עבור לתוכן

בעיה gigabyte H81M-D2V ו i5 4460

Featured Replies

פורסם

שלום. קניתי חלקים למחשב והרכבתי אותי אך מה גיליתי שאי אפשר להיכנס לBIOS.לאחר קצת בדיקה גיליתי באינטרנט שבלוחות את מבוססי H81 צריך לעשות UPDATE לגירסאת קושחה חדשה שיתמוך במעבדים דור 4 ריפרשׁׁׁׁ (אפילו שאתר של גיגבייט זה לא כל כך מצויין ומזה כל הבעיה התחילה). השאלה שלי היא כזאת איך אני יכול לעשות פלאש לגירסא חדשה של הBIOS (F5) אם אני לא יכול להיכנס לBIOS,ואין לי מעבד HASSWELL ספייר שכן ניתמך ע"י לוח האם?(לדוגמא 4570). נ.ב אין מן הסתם מערכת הפעלה מותקנת ואני לא יכול לבחור אמצעי BOOT כי עוד פעם הBIOS לא עובד |:

פורסם

קודם כל אני מקווה שקנית את גירסה 1.0 של הלוח H81M-D2V (קישור) ולא את גירסה 2.0 (קישור) לאור המגמה של Gigabyte לחסוך בעלויות הייצור ע"י קיצוץ ברכיבים בגירסאות החדשות יותר.

בקשר לבעיה - בגירסה 1.0 של הלוח, מעבד Core i5-4460 נתמך החל מגירסת ביוס F4 (קישור לרשימת המעבדים). בגירסה 2.0 של הלוח, מעבד Core i5-4460 נתמך החל מגירסת ביוס FB (קישור לרשימת המעבדים). לפי הרשימות הנ"ל ולפי רשימת הביוסים הניתנים להורדה עבור הלוחות הנ"ל, מדובר בגירסאות הביוס הראשונות ללוחות (עבור גירסה 2.0, מצויין בפירוש שגירסה FB היא גירסת הביוס הראשונה עבור הלוח), כך שסביר להניח שהבעיה שלך לא נובעת מביוס שלא מזהה את המעבד.

נסה להפעיל את המחשב עם רכיבים מינימליים (לוח, מעבד, קירור למעבד, מודול זיכרון אחד וספק כח בלבד) כאשר הלוח נמצא מחוץ למארז ותראה האם המחשב נדלק (תחבר את המסך ליציאה הגרפית של הלוח רק בשביל לראות אם יש תצוגה כלשהי). אם המחשב לא מגיב כלל, הרי שיש לך בעיה באחד מהרכיבים הבסיסיים - המעבד, לוח האם, הזיכרון או ספק הכח. אם אתה בכל זאת חושב שהבעיה נובעת מביוס לא מעודכן (שוב - זה מאד לא סביר לאור מה שכתוב בעמודי הלוחות), אתה יכול לקחת את הלוח לחנות ממנה קנית אותו ולבקש מהם שיעדכנו את הביוס שלו לגירסה האחרונה.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.יש לי גירסא 1.,כאשר אני מדליק יש לי פוסט,אבל ישר קופץ להודעה no boot drive dedected please insert boot disk and press any key. אני לא יכול להיכנס ל bios בשביל לבחור סדר כוננים.גם כשאני מכניס דיסק windows 7 אותה שגיע .לחיצה של end להיכנס לqflash לא נכנס וישר קופץ להודעה הקודמת.ניתקתי ssd ואת הקשיח(הריקים) והשארתי רק כונו dvd ועדיין אותה הודעה.אני אפילו חא יודע איזה גירסת ביוס כרגע יש לי.

פורסם

1. אם יש תצוגה על המסך, אז בהכרח המעבד שלך מזוהה. אם המעבד לא היה מזוהה, אז כנראה לא היית רואה דבר על המסך.

2. בד"כ ניתן להיכנס למסך הביוס ע"י לחיצה על כפתור ה Del (או Delete) במקלדת בזמן האתחול - ככה זה לפחות ברוב הלוחות של Gigabyte וככה זה בלוח שלך (בדקתי בחוברת של הלוח).

3. ניתן להגיע למסך בחירת ההתקן ממנו יש לאתחל ע"י לחיצה על F12 בזמן האיתחול - אין צורך להיכנס לביוס בשביל לשנות את סדר האתחול.

4. נסה לאפס את הביוס שלך - אולי משהו בהגדרות לא תקין, שכן זה לא סביר שלא תהיה לך אפשרות להיכנס לביוס.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי del וגם f12,אני אנסה מחר לאפס bios(מחשב אצל אחי בשבילו הרכבתי).העניין שלא מופיע לי גם המסך הראשוני של הפוסט.העניין הוא שיש לו מקלדת tt מכאנית מחוברת בusb בעלת רק 104 כפתורים.יכול להיות שצריך לנסות עם מקלדת אחרת(במקלדת זו יש כפל פעולות לכפתורים מסויימים כמו delete ו end ע"י פעולה נוספת של כפתור פונקציה).אז אולי לא באמת נלחץ delete או del?

פורסם

בקשר למקלדת - לי יש מקלדת עם 104 מקשים (של Logitech), אבל בחיבור PS/2 ואין לי בעיה להיכנס לביוס (יש לי לוח של Gigabyte) נסה את הדברים הבאים:

א. אני לא מכיר את המקלדת שלך, אבל אם לכפתורי ה del יש תפקיד כפול כתלות בצירוף מקשים, נסה את כל האפשרויות ותראה אם אחת מהן עובדת.

ב. תנסה לחבר את המקלדת לחיבור USB אחר.

ג. תבדוק שהמקלדת בכלל עובדת (אולי תנסה אותה במחשב אחר).

ד. תנסה מקלדת אחרת, אולי אחת עם חיבור PS/2 - אולי מסיבה כלשהי הביוס שלך לא מסכים לקבל מקלדת בעלת חיבור USB.

רק לצורך הבהרה: בעיקרון יש 2 מקשי del במקלדת - אחד מעל מקשי החצים (בקבוצת המקשים Insert, Home, Page Up, Delete, End ו Page Down) ואחד בכרית הספרות (מימין למקש ה-0 המוארך), כך שלפחות אחד מהם אמור להכניס אותך לביוס. כמובן שיש ללחוץ על מקש ה del בשניות הראשונות לאחר הדלקת המחשב (רצוי מייד עם לחיצה על כפתור ההדלקה רק ליתר ביטחון).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה קודם כל.עדכון קטן.

בעיית ביוס נפתרה.הגירסא שהוא הגיע לא הייתה F4 אלא F3,.

הבעיה נבעה משילוב של מקלדת לא תקינה +כמה פעמים CLR CMOS (מה שלא הולך בכוח הולך ביותר כוח :)))))) ).

אם צריך אני אפתח דיון נוסף,פשוט זה סהמשך למפרט הזה עם הלוח האם הזה. השאלה שלי כזאת:

אני מנסה להתקין WINDOWS 7 PRO על SSD (ריק) 128GB של סאנדיסק.

הבעיה שההתקנה של WINDOWS 7 לא רואה את הכונן בהתקנה:

כמה דברים:

1.מזוהה תקין בביוס.

2.ACHI פעיל(ניסיתי גם במצב IDE לא עזר).

3.FASTBOOT מדוסבל.

4.שום כונן אחר לא מחובר(לא הארד דיסק ולא DVD)

5.ניסיתי לחבר גם דרך חיבור SATA 2 וגם דרך SATA 3 ללא הועיל.

6.בWINDOWS 7 בDISKPART הכונן כן מזוהה,ניסתי לעשות SELECT DISK ZERO ואז CLEAN אבל לא עזר.

7.במחשב עם WINDOWS 8 כונן SSD מזוהה תקין במערכת ההפעלה.

8.SATA CONTROLLER הוא של MARVEL לפי מפרט לוח אם( עוד פעם H81M D2V ).

הדבר האחרון שלא ניסיתי זה להתקין WINDOWS 7 על כונן קשיח רגיל ולעשות לו CLONE לSSD אבל זה האופציה האחרונה שאני מעדיף(מבחינת זמן שזה ייקח).

יש לכם אולי עוד משהו להציע לי לפני שאני עושה CLONING אחריי התקנה על הארד דיסק רגיל?או יש משהו שאני מפספס?

פורסם

מוזר שקיבלת לוח עם גירסת ביוס F3, שכן לפי עמוד הלוח כל המעבדים נתמכים החל מגירסת F4 (ומכאן היסקתי שזו גירסת הביוס הראשונה ללוח). לא ממש כתבת איך פתרת את הבעיה (יהיה נחמד אם תפרט בדיוק מה עשית), אבל אני מקווה שעידכנת את הביוס לגירסה האחרונה שלו.

בנוגע לבעיה החדשה - זה שייך יותר לפורום תמיכה טכנית, פורום אמצעי אחסון או פורום Windows, אבל בכל זאת:

א. תוודא כי גירסת הביוס שלך מעודכנת.

ב. תוודא כי קושחת כונן ה SSD מעודכנת לגירסה האחרונה.

ג. תוודא כי אתה משתמש בהתקנה מעודכנת של Windows 7 (רצוי כזו עם SP1) - אולי זה יעזור.

ד. אם כונן ה SSD מזוהה במערכת הפעלה Windows 8, סביר להניח שהוא תקין והבעיה היא רק בדרייבר של Windows 7.

ה. באתר הלוח יש דרייבר בשם Intel SATA Preinstall driver, שאמור לאפשר להתקנה של מערכת ההפעלה לזהות את בקר ה SATA בתצורת AHCI (בד"כ יש אפשרות בתהליך ההתקנה לבחור דרייבר ממקור חיצוני בכדי לגרום להתקנה לזהות חומרה שלא מזוהה ע"י הדרייברים המובנים). נסה להוריד את הדרייבר הזה, תפתח אותו על כונן USB ותפנה את ההתקנה אליו.

ו. בעיקרון אין ממש טעם לנסות להפעיל כונן SSD במצב IDE - זה אמור לפגוע בביצועים שלו. כמו כן רצוי לחבר כונן SSD לחיבור SATA3 ולא לחיבור SATA2.

ז. בלוח שלך אין בקר SATA צד שלישי - כל ארבעת חיבורי ה SATA נובעים מערכת השבבים של אינטל.

פורסם
  • מחבר

תודה אם הבעיה של SSD תמשיך אני אפנה כבר לפורום תמיכה/אמצעי אחסון.

אין לי פיתרון נקי.קודם כל החלפתי מקלדת למקלדת USB אחרת(כניראה יש איזשהו באג עם מקלדת USB זו יחד עם הלוח אם הזה.עשיתתי CLEAR לCMOS בערך 4 פעמים כי לא הצלחתי להיכנס עדיין לBIOS.אחריי פעם רביעית זה נכנס,ישר עדכנתי מUSB לגירסא F5 של הלוח אם.זה פתר לי את הבעיה לגמריי גם עם המקלדת וגם הביוס עובד תקין.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

בקשר לבעיית זיהוי כונן ה SSD - מצאתי דיון דומה באתר של Microsoft (קישור) שבה מתוארת בעיה זהה. הפתרון שהוצע שם ועבד לחלק מהאנשים הוא:

1. להפעיל את ההתקנה של Windows 7.

2. ללחוץ על המקשים Shift + F10.

3. במסך שורת הפקודה שנפתח, יש לכתוב את הפקודה diskpart וללחוץ Enter (כך מפעילים את התוכנה לניהול התקני האיחסון).

4. יש לכתוב את הפקודה list disk וללחוץ Enter. תוצג רשימה של התקני האיחסון המחוברים. זהה שם את כונן ה SSD (אם רק כונן ה SSD מחובר, אז הוא יופיע כ Disk 0).

5. יש לכתוב את הפקודה select disk X, כאשר X הוא מספר כונן ה SSD מהשלב הקודם.

6. הפקודה הבאה תמחק לחלוטין את כונן ה SSD (או כל התקן איחסון אחר שאותו בחרת) ע"י יצירת MBR חדש וכל מידע שיש עליו יימחק, אז יש להשתמש בה בזהירות. יש לכתוב את הפקודה clean וללחוץ על מקש ה Enter.

כעת תוכנת ההתקנה אמורה לזהות את כונן ה SSD.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים