יש שם CLUSTER (באנגלית זה נשמע יותר טוב מ-אשכול) של בעיות בHD הבעיה שחוזרת:

The device, \Device\Ide\IdePort0, did not respond within the timeout period.

יש איזה 9 באיזור זמן אחד

ואז יש את הפיצ'ר שאמרת:

An error was detected on device \Device\Harddisk0\D during a paging operation.

ואז הרבה זמן בין לבין (עד שאני נזכר ורואה שHD באמת עובד לאט ושוב מחזיר את UDMA)

תגידו, לבצע בדיקה של WIN או יש משהו אחר (אולי מהיר יותר? ???)

ודרך אגב כמו שאמרתי החלפתי לכבל שמשמש אותי הרבה זמן (80 גידים) ככה שאני די בטוח שהבעיה לא תיהיה בכבל

(ושוב: מודה)

פורסם

אני לא בטוח אם כתבו את זה כאן:

הבנתי ששני הכוננים נמצאים על ערוצים וכבלים שונים ושניהם מאסטר בערוץ שלהם. תוודא (זה כנראה כבר ככה, אבל רק להיות בטוח) ששניהם נמצאים על הקצה של הכבל שלהם בצורה הזאת:

חלק ארוך חלק קצר

כבל: לוח אם ס---------------ס------ס כונן

בחיבור האמצעים לא משתמשים כשיש רק כונן אחד על הכבל.

פורסם
  • מחבר

החיבור השונה בכבל זה לא רק לגבי cable select?

ובכול מקרה בדקתי (לא ממש קשה כי הוצאתי את הדלת של המארז :-\ עד שאני יעשה modding ;) חביב של חלון אבל זה כבר למקום אחר) וההארד דיסק מחובר על חיבור האחרון בכבל ודווקא הצורב מחובר על החיבור האמצעי

פורסם
  • מחבר

הלכתי לבדוק מה אומרים בMICROSOFT לגבי העניין

וכמו שTOOL אמר אכן יש את הפיצ'ר הזה

ויש שם את הKB הזה:

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;817472

ואני אחד שממש אוהב להתעסק עם הREG אז ביצעתי את הTWAEK

נראה מה יהיה

ואם אתם דואגים, אני ממש לא מפחד אם המערכת תקרוס אחרי כול התעסקויות שלי בREG הגעתי למצב שיש לי WIN חדש תוך זמן שיא של שעה ו3/4 כולל כול התוכנות (בלי GHOST כמובן, אני אוהב להתחיל חלק לגמרי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים