עבור לתוכן

בקרי SATA על הלוח

Featured Replies

פורסם

ברשותי לוח אם p55-ud3a של גיגה בייט,

על הלוח יש יציאות SATA2 שיוצאות מבקר של אינטל, בנוסף יש על הלוח 2 יציאות SATA3 שיושבות על בקר של Marvell,

רכשתי 2 כונני SSD של SATA3 כדי ליצור מערך רייד0 , סה"כ 256ג'ב למערכת ההפעלה.

לפי בדיקות שראיתי באינטרנט הבקר של marvell לא הכי טוב, ומציג מהירויות לא הרבה יותר גבוהות משל SATA2 של אינטל.

אני לא מבין למה גיגהבייט מכניסה ללוח אם שלה בקר שאמור להציג ביצועים עדיפים אך באיכות נמוכה?

מה לעשות? לחבר על הSATA3 של מרבל או על SATA2 של אינטל? עד היום הייתי על SATA2 של אינטל עם הכוננים הישנים (vertex2) וזה עבר מעולה..

תודה

- - - תגובה אוחדה: - - -

עכשיו ראיתי באתר של גיגהבייט שהוסיפו שהם לא ממליצים להכניס 2 SSD ב רייד0 על הבקר של מרבל...

פורסם

זה המצב עם בקרי צד שלישי בלוחות כמו שלך ובאופן כללי.

התוספת נפח תעבורה התיאורטית שתקבל עם הSATA III מאבדת את יתרונה אל מול החסרונות של חוסר יעילותו.

התגובתיות והיעילות של הבקר המשולב בצ'יפסט, אפילו שהוא SATA II, מספקים מהירויות מינימום טובות יותר, שבאופן כללי עדיפות למולטיטסקינג.

בגלל שהמטרה הראשית בSSD היא התגובתיות והיכולת להתמודד עם מציאות מורכבת של פעילויות הרצות על מערכת ההפעלה, יותר נכון לדעתי(ולדעת רבים אחרים) להעדיף את הבקר של אינטל.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר

ככה חשבתי, חשבתי לרכוש בקר שיושב על PCIE , אני צריך רק 2 יציאות SATA3 שיכולות להתמודד עם רייד0 , יש המלצה? ראיתי ביקורות פושרות על הבקר של ASROCK

וראיתי ביקורות על האינטל שהוא יקר..

יש איזה המלצה?

פורסם

כו.

אני ממליץ להסתדר עם מה שיש עד למעבר הפלטפורמה הבא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים